Įkraunama...
Įkraunama...

Verksniukas

QUOTE (nikitta @ 2004 01 23, 07:28)
bet va klausimas- kam to reikia? mamai?- kad turetu "patogu" vaika, kurio nereikia nesiot,

Kartais ne tik mamai, bet ir vaikui išsiverkti reikia- kaip jam kitaip nabagui nusikratyt blogos nuotaikos. Juk ir suaugusiam išsiverkus ant dūšios geriau ir akyse šviesiau pasidaro....
Nagi prisišnekėjau aš šitoj temoj vakar...šiandien maniškė nuo pat ryto"ne ta koja iš lovos išlipo". Nieko neskauda, bet tiesiog vaiką apniko prasta nuotaika... zirzia zirzia zirzia. Kiaurą dieną ant rankų nešiojau. Na vakarop tai jau mane apniko prasta nuotaika(pervargau). Aš gi irgi ne augalas, o gyvas žmogus. Taigi teko griebtis parikdymo....Mano dideliam nustebimui didysis verksmas tetruko kokį 10 min. Atrodo kad sprogo koks tai didžiulis emocinis burbulas. Paėmiau jau nurimusią- galų gale meiliai be zirzalų prisiglaudė, atsiduso iš dūšios ir va dabar miega...
Atsakyti
nesuprantu kas su mano vaiku. jau kelios dienos, kaip pries miega klaikiai verkia. toks jausmas bijo miegoti. ar gali taip buti ? negaliu suvokti kas darosi. seni migdymo budai nebetinka, klykia blink.gif va jau perdaviau ja teveliui, nes paciai net zandai uzkaito nuo to klykimo sad.gif nekaip jam sekasi, reiks tuoj perimti mergima atgal unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 01 22, 10:02)
Maniškė klykdavo lygiai tip pat su drebėjimais, springimais ir pasižiaukčiojimais. Net užkimdavo. Reikėjo ilgiau leist parėkti- tikrai būtų nustojęs.O save raminau tik tuo- kad  sveika taip išsirėkti-plaučių tūris didėja... wink.gif

is senyvu zmoniu tikrai esu shita girdejusi - kad vaikui ishsirekti kartais yra gerai. Dideja plauciu turis, dar ten kazkas gero darosi 2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMA2T: 24 sausio 2004 - 04:55
QUOTE (nikitta @ 2004 01 23, 02:28)
nu jau niekaip nesutiksiu, kad verkinti vaikus iki vemimo ir pamelynavimo yra gerai. zinoma, kada nors jis liausis- aisku, nebliaus iki astuoniolikos metu istisinai. bet va klausimas- kam to reikia? mamai?- kad turetu "patogu" vaika, kurio nereikia nesiot, kuri gali palikt viena, ir kurs uzminga vienas pats? tai kam tada jums tas vaikas?- nusipirkit baby borna, kai nusibos, bus galima i spinta ikist... ir kainuos pigiau... ir nervu jokiu... nei mamai, nei vaikui, kurs yra gyvas zmogus

kiek ten tam leliui reikia, kad pamelynuotu tongue.gif

O jeigu rimtai, tai tikriausiai visoms mamoms buna momentu, kai atrodo, kad nusishausi arba klykianti vaika "i siena imurinsi" (cia perkeltine prasme, aishku wink.gif )Tuomet manau, geriau vaika ideti i lovyte ir leisti jam paverkti minutele kita, o paciai tuo metu isheiti i lauka/balkona ir ikvepti gryno oro, duoti smegeninei pailseti. Vaikas jaucia, kai mama pervargus, persitempus, super-jautri, nervinga ir t.t. O pailsejus pareiti, paimti vaikeli, kreiptis i ji ramiu balsu, pamyluoti - vaikas ishkart pajus pasikeitusia mama smile.gif Bent jau man shi metodika du kartus yra padejusi su dukra thumbup.gif

Butu naivu tiketis, kad sunus bus idealus ir tokiu metodiku nereikes tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 01 23, 21:50)
nesuprantu kas su mano vaiku. jau kelios dienos, kaip pries miega klaikiai verkia. toks jausmas bijo miegoti. ar gali taip buti ? negaliu suvokti kas darosi. seni migdymo budai nebetinka, klykia blink.gif va jau perdaviau ja teveliui, nes paciai net zandai uzkaito nuo to klykimo sad.gif nekaip jam sekasi, reiks tuoj perimti mergima atgal unsure.gif

jetau, Tauryte, kas tai tavo karalaitei unsure.gif ? Gal tikrai kaip ir kalbejom dantys dygsta? Gal kokio Tylenol leliukams duok, tai nors nusiramins ir pamiegos uogele? Neisivaidzuoju huh.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T @ 2004 01 24, 05:13)
jetau, Tauryte, kas tai tavo karalaitei unsure.gif ? Gal tikrai kaip ir kalbejom dantys dygsta? Gal kokio Tylenol leliukams duok, tai nors nusiramins ir pamiegos uogele? Neisivaidzuoju huh.gif

patepiau dantenas, nurimo pana.bet lygiai toks pats scenarijus, kaip ir vakar. pagal viska turetu vel pradet bliauti kai pavargs blink.gif
Atsakyti
QUOTE (nikitta @ 2004 01 23, 07:28)
nusipirkit baby borna...ir kainuos pigiau...

Na kaip cia pasakius,kazin ar pigiau.pries Kaledas ziurejau parduotuveje -kalgotkes Baby Bornui tam - 56 lt blink.gif kojinytes - 12 lt. blink.gif Tai tada pasakiau draugei - zinai,gyva islaikyt turbut pigiau nei ta BABY BORN...
Cia pajuokavimas,aisku.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (MAMA2T @ 2004 01 24, 02:54)
is senyvu zmoniu tikrai esu shita girdejusi - kad vaikui ishsirekti kartais yra gerai. Dideja plauciu turis, dar ten kazkas gero darosi 2.gif

ot ir ne. ne, ne ir dar karta ne. tai vel to Spoko metodika - duot issirekt. kaune klinikose akuserijos skyriuje ant stendo straipsnyje" Kaip nuraminti maziuka", toks rikdymas grieztai paneigtas, nes plauciams kaip tik KENKIAMA, KVEPAVIMUI BUTINI LYGUS, RAMUS PLAUCIU SUSITRAUKIMAI... ZODZIU, KAZKAUS PANASAUS, GAILA, TIKSLIAI NEATGAMINU, KAIP TEN PARASYTA.

aisku, padet minuteli rekianti galima, ir eit ikvept oro, bet ne pusvalandi-valanda rykdyt, ir jokiu budu NEDARYT IS TO METODO...
Atsakyti
Tai kad geras labai tas metodas - tik cia reikia isminties. Mane tas riksmas taip uzknisdavo, kad bliaudavom abi. Apie 9 men pats pikas - gal seneliai kiek palepino, nezinau. Tai tokios isvados:
- leisti parekti: geriausias budas atsikratyti kaprizu ir ipratinti prie tvarkos (valgymo, miegojimo ir pan.) Uztenka keliu dienu max po pusvalandi, ir vaikas supranta, kad yra dalyku, kuriu NEGALIMA arba kuriuos REIKIA daryti. Reikia valgyti, maitinimo metu (nebutinai viska, bet nor truputi, jei vaikas neserga), reikia miegoti, kaip tevai paguldo i lovyte ir sako ATE, negalima DRASKYTI klaviaturos ir peles (buvo itin megstamas uzsiemimas). Nors kai ko neismokeme nei geruoju, nei piktuoju: pvz. nevalgyti kaciuko maisto. Pati prieina, parodo pirstu NE NE NE, o tada NIAM NIAM. tongue.gif Beje, dar momentas: vaikas greit atpranta rekti pargriuves, jei mato, kad tevai nekreipia demesio ir jei jam TIKRAI NESKAUDA. Tada pasako BAM, atsikelia ir toliau dirba.
- neleisti rekti jeigu: vaikui skauda (reikia ziureti del tu paciu griuvimu, kartais buna didelis BAM, tada reikia tepti (megtamas zodis, pusti ir pan.), vaikas serga, alkanas, jauciasi vienisas, pavarges, bijo ir pan. Tada geriausiai atsakyti i vaiko poreikius. Be to, galima nukreipti vaiko demesi.
- reikia isminties, jeigu vaikas rekia pvz. del to, kad bijo maudytis. Musiskei uzeina karts nuo karto - saukia iki apsivemimo, nors vanduo siltas ir siaip viskas normaliai. Paskutini karta padejo tokia dezele, i kuria galima pripilti vandens, ir ji ispilti, xi xi. O va galvos plauti niekaip nesileidzia.
Nu, vaikas tikrai nesijaus nemylimas, jei tevai nustatys ribas. Priesingai, ta laika, kuri isnaudoja verkimui, panaudos zaidimui, aplinkos tyrinejimui, bendravimui. smile.gif
Atsakyti
Labukas, puikiai tave suprantu. Todėl ir man buvo neramu, kad manasis angelas elgiasi lygiai taip pat, mamytės atsakė į mano užduotą klausymą, kad tai naturalu. Su tėtuku, drauge, dėde ar teta jis būna ramut ramutėlis, o kai pamato mane tai viešpatie apsaugok viskas apsiverčia, tai dabar mane visi vadina Arno liga, cholera ir pan. biggrin.gif , o man padėjo vienos mamytės patarimas paimu jį ant rankų sudominu kuom nors ir vėl į vietą padedu, va tada viskas būna gerai, o dėmesio nekreipimas man irgi nepadėjo - negali gi mama ištverti kai jos mažylis verkia, o nuo to karto kai verkiantį paimi tik blogiau darosi. Tai va tokie jau tie mūsų maži teroristai, mamytės dėmesio ir rankų jiems reikia labiau nei pavalgyt. O ką gi darysi, negi klausysies kaip jis verkia?! Sėkmės, ikiux biggrin.gif
Atsakyti
Aš tik dabar iki galo perskaičiau mamyčių atsilieoimus šia tema, mano mažiui irgi dantukai dygsta, mums sesija, irgi stogai važiuoja. bet jau vaiko rikdymui aširgi nepritariu, nors ir tetos ir močiutės aiškina pastoviai, kad vaikui sveika. Aišku sunku, nerealiai, o kai mažius verkia iš vis apie nieką nei galvoti, nei nieko dirbt negaliu. Bet geriau paimu ant rankų pamyluoju, pasišnekam(labai padeda, nors gal dar nelabai supranta, ką aš jam ten pasakoju), ir nusiraminam o dar jeigu gauną su klaviatūra ar pele pažaist tai iš vis laimingas būna(turim nupirkę jam atskiras, kad ir jis nesijaustų atstumtas nuio kompo tai ant žemės žaidžia ir jam smagu ir man gerai). Nors tėtis ant manęs rėkią kad lepinu, bet gi negaliu kitaip sad.gif , jam gi mažam irgi nelengva...
Atsakyti
nezinau,kaip ten su ta metodika,sveika rikdyt ar ne,bet kiek mano asmenine praktika rodo,tai nuo to parikdymo nieko geriau nepasidaro,tik isinervinu ir as ir vaikas,po to ir ramint ilgiau tenka isibliovusi maziu...
Atsakyti