Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratint nuo sauskelnių?

QUOTE(Astuliux @ 2008 04 15, 08:28)
na, kas 10 min blink.gif ...nezinau, kokiais kiekiais vaikas geria ar jam su slapimo pusle viskas ok, bet manau uztenka sodint kas valanda ar valanda su trupuciu, norint islaikyt kelnytes sausas. bent jau as dazniau nesodinu. ir tikrai uztenka laiko "idomiems ir naudingiems" uzsiemimams.

Gal geria daug, o gal tiesiog puslytė dar negali ilgiau išlaikyt (nebūtinai dėl sveikatos problemų). T.y. kiek teko skaityti, jei vaikas dažnai šlapinasi, tai dar požymis, kad puodukui jis nesubrendęs.
Iš asmeninės patirties: pažįstama pradėjo savo dukrytę sodinti ant puoduko po pirmojo gimtadienio. Būtent - kas 15 min. sodina. Padaro - duoda 'premiją'. O padarydavo ji visada. doh.gif Mano dukra vienmetė su ta mergaite. Kai mergytėms buvo po 22 mėn., dienas pradėjom leisti kartu ir tada aš saviškę pasodinau ant puoduko (bandėm ir mes po pirmojo gimtadienio, bet nesidavė). Rezultate - mano dukra iš karto perprato puoduką, avarijų praktiškai nebuvo, padarydavo vos keletą kartų per dieną, o draugės mergytė dar metus taip 'dirbo'. Nežinau, tiesą pasakius, ar labiau suveikė nesubrendimas, ar 'premijos'. Tiesa, ten ir daugiau (psichologinių) aspektų šeimos santykiuose buvo - gal ir tai prisidėjo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2008 04 15, 12:53)
na, negaliu gincytis - patirties tame reikale "kaip bus veliau" tikrai neturiu, bet ryt atvaziuoja profilaktiniam patikrinimui musu pediatre, tai jos ir uzklausiu del sito "refleksinio slapinimosi" - blogai, ar ne ir paziuresiu, ka ji atsakys  bigsmile.gif

Cia nera gerai ar blogai, cia tiesiog skirtumas smile.gif ir mamytes turi buti pasirengusios, kad vaikas, kuris nuo metuku paklusniai sedi ant puodo, gali staiga pradeti "issidirbineti" ar sisioti ne laiku ir ne vietoj smile.gif O dar cia prisideda ir 3-uju gyvenimo metu krizes wink.gif Taip kad linksma.
Atsakyti
na,siaip ar taip ,as manau kad vaika su puodu reikia supazindinti smile.gif jei jo nepazindinsi,tai vargu ar pats atsises 2 metuku mirksiukas.gif mes siaip labai ankstyvos su puodu,bet nemanau kad visi taip turetu daryti...bet pazindinti tai reikia...kai pradejau nedeti pampiu,jau ji zinojo apie puoda..ir keli kartai i kelnytes,jai nepatiko,todel pati pradejo pasiprasyti smile.gif dabar po menesio 2 metukai bus,mums pampio deti nereikia jei kur einam,nes zinau kad uzsimaniusi paprasys thumbup.gif ..pamenu,net kai buvo metu ir 5-6 menesiu,dedavau pampy visur vaziuojant del avariju,nes vistik vikas mazas...bet ji i ji nesisiodavo... schmoll.gif ,nes buvo pajutusi slapes kelnytes ir nemalonu jausma....net ryte as dar guliu,o ji pabudusi eina ant puoduko sesti...aisku,reikia nepamirsti jei isvyksti ilgesniam laikui,jog vaikas sisiuka gali noreti mirksiukas.gif na aisku dar vienas dalykas,jei isvykstam autobusu ar masina keliom valandom,tai pampy uzdedu...kad netycia nebutu ko ax.gif ..bet esu patenkinta mirksiukas.gif sekmes mamytes..anksciau ar veliau vaikas darys i puoda,tik pazintis u juo manau butina ne 3 metuku...kai zinos apie puoda,tai galimas daigtas kad pats ir pasiprasys kazkada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodinka @ 2008 04 14, 13:46)
Man asmeniskai pampersu ir puoduku tema yra neaktuali smile.gif Manau, kad vaikas paaugs ir viska pats supras. Kai tas momentas ateina, nereikia nei "pratinti", nei "atpratinti" - viskas pasidaro savaime per pora savaiciu. Maniskiui 2.5. Pats samoningai eina ant puodo (ar i tulika) pora menesiu, kartais - kai labai uzsizaidzia - reikia priminti. Slapiu kelniu buna kartas per savaite. Miega tik su pamersu. Paskutini menesi po miego pampersas lieka sausas 50/50. Laukiu, kol 100% bus sausas, tada nuimsiu. Arba, kol pats prades pabudineti nakti ir eiti ant puodo. Neturiu noro nakti keltis ir keisti patalynes ar sodinti vaika ant puodo, kaip neturejau noro ir laiko nuo 6 menesiu sodinti ant puodo biggrin.gif Gal as ir tingine, bet tualeto tema man jokiu neigiamu emociju ar prisiminimu tikrai nepaliks biggrin.gif biggrin.gif O vaikui juo labiau wink.gif Jei mamyte atidziai stebes vaika, tai tikrai pagaus momenta, kada jau galima pasiulyti eiti ant puodo samoningai.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Astuliux @ 2008 04 15, 09:28)
Sveikos,
siaip "Tavo vaike" buvo labai geras str. neseniai, kad net visai maziukus galima ipratinti slapintis ne i kelnytes. tik reikia kantrybes ir pradet labai anksti.
o refleksiskai tai daro, ar ne - koks skirtumas. ateis laikas - suvoks, ka daro. svarbu, kad siuo metu daro ne i kelnes, o i puoduka. tik dar karta akcentuosiu, kad, greiciausiai, sauskelniu naudotojoms tas faktas, kada prades nesislapint i kelnytes, nera taip aktualu kaip prijauciancioms naturaliam vystymui.

O aš kažkada skaičiau "Mažylyje" nemažą straipsnį iš mamų patirties, kurios turėjo ne vieną mažylį ir juos skirtingai pratino prie puoduko. ir beveik vienareikšmiškai pritarė, kad šis reikalas turi prasidėti nuo mąstymo galvytėje, o ne nuo refleksų (į kuriuos reaguoja mama- sodina ant puodo, o ne vaikas, kuris nepasodintas prisišlapina į kelnes). wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ingrica @ 2008 04 14, 15:37)
Mano tapati situacijakaip pas gintuks[COLOR=green] an puodo pasedi na gal kiek ilgiau ne gu 2min gal kokias 5min ir pasokes lekia,o po kiek laiko kelnes pilnos,tai nutariau,kai jau visai atsils,tai tada ir uzsiimsime rimtciau tuo reikalu rolleyes.gif  jauciu,kad daug kantrybes reikes g.gif

Daug cia mamyciu laukia atsilimo - as viena is ju... ax.gif O tada jau imsimes darbo.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
O as kaip uzsibreziau taip dabar jau galvoju nenustosiu pratinti, pagalvojau kad kaip atsils mum bus kaip tik sunkiau, nes busime pastoviai sode, o ten nuoga siknyte kaip lakstys, sysios kur pakliuva is vis bus sunku doh.gif Na bandysiu kaip nors, bet kantrybes kaip nera....Ypac vakare sysioja kas 15min, nespeju sodinti, atrodo galetum visa vakara ant puodo pralaikyti...Bet ryte kaip sedejom kedutej, valgem, pamaciau kad jau slampa kelnytes, sakau nedaryk einam ant puodo, ir ka vyrukas sustabde, ir nunesus padare ant puodo, na manau jau pasiekimas mazytis... smile.gif
Bet labai sunku, kad vyrukui visai nesvarbu slapios kelnytes...gali vaikscioti kad ir visa diena..
Atsakyti
QUOTE(gintuks @ 2008 04 16, 20:50)
O as kaip uzsibreziau taip dabar jau galvoju nenustosiu pratinti, pagalvojau kad kaip atsils mum bus kaip tik sunkiau, nes busime pastoviai sode, o ten nuoga siknyte kaip lakstys, sysios kur pakliuva is vis bus sunku  doh.gif Na bandysiu kaip nors, bet kantrybes kaip nera....Ypac vakare sysioja kas 15min, nespeju sodinti, atrodo galetum visa vakara ant puodo pralaikyti...Bet ryte kaip sedejom kedutej, valgem, pamaciau kad jau slampa kelnytes, sakau nedaryk einam ant puodo, ir ka vyrukas sustabde, ir nunesus padare ant puodo, na manau jau pasiekimas mazytis... smile.gif
Bet labai sunku, kad vyrukui visai nesvarbu slapios kelnytes...gali vaikscioti kad ir visa diena..

Anksciau ar veliau tikrai bus be pampersu drinks_cheers.gif Tik kad pinigelius kainuoja - tas darymas i juos... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodinka @ 2008 04 15, 13:17)
Cia nera gerai ar blogai, cia tiesiog skirtumas smile.gif ir mamytes turi buti pasirengusios, kad vaikas, kuris nuo metuku paklusniai sedi ant puodo, gali staiga pradeti "issidirbineti" ar sisioti ne laiku ir ne vietoj smile.gif O dar cia prisideda ir 3-uju gyvenimo metu krizes wink.gif Taip kad linksma.

QUOTE(mylimuke @ 2008 04 15, 19:56)
drinks_cheers.gif
O aš kažkada skaičiau "Mažylyje" nemažą straipsnį iš mamų patirties, kurios turėjo ne vieną mažylį ir juos skirtingai pratino prie puoduko. ir beveik vienareikšmiškai pritarė, kad šis reikalas turi prasidėti nuo mąstymo galvytėje, o ne nuo refleksų (į kuriuos reaguoja mama-  sodina ant puodo, o ne vaikas, kuris nepasodintas prisišlapina į kelnes). wink.gif

Taigi, mielosios, buvo vakar musu pediatre (kuri, beje, ir pati kaip mama turi ne viena savo vaika, o ir svetimu kasdien pamato daug - tad, patirties, manau, turi daugiau) ir sake, kad yra labai gerai, kad vaikas jau daro ant puodo. ir toliau leido sodinti. mirksiukas.gif
del sisiojimo "ne laiku ir ne vietoje" - sake, kad cia labiau pradeda taip daryti vaikai, turintys sveikatos sutrikimu, arba, kaip kazkuri mamyte jau minejo, turintys psichologiniu problemu seimoje....
del "treciuju metu krizes" - nereikia lotuliukas.gif augom mes su sese - tevai apie tokia ir nezinojo (nes niekas nerase) ir normaliai. nelauke kaip kazkokio "ypatingo laikotarpio" ir praejo net nepastebeta ta "krize".
Atsakyti
QUOTE(lauryzi @ 2008 04 16, 22:39)
Anksciau ar veliau tikrai bus be pampersu  drinks_cheers.gif Tik kad pinigelius kainuoja - tas darymas i juos...  doh.gif

Pinigėliai+vaiko sveikata+ekologija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2008 04 17, 06:26)
yra labai gerai, kad vaikas jau daro ant puodo. ir toliau leido sodinti. mirksiukas.gif

del sisiojimo "ne laiku ir ne vietoje" - sake, kad cia labiau pradeda taip daryti vaikai, turintys sveikatos sutrikimu, arba, kaip kazkuri mamyte jau minejo, turintys psichologiniu problemu seimoje....

O kas sakė, kad yra blogai, kai vaikas daro į puoduką? bigsmile.gif

O čia tai toks labai jau abstraktus dalykas - koks vaiko amžius? Kaip jis subrendęs? Kiek laiko jau pratinamas ant puoduko? Juk gali tiesiog būt nepasiruošęs ir tiek - kam iš karto ligas pripaišinėt. smile.gif

Aš irgi manau, kad ateina amžius, kai vaikas pradeda suvokti, kas vyksta 'ten apačioje' ir kam reikalingas puodukas. Jei iki to amžiaus tėveliai užsiima ir vaikas SĖDI ant puoduko - tai valio. Bet jei NEsėdi, tai tiesiog nereikia daryti iš to tragedijos, ir tiek. smile.gif
Mano mažasis dar rudenį pusei sekundės nutūpdavo, o dabar jau gali ir po pusvalandį pasėdėt - jei tik užsiėmimo ir noro turi. Užskaičiuoju tai kaip vieną iš žingsnelių. Pastarosiomis dienomis jau pastebėjau, kad sureaguoja kartais, kai kažką padaro: ar į sauskelnes, ar ant žemės, ar į puodą - dar vienas pliusiukas. Taip po truputį ir susirinksim visus pliusiukus. smile.gif
Atsakyti
puodukas siuo metu musu didziausia problema bigsmile.gif nors bandau ji supazindinti su puoduku jau ilga laika, bet jis apie toki daikta nenori net girdeti, o kai sakai kur tavo podukas''jis iskarto saukia ne,ne'' ir net matyti jo nenori o ka kalbeti apie atsisedima, net nezinau ka daryti,gal kas ka galite patarti? smile.gif
Atsakyti
Na ziuriu visos mes tas pacias problemas turim biggrin.gif

Maniskiu metai ir tuoj bus 3ys men.
Pries pirma Kajaus gimtadieni mano mama paklause ar jau sodinu Kaju ant puoduko ir kai atsakiau kad net puoduko dar neturiu ja istiko sokas. Sako: tai kaip tu taip, kai tu maza buvai nuo 7iu men ant puodo sedejai...'. Nu as ir galvoju kiek tas vaikas tokio amziaus supranta..... Galu gale nusipirkau ta puoda (kur pasisioji ir muzikele groja bigsmile.gif , bet Kajaus tuo labai nenudziuginau. Nesedi mano vaikas ant puodo visai. Klykia draskos ir ka tu padarysi schmoll.gif Delto net neverciu. Dabar puodas yra musu zaislas. As jam vis paiskinu kad cia reik sysiu daryt bet is jo veido israiskos net negaliu pasakyt ar supranta. Buvo man mintis gal iskar ant toleto sodint (su ta specialia sedyne) bet toletas Kajui dar vis yra vieta 'rankom plaut' doh.gif nes matai ismoko rankutes plaut darzely tai plaunas kur tik gali imerk i vandeni... Taip kad ne ne, nemanau kad man isdegs sodinimas ant toleto. Taip kad va, ir toliau karts nuo karto bandysiu sodint... GAl nebesipriesins kada. Beto mama mano atvaziuoja Kajuko paziuret savaite neuzilgo, gal pati ismokys per ta laika lotuliukas.gif thumbup.gif

Matyt visi vaikai skirtingi. Va drauges mazylis toks saunuoliukas. birzeli 2u sueis. Tik uzsinori sisiuko lekia pas mama ir saukia: syyyyyyyyyy syyyyyyyyyyy syyyy biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Na tikekimes ir maniskis kada nors tai pasakys:)
Atsakyti