Gerbti vaika reikia ir zinoma klausytis ka jis sako.Atsizvelgti i jo poreikius.
Aš sakyčiai kiek įmanoma elgtis su juo kaip su suaugusiu - tartis, kalbėtis, domėtis, nedalinti tuščių pažadų..
QUOTE(Ausriausias @ 2009 03 09, 11:29)
Aš sakyčiai kiek įmanoma elgtis su juo kaip su suaugusiu - tartis, kalbėtis, domėtis, nedalinti tuščių pažadų..

as daug kalbu, tariuosi ir stengiuos niekada nemeluoti. Buna situaciju, kai vaikui prizadi ir veliau negali isteseti pazadado. Tada visa laika atsiprasau, kaip suaugusio zmogaus.

artumo rysys formuojasi bunant ilga laika kartu, lieciant, bendraujant. su vaiku manau reikia ne tik kalbetis, reikia parodyti ir fizini artuma , parodyti draugyste o ne kisimasi i jo asmeninius reikalus.
megstu su savo 1metuku ir 2men mazyliu tiesiog padukti, ir pastebiu kiek dziaugsmo ir teigiamu emociju tai sukelia:) isivaizduoju kaip tai atrodytu kitiems zmonems matant, bet megstu kartu su juo uzsiimti ta pacia veikla kaip ir mazasis, aisku kai uzsiemu savo reikalais, mazasis irgi uzsiema kartu, kartoja . megstam zaisti "prisilietimu" zaidima. paaugsime -pradesime kalbetis, draugausime ir palaikysime su sunum vienas kita. be abejones artumo jausma turi padeti kurti ir tevelis , kuris irgi neatsilieka nuo manes
mes visi trys - seima - draugai
megstu su savo 1metuku ir 2men mazyliu tiesiog padukti, ir pastebiu kiek dziaugsmo ir teigiamu emociju tai sukelia:) isivaizduoju kaip tai atrodytu kitiems zmonems matant, bet megstu kartu su juo uzsiimti ta pacia veikla kaip ir mazasis, aisku kai uzsiemu savo reikalais, mazasis irgi uzsiema kartu, kartoja . megstam zaisti "prisilietimu" zaidima. paaugsime -pradesime kalbetis, draugausime ir palaikysime su sunum vienas kita. be abejones artumo jausma turi padeti kurti ir tevelis , kuris irgi neatsilieka nuo manes

reikia su vaiku bendrauti isklausyti ji suprasti leisti laika kartu su juo parodyti ir gera ir bloga gerbti ir vaiko norus o ne visada tik barti saukti ant jo pagirti uz gerus darbus pasakyti kad myli
padukti kartu mes tai ir piesiam kartu einam pasivaikscioti ziema zaidziam su sniegu lipdom senius besmegenius ir vaikams tai patinka gauna daug geru emociju
skirkim laiko savo angeleliams

Kai manei, kad aš nematau, tu prikabinai pirmąjį mano piešinį prie šaldytuvo, ir nuo tada aš nesilioviau norėjusi piešti.
Kai manei, kad aš nematau, tu davei ėsti valkataujančiam katinui, ir tada aš supratau, kad pasirūpinti gyvūnais - geras darbas.
Kai manei, kad aš nematau, tu pagaminai mano gimtadieniui tortą, ir aš supratau, kad net maži dalykai gali būti ypatingi.
Kai manei, kad aš nematau, tu meldeisi, ir aš pradėjau tikėti, kad Dievas yra ir kad su Juo visada galiu kalbėtis.
Kai manei, kad aš nematau, tu mane snaudžiančią pabučiavai, ir aš supratau, kad tu mane myli.
Kai manei, kad aš nematau, tu pravirkai, ir aš supratau, kad gyvenime yra daug skausmo ir kad išsiverkti - padeda.
Kai manei, kad aš nematau, tu nusišypsojai, ir aš panorau tapti tokia malonia moterimi kaip tu.
Kai manei, kad aš nematau, tu rūpinaisi savimi, ir aš panorau tapti savimi pačia.
Kai manei, kad aš nematau, aš į tave žiūrėjau ir norėjau ištarti tau ačiū už viską, ką padarei, kai manei, jog aš nematau.
Apie dvasinį žmogaus gyvenimą: Puoselėk savo vidinį sodą: jis visur tave lydės. Ir suteiks tau jėgų gyventi.
Apie tai, koks svarbus yra žmogui šiltas, jaukus apkabinimas: Kad išgyventume, reikia keturių apkabinimų per dieną; kad įstengtume eiti į priekį, reikia aštuonių apkabinimų per dieną; kad augtume, reikia dvylikos apkabinimų per dieną.
Bruno Ferrero "Gyvenimas-tai visa,ka turime"
Kai manei, kad aš nematau, tu davei ėsti valkataujančiam katinui, ir tada aš supratau, kad pasirūpinti gyvūnais - geras darbas.
Kai manei, kad aš nematau, tu pagaminai mano gimtadieniui tortą, ir aš supratau, kad net maži dalykai gali būti ypatingi.
Kai manei, kad aš nematau, tu meldeisi, ir aš pradėjau tikėti, kad Dievas yra ir kad su Juo visada galiu kalbėtis.
Kai manei, kad aš nematau, tu mane snaudžiančią pabučiavai, ir aš supratau, kad tu mane myli.
Kai manei, kad aš nematau, tu pravirkai, ir aš supratau, kad gyvenime yra daug skausmo ir kad išsiverkti - padeda.
Kai manei, kad aš nematau, tu nusišypsojai, ir aš panorau tapti tokia malonia moterimi kaip tu.
Kai manei, kad aš nematau, tu rūpinaisi savimi, ir aš panorau tapti savimi pačia.
Kai manei, kad aš nematau, aš į tave žiūrėjau ir norėjau ištarti tau ačiū už viską, ką padarei, kai manei, jog aš nematau.
Apie dvasinį žmogaus gyvenimą: Puoselėk savo vidinį sodą: jis visur tave lydės. Ir suteiks tau jėgų gyventi.
Apie tai, koks svarbus yra žmogui šiltas, jaukus apkabinimas: Kad išgyventume, reikia keturių apkabinimų per dieną; kad įstengtume eiti į priekį, reikia aštuonių apkabinimų per dieną; kad augtume, reikia dvylikos apkabinimų per dieną.
Bruno Ferrero "Gyvenimas-tai visa,ka turime"
Kuo daugiau praleisti laiko su juo ir dometis ka jis daro, ka galvoja ir t.t.

bendra rysi su vaiku igysit, jei tik busit su juo kiek jam reikes, jei jis jaus, kad, kai liudna ar nutinka beda, gales jums pasipasakoti, pasiguosti, leisites su vaiku i keliones ir begalo svarbus yra pusryciai, bei vakarienes, kada seima susirenka ir leidzia kartu laika.

Na ir as noreciau siuo klausimu pareiksti nuomone
. manau kiekvienas vaikas tikrai myli ir tetuka, ir mamyte vienodai. tik kai kuriuos dalykus jam labiau patinka veikti su mamyte, kitus - su teveliu. ir del to manau, neverta nerimauti
. Pvz mano suneliui visada mieliau zaisti masinom ar nuvaziavus i kaima pas seneliu eiti kur tvarkinetis i lauka ar garaze su teveliu. taciau jis niekada neis pas teti prasyti jam paskaityti pasaka, ar paziureti kokia knygute. o kodel? todel, kad kaip viena karta pats sake:"tetis, nemoka skaityti"
tiksliau, jis ne taip raiskiai skaito
. o ir pvz skaicius ar raides jam labiau mokintis patinka su manimi. todel kad mama turi daugiau kantrybes uz teveli. tetis ne visada supranta, kaip po 5 pakartojimo galima neprisiminti kokio skaicio
. o juk kartais tie mazieji tokie issiblaske.... tad, noriu pasakyti, kad vaikas pasirenka kokia veikla jam idomiau su kuom uzsiimti. o tai dar priklauso ir nuo tevu charakterio ypatybiu: nuo kantrumo, atidumo ir pan. pvz.: mano suneliui lb nepatinka kai jo nesiklausoma ir jam tenka ka nors kartoto po kelis kartus
. todel jis renkasi atidesni klausytoja

Manau, kad kiekvienas vaikas pasirenka, ką su kuo gali veikti. Pvz su tėčiu žaidžia mašinomis, arba sėdi už tikros mašinos vairo
o su mama eina miegoti, eina skaityti pasakų ir pan. Mano sūnelis labiau yra prisirišęs prie manęs. Nežinau kodėl, gal kad vis dar maitinu pati, gal kad daugiau laiko su juo praleidžiu. Tėti visada pasitinka grįžusį, žaidžia, ypač laukia, kada su mašina važiuos
Bet jei kas, tuo mamos reikia, mamą šaukią, pas mamą paguodos ieško...Visi pastebi tą prieraišumą. Su juo kalbu kap su suaugusiu, visada tariamės, ką veiksim, kur eisim. Jis visada šalia, net kai dirbu. Jei tvarkau kambarius, jis būtinai padeda
(aišku savaip), net valgyti padeda virti,:įmuša kiaušinius, pamaišyti duodu, sumalti ką nors ir pan. Manau, vaiką reikia gerbti, paisyti jo norų, leisti jam pajusti, kad jis yra saugus, reikalingas, kad yra mylimas. Juk jei tik sakysim: eik pažaist kol mama užsiėmus, jis jausis ne toks svarbus. O kai gali prisidėti - jaučiasi toks ypatingas
Mano sūnus labai supyksta, jei taip pasakau
Na ir žinoma - apsikabina n kartų per dieną, ant rankų yra nešiojamas, dažnai jam sakom - kad yra labai labai mylimas

QUOTE(dakutis @ 2009 04 05, 12:37)
Su juo kalbu kap su suaugusiu, visada tariamės, ką veiksim, kur eisim. Jis visada šalia, net kai dirbu. Jei tvarkau kambarius, jis būtinai padeda
(aišku savaip), net valgyti padeda virti,:įmuša kiaušinius, pamaišyti duodu, sumalti ką nors ir pan. Manau, vaiką reikia gerbti, paisyti jo norų, leisti jam pajusti, kad jis yra saugus, reikalingas, kad yra mylimas. Juk jei tik sakysim: eik pažaist kol mama užsiėmus, jis jausis ne toks svarbus. O kai gali prisidėti - jaučiasi toks ypatingas

visiskai sutinku. su vaiku reikia elgtis kaip su suaugusiu, taciau negalima pamirsti, kad jis dar vaikas. o pasakymus "tu pazaisk, man reikia dirbti" sudaro vaiko galvelej nusistatyma, kad mama nori jo atsikratyti. kad jis trugdo ir kuo toliau, tuo pats maziau nores laiko leisti kartu..
o kam reikalingas tas artimas rysys su vaiku...
Kam jis reikalingas?
Motinai?
Vadinasi ji yra egoiste...savanaude kvaile, galvojanti, kad vaikas yra naminis gyvunas.
Kam jis reikalingas?
Motinai?
Vadinasi ji yra egoiste...savanaude kvaile, galvojanti, kad vaikas yra naminis gyvunas.