Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

QUOTE(vilnele @ 2005 01 18, 14:50)
Nuejau pas kita ortodonta, sako, nereik cia nieko rauti, o ir tik metus breketu nesiojima prognozuoja, o ne du. pasimeciau visai.. blink.gif .Kuo tiketi?

P.S. Ar kas nors dejotes breketus Denticijoje, Grybo g, pas Pranskietiene? Kokia atsiliepimai?  rolleyes.gif

Hmm.. sakai Denticijoje tau nesiule rauti dantu blink.gif , o kiek tu ten uz konsultacija mokejai, 12 lt ? ar ten reikia is anksto uzsirasyti konsultacijai?
Atsakyti
Hmm.. sakai Denticijoje tau nesiule rauti dantu  , o kiek tu ten uz konsultacija mokejai, 12 lt ? ar ten reikia is anksto uzsirasyti konsultacijai

Denticijoje reikia is anksto uzsirasyti konsultacijai.
Registraturoj sako, kad konsultacija 12 lt, bet kabinete - sako kad nemokama. Nemokejau nieko smile.gif Suprsak kad nori ju sistema.
Atsakyti
reiks ir man ten apsilankyti ziuresiu kaip ten su tuo dantu rovimu.
Atsakyti
Och, pagaliau visus postus perskaičiau...
Eisiu ir aš pasikonsultuot dėl breketų į Žalgirio polikl. (man 26 m., kiek supratau, dar ne per vėlu grožiui thumbup.gif ).
Įdomu, kiek skaičiau čia konkrečių atvejų, tai lyg visoms dėl breketų tolesnius dantis traukia, o ar būna, kad ištraukia priekinį? Mano atveju (kol kas konsultavaus tik su veidrodžiu mirksiukas.gif ) lyg taip visai logiška būtų, nes mano apačioj nelyginis skaičius dantų, ir tas, kur apatinis priekinis vidurinis blink.gif , atrodo visai nereikalingas... g.gif
Atsakyti
[quote=Ingano,2004 03 26, 11:17]
Nezinau, kokioj poliklinikoj buvai, bet kur as lankausi, tikrai nepersa savo nuomones, tiesiog pataria ir pasako kaip geriau bus man paciai, o ir darbo turi begales. Neimanoma rast tarpelio uzsirasymui.

Siulau nueiti pas kita ortodonta ir pasikonsultuoti. O jei dar nei vienas dantis nerautas, tai tikrai jie nera silpni. as asmeniskai 19 metu neturejau 2 dantu, o dabar (23) keturiu. Ploksteles visai kas kita. Briketai nera taip giliai ant gomurio "ilinde", o vimdo tik kai paima "ismieras" dantu. Siaip visiskai nesijaucia jie burnoje.

---------------------
o pas kokia gydytoja dejaisi breketus?
Atsakyti
Noriu gryzti prie breketu dedamu is vidines burnos puses temos. Ji man labai idomi, nes esu labai neryztinga (28m). Turiu ne tik slyksciai geltonus, bet dar ir kreivus dantis. Kadangi issiaiskinau kad balinimas yra siaip jau labai nesveikas dalykas, tai noriu bent jau kiek galima atitiesinti. Bet noreciau kad niekas nezinotu, kad tiesinu dantis... svajoju kaip kvaisa ir baigta.

Taigi inirtingai ieskojau info. Pasirodo Lietuvoj to kaip ir nedaro. Artimiausia vieta - Lenkija. Stai koiki atsakyma gavau is zurnalo apie ortodontija (Zalgirio l) sia tema:

"Breketai, dedami is vidaus, vadinami nematomais “invisible”. Kiek zinau, jie yra apie 4 kartus brangesni ir sunkiau suvaldomi, todel iki siol daugelis Lietuvos gydytoju ju vengia. Pacientui taip pat dideli nepatogumai, nes nuolat prilenda maisto. Ar Jums teko girdeti apie keramikinius dantu spalvos breketus?

Visais siais klausimais Jus galetu pakonsultuoti gyd.ortodonte Dalia Latkauskiene. Jos mob.telefonas 8-615-71197. Kiek zinau, jai teko dirbti ir su nematomais breketais.

Pagarbiai, Simonas Grybauskas, DDS, OrSurg"

Atsakyti
Pranckietiene Denticijoje iseina i dekreta, vos pas ja nesusidejau breketu g.gif
Gal kas turie patirties su Dzedulioniene?
Atsakyti
KUKA, o kodel balinimas yra l.nesveikas dalykas? ma zada ji daryti, tai idomu butu suzinoti?
Atsakyti
Aš 2 metus nešiojau breketus. Rezultatu labai patenkinta, ir draugai sakė, kad man jie tiko. Tik va, dar 2 metus po to reikia plokštelę nešioti ( dar man iki vasaros reikia nešiot) Bet manau, kad ilgiau nešiosiu, nes jei tik kokią savaitėlę pailsiu, tai vos plokštelę beįsidedu ( o tai reiškia, kad dantukai juda sad.gif Ir kas skaudžiausia, manau, kad kaip nenešiosiu tos plokštelės, jie gali vėl iškrypti
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2005 02 21, 18:07)
Aš 2 metus nešiojau breketus. Rezultatu labai patenkinta, ir draugai sakė, kad man jie tiko. Tik va, dar 2 metus po to reikia plokštelę nešioti ( dar man iki vasaros reikia nešiot) Bet manau, kad ilgiau nešiosiu, nes jei tik kokią savaitėlę pailsiu, tai vos plokštelę beįsidedu ( o tai reiškia, kad dantukai juda sad.gif Ir kas skaudžiausia, manau, kad kaip nenešiosiu tos plokštelės, jie gali vėl iškrypti

O kiektau dabar metu? Gal taip atsitinka, jei zmogus jau pilnai suauges, vyresnis kaip 25....
Atsakyti
QUOTE(mlimbute @ 2005 02 21, 10:44)
KUKA, o kodel balinimas yra l.nesveikas dalykas? ma zada ji daryti, tai idomu butu suzinoti?

Na as ta tema daug skaiciau straipsniuku. Visokiu radau ir uz ir pries. Gydytojai, kurie is to uzdirba zinoma sako tik teigiamus dalykus. Tiksliai nebeatsimenu kodel tai nesveika. Kiekpamenu -balinimo procesas panasus i plauku dazyma - kai peroksidas isgrauzia plauku spalva. Teigiama kad balinimo gelis, kuriame balinimo medziagos (peroksido gal ir dar ko nors) koncentracija gali buti ivairi, prasiskverbia pro emali jo nepazeistamas. Patenka i dentina - minksta danties kaulo dali - ir is jo isplauna nesvarumus. Taciau nevisi sutaria kad emalis lieka 100% nepalieciamas. Taip pat dantys, kurie yra geltoni del to kad vaikysteje teko gerti tetraciklina (tiklsiai nepamenu ar butent si vaista), blogai arba visai nepasiduoda balinimui. Kiti dar sako, kad dantu balinimo proceduras reikes kartoti is pradziu kas metai, o pto vis dazniau ir dazniau... Dar sako, kad yra labai ivairiu emaliu - skaidriu, blizgiu, blankiu ir tt - per ji gali ir nesimatyti isbalinto dentino, arba kaip tik pasimatyti kokie nors taskeliai, kurie nepasiduoda balinimui.

Ir galiausiai oficialiame anglijos stomatologu asociacijos puslapyje radau teigini, kad ypac retais atvejais dantu balinimas negrazinamai pazeidzia dantis. As tikrai nenoreciau tapti tuo itin retu atveju....
Atsakyti
QUOTE(Kuka @ 2005 02 21, 22:39)
O kiektau dabar metu? Gal taip atsitinka, jei zmogus jau pilnai suauges, vyresnis kaip 25....

Man 19 metų, taigi breketus pradėjau nešioti būdama 16metė. Šiaip galit paklausti bet kokios ortodontės - 100 proc. nieks neužtikrintas, kad šitiek atsikankinus dantys neiškryps vėl. ( na, gal ir negrįš į pradinę padėtį, bet "sukreivėti" tikrai gali. Man pvz. vienas dantukas vos vos atsikišo, aišku labai minimaliai, kiti net nepastebėtų, bet aš pastebiu.
Atsakyti