O ar gali taip jau tiksliai apskaičiuoti, kiek gramų koks žmogus suvalgys? Visada gi daroma ir paskaičiuojama su atsarga. O jeigu dar kas nors negali atvykti į vestuves ir iki paskutinio momento nežinai? Be to niekas neverčia čia kažko būtent pagal mane rinktis. Žmogui reikėjo patarimo? Tai ir parašiau taip, kaip buvo pas mane. O jau koks bus galutinis variantas - nevažiuosiu gi ir netikrinsiu. O ką vegetarai valgo, ko nevalgo, man, tiesą pasakius, kažkaip jokio skirtumo

Vieno restorano vadybininke, atsakinga uz meniu per vestuves , jubiliejus ju restorane pasakojo, kad labiausiai apsimoka patiekti karstus patiekalus pradzioj tik susedus, jei yra visi patiekalai ant stalo iskart. Paprastai tie, kurie nori eiliskumo nusivilia, nes uzkandziai iki karsto pranyksta ir po karsto lieka tuscias stalas. Aisku, kad ji perspeja, kad taip bus, cia jos daugiamete patirtis.
Jei vestuves restorane, tai man graziausia, kai susedus isdalinami sveciams spec vestuvems paruosti meniu tokiuose atvirukuose. Ten paprastai rasoma: pvz 1. Cezario salotos 2. Kartas patiekalas( issirinkite: steikas, lasisa ar vistiena). 3.Desertas. Tada padavejai surenka paklausdami sveciu , ko pageidaus karsto. Ir sveciams aisku eiliskumas (kalbu apie irankiu panaudojima
), ir padavejai tiksliai viska ivykdo
, ir stalus galima papuosti kokiomis geliu kompozicijomis, o ne misrainiu dekoru, ir turbut susumavus tas ant to iseina.
Jei vestuves restorane, tai man graziausia, kai susedus isdalinami sveciams spec vestuvems paruosti meniu tokiuose atvirukuose. Ten paprastai rasoma: pvz 1. Cezario salotos 2. Kartas patiekalas( issirinkite: steikas, lasisa ar vistiena). 3.Desertas. Tada padavejai surenka paklausdami sveciu , ko pageidaus karsto. Ir sveciams aisku eiliskumas (kalbu apie irankiu panaudojima

QUOTE(belisime @ 2006 03 13, 17:09)
si skyreliu paskaicius tai baisu darosi.Vestuviu organizavimo supratimas...viduramziai...
Cia jus su tais maisto kiekiais ka ruosiates daryt?Jus gal tik valygti ruosiates per vestuves?....Toks tikslas?...
Pasiskaitykit knyguciu...o ne bobuciu laiku vestuves daryikit.
Cia jus su tais maisto kiekiais ka ruosiates daryt?Jus gal tik valygti ruosiates per vestuves?....Toks tikslas?...
Pasiskaitykit knyguciu...o ne bobuciu laiku vestuves daryikit.
Viduramziai ar ne viduramziai, bet zmones visada valgyti norejo, nori ir nores. O ypac vyrai. Jiem svarbu, kad butu pilvelis prigrustas

QUOTE(Jurgugute @ 2006 03 23, 16:30)
Viduramziai ar ne viduramziai, bet zmones visada valgyti norejo, nori ir nores. O ypac vyrai. Jiem svarbu, kad butu pilvelis prigrustas
ir tada visi laimingi. Galima ir zaidimus pazaisti ar daryti ka tik norit.

na manau visi nori pavalgyt..bet nemanau kad reik uzgost stalu maistu..juk kam paskui valgyt ji dar 10 dienu po vestuviu...galima gi sviezaus nuspirkti..
man atrodo saikingai reikia maisto..tada daugiau ir papuosimu tilps ant stalu...ir bus graziau!
as irgi isivaizduoju kad ant stalo bus padeta truputis uzkandziu , o visas meniu atvirukuose ir kiekvienas ka nores ta pasirinks. Ir karsta ir salta ir deserta...
QUOTE(sonatos @ 2006 03 23, 19:31)
as irgi isivaizduoju kad ant stalo bus padeta truputis uzkandziu , o visas meniu atvirukuose ir kiekvienas ka nores ta pasirinks. Ir karsta ir salta ir deserta...
Man tai toks variantas

Tai vien užsisakymas ir laukimas maisto užtruks nnnnn laiko.....

QUOTE(Nikota @ 2006 03 24, 07:49)
Man tai toks variantas
Įsivaizduok jeigu apie 40 žmonių ir visi pradės norėti skirtingų šaltų, pradės rinktis, padavėjos aišku sumaišis ( didelė tikimybė ) laukti irgi reikės nemažai, nes manau bus tik viena virėja na maks dvi.

Neteisingai supratai

Papildyta:
QUOTE(AsIrTu @ 2006 03 08, 19:24)
O ar gali taip jau tiksliai apskaičiuoti, kiek gramų koks žmogus suvalgys? Visada gi daroma ir paskaičiuojama su atsarga. O jeigu dar kas nors negali atvykti į vestuves ir iki paskutinio momento nežinai? Be to niekas neverčia čia kažko būtent pagal mane rinktis. Žmogui reikėjo patarimo? Tai ir parašiau taip, kaip buvo pas mane. O jau koks bus galutinis variantas - nevažiuosiu gi ir netikrinsiu. O ką vegetarai valgo, ko nevalgo, man, tiesą pasakius, kažkaip jokio skirtumo 

Kazkada vieno restorano sefe taip pamoke, kiek suvalgo 1 zmogus: salotu/misrainiu 250gr, mesos/vyniotiniu 100gr, zuvies/silkes 100gr +karstas +2 puodeliai kavos+2 stiklines sulciu. Meginkit skaiciuoti, kad netektu kibirais namo tempti

QUOTE(snickers @ 2006 03 24, 09:58)
Kazkada vieno restorano sefe taip pamoke, kiek suvalgo 1 zmogus: salotu/misrainiu 250gr, mesos/vyniotiniu 100gr, zuvies/silkes 100gr +karstas +2 puodeliai kavos+2 stiklines sulciu. Meginkit skaiciuoti, kad netektu kibirais namo tempti

Man labai patinka ideja del meniu,kuriame pvz is 3 karstu patiekalu svecias issirenka,po to del uzkandos ,saldaus...ir t.t.
Jokio laukimo nera.Restoranas tam is anksto pasiruosia.Mano draugai net patys sia ideja man pakiso.
.O ta meniu net diena pries galima sveciams nusiusti ir paklausti ko nores,tada vestuviu d. ir restoranas zinos kiek ko tiksliai paruosti ir jaunikiai gales pries vestuves jau uz maista susimoket ir visu pinigeliu per vestuves nesinesioti ir sveciai bus patenkinti.
Na man tai sis variantas
Jokio laukimo nera.Restoranas tam is anksto pasiruosia.Mano draugai net patys sia ideja man pakiso.

Na man tai sis variantas

QUOTE(belisime @ 2006 03 24, 12:33)
Man labai patinka ideja del meniu,kuriame pvz is 3 karstu patiekalu svecias issirenka,po to del uzkandos ,saldaus...ir t.t.
.O ta meniu net diena pries galima sveciams nusiusti ir paklausti ko nores,tada vestuviu d. ir restoranas zinos kiek ko tiksliai paruosti ir jaunikiai gales pries vestuves jau uz maista susimoket ir visu pinigeliu per vestuves nesinesioti ir sveciai bus patenkinti.
Na man tai sis variantas

Na man tai sis variantas

Teko man vienos viestuvėse būti kur panašiai buvo sugalvotya su meniu..Iš anksto klausinėjo...po to vietoje galėjome rinktis ir t.t Ačiu bet aš savo vestuvėse to nenorėčiau...

Beje vestuvės buvo viename žinomame VLN restorane....

Kazkada vieno restorano sefe taip pamoke, kiek suvalgo 1 zmogus: salotu/misrainiu 250gr, mesos/vyniotiniu 100gr, zuvies/silkes 100gr +karstas +2 puodeliai kavos+2 stiklines sulciu. Meginkit skaiciuoti, kad netektu kibirais namo tempti doh.gif lotuliukas.gif
Ši formulė tinka, jei balius vyks 2- 3 val. Jei švęsite ilgiau, tokio maisto kiekio vienam žmogui tikrai neužteks. Žinau, nes mama sukasi šiame versle ir prireikus tenka pagelbėt