Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

kepam kalėdinius pyragus, sausainius ir t.t.

user posted image

SENA TEMA čia

praeitos temos populiariausi kepiniai

meduoliukai:
Kočiojama meduolių tešla
dar vieni meduoliai
ir dar vieni

Japoniškas aguonų-obuolių pyragas

Daivajos kaledinis džiovintų vaisių pyragas

kalėdinis namukas

keli kūčiukų, kalėdaičių receptėliai
čia
čia
čia

o visa tema apie kaledinius namukus ČIA

Gražių švenčių newyear.gif o svarbiausia gražaus švenčių laukimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 26 lapkričio 2007 - 15:58
[attachmentid=121988]
MEDUOLINIAI SAUSAINIAI

1 st. miltų
¼ st. krakmolo (aš naudojau kukurūzų, bet, manau, puikiausiai tiks ir bulvių)
200 gr. Sviesto
½ st. cukraus pudros
30 gr. (3 a.š.) grietinės
1/3 st. migdolų
1 a.š. kepimo miltelių ir žiupsnelis sodos
žiupsnelis druskos, vanilinio cukraus ir 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 ½ a.š. meduolinių prieskonių (cinamono, kardamono, gvazdikėlių, imbiero, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų lygiomis dalimis)
Mikseriu ištrinti sviestą su cukraus pudra. Įdėti grietinę, vanilinį cukrų, druską, citrinos žievelę įtarkuoti į dubenį, Suberti miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir sodą. Greitai išmaišyti mikseriu. Turėtų gautis minkšta tešla. Įdėti stambiai maltus riešutus, Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėti ant kepimo popieriaus. Sausainėliai stipriai išsipučia, todėl palikite tarpelius tarp kamuoliukų. Kepant jie susiploja ir gaunasi panašūs į meduoliukus.Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.


Tikrai nesitikėjau, kad bus tokie trapūs ir skanūs sausainiukai. Gavosi apie 25, nors šaltinyje žadėjo 16. Manau labai tinka žmonėms, negalintiem naudoti medaus, nes jo čia paprasčiausiai nėra.
Labai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 26 lapkričio 2007 - 20:48
ĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖ verysad.gif
ISGASDINOT blink.gif
as kaledini pyraga sulaisciau tik iskepusi
tai ka jam jau viskas?
stovi jau2savaites verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
pasakykit kad tai netiesa pasakyyyykit verysad.gif blink.gif
o jei rimtai ar dar imanoma ji isgelbeti...?
ohmy.gif bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 27, 14:35)
ĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖ verysad.gif
ISGASDINOT blink.gif
as kaledini pyraga sulaisciau tik iskepusi
tai ka jam jau viskas?
stovi jau2savaites verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
pasakykit kad tai netiesa pasakyyyykit  verysad.gif  blink.gif
o jei rimtai ar dar imanoma ji isgelbeti...?
ohmy.gif  bijau.gif

pradaryk ir paragauk.. blogiausiu atveju gali dar nauja kepti...
Atsakyti
Gal mergaites pasidalintumet receptu, kaip Kaledoms iskepti idaryta kalakuta? Niekada nesu bandziusi, bet siais metais "surizikuociau" pabandyt ax.gif
Papildyta:
Oi, atsiprasau, post faktum susipratau, kad cia ne i tema parasiau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaizute @ 2007 11 27, 22:01)
Gal mergaites pasidalintumet receptu, kaip Kaledoms iskepti idaryta kalakuta? Niekada nesu bandziusi, bet siais metais "surizikuociau" pabandyt  ax.gif
Papildyta:
Oi, atsiprasau, post faktum susipratau, kad cia ne i tema parasiau...  blush2.gif

Japoniskas aguonu-obuoliu pyragas labai skanus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2007 11 27, 15:37)
pradaryk ir paragauk.. blogiausiu atveju gali dar nauja kepti...


aciu uz patarima...,bet jo ragaut nesinori,nes nesiuos kitus vaisinti.. schmoll.gif
o kainavo jis su visu romu apie100lt...
nezinau as jau taip supratus buvau,pagal senus komentarus,kad tik iskepusi ji reik sulaistyt... doh.gif
zodziu NESISEKA man verysad.gif
Atsakyti
Kepimo knygoj skaiciau, kad sulaistyti reikia max prie 2 savaites, per tas 2 sav reikia ir suvalgyti. Pati nebandziau, todel zinios kol kas tik teorines.
Atsakyti
o stai ir bus jums praktines.........
Atsakyti
Laba vakara smile.gif
O gal kuri zinot, kur Vilniuje galima nusipirkt nebrangiai kalediniu angeleliu formeles? blush2.gif
Atsakyti
Žiurint kokios tu formelės nori. jei kočiotai tešlai, tai paprasčiausiai nusipiešk ant storesnio popieriaus, kardono, apkirpk- va tau ir ir trafaretas. Ko neturiu visada taip darau- visai patogu mirksiukas.gif
Atsakyti
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują


Recepte parašyta, kad reikia mano košės. Kas kepėte dėjote manų košę ar manų kruopas? ax.gif
Jei dėjote manų košę, tai kokiu santykiu pieną su kruopom virėte? rolleyes.gif
Atsakyti