Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti kad būtų artimas ryšys su vaiku?

visu pirma manau mama turi palaikyti siltus santykius su vaiku ir ptapti jam ne tik mama bet ir drauge.
Atsakyti
QUOTE(*Kriste @ 2008 07 09, 12:07)
visu pirma manau mama turi palaikyti siltus santykius su vaiku ir ptapti jam ne tik mama bet ir drauge.

o kaip supranti buti vaikui drauge? ax.gif
Atsakyti
as irgi noriu buti savo vaiko drauge ir viska del to darau, bet kaip ten bus suzinosiu ateity mirksiukas.gif
Atsakyti
Man labai dziugu del sunu ir ju elgsenos su manimi. Ka jie bepadarytu, nors ir kaip baisu butu, visada man pasipasakoja. Tevui irgi.
Kelbelsne situacia su dukra. Pirmieji metai buvo ziaurus. Uzmigdavo tik su teciu, vos man ja paemus ant ranku pradedavo verkti. Tai tesesi gana ilgai, iki pirmuju zodziu, sakydavo kazka tevui i ausi, tarytum as buciau koks valstybes priesas
Dabar situacija tikrai pasitaise, ne karta girdejau "myliu mama", bet su tevu liko vis tiek artimsne...
Nezinau, ka daryti....................ir isvis ar reikia....?
Atsakyti
As manau kad reikia su vaikais kalbeti , kalbeti ir dar karta kalbeti, apie viska ir neskubeti ju barti ar pamokslauti jei kas ne taip. Ir dar manau kad didziausias pavyzdys vaikams - ju tevai. Jeigu jie artimai bendrauja apie viska kalbasi, dazniausiai ir vaikai buna tokie rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasinka @ 2008 06 03, 22:16)
sveikos,

Mano mazulis buvo nuo gimimo toks mamysiukas,kad neatplestum, sekiojo mane savo zydromis akeles visur....Bet siuo metu pastebejau jau jam 2 metukai pasidare tetukas. Atsikelia ryte, kur tete, lauke taip pat paklausia kur tete...visad paaiskinu,kad dirba ar pan. Su tete taip smagu juk: su tetuku zaidiza tokius zaidimus,kur su mama nesumastytum pvz.: ilysti i skalbiniu deze ir joje supamas buti  smile.gif Cia tik maza dalele pavyzdzio.  Manau reikia vaikus nuo gimimo imti ant ranku, ciuciuoti, myluoti, glausti, nesioti,kad ir rankos nutirpsta...uzaugusiu nebepakelsim. Tik labai noretusi,kad ir suauge atlektu pas mus kaip mazuciai..prisiglaustu, apkabintu kaip vaikysteje. Mylekime juos labai labai, mes jiems, o jie mums vieninteliai wub.gif
Oj,dabar truputį palengvėjo paskaičius, nes mūsų mažasis irgi neatsiplėšia nuo manęs, šiaip dienos metu vis kartoja tete tete,bet kai tete pareina,net neina pas jį.Tai belieka tikėtis, kad ir mūsų mažiukas išaugs, prisireiks ir tetės
Atsakyti
Mamo mazasis dar maziukas bet su teciu buti jam problema kol zaidziama su juo jam gerai bet kaip ateina metas miegui td be mamos neapseinama. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelaite24 @ 2008 07 30, 01:46)
Mamo mazasis dar maziukas bet su teciu buti jam problema kol zaidziama su juo jam gerai bet kaip ateina metas miegui td be mamos neapseinama.  smile.gif

bet juk taip naturalu, Jus juk mama smile.gif
Atsakyti
tam tikrais brendimo etapais vaikui reikia labiau tėvo arba mamos. tik nereikia pavydėti savo antrai pusei, kad jį labiau myli, nes vaikas abu tėvus myli vienodai. o kad berniukas labiau lygiuojasi į tėvą manau normalu. juk nenorėtumėt sūnaus su Edipo komleksu(kai sūnus įsimyli motiną), ar ne? aš iš vaikystės prisimenu patį žiauriausią suaugusiųjų klausimą: "ką tu, vaikeli, labiau myli - tėtį ar mamytę?" man tai būdavo siaubas. niekaip negalėjau suvokti kodėl kažkurį turiu mylėti labiau...
Atsakyti
Na mano sunus tai neishskiria musu, nera taip kad i kazka butu linkes labiau. Kartais su teciu apsikabina, kartais su manim. Zodziu tame problemos nera. Bet yra kita problema. Kazkaip mes nesutariam. sad.gif Gimdymas buvo labai sunkus, ir kai padejo sunu ant krutines nieko nepajutau.. unsure.gif Dziaugiaus kad tik viskas pasibaige. Ir va iki pat siol to rysio neatrandu. Kazkaip nesusisnekam mes. As taip noriu but drauge su savo vaikais, nes mano mama niekada nebuvo man drauge, o as to labai norejau.
Su dukra visai kitaip. Ir gimdymas lengvesnis ir nuo pirmos sekundes tokia siluma pajutau, tokia meile begaline.
Kalta jauciuos pries sunu, as ji myliu, jis geras vaikas, bet kaip sukurt ta musu draugyste...? angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 09, 16:46)
o kaip supranti buti vaikui drauge?  ax.gif

Vakar mokykloje mokytoja liepe nupiest vaikam savo geriausia drauga,ir mano mergina nupiese mane rolleyes.gif aisku gavau komplimenta is mokytojos,seke retai taip buna,man beabejo smagu girdet,zinojau,kad dukrai esu drauge,bet,kad geriausia ax.gif
Dukros susilaukiau labai jauna,tad prie viso vaiko auginimo teko ir studentaut,knygu neskaiciau apie auklejima(man tai nelabai suprantama,kaip mes visi augom pagal Spoka,galeciau diskutuot ir diskutuot apie "vaikus is vadoveliu",bet tai tik mano nuomone),bet kiekviena minute randu laiko dukrai,mes jau nuo 2m.ejom i teatrus,koncertus,parodas,zinoma ne visada tai vaikui idomu,tekdavvo ir "pasiplaut"is kokio renginio biggrin.gifi savaite maziausiai pora kartu vaziuojam i miska,zaidziam futbola,vazinejam dviraciais ir panasiai.Niekada nesu pasakius ,"tu maza,uzaugsi-suzinosi",vsd i klausimus atsakau,niekada nesakau "tu vaikas,as mama",kol dukra buvo mazesne,buvo zmoniu kurie sake"vaikas turi jaust,kad vaikas",bet as suaugusio nastos ir neuzkraunu.Visada tiek darbe tiek gyvenime sakau"su draugiskumu ateina ir pagarba",todel del dukros neikart nesuabejojau.Niekad neteko saukt,man uztenka zvilgsnio,kad suprastu jog kazkas ne taip,tad manau ta pagarba ir yra viso to "bendradarbiavimo"pasekme smile.gif Bet vel gi,man tai pasiteisino,kaip bus kitu vaiku nzn,gal visai kitaip auklesiu.Niekad netalpinau tai i remus,tiesiog su dideliu malonumu draugavom,o visa kita savaime gavos.
p.s Dukrai su kitais vaikai problemu bendraujant nera,nes buvo sakanciu,kad nesugebes su bendraamziais bendraut,kieme,mokykloj ar sporte puikiai sutaria su vaikais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukulake @ 2008 08 26, 00:36)
Na mano sunus tai neishskiria musu, nera taip kad i kazka butu linkes labiau. Kartais su teciu apsikabina, kartais su manim. Zodziu tame problemos nera. Bet yra kita problema. Kazkaip mes nesutariam. sad.gif  Gimdymas buvo labai sunkus, ir kai padejo sunu ant krutines nieko nepajutau.. unsure.gif  Dziaugiaus kad tik viskas pasibaige. Ir va iki pat siol to rysio neatrandu. Kazkaip nesusisnekam mes. As taip noriu but drauge su savo vaikais, nes mano mama niekada nebuvo man drauge, o as to labai norejau.
Su dukra visai kitaip. Ir gimdymas lengvesnis ir nuo pirmos sekundes tokia siluma pajutau, tokia meile begaline.
Kalta jauciuos pries sunu, as ji myliu, jis geras vaikas, bet kaip sukurt ta musu draugyste...? angel_sadangel.gif

Nu galvoju, kad draugystę ne gimdymas sukuria, o bendravimas biggrin.gif Truputuką daugiau dėmesio, bendrų žaidimų ir turėtų būtis viskas gerai. Pažinojau vieną mergytę, tai ji man nelabai miela atrodė blush2.gif Paliko jos mama man ją prižiūrėti kartą, tai kaip įsižaidėm ir pamačiau visai ją kitokią, tai dabar tokia fainuolė tongue.gif O su vaikais, kad ryšys būtų, tai reikia dėmesio jiems, ale va kartais su laiku problemos, arba šiaip tingisi žaisti blush2.gif
Atsakyti