Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

Na zodziu ir as turiu problemu su priekiniais dantimis.. Cia kazkada nuejau PAGALIAU pas stomatologus.. ir ka.. man TIEK pripasakojo apie breketus ir tas ploksteles... Kadangi ta stomatologijos klinika yra ju paciu.. tai reklamos tikrai nedare..
Visu pirma, man kaip isaiskino, nesiojant breketus dantis yra staigiai judinamas is savo vietos.. ir (net nezinau kaip cia tiksliai nupasakoti), jis pasikreipia.. o ta duobute kurioje jis auga lieka nepakitusi (nes viskas vyksta per kreitai), ir ilgainiui tam danciui bunanmciam taip kreivai toje savo 'duobuteje' pradeda tirpti, nykti jo saknys, nervai ar kas ten!! Nes neva dantenos tiesiog nespeja per toki greita laika prisitaikyti prie pakitusios danties padeties!!! Sakes... sad.gif Tai va... tai kadangi viskas vyksta labai greitai, tantys bandomi istiesinti pernelyg skubiai, paskui taip ir gaunasi, kad laikui begant jie tiesiog nu neturi kur pasideti, dantenos gaunasi ten kazkaip istampytos ir del to jie paskui gryzineja atgal..
PLIUS.. sako ar matei tas gelytes?? (Na tipo tas, kurios ant kiekvieno danties dedasi).. sakau AHA... o sako nepagalvojai kaip jos ten laikosi? Jos turi gi tvirtai laikytis... tai tipo prie emales jos netaip stipriai laikosi.. todel laikui begant kai kuriems (zinoma ne visiems) tose vietose, kur buvo tos mazos 'gelytes' nusitrina toji emale.. ir lieka tokie idubimai.. cia kaip supratau tiems, kurie gan ilgokai nesioja tuos breketus... zodziu MAN gero ispudzio nesudare... Daktarelis man tn ir pademonstravo ir papasakojo ir visa kita.. ir pasiule detis paprasta plokstele... sako kokiu 1.5 - 2 m. uzteks.. plius koks pusmetis karta per savaite profilaktiskai isideti, kad dantukus uztvirtintu savo vietoje... Plokestele orientuota i tuos dantis, kuriuos konkreciai norima istiesinti.. o breketai judina is vietos jau visus dantis... smile.gif Na zodziu uzsisakiau plokstele ir laukiu kol man ja pagamins... kaina 400 lt... man kazkaip ir tai jau daugoka... bet ka... nesiot reik... Vaikystej turejau net dvi ploksteles.. bet taip ir nenesiojau jau... budavo pirmas savaites.. o paskui numetu ir viskas.. sad.gif O dabar gaila... todel teks dabar.. su 21 m. nesioti.. smile.gif
Sorry.. jei manot, kad cia priburiau nesamoniu apie breketus ir t.t., cia tik tiek, kiek man papasakojo Stomatologijos klinikos savininkas ortodontas pries kokias.. na max. kelias savaites..... smile.gif
Atsakyti
Sorry.. jei manot, kad cia priburiau nesamoniu apie breketus ir t.t., cia tik tiek, kiek man papasakojo Stomatologijos klinikos savininkas ortodontas pries kokias.. na max. kelias savaites....

Dikse, kokia cia klinika, ir as noriu ploksteles!
Atsakyti

Visu pirma, man kaip isaiskino, nesiojant breketus dantis yra staigiai judinamas is savo vietos.. ir (net nezinau kaip cia tiksliai nupasakoti), jis pasikreipia.. o ta duobute kurioje jis auga lieka nepakitusi (nes viskas vyksta per kreitai), ir ilgainiui tam danciui bunanmciam taip kreivai toje savo 'duobuteje' pradeda tirpti, nykti jo saknys, nervai ar kas ten!! Nes neva dantenos tiesiog nespeja per toki greita laika prisitaikyti prie pakitusios danties padeties!!! Sakes...  Tai va... tai kadangi viskas vyksta labai greitai, tantys bandomi istiesinti pernelyg skubiai, paskui taip ir gaunasi, kad laikui begant jie tiesiog nu neturi kur pasideti, dantenos gaunasi ten kazkaip istampytos ir del to jie paskui gryzineja atgal..

gaila, kad situs savo komentarus cia idejai, o ne i skyreli, kur konsultuoja maloni odontologe. Idomu, ka ji i tai pasakytu g.gif
Atsakyti
Na del klinikos as cia jos nelabai noriu skelbti... smile.gif Siaip ji randasi Kaune, netoli Soboro baznycios.. va..
O del idejimo cia, o ne i odontologes skyreli... siaip galima butu ir ten pakopinti.. smile.gif Man irgi butu idomu jos nuomone.. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, iskilo ir man toks klausimas, ar verta detis breketus g.gif man jau 25, mano dantys yra siek tiek atsikise i prieki, kaip konsultavausi su odontologe, tai jie taip atrodo del mano apatinio zandikauklio, jis nedaaugo iki reikiamo dydzio, yra per mazas ir del to prastas dantu sukandimas.
Kai perskaiciau visus uz ir pries, vel pradejau abejoti ar man tikrai to reikia. Vis del to reiketu juos nesioti maziausiai 2 metus, per tuos du metus su visais apsilankymais pas daktarus kainuotu maziausiai 3000-3500 Lt (patys breketai kainuoja po 800 Lt). Paskaiciavau, kad kas menesi reiketu palikti apie 150 Lt. na tai jau nera daug, bet... kur garantija, kad juos istiesins???
Pradejau tvarkytis dantis odontologijos klinikoj Kaune Kestucio gatvej. Gal ka girdejot apie sia klinika?
Atsakyti
QUOTE(Aistilė @ 2005 03 02, 09:00)
apsilankymais pas daktarus kainuotu maziausiai 3000-3500 Lt (patys breketai kainuoja po 800 Lt). Paskaiciavau, kad kas menesi reiketu palikti apie 150 Lt. na tai jau nera daug, bet... kur garantija, kad juos istiesins???

As kadangi dejausi breketus Klinikose, uz kiekviena vizita nereikia moketi. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Susimokejau kol kas 1000 uz virsutinius (nes kerramikiniai) ir 800 uz apacia.
Atsakyti
Drugeli, as cia atkreipiau demesi i tavo irasa apie pirma vaika - vasara bus. Noriu paklausti tavo nuomones - ar nestumas ir breketai yra suderinami dalykai? Sakysim as juos susidedu dabar ir po kokiu 5 men patampu nestuke.gif , ar nebus perdaug streso organizmui? g.gif
Atsakyti
As klausiau savo odontologes del 2.gif tai sake, kad breketai jokios itakos nestumui nedaro. Su breketais vaikso nestuke.gif su breketais gimdo ir breketai tipo niekam nekenkia. Esant nestuke.gif nepatartina dantis taisyti...

Ausrora, as esu is Jonavos, ar man taip pat bus nemokamas vizitas?
Atsakyti
QUOTE(Aistilė @ 2005 03 07, 08:19)

Ausrora, as esu is Jonavos, ar man taip pat bus nemokamas vizitas?

Tikrai nezinau. As turejau siuntima is savo dantistes. Uz pirma vizita, tai tarsi registracija, reikejo susimoketi 20 Lt. O po to jau nieko/////Pasiskambink situ numeriu ir pasiklausk 387560 (berods, toks g.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Diksė, visiškai pritasiu! thumbup.gif
Pati pusantru metu vargau su plokstelemis, dantys pamazu, bet uztikrintai ejo i savo vietas, o ir viso to vargelio kaina - nepalyginti mazesne uz breketu kaina.. Juolab kad dantistas - kategoriskai pries, sako, baisu buna ziureti, kaip dantys sugenda po breketu nesiojimo (buciau uzsispyrus - butu idejes, bet patare kaip draugas blush2.gif ). Kam rizikuoti dantimis, tuo labiau kad nera jie labai stiprus ir sveiki, ir kam moketi brangiau - jei galima perkenteti ta diskomforta (veliau priprantama) ir dziaugtis tuo paciu rezultatu smile.gif
Atsakyti
Virdzinija, ne viska galima plokstele pataisyti wink.gif Mano atveju buvo siulymas traukti danti arba deti breketus, nes ploksteles pagalba tikrai nebutu buve imanoma padaryti vietos tam, kad galetu isdygti kruminis dantis, ir po to dar ji atsukti i taisyklinga padeti (nes buvo pasisukes 90 laipsniu kampu) blush2.gif

Tiesa, dantu prieziura dar labiau pagerejo susidejus breketus mirksiukas.gif Paskutini karta dantis taisiau pries daugiau nei 1,5 metu ir kolkas nera nei skyliu, nei pradejusiu gesti dantu, nei dantu skausmo thumbup.gif

Del nestuke.gif ir breketu, reiketu nepamirsti, kad bus reikalingos rentgeno nuotraukos (bent jau pries dedant breketus, nors man ir nesiojant reikejo), taigi siulyciau arba nuotraukas pries nestuke.gif pasidaryti, arba breketus velesniam laikui nukelti g.gif
Atsakyti