Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

Sie meduoliukai buna minkstuciai ka tik iskepus, o po kiek laiko (~po savaites) tampa trapus. Tad as juos kepsiu pries pat Kaledas, taip pat ta pati recepta naudosiu namuko statybai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 08 gruodžio 2008 - 19:25
QUOTE(laurechka @ 2008 12 08, 20:06)
kepu meduolini namuka pagal bea meduoliuku recepta.... Ale sh... tesla gavos nekociojama.... Trupa, limpa ir t.t. kas galejo but ne taip??? pirma kart man toks bajeris su medaus tesla... kaltinu medu, nes emiau nuo virsaus kibiriuko, ir ten buvo tokiu ale putu... nu net nzn kaip pavadint....


Na, ir man trupėjo, ir lipo, ir nesikočiojo. Bet dariau taip, kaip kepant imbierinius sausainukus, kurie irgi bais trapūs ir neišeina jų iškočiot paprastai - reikia dėt tešlos gabalą tarp dviejų kepio popieriaus lapų tada išsikočioja kuo puikiausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
o sviestas suteikia meduoliams minkstumo?
Atsakyti
QUOTE(gretoole @ 2008 12 08, 21:25)
o sviestas suteikia meduoliams minkstumo?

Sakyčiau daugiau dėl trapumo dedamas sviestas į visus kepinius g.gif
Atsakyti
[quote=triule,2008 12 08, 15:31]
Berods Mamicy posta esu nusikopinus del medaus svorio:
šiandien kaip tik svėriau, tai kadangi medus pas mane jau toks tirstesnis, tai 2 diiideli saukstai ~ 200 g. bet tokie dideli sriubiniai sukisti į medų ir sėmiau max kiek išėjo...

Ačiū. Aišku tada, per daug dvigubai įdėjau biggrin.gif Na bet vistiek labai skanūs gavosi. Vyras valgo ir nedekoruotus. Iki kalėdų neliks.

Aš kalėdiniui pyragui tik stambesnius vaisius smulkinau ir tai nelabai smulkiai, o riešutų išvis nesmulkinau. Recepte nebuvo parašyta, kad reikia smulkinti, bet pagalvojau, kad abrikosus, obuolius reikia susmulkinti, tai susmulkinau. Tik iškepus, vėliau paskaičiau visą temą ir sužinojau, kad reikia smulkinti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 12 07, 20:04)
Šiandien dar neišsitraukiau tešlos iš šaldytuvo blush-anim-cl.gif  Bet pernai apie 15 min kepdavau, +160 (tai čia irgi maždaug viduriukas pas mane).

O ar lygiai tešlą iškočioji?  blush2.gif  Kur ploniau ten greičiau iškepa, ir tada nelygiai ir ruduoja  mirksiukas.gif


Butent, kad nelygiai blush2.gif Neiseina man tolygiai iskocioti...kaip jums pavyksta? blush2.gif

QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 12 08, 20:48)
Na, ir man trupėjo, ir lipo, ir nesikočiojo. Bet dariau taip, kaip kepant imbierinius sausainukus, kurie irgi bais trapūs ir neišeina jų iškočiot paprastai - reikia dėt tešlos gabalą tarp dviejų kepio popieriaus lapų tada išsikočioja kuo puikiausiai mirksiukas.gif


kepio popierius, tai kepimo? biggrin.gif Pabandysiu!
Atsakyti
QUOTE(mereveja @ 2008 12 08, 22:25)
kepio popierius, tai kepimo?  biggrin.gif  Pabandysiu!


Kepimo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
As namuka dariau is cipciuko medaus torto recepto, ten kiausiniu reikia, ir man rodos, kad buten del kiausiniu tesla gaunasi tasi ir kociojama. Nes pries pora sav. kepiau sviestinius sausainius be kiausiniu, tai doh.gif , beveik norejau mest siuksliu dezen, nes taip uzkniso, kad neina iskociot. O su kiausiniais thumbup.gif
Atsakyti
Man nuo vakarykscio torto liko 2 baltymai ,tai siandien iskepiau kokosiniu sausainiu thumbup.gif

Kokosiniai sausainiai
3 baltymai
1 a.s. citrinos sulciu
truputi druskos
225 g cukraus pudros
60g miltu
200 g kokoso drozliu

Baltymus, citrinos sultis ir druska standziai isplakti. Imaisyti likusius ingridientus.
Suformuoti rutuliukus ir kepti ikaitintoj orkaitej (150°) 20-25 min.
user posted image
Niu man tai labai skanu viskas kas su kokosu wub.gif dar situos tik pagrazinsiu tirpintu sokoladu,siandien jau jegu nera..
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 08, 22:12)
As namuka dariau is cipciuko medaus torto recepto, ten kiausiniu reikia, ir man rodos, kad buten del kiausiniu tesla gaunasi tasi ir kociojama. Nes pries pora sav. kepiau sviestinius sausainius be kiausiniu, tai  doh.gif , beveik norejau mest siuksliu dezen, nes taip uzkniso, kad neina iskociot. O su kiausiniais  thumbup.gif


O aš kartą medaus tortą kepiau, kur recepte nebuvo sviesto (berods Glacee receptas) tai galvojau kaip mesiu lauk tą tešlą, nes lipo visur kur tik galėjo ir prie kočėlo ir prie kepimo popieriaus, nors ir miltų krūvom barsčiau, apie stalą jau ir nekalbu - tai priėjau išvados, kad sviesto ar margarino bent jau medaus torto recepte privalo būt lotuliukas.gif Na, su sausainiais gal kaip kitaip yra - neturiu su jais patirties didelės blush2.gif

QUOTE(aguonele @ 2008 12 08, 22:48)
Kokosiniai sausainiai


Aguonėle, kokie fainučiai thumbup.gif Kokosiniai - mano mėgstamiausi wub.gif wub.gif wub.gif Receptuką nusinešiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas turit kokiu grybuku recepteli ar vovieraiciu, kurie kepami formose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tusiukas8: 09 gruodžio 2008 - 10:09
aguonele
kokosinius sausainius kepti dabar ar prieš pačias Kalėdas? g.gif

vakar kepiau meduoliukus, gavosi 5 skardos, nes dariau kiek plonesnius. Iki vakaro pusės nebeliko ax.gif
Klausiau vaikų ar papuošt reikia, atsakymas, kad dar iškepčiau, nes nepaliks paslėptųjų, o skanūs ir be jokių papuošimų biggrin.gif
Atsakyti