Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

Sveikos,mano Berniukas beveik nieko nekalba,tik labai retai isgirstu zodi MAMA, o dazniausia NE! 4u.gif schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmoose: 13 balandžio 2009 - 11:26
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2009 04 12, 22:16)
nzn..gal mums taip isejo, kad daug zmoniu seimoj- mudvi gyvenam pas mano tevus, o greta dar mano pacios seneliai- zodziu visus kasdien mato, visi su ja bendrauja nuo kudikystes kaip su suaugusia...na ir 11men kaip pasake "dabalys" (obuolys), tai ir prasidejo  smile.gif  kita kart as su kuom nors sneku,  ji atrodo uzsizaidus savais reikalais ir negirdi, bet isgirdus nauja zodi ji tuoj pat pakartoja smile.gif nzn, visi naujai isgirsti zodziai prilimpa iskart...jau kompromituojancio nieko negali padaryt prie jos ar pasakyt, nes jau gali isplepet smile.gif  jau per kaledas man paskunde, kad mociute seneli bara ir kad katyte BESARMATE BARDAKA PADARE  smile.gif vat taip ir vercia kasdien i koto savo naujienom ir komentarais smile.gif as su ja susisneku pilnai... tiesa dar netaria R ir kartais sukeicia raides zodziuose pvz telefonas-tefelonas smile.gif

nu kokia protinga jusu mergaite thumbup.gif pasiseke jums smile.gif siaip tai pastebejau kad bent jau mano vaikas kai jo prasai jis nekartoja, o kai buna kalbi su kuom nors kitu, nors atrodo kad jis nesiklauso, bet va paima ir pakartoja kai maziausiai to tikiesi..kartais pajuokaujam su vyru, kad klausosi, deda i galva, o paskui kai prades sakiniais iskart kalbeti biggrin.gif na is tikruju dar anksti tai pergyventi nera ko. Nors anyta pasakojo, kad mano vyras gan anksti gerai ir aiskiai sneket pradejo ir nesuprasi nuo ko tai priklauso is tikruju..
Atsakyti
QUOTE(asta.m @ 2009 04 13, 18:25)
nu kokia protinga jusu mergaite  thumbup.gif pasiseke jums smile.gif siaip tai pastebejau kad bent jau mano vaikas kai jo prasai jis nekartoja, o kai buna kalbi su kuom nors kitu, nors atrodo kad jis nesiklauso, bet va paima ir pakartoja kai maziausiai to tikiesi..kartais pajuokaujam su vyru, kad klausosi, deda i galva, o paskui kai prades sakiniais iskart kalbeti biggrin.gif na is tikruju dar anksti tai pergyventi nera ko. Nors anyta pasakojo, kad mano vyras gan anksti gerai ir aiskiai sneket pradejo ir nesuprasi nuo ko tai priklauso is tikruju..

zinot, isties su tuo kartojimu taip yra- jei prasai kartot, atrodo kad isvis prarado kalbos dovana smile.gif mum savaime taip isejo, kad patys to nepastebedami ememes tokios plepejimo strategijos- sakykim, jei bunu su ja viena namie, as sneku su ja nesustodama "va db paimsim laistytuva, palaistysim gelyte...db kepsim mesyte...db sluosim grindis..." ir tarsku su ja taip visa diena apie kiekviena savo zingsneli, judeseli ar koki iranki ir tt..o ji klauso ir kazkaip pati kartoja smile.gif gryzus mociute namo estafete perima ir taip kiaurom dienom.. smile.gif
Atsakyti
musu zodynelis: mama,tetis,senela (senelis) motute( mociute) kede,namas,lova,miegas,aciu,atia,gerai,labai,gerti,kur mano pudas(cia kur mano puodukas) kate,gele,matina (masina) ,sasaldis (saldainis)....
Atsakyti
pas mus sian mazylis(1.5) jau pakankamai raiskiai pasake "kas cia?"(cia i daikta).Kalba su kiekviena diena raiskesne yahoo.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 21, 16:34)
pas mus sian mazylis(1.5) jau pakankamai raiskiai pasake "kas cia?"(cia i daikta).Kalba su kiekviena diena raiskesne yahoo.gif  smile.gif
sveikinu 4u.gif

mano 1m7men,kalba daug savo vaikiska kalba biggrin.gif bet pilnu zodziu sako labai mazai smile.gif (mama,papa,lelio,niania,niamu,dat,aciu,ku-ku,au-au,da-da,ko-ko,tu-tu,t,t)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VI-VA-VI: 21 balandžio 2009 - 21:13
maniskei 1.5 sneka gerai,sakiniais smile.gif viskai suprantamai,jei isgirdi koki nauja zodi iskart pakartoja o po to kada reikia panaudoja,labai aktyvi ir turtingas zodynas smile.gif jau stebint pradejo nuo 6 men kai pasake zodi zaislas rusiskai,dabar tai nesistebiu net ,jau pripratau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikada: 28 balandžio 2009 - 19:12
Kalba palyginus nedaug: mama, tete, teta, dede, miau, au au, aciu, ate, duda, mamam... smile.gif Ir dar kelis kudikiskus zodelius taria, manau, greit prades daugiau ciausketi. wub.gif
Atsakyti
musu vaikutis namie sneka dauk ir gerai,bet prie svetimu tai nedrysta ir tyli doh.gif tai visi galvoja kad dar kalbet mano vaikiukas nemoka doh.gif o namuose uzciaupti neina blink.gif
Atsakyti
Mano suneliui 2metukai ir man atrodo,kad jis nemazai pasako,bet gydytoja sako,jog mazai ir reikia atkirpti liezuviuka,nes priauges.Ar jus susiduret su sia problema? g.gif O vaiko sakomi zodziai:mama,teti,kas cia,Vida,teta,uodega,medziai,iki,ate,aciu,popa ir t.t.,bet dzniausiai visus zodzius sutrumpina arba nukanda galunes g.gif
Atsakyti
Mes iš mažakalbių. Pasakom mama, mamam, bzzz, buu, baa, baba, bibi, va. Ateik žodelį sako - A, A. Kiaušiniai - ĮĮĮĮĮĮĮ. Suprantam viską apie ką šneka suaugę, tačiau su kalba vėluojam. Pasivysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karba @ 2009 05 05, 09:40)
Mes iš mažakalbių. Pasakom mama, mamam, bzzz, buu, baa, baba, bibi, va. Ateik žodelį sako - A, A. Kiaušiniai - ĮĮĮĮĮĮĮ. Suprantam viską apie ką šneka suaugę, tačiau su kalba vėluojam. Pasivysim  smile.gif

mes taip pat viska suprantam bet kalbam savo kalba smile.gif
Atsakyti