Visu pirma, man kaip isaiskino, nesiojant breketus dantis yra staigiai judinamas is savo vietos.. ir (net nezinau kaip cia tiksliai nupasakoti), jis pasikreipia.. o ta duobute kurioje jis auga lieka nepakitusi (nes viskas vyksta per kreitai), ir ilgainiui tam danciui bunanmciam taip kreivai toje savo 'duobuteje' pradeda tirpti, nykti jo saknys, nervai ar kas ten!! Nes neva dantenos tiesiog nespeja per toki greita laika prisitaikyti prie pakitusios danties padeties!!! Sakes...

PLIUS.. sako ar matei tas gelytes?? (Na tipo tas, kurios ant kiekvieno danties dedasi).. sakau AHA... o sako nepagalvojai kaip jos ten laikosi? Jos turi gi tvirtai laikytis... tai tipo prie emales jos netaip stipriai laikosi.. todel laikui begant kai kuriems (zinoma ne visiems) tose vietose, kur buvo tos mazos 'gelytes' nusitrina toji emale.. ir lieka tokie idubimai.. cia kaip supratau tiems, kurie gan ilgokai nesioja tuos breketus... zodziu MAN gero ispudzio nesudare... Daktarelis man tn ir pademonstravo ir papasakojo ir visa kita.. ir pasiule detis paprasta plokstele... sako kokiu 1.5 - 2 m. uzteks.. plius koks pusmetis karta per savaite profilaktiskai isideti, kad dantukus uztvirtintu savo vietoje... Plokestele orientuota i tuos dantis, kuriuos konkreciai norima istiesinti.. o breketai judina is vietos jau visus dantis...

Sorry.. jei manot, kad cia priburiau nesamoniu apie breketus ir t.t., cia tik tiek, kiek man papasakojo Stomatologijos klinikos savininkas ortodontas pries kokias.. na max. kelias savaites.....