Man sunkiausia- saremiai ir siuvimas. Pirma karta, kai jaui nebesitveriau ir paprasiau epiduro, pasake- per velu, antra karta kentejau, galvoju- velniop, padare epidura ir uz 10 min pagimdziau, nors prognozavo 4 val. kazkaip nepataikiau vis
Todel pirma karta jutau vaiko isejima- jega, o antra karta - nelabai, nes ir revizijos po epiduro nejauciau, kai kitoms net narkoze duoda. Tai vis gi i gera isejo
O man pats gimdymas kaip per rūka, nieko dorai ir neprisimenu, tik tiek, kad viskas vyko labai greitai...atrodo ka tik pas draugus svečiuose buvau, o dabar jau ligoninėje su leliuku. Aišku keli nemalonūs momentai taip istrigo, kad iki šios dienos atsimenu.
Visų pirma šokas nuvažiavus į ligoninę, gydytoja pasakė, kad rytoj anksti keltis ir ji neatvažiuos, buvau tokia pasimetusi.
Antras nemolonumas tai siuvimas, aš žinojau, kad gydytoja turi dar karta suleisti i veną nuskausminančiu, bet man griežtai pasakė KENTĖK!!! kažkoks košmaras, jaučiau kiekviena dūrį ir sakaudėjo ne kai gimdžiau, o kai siuvo, net dabar prisiminus nupurto...
Visų pirma šokas nuvažiavus į ligoninę, gydytoja pasakė, kad rytoj anksti keltis ir ji neatvažiuos, buvau tokia pasimetusi.
Antras nemolonumas tai siuvimas, aš žinojau, kad gydytoja turi dar karta suleisti i veną nuskausminančiu, bet man griežtai pasakė KENTĖK!!! kažkoks košmaras, jaučiau kiekviena dūrį ir sakaudėjo ne kai gimdžiau, o kai siuvo, net dabar prisiminus nupurto...
Man tai nieko baisaus per gimdyma nebuvo. Tikrai. Na, gal kai namuose nubego vandenys, reikejo siek tiek laiko suprasti, kad jau viskas prasideda.Tada siek tiek buvo baisu. Manau, svarbiausia yra zinoti, kas vyksta, kas gali ivykti ir jei nera dideliu komplikaciju, baisu neturetu buti. Kai zinai, kad turi skaudeti ir kad be skausmo vaikutis negims, tai ir tas skausmas nera baisus.Tik didelis
QUOTE(Smurka @ 2004 01 24, 12:15)
Taip nebuna. Ypac, jei dar siuta. Jei is tikruju butu sukise tuos saukstus, siules saibom butu isejusios. man kazkaip sis epizodas skamba, kaip is mistinio siaubo filmo.
Būna būna
Ai, man dar labai nepatiko, kad girdėjosi, kaip už sienos žviegia vargšės kaimynės, o viena taip gailiai šaukė "mama', kad ir dabar susigraudinu prisiminus. Tai žiauriai blaškė, gąsdino ir gadino ganėtinai šventišką nuotaiką. Pamenu, tada pasakiau vyrui, kad jau aš tai taip nežviegsiu ir žmonių negąsdinsiu
.
Ir labai tų žodžių pasigailėjau, nes baisiai norėjosi rėkti, o buvo kažkaip gėda
Dar buvo baisu, kai pagimdžiau ir vaikas nesuverkė. Aš iškart "KODĖL VAIKAS NERĖKIA???!!!", o akušerė tik pliaukšt jam per subiniuką, vaikas "beeeee"
Ir labai tų žodžių pasigailėjau, nes baisiai norėjosi rėkti, o buvo kažkaip gėda
Dar buvo baisu, kai pagimdžiau ir vaikas nesuverkė. Aš iškart "KODĖL VAIKAS NERĖKIA???!!!", o akušerė tik pliaukšt jam per subiniuką, vaikas "beeeee"
Gimdziau be epiduro- jo paprasciausiai nedare, nors prasiau, viskas greit vyko todel neskausmino. O baisiausia kai prasidejus gimdymui, po poros stumimu pasake,"nieko nepastumia,vaikas dusta" , ir pasiruose vaika traukt su replem. Pamacius reples-tooookias dideles kaip man tada pasirode, as is karto vaika isstumiau
. Gerai ,kad laiku atsimerkiau
QUOTE(zuikispuikis @ 2005 12 22, 14:35)
Gimdziau be epiduro- jo paprasciausiai nedare, nors prasiau, viskas greit vyko todel neskausmino. O baisiausia kai prasidejus gimdymui, po poros stumimu pasake,"nieko nepastumia,vaikas dusta" , ir pasiruose vaika traukt su replem. Pamacius reples-tooookias dideles kaip man tada pasirode, as is karto vaika isstumiau
. Gerai ,kad laiku atsimerkiau 
Vajeeeej o gerai kad reakcija teisinga linkme pakripo o jei butum supanikavus
QUOTE(Dagmara @ 2005 12 22, 15:26)
Vajeeeej o gerai kad reakcija teisinga linkme pakripo o jei butum supanikavus
as kuo toliau tuo labiau bijau gimdyt 
aš net ne
bet labai mėgstu skaistyti skyrius apie gimdymą ir po gimdymo
tai tikri siaubo filmai
labiausiai baisu buvo kai jau reikejo stumti ziuri i laikrodi (laikrodis kabojo ant sienos tieisiai pries mane)valanda beveik stumiu o niekaip sakau tai kiek dar ilgai
tada kirpo mane ir jau mazylis buvo su mumis
paskui iskart sakau kodel jis neverkia labai issigandom su vyru o midwife sako tuoj klausi kada jis baigs rekt
ir subliove mazylis mano buvau be galo laiminga
Saziningai ??? O gi nieko baisaus nebuvo. Kai pirma karta nezinau kas bus, tai nera ir ko bijoti
As irgi pries gimdyma prisiskaiciau visokiu staripsniu ir pan., bet kadangi vienodu gimdymu nebuna, tai reikia tiketi, kad viskas bus gerai, ir viskas bus gerai