Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo biržos kursai

QUOTE(Margarita88 @ 2008 05 20, 20:18)
Ar jums darbo birza mokejo bedarbio pasalpa?
Nedirbu,iesaku darbo,todel galvojau kreiptis i darbo birza,bet manau,kad jie geru darbu tikrai neturi

Aš įstojau į biržą po vaiko auginimo atostogų, į ankstesnį darbą atgal nepriimė, o šiame darbe prieš dekretines ir atostogas dirbau tik pusę etato ir tik apie 2m., tai buvę darbdaviai man sakė, kad įstojus į DB nieko negausiu, bet pasirodo gavau tongue.gif.
Ta bedarbio pašalpos suma nebuvo per didžiausia apie 350Lt., o po 3 mėn. ji buvo dar šiek tiek sumažinta (gavau pašalpą pusę metų)...

Papildyta:
QUOTE(nep @ 2008 05 20, 20:03)
Ir tuos kompiuterio pagrindus tai gal ir turiu, nu wordu naudotis lyg ir iseina, noretusi i kokius grafinio dizaino kursus, kad photosopo pamokintu, bet cia jau turbut man pasvajot  bigsmile.gif  laugh.gif

Man tai aiškino tarpininkė taip, jei turi kompiuterio pagrindus, net neverta eiti į kompiuterių kursus, nes ten viską nuo pradžių mokina ax.gif ...
O kas liečia kursus, tai man siūlė - kirpėjos, verpėjos, floristės, apskaitininkės ir kompiuterio kursus. Pasirinkimas labai jau menkas verysad.gif .
Atsakyti

Man tai aiškino tarpininkė taip, jei turi kompiuterio pagrindus, net neverta eiti į kompiuterių kursus, nes ten viską nuo pradžių mokina ax.gif ...
O kas liečia kursus, tai man siūlė - kirpėjos, verpėjos, floristės, apskaitininkės ir kompiuterio kursus. Pasirinkimas labai jau menkas verysad.gif .
[/quote]
nagi labai neblogas netgi pasirinkimas mirksiukas.gif man siūlė tik padavėjos,pardavėjos ir virėjos blink.gif
va čia tai tikrai ne pasirinkimas schmoll.gif tuo labiau,kai pardavėja aš ir taip esu dirbus rolleyes.gif
Atsakyti

[/quote]
Tai visai neblogi kursai, Kaune tai visai nebeliko kursu iki metu galo.O kokiam cia mieste ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2008 05 20, 20:15)
Matai,mažas vaikas pagal mane yra ikimokyklinukas...Juk nepaliksiu aš kad ir šešiamečio vaiko vieno,o pati į kursus važiuosiu smile.gif pusei metų mama išvažiuoja,o vaiką dėkit kur norit g.gif  schmoll.gif

Man tai prikiso, jog peranksti uzsiregistravau DB, tipo vaikas neina i darzeli ir kaip as cia ieskausi darbo. Nesamone, vaikas darbo paieskoms man netrukdo, o kai bus darbas vertas demesio bus ir vaikas patalpintas i darzeli ar pas aukle. O kad as atsisakau dirbti belekoki darba uz minimuma, kur reikalavimai "nereikia pradinio", tai ar pazeidziu istatyma, ne tam tryniau universiteto slenksti, kad eiciau i darba, kur reikalingas zmogus be pradinio. O man siulo darbus butent tokius, apsurdas ir stebisi, kodel as nesutinku doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Margarita88 @ 2008 05 20, 20:18)
Ar jums darbo birza mokejo bedarbio pasalpa?
Nedirbu,iesaku darbo,todel galvojau kreiptis i darbo birza,bet manau,kad jie geru darbu tikrai neturi

As jau anksciau rasiau ir dar pasikartosiu, jog birza greiciausiai reikalinga tik del socialinio draudimo (jei jo neturi del kitu dalyku, pvz: neigalumas, vaiko auginimas ir pan.), kursams ir pasalpos, nes nieko jie naujo nesiulo, beveik viska ka jie siulo galima rasti internete, ir net neuzsiregistravus DB galima naudotis DB duomenu baze ir ieskoti skelbimu. Na mano minetu galimybiu neturi zmones, kurie nesinaudoja kompiuteriais tada jiems birza kur kas reikalingesne, nei tiems, kurie turi prieiga prie interneto.
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2008 05 20, 20:22)
Bedarbio pašalpą norint gaut,reikia atitikti jų keliamus reikalavimus smile.gif turėti stažą tam tikrą,ir dar ten biesas žino ko...

Jokiu ten dideliu reikalavimu nera. Reikia tureti staza ir viskas. Nuo buvusios algos priklauso kokio dydzio bus pasalpa. Jei neklystu, tai per 3 metus 18 men darbo stazo, per 2 metus 6 men darbo stazo. Jei dirbama puse etato, tai viskas dalinama per pus, turiu omeny, jei zmogus dirba puse etato ir nors isdirba metus, stazas skaitosi tik puse metu. Tuo tarpu reikalingas stazas lieka toks pats.
Tiesa, dar priklauso nuo to del kokios priezasties isejai is ankstesnio darbo. Jei savo noru ir turi staza, tai ir pasalpa gauni sekanti menesi po uzsiregistravimo savaites laikotarpyje po apsilankymo pas tarpininke. O jei esi isejes pagal etatu mazinima, tai jei pasalpos iskarto nemoka, moka po to, kai baigiasi darbdavio ismoketa konpensacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vatan: 20 gegužės 2008 - 23:21
QUOTE(unte @ 2008 05 20, 23:10)
Tai visai neblogi kursai, Kaune tai visai nebeliko kursu iki metu galo.O kokiam cia mieste ? g.gif

Jie tik siūlo, aš pasirinkau apskaitininkės, bet aš jų niekaip ir nesulaukiu, atseit konkursas neįvykęs( ogi sakė, kad vyksta Kaune doh.gif ). Pati aš iš Raseinių smile.gif .
Dar visai neseniai paskambino mano tarpininkė ir porino, kad kam tie tau kursai, ar reikalingi ir pan. (vos ne tokį įspūdį susidariau, kad nori į mano vietą kitą žmogų įkišti ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(egmilia @ 2008 05 20, 19:35)
Aš įstojau į biržą po vaiko auginimo atostogų, į ankstesnį darbą atgal nepriimė, o šiame darbe prieš dekretines ir atostogas dirbau tik pusę etato ir tik apie 2m., tai buvę darbdaviai man sakė, kad įstojus į DB nieko negausiu, bet pasirodo gavau tongue.gif.
Ta bedarbio pašalpos suma nebuvo per didžiausia apie 350Lt., o po 3 mėn. ji buvo dar šiek tiek sumažinta (gavau pašalpą pusę metų)...
Papildyta:

verpeja? nu neblogai. Mazu ir audeju buna smile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 05 21, 09:21)
verpeja? nu neblogai. Mazu ir audeju buna  smile.gif  lotuliukas.gif

O kas čia nuostabaus blink.gif ? Mūsų raj. yra 3 įmonės, kurios užsiima siūlų gamyba, o ir verpėjų labai didelis trūkumas yra smile.gif ... O ir algas neblogas gauna, kiek girdėjau tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(vatan @ 2008 05 20, 23:55)

As jau anksciau rasiau ir dar pasikartosiu, jog birza greiciausiai reikalinga tik del socialinio draudimo (jei jo neturi del kitu dalyku, pvz: neigalumas, vaiko auginimas ir pan.), kursams ir pasalpos, nes nieko jie naujo nesiulo, beveik viska ka jie siulo galima rasti internete, ir net neuzsiregistravus DB galima naudotis DB duomenu baze ir ieskoti skelbimu. Na mano minetu galimybiu neturi zmones, kurie nesinaudoja kompiuteriais tada jiems birza kur kas reikalingesne, nei tiems, kurie turi prieiga prie interneto.

Matai,yra toks dalykas,kad ima iš DB asmenis,nes kažkiek jų algos dengia pati DB metams laiko....aš ir atsiradau man tinkantį darbelį jų internetiniame puslapyje,nuėjau...labai nustebo,sako,mes neiškom šiaip ko nors,tik iš DB... verysad.gif O taip....ir dar dėl socialinių garantijų...jei vaikas neturi dar 9 metų,tai jo motina gali naudotis nemokamomis medicinos paslaugomis...tikrai neverta dėl to stoti į DB schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(egmilia @ 2008 05 21, 08:41)
O kas čia nuostabaus blink.gif ? Mūsų raj. yra 3 įmonės, kurios užsiima siūlų gamyba, o ir verpėjų labai didelis trūkumas yra smile.gif ... O ir algas neblogas gauna, kiek girdėjau tongue.gif .

ne, nieko, kazkaip nuskabejo kaip is lietuviu liaudies pasakos, gal ir taip. Tikrai nieko cia juokingo. Dabar galvoju, ka galeciau ten mokytis, jei eiciau g.gif Ir kokiu kursu ten buna .
Papildyta:
QUOTE(vatan @ 2008 05 20, 22:55)
Man tai prikiso, jog peranksti uzsiregistravau DB, tipo vaikas neina i darzeli ir kaip as cia ieskausi darbo. Nesamone, vaikas darbo paieskoms man netrukdo, o kai bus darbas vertas demesio bus ir vaikas patalpintas i darzeli ar pas aukle. O kad as atsisakau dirbti belekoki darba uz minimuma, kur reikalavimai "nereikia pradinio", tai ar pazeidziu istatyma, ne tam tryniau universiteto slenksti, kad eiciau i darba, kur reikalingas zmogus be pradinio. O man siulo darbus butent tokius, apsurdas ir stebisi, kodel as nesutinku doh.gif
Papildyta:

Ir as taip manau. Itariu, kad sunkoka pritinkanti darba rasti tam, kas su aukstuoju. As pvz prekybos centre ar padaveja su akstuoju sirbti visai netrokstu.
Atsakyti
sveikos,okas ngali pasakytipo kiek laiko vel galima prasyti kursu,as praeitais metaispataikiauni sekretoriu kursus dabar ziuriu kad nerandu tokio darbo,ir siaip nelaike mane toi birzoi po kursu patekau pas kita tarpininke ir jinai pasake jei nera darbo reikia isregistruoti o pokaz kieklaiko vel uzsiregistruoti,as taip supikau,kad visai isejau,dabar noriu tik del buhalteriu kursu eiti,nes kur lankiau sekretoriu ten ir buhalteriaisedi,man visai patiko destytoje,tai galkas zino del tu kursu pokiek laiko galima grizti
Atsakyti
QUOTE(INGRIDIK81 @ 2008 05 21, 21:39)
sveikos,okas ngali pasakytipo kiek  laiko  vel  galima  prasyti  kursu,as  praeitais metaispataikiauni  sekretoriu  kursus dabar  ziuriu  kad  nerandu  tokio  darbo,ir  siaip  nelaike  mane  toi birzoi  po kursu  patekau  pas  kita  tarpininke  ir  jinai pasake  jei  nera  darbo reikia  isregistruoti o  pokaz  kieklaiko  vel uzsiregistruoti,as taip supikau,kad visai isejau,dabar  noriu  tik  del  buhalteriu kursu  eiti,nes  kur  lankiau  sekretoriu  ten  ir buhalteriaisedi,man  visai patiko  destytoje,tai  galkas  zino del tu  kursu pokiek  laiko galima  grizti

kiek žinau,tai tik kartą leidžia į kursus smile.gif ir viskas..Nors gal dabar kita tvarka...Pažįstama vienus baigus,norėjo į kitus(po kelių metų pertraukos),bet jai pasakė,kad nebent ji pati susimokės blink.gif doh.gif
Atsakyti