QUOTE(Daile @ 2008 03 06, 23:41)
Ruosiu savo seima savaitelei "atostogoms" nuo manes, nes pries ir po operacijos noriu buti su mama ir busiu.
Daile,
Labai geras sprendimas. Nežinau kaip kitoms, aš po operacijų (jų jau buvo dvi) labai gerai jaučiausi sekančią dieną. Vyras pamatęs, kad man visai neblogai išvažiavo namo. Antrąją dieną man jau buvo blogiau, trečiąją dar blogiau. Todėl tris-keturias dienas būtinai reikėtų šalia mamos būti. Jei matysit, kad kažkas ne visai gerai, atkreipsit medikų dėmesį. Nežinau, kiek Jūsų mamytei metų. Pastebėjau, kad vyresnio amžiaus žmonės tyliai kenčia, bijo ar nenori trukdyti sesutes, gydytojus.
Beveik prieš tris metus vieną pavasario penktadienį Šiaulių onkologiniame man pasakė krūtų vėžys II stadija, deja negalim operuoti. Negalėjau patikėti, atėjau į onkologinį iš sporto salės, nes buvo šalia...Niekaip nesupratau, kaip, kodėl, kas čia per nesąmonė. Apsiverkaiu. Kodėl neoperuoja, kai visas operuoja? Paprašiau siuntimo konsultacijai į KMUK, pirmadienį jau buvau ten. Čia išgirdau dar baisesnį dalyką, ne II, o IV stadija. Ekstra paguldė (nebegrįžau namo), kad atlikti kuo greičiau visus tyrimus ir pradėti chemoterapiją. Pasiūlė dalyvauti studijoje, tyrimų buvo daugybė. Patekau į kažkokį sapnų fabriką. Vis atrodė - pabusiu ir bus viskas kaip buvę. Tokio neralaus ir netikroviško gyvenimo dar nesu turėjusi, kaip tada...
Palatoje buvo pagyvenusi moteris iš Telšių, buvusi mokytoja. Truputį virš 70 m. Jai buvo žarnyno auglys, jau po operacijos, su stoma. Tada jai taikė chemiją. Pasakojo, kai išvedė stomą, nenorėjo gyventi, priprato, visai netrukdo. Ji kai, nesigydydavo ir gerai jausdavosi organizuodavo Telšiuose pagyvenusiems žmonėms III-iojo šimtmečio universiteto paskaitas. Palatoje vakarais deklamuodavo eilėraščius; apie meilę, gyvenimą. Kalbėdavo apie savo buvusius mokinius ir jų išdaigas. Tai jai priklauso, ne vieną kartą mano cituota šiame forume frazė: Atmink, kaip tau bebūtų chemoterapijos metu blogai, vėžiukui dar blogiau.

Drąsino mane, sakė esi jauna -viskas bus gerai. Chemija padarys savo darbą. Nebijok ir tiesiog gyvenk. Norisi tikėti, kad viskas jai gerai, daugiau nesutikau. Taip atsitiktinai sutikta moteris man savo pavyzdžiu parodė, liga nėra priežastis pulti į depresią ir ja susirgti. Galima ir toliau tarpuose tarp gydymų gyventi normalų gyvenimą, o gydymo metu tiesiog pakentėti, nes tai laikina. Kai gydausi pasiplanuoju, pasvajoju, ką veiksiu, kai gydymo nebus.

Vėliau ką susiplanavau daugiau, mažiau ir padarau.
P. s. Jei mamytei išvestų stomą, laikui bėgant priprasit, tai nėra labai malonus dalykas, bet jei gali gyventi su ja kiti, visai neblogai tvarkytis, galės ir jūsų mamytė. Stomų yra įvairių, modernių. Medicina iš tikrųjų eina į priekį.