Sveikos! A-ha ir as cia skaitineju pusryciaudama, tai galvoju parasysiu apie mano patirti. Na as kazkada paauglysteje sveriau net 90, ugis mano 168. Iki astuoniolikos savaime svoris nukrito iki 72, bet visgi tada buvau darvis gana apkuni, ir taip iki pirmo vaiko. Pagimdzius kazkaip ir sublogt buvo lengviau ir numesti kilai nebegrizo. Dabar sveriu kokius 64-65, manau, sprendziu pagal rubus, nes svarstykliu namuose neturiu o ir neperku nes man cia su tais svarais tai maisosi vistiek, nors ir pasiverciu i kilogramus, vistiek atrodo kad neteisinga

Tai daba manau kad svarbiau kad i savo megstamus dzinsus ilysciau, o ne kiek ten tu kg turiu, kitaip sakant, svarbiau faktas o ne kaip ji pavadinsi. O siaip tai labai norejau visad sublogti iki 57, kaifas butu tada!Kazi kada sededama kazkokiam priimamajam ir laukdama isstudijavau zurnalus ir suskaiciavau kiek garsiu supermodeliu ugis nuo svorio skiriasi atemus, tai pasirodo skirtumas svyravo nuo 10 iki 15 kg, ale atsimenu tos kurios buvo 15 skirtumas, tai ji jau kaip viesalka man pasirode
Siaip dabar tai as save laiks nuo laiko sodinu ant tokiosdietos kad ji man ir savijauta pataisytu. Esu pries pora metu nat.med.centre nusistaciusi kokie maisto produktai man sukelia maziausia baltuju kraujo kuneliu padidejima kraujyje, o tai reiskia neduoda silpnumo jausmo pavalgius, tai stengiuosi juos valgyti. Ir nors pati daktare man ir sake kad reikia pakartoti tyrima po keliu menesiu, ne velnio, uz tokia kaina nebent jau labai sirgdama daryciausi vel. Bet dabar pati zinau kad gali tiesiog bandymu budu nusistatyti tuos produktus kurie tau istikruju netinka - ju pavalgius dingsta energija, noris nusnusti, jautiesi apsunkusi, nuo ju beja ir tunkame merginos! (dar reikia zinoti kai kurias taisykles) As pvz. pas toki naturopata laikiausi jo nustatytos dietos (tai buvo del sveikatos) tai net ir valgant bulves su darzovem, pavalgius man budavo energijos nuosmukis, o pasirodo kad man bulves yra jau antro lygio (tam tikra prasme alergiskumas), tai ju prisisveitusi ir nebenoredavau nieko daryt, o tik ant sofkeles nusnaust

Bet taip pat is savo patirties priejau ir tokios isvados kad jei labai grieztai save ribosi tai po to.....

Tai nusprendziau kad jei labai kazko norisi tai galima sau leisti suvalgyti sauksta ar du (na tiesiog vos-vos kad skoni pajaust) tai tada ne tokia nuskriausta jautiesi ir abidna ne be taip. Nes tikrai saukstas ar du (kuriuos gali valgyti kuo ilgiau pasiskanaudama) tikrai nesugadins bendro vaizdo. As cia lenkiu prie to kad visgi kaip cia taip save suorganizavus kad isvis visa laika galima butu tos sveikuoliskos dietos lakytis, kad tai iaugtu i gyvenimo buda, a??? Na, as ir savo vaikams aiskinu apie maisto sveikuma ir nesveikuma, tikiuosi kad visgi jiems tas liks kur nusede protelyje, kai uzaugs, nes gyvenant JAV tai labai aktualu, kai matai kokie kalnai aplink vaiksto

Maziukas tai vis klausia ar tas ar anas yra sveika ar ne, o mergaite tai sake vakar kad kai gales tai pati sau kalna saldainiu nusipirks

tai sakau kai pirksi pranesk man, tai ateisiu i ligonine lankyt

Siaip aiskinu as jiem ir kaip tas musus kraujukas maistingas medziagas isnesioja po kuneli ir kaip atliekos nuseda, toksinai ivairus ir t.t.

Zinau kad daug kas mane gali sukritikuoti kad perlenkus lazda gali atvirkscias rezultatas buti ir pan. Bet cia gyvenant tai priejau tokios isvados kad valgymas ir savo kuno veiklos supratimas yra bendros kulturos dalis! Stai taip.
Ach kaip cia tos kulturos paciai valios pagelba daugiau pasisemus!