KMUK teigia, kad:
"Alkoholio vartojimas taip pat gali būti savaiminių persileidimų, placentos atšokos, priešlaikinio gimdymo priežastimi. Dėl alkoholio poveikio vaisiui galimas įvairaus laipsnio ir pobūdžio pakenkimas. Sunkiausias yra vaisiaus alkoholinis sindromas, kuriam būdingi simetriškas vaisiaus augimo atsilikimas, centrinės nervų sistemos pažeidimas (įvairūs neurologiniai, intelekto vystimosi sutrikimai ar atsilikimas, galvos apimties sumažėjimas), charakteringa veido deformacija (siauri akių plyšiai, prailginta vidurinė veido dalis, plokščias viršutinis žandikaulis). Dažniau pasitaiko lengvesnio laipsnio su alkoholiu susiję nervų sistemos pažeidimai (atminties, dėmesio, socialinės adaptacijos problemos, kalbos ir matematinių sugebėjimų specifiniai sutrikimai) ar su alkoholiu susiję gimimo defektai (šlapimą išskiriančių, širdies ir kaulų sistemų apsigimimai, įvairūs regėjimo ir klausos defektai). Tačiau mokslinių tyrimų išvados alkoholio atžvilgiu, priešingai nei rūkymo, ne tokios griežtos: tik daugiau nei 160 g gryno alkoholio suvartojimas per savaitę (apie 10 litrų nestipraus alaus alaus ar 20 mažų vyno taurių) nėštumo metu susijęs su vaiko intelekto sumažėjimu. Vis dėlto rekomenduojama moterims būti atsargioms vartojant alkoholį per nėštumą ir neviršyti saugios 1 standartinio alkoholio vieneto dozės per dieną (1 maža vyno taurė, 0,5 l nestipraus alaus)."
Iš kito šaltinio:
Nėra tiksliai žinomas išgerto alkoholio kiekis, nuo kurio vystosi vaisiaus sutrikimai, todėl pakankamai sunku nurodyti ribas, kiek suvartoti alkoholio yra rizikinga ir kiek ne. Lemiamą poveikį kūdikiui turi ne tik kasdien išgerto alkoholio kiekis, bet ir skirtinga individuali vaiko ir motinos tolerancija alkoholiui. Jau įrodyta, kad FAS serga tie naujagimiai , kurių motinos nėštumo metu labai stipriai išgerdavo. Taip pat yra pastebėta kad net reliatyviai maži alkoholio kiekiai (nežymus išgėrinėjimas) sukelia vaisiui minimalius neurologinius pakenkimus. Pagal didžiąsias europietiškas studijas, net 120 gramų gryno alkoholio per savaitę turi nepalankių efektų embriono svorio augimui.
Tyrimais įrodyta, kad riziką sukelia ne tik per konkretų laiko tarpą suvartotas alkoholio kiekis, bet ir gėrimo būdas: pvz., moteris, kuri išgeria kasdien po vyno taurę visą savaitę sukelia mažesnę riziką savo būsimam vaikeliui, nei ta, kuri išgeria septynias taures iškart.
Fetalaus alkoholio efekto išsivystymui didelis vaidmuo tenka motinos charakteristikai. Rizika auga su motinos amžiumi ir gimdymų skaičiumi. Jei moters kepenys yra sužalotos alkoholio, ir nors nėštumo metu ji negers, rizika alkoholio sąlygotiems vaisiaus pakenkimams išliks didelė.
Iš principo, alkoholis nėra geras prieskonis vaisiui: didesnėmis ar mažesnėmis dozėmis (jau nekalbant apie motinos priklausomybę) alkoholis toksiškai veikia būsimą vaikelį.
Nėščiosios ar moterys, kurios dar tik planuoja turėti vaikelį, privalo apriboti alkoholio vartojimą arba geriausiai visai jo atsisakyti. Dažniausiai moterys tai žino ir atitinkamai elgiasi.
Taurė alaus ar vyno vargu ar kenkia, tačiau antros, priklausomai nuo aplinkybių jau gali būti per daug.
Labai svarbu vengti pavienių stipraus alkoholio vartojimo epizodų.
Vis tik geriausia turbūt, nėštumo metu visiškai atsisakyti alkoholio.