Mano net dickis sunus reikalauja su lipukais. Jis daug laiko sugaista, kol susirisa, o be to, ne visada stipriai, todel daznai atsirisa. Na, o mazyliui ir perku su lipukais, nes reikia greitai apaut kojytes, kol neisireke ir nepabego...

kazkada pries raistelius nieko pries neturejau, dabar su raisteliai neperku ir ta puse net neziuriu, kol pats nemokes uzsiristi, kas liecia darza su raisciais labai nepatogu

viskas patogu, jeigu vaikas moka uzsiristi. bet jei netures batu su raistukais, tai ir neismoks. atsimenu draugu vaikas nemokejo ristis gal iki 2 klases. vis tevai risdavo, kol teciui netruko kantrybe, sako neisi i lauka, kol neuzsirisi pats bato. vargo kokia 15 min, bet daugiau ir niekada neprase nei mamos nei tecio. ismoko
As perku su lipukais, daug patogiau nes kol uzrisi tai vaikas pyksta o atsirisdineja daznai, atsiris tai pargrius dar tai papildomas guzas
visai neseniai rašiau komentarą, kad esu tikuž batukus su lipukais, bet jau dabar nebesu tokia tikra.savo vyresnėlei perkam su lipukais(bet nebūtinai), nes man gražiau baras atrodo ir tvarkingiau atrodo ir viskas gerai.o vat mažosios batukai su lipukais jau veda mane iš kantrybės.kelintą kartą tie lipukai man sugadina rūbus.vasarą kedukai prilipdavo prie bliuskytės ar megztuko(tai sugadinau visiškai naujus dvejus megztukus).kai pakeliu vaiką ant rankų kartais lipukai prikimba prie rūbo.va dabar rudeniniai batukai jos irgi su lipukais tai jau antras pėdkelnes "pagavo" kai aviau vaikui batukus.nu jau veda iš kantrybės labai labai.
QUOTE(doviliuke @ 2008 09 15, 18:12)
As perku su lipukais, daug patogiau nes kol uzrisi tai vaikas pyksta o atsirisdineja daznai, atsiris tai pargrius dar tai papildomas guzas
As irgi uz tai

Aš kol kas perku dukrai batukus su lipukais. Moka juos atplėšti ir nusiauti batus, arba kai išeiname, pati įkiša koją į batą ir gal kartais kreivai, bet užlipina lipuką. Stengiasi būti savarankiška. Tiesa jai greit 2 metukai. Be to šiame amžiuje su raištukais nepatogu, nes keliauja į darželį, būna lauke, tai jei atsiriš, nepamatys ir užlipusi ant raištuko dar pargrius. Raištukai tinka jau vyresniems vaikučiams.

Kol kas perkam su lipukais, tik dvejus turėjom su raišteliais, tai jau kaip reikia skubėt tai užtrunka šiek tiek laiko
o ir pačiai mergaitei labiau patinka su lipukais, pati gali apsiaut

maniškis į pirmą klasę eina, o užsirišti raištelių niekaip neišmokinam - taigi, bateliai tik su lipukais.
Va, turim dar darželyje nešiojo pusbačius su raišteliais [ten auklėtojos užrišdavo], tai nežinau, kaip bus šiemet, kai reikė kūno kultūrai bei šokiams persiauti
Va, turim dar darželyje nešiojo pusbačius su raišteliais [ten auklėtojos užrišdavo], tai nežinau, kaip bus šiemet, kai reikė kūno kultūrai bei šokiams persiauti

As kazkaip neisskiriu batu ar lipukai ar raistukai
, svarbu patogus butu. Bet va paskutiniu metu mazoji labai nori buti savarankiska, aunasi batukus ir nori uzsiristi, bet
nelabai gaunasi. Tai reiks ateiciai pirkti su lipukais, kad netycia neiseitu su atsirisusiais batraisciais ir nebutu guzo paskui. O darzelyje irgi bus patogiau su lipukais.

Kaip ir viskas batai su raisciais ar lipukais turi ir pliusu ir minusu. mazoji dabar yra 1 metu, tai visus batus su lipukais atsegineja, kaip ir nesaugu-gali pargriuti ir siaip ant kojo nesilaiko, didzkis megsta su lipukais, nes greiciau autis, raiscius ir moka aisku uzsiristi, bet ilgiau procesas trunka, ir kartais atsirisa..... Zodziu kaip kam...
pritariu, kad batai su lipdukais - žymiai patogesni naudoti. Daržely auklėtojos užsiminusios buvo, kad jos nespėtų 25 vaikams užrišti batukų, pageidavo, kad vaikai būtų su batais su lipdukais ar užtrauktukais.
Tačiau batų lipdukai turi tokį minusą - nustoja lipti, nebeužsisega arba greit labai patys atsisega.
Todėl turiu klausimą: gal žinote kaip galima atnaujinti, "pataisyti" tuos lipdukus?
Suskaičiavau, pas mus 4 poros vaikiškų batų, kurie būtų nešiojami, jei nesugede lipdukai
Tačiau batų lipdukai turi tokį minusą - nustoja lipti, nebeužsisega arba greit labai patys atsisega.
Todėl turiu klausimą: gal žinote kaip galima atnaujinti, "pataisyti" tuos lipdukus?
Suskaičiavau, pas mus 4 poros vaikiškų batų, kurie būtų nešiojami, jei nesugede lipdukai