Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

Mums 1m 6men, sneka tokia : tete, mama, kate, niam niam, atiu(aciu), baba (bamba), au au (suo), bata(arbata),ze(ziurek), papi(pampis), tepa(batai), nu ir dar keleta tokiu zodeliu ax.gif
Atsakyti
Sunui 1m. 10 men, bet zodynas labai skurdus. Pasako mama, ba ba(nebera), ba(batai), te(ate), au au, mi(miau), Daugaiu jis judesiais viska rodo ir garsais, jei nori gert, tai prideda deniuka prie burnytes ir siurbia, o valgyt norejimas panasiai, tik ciapsi. Labai skurdus zodynas g.gif , tiks suprast viska supranta ir padaro ka paprasai, dazniausiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pušūnė: 09 lapkričio 2011 - 15:16
Maniškei 1,7 mėn. kalba labai daug, bet daugumą šveplai. Pakartoja visus dviskiemenius žodžius, kiti sunkiau sekasi. Vakare prieš miegą vis pakartojam gyvūnus, jų garsus, ką ir kaip vaikučiai daro, draugų vardus (su jais sunkiausia biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2011 11 12, 01:59)
Maniškei 1,7 mėn. kalba labai daug, bet daugumą šveplai. Pakartoja visus dviskiemenius žodžius, kiti sunkiau sekasi. Vakare prieš miegą vis pakartojam gyvūnus, jų garsus, ką ir kaip vaikučiai daro, draugų vardus (su jais sunkiausia biggrin.gif )

Maniskis Inesa vadina mesa lotuliukas.gif
Atsakyti
vyresnis 2metuku kalbejo dviem kalbom, triju jau tris mokejo thumbup.gif
o mazasis nekalba visai, tik kelis zodzius moka, nors jam jau 2,5 metuku doh.gif
Atsakyti
mano mazius dvi dienos sako abata(arbata) tai jam kaip bairis, juokiasi kaip istare lotuliukas.gif ,dar sako graziai mama tete, teta, atei,noniu(noriu),tapu tapu 4u.gif
Atsakyti
Mano mazute 1m. snekejio jau nemazai, bet svarbiaisiai, kad beveik aiskiai o 2m. jau ir dainavo ir pasakuoja ,dabar jau 3m. uzciauti neimanoma (sneka ir dainuoja lietuviskai ir rusiskai) mirksiukas.gif

Berniukai velai pradejo kalbeti, pirmas beveik iki 3m. nekalbejo tik tete, mama, duok nu ir dar pora zodziu verysad.gif bet kaip nuejo i darzeli labai greit pradejo sneketi ir pasakoti thumbup.gif
Atsakyti
as galvojau kad mano maze labai mazai sneka, bet perskaicius mamyciu pasakojimus padariau isvada, kad tikrai pats tas su snekejimu smile.gif o jau buvau sunerimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksuole @ 2011 11 12, 02:59)

Mūsų dukrytei greitai bus 1 metukai ir 7 mėn. tai irgi šneka jau labai daug, galima sakyti viską, tik kai ką pašveplioja aišku.
Bet mes daug ir kalbam su ja, beveik viską aiškinam. Dar esu įsitikinusi, kad tai ir ilgo žindymo (dar tebežindau) pasekmės graja prasme. biggrin.gif

Jau tuos mama, tėte, dėde, mamyna (t.y. mamytė), mo-mo - tai čia močiutė,
by-by (t.y. mašina), ba -t.y. bažnytėlė, amen, upė, tepu, tepu, noriu, gerai, stebuklas, eglutė, ateik čia, sako ir sakiniais : mama, einam ten" ir pan.
o šiandien jau keturių skiemenų žodį pasakė "angeliukas", tik dar neaiškiai,b et vigi thumbup.gif
o jau visokius au, au, miau, miau, žino koks gyvūnas kaip sako, traukinukas-trututu ir t.t. arkliukas yga-ga, karvytė mūūūūū, avytė, meeeee, ir pan.

pastebėjau labai daug iš teletabių išmoksta. jau sako: liala, pou ir "kas tai?"
o dar pavadinimus žino ir vardus: sirublio "nu-"nu", savo šuns vardą, o papūgėlių vardus, kur turim, dar žino spalvas:balta, mėlyna, geltona,
žalia, raudona, tik šitas maišo,
ir skaičiuoja iki trijų jau iš eilės thumbup.gif

ir dar jaučiu ko nors neparašiau ką ji moka.

a tiesa, pro parduotuves pravešti neįmanoma, šaukia : "mama, tėte, noriu ten, noriu ten" doh.gif ir dar tėtis primokino tai kai pamato mano (.)(.)sako: "papai" doh.gif lotuliukas.gif pro bažnytėlę kai važiuoja sako "amen".
Pro upę - sako "Upė" ir "oi, šalta",nes aiškinu kad dabr šaltas vandenukas.
ant kavos puoduko, sako "oi, karšta" ir t.t.

labiausiai žino puseserės vardą Aistė, tai tą vardą net per miegus kartoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 01 gruodžio 2011 - 23:39
QUOTE(Lietuva @ 2011 12 02, 00:31)
Mūsų dukrytei greitai bus 1 metukai ir 7 mėn. tai irgi šneka jau labai daug, galima sakyti viską, tik kai ką pašveplioja aišku.
<...>
ir dar jaučiu ko nors neparašiau ką ji moka.
<...>

O viespateliau doh.gif maniske mėnesiu vyresne už jūsų, bet moka tik pagrindinius zodelius.... Nors ir šnekam daug su ja, o dar yra sese, kuriai 3 metukai, tai ji išvis neuzsiciaupia, bet mažoji vis nepersilauzia g.gif aišku, nesuku sau del to galvos, vis tiek tuoj pradės ciausket. Tik keista, kaip taip skirtingai gali būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuika @ 2011 12 02, 02:23)
O viespateliau doh.gif maniske mėnesiu vyresne už jūsų, bet moka tik pagrindinius zodelius.... Nors ir šnekam daug su ja, o dar yra sese, kuriai 3 metukai, tai ji išvis neuzsiciaupia, bet mažoji vis nepersilauzia g.gif  aišku, nesuku sau del to galvos, vis tiek tuoj pradės ciausket. Tik keista, kaip taip skirtingai gali būti  smile.gif

tikrai nereikia dėl to sukti galvos, nes visi vaikiukai skirtingai auga, vystosi ir pan. Svarbu matyti tendencijas kad eina pirmyn viskas po truputį, bet svarbu pirmyn.
Bet tikrai kaip įdomu: būna tų pačių tėvų vaikai skirtingai: vienas anksti prašneko - kita slabai vėlai.
Atsakyti
Mano mergyte pradejo kalbet gal nuo kokiu 8 men. Dabar jai 1 m ir 10 men - jau dainuoja daineles ir deklamuoja trumpus eilerastukus. Tik su "r" raide dar nedraugauja smile.gif
Atsakyti