Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

Kartais tenka būti stipresniam pačiam už save, vienam būtų labai sunku, tam mes čia, kad palaikyti, padrąsinti, suprasti
Atsakyti
Mūsų pokalbių archyvas:
Onkologinės ligos 1
Onkologinės ligos 2
Onkologinės ligos 3
Onkologinės ligos 4
Onkologinės ligos 5
Onkologinės ligos 6

Daug išgyvenimų, daug jausmų, daug patirties, gerų patarimų ir naudingų žinių.
Atsakyti
arune...Aš šiandien grįžau po antros chemoterapijos. Sužinojau,kas laša-Taxotere.Namie geriu Xeloda ir Deksametazoną.Jaučiuosi normaliai,esu užsisukus darbų karuselej,dienos per maža.Baigsiu diplominį-bus lengviau. Su miegeliu ir man prastai.Ar ne laikas būtų ir pas psichiatrą? Gabija,tu čia patark,a?

arune prastai miegi, nes vartoji Deksametazoną. Kiek kartu per diena geri Deksametazoną? Problemu su miegu turejau kai geriau 7 dienas is eiles ir samone tokia per daug atsipalaidavusi buvo lotuliukas.gif . Dabar geriu Deksametazoną po chemijos tris dienas/2 kartus. Pasitark su tave gydanciu gydytoju.
Atsakyti
Labas rytelis. Aš jau pamiegojau-nuo 12 iki 02 val.nakties. lotuliukas.gif
Deksametazona geriu 32 tabl.per diena. Anotacijoj parasyta miego sutikimas,kaip galimas šalutinis poveikis. Tai turbūt taip ir yra. O be to,rūpesčiai rūpestėliai... pabundu 2 val.,ir užpuola iš visų pusių. Kol iškedeni visus-jau ir rytas. Verčiu save miegot,sakau pati sau,kad ryt pagalvosi,ne,neišeina. Reikės su daktare konsultuotis.
Geros dienelės visoms.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 11 28, 07:49)
O be to,rūpesčiai rūpestėliai... pabundu 2 val.,ir užpuola iš visų pusių. Kol iškedeni visus-jau ir rytas. Verčiu save miegot,sakau pati sau,kad ryt pagalvosi,ne,neišeina. Reikės su daktare konsultuotis.
Geros dienelės visoms.



Gerus vaistukus gauni arune. tongue.gif Dar jeigu herceptinas bus. smile.gif Užsieniuose pažengusį arba recidyvavusį tokiais pat gydo. Vieni iš naujausių vaistų. Xeloda išviso naujiena didelė gydymp praktikoje. Gal tik kokiais 2001 m. pradėta ja gydyti. Lietuvoje dar vėliau.

Taxoteras mano vaistas buvo. Tik aš gaudavau jį kartu su doxorubicinu 3*1 tokiu santykiu.
Deksametazoną gerdavau lygiai tokiomis dozėmis. Kai apie miego sutrikimus pasakėt, prisiminiau, kad pabusdavau 2 nakties ir aš. Lyg žadintuvas vidinis nuskambėtų, lygiai 2. Dar prisimenu, kad vėliau jau sekdavosi pamiegoti iki 4. Paskutinės chemijos miegui įtakos jau neturėjo. Aš gerdavau arbatėlę neuro, kuri skirta miegui.

pažįstama. bigsmile.gif Niekada naktinių sprendimų nepanaudoju - prieš rytą užmingu, pamirštu, ką naktį būnu primąsčiusi. Man padeda rusiška patarlė: Rytas už vakarą protingesnis. Todėl, kai tik mintys pradeda plūsti, taip sau ir primenu: „RYTAS UŽ VAKARĄ PROTINGESNIS. Nebus naudos iš tų galvojimų - rytoj viskas atrodys kitaip“. Tada stengiuosi prisiminti ką nors iš vaikystės, arba šiaip geras savo gyvenimo akimirkas ir užmiegu. Čia minčių pakeitinėjimas - tokia terapija, gal pavyks.

Atsakyti
Laba naujoje temoje 4u.gif

O Xeloda siuloma visoms? Ar pagal rodiklius? Ar kaip? Man ne zodelio apie ja nepasake, o kiek perskaiciau ji yra intraveninio 5FU pakaitalas...nuo kurio man venu uzdegimas gavosi...
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 11 28, 14:12)
O Xeloda siuloma visoms? Ar pagal rodiklius? Ar kaip? Man ne zodelio apie ja nepasake, o kiek perskaiciau ji yra intraveninio 5FU pakaitalas...nuo kurio man venu uzdegimas gavosi...

Paprastai jau prie pažengusių ir tada, kai neveiksmingi įprastiniai vaistai ir dar pagal eilę kitų požymių. Man nesiūlo.
Gydytoja susirgo, taip, kad chemija nusikelia kitai savaitei.
Atsakyti
Kažkada,prieš 4 m.,kai pirmą kart nustatė,buvau nuvažiavusi pas Tėvą Stanislovą į Paberžę asmeniniam pokalbiui. Jis,kaip žinome,irgi turėjo tą ligą. tai irgi minėjo nemigą.Sakė,taip pat naktį užpuola minčių kribždėlynas... Jis nuo jų gindavosi malda. Kaip matome,ir dvasininkams nesvetimos tos problemos. Jis tada mane išklausė,vos kelis žodelius pasakė,apsikabino taip tėviškai,palaimino. Ilgai ilgai nešiojausi tą šilumą,gal net dabar tai jaučiu.

Tai dar kelias dieneles turi ,Adis.Na,nieko,neilgai laukti. Kai pradeda gydymą,kažkaip ramiau.

Romantike,tau neskyrė Heloda,matyt,netikslinga. Gydytoja,matyt,žino. Aš pasitikiu savo gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 11 28, 16:52)
Romantike,tau neskyrė Heloda,matyt,netikslinga. Gydytoja,matyt,žino. Aš pasitikiu savo gydytoja.


ax.gif Na as irgi pasitikiu. Bet mano chemoterapeute pati sako, kad ji - konservatyvi gydyme ir neskuba pripazint naujoviu unsure.gif Tiesiog, mane labai sukrete venu uzdegimas, tai ir ieskau paaiskinimu... blush2.gif

Del miego, tai miegu neblogai, bet uzmigti man labai sunku. Kiekviena vakara vis norisi tabletuke isgerti...bet susilaikau, nes tikrai ne aliarmas kolkas ir taupau tam kartui jei bus alles kaput ax.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 11 28, 18:09)
Tiesiog, mane labai sukrete venu uzdegimas, tai ir ieskau paaiskinimu...  blush2.gif


Romantike, kodėl kilo uždegimas? Ar tokios venos, ar prabėgo vaisati pro šalį? Gal pagelbėtų portas, jei vėl kartotųsi uždegimas.

Arune, yra nebloga knyga "Poklabiai tėvo Stanislovo celėje". Labai šiltai parašyta, gražiai išleista. Autorė - šiaulietė žurnalistė Vita Morkūnienė. Teko būti šios knygos pristatyme, labai didelį įspūdį paliko autorės komentarai apie knygos atsiradimą, jos prisiminimai. Buvo skaitomos ištraukos, iškart apsisprendžiau - turiu šią knygą įsigyti.
Turėtų būti knygynuose, šiais metais išleistas antras leidimas. Jei dar neturi, pavartinėk, gal patiks? Labai daug gražių tėvo Stanislovo minčių, tai literatūrinė dokumentika arba publicistika. Trumpos prisiminimų istorijos, kiekviena su savo potekste.


Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 11 28, 20:25)
Romantike, kodėl kilo uždegimas? Ar tokios venos, ar prabėgo vaisati pro šalį? Gal pagelbėtų portas, jei vėl kartotųsi uždegimas.

Ir venos slabnos, ir vaistai biski prabego pro sali... Taip ir gavosi.
Masciau del to kateterio(jei tu ji turejai omeny), bet jau ipusejau, tai nesinori operuotis, nes isiuvamas jis su pilna narkoze ir pirma savaite gana sudetinga valdyti tos puses ranka (zinau tai, nes 2 kartus palatoje gulejom kartu su moteriske, kuriai zarnyno ir kepenu vezys ir kuriai Santariskese isiuvo ta kateteri pries chemija).
Atsakyti
Vieną Tėvo Stanislovo knygelę aš turiu - ATSIDŪSEJIMAI,išleistą 2003M. Tai esė,pamąstymai,išpažintys,eilėraščiai. Reiks nusipirkti ir tavo rekomenduotą,Adis,mačiau knygyne.
Atsakyti