QUOTE(isdykusi mamyte @ 2009 03 27, 00:58)
skaitau ir plaukai siausias man... atrodo lyg i kokius vidurinius amzius buciau papuolus

is kur tos nesamones yra traukiamos?
...
nzn...patarciau pasiskaityt nebloga knyga "mikrobiologijos, virusologijos ir imunologijos pagrindai"- apie vakcinas yra viskas parasyta...nes kazka daugiau sakyt ir bijau...jusu reikalas, bet man gaila jusu vaikuciu- sveikata, tai ne zaislas. .
ps. neismanyciau- nesnekeciau
Kad pats vakcinu veikimo principas ten isaiskintas teisingai, as neabejoju, bet jei jau toje knygoje viskas parasyta, tai apsvieskit mus tamsuoles is viduramziu: ar rasoma toje knygoje apie galimus ne paciu ivedamu sukeleju efektus, o apie i vakcinas dedamus priedus - kas manau visoms mamos kelia klausima, ar tikrai tokie jau "nekalti" tie priedai (nes as suprantu, kad reakcijos iskart po skiepo yra vakcinoje esanciu sukeleju rezultatas, o velesnes islindusios ligos gali buti ir priedu pasekme - pataisykit jei klystu). Kita: ar reikia atsizvelgti pries skiepijant vaikus i ju svori? Velgi ne sukeleju skaicius mane domina, o priedu dozes, ar jos neturetu skirtis gimus neisnesiotam kudikiui ir didesnio svorio kudikiams? Koks isliekamumo efektas praejus kelioms skiepytu individu kartoms? (beja, pastarasis klausimas mane tikrai domina, ar yra atlikti tyrimai su gyvunais, nes su zmonemis laukt kol apsisuks trys ar keturios kartos, nelabai jau realu, o pvz., ziurkes, triusiai kokios sveikatos buna po keturiu is eiles vakcinuotu kartu? viena is forumo dalyviu pamenu buvo patalpinusi informacija apie nevaisingumo problemas kazkelintoje kartoje skiepytoms ziurkems).
Kadangi skaitote tokias knygas, tai itariu sukates akademineje aplinkoje, tai uzveskit tema su gerb. destytojais, padiskutuokit, nes butent, kad vaiku sveikata ne zaislas, ir papildomos zinios visoms mums pravers.
Beja, dar klausimas, gal cia ir akmenelis i jusu darza, bet kelintu metu tos knygos leidimas, ar buvo pakartotini papildomi leidimai, ar jusu mokymo/svietimo/tyrimu istaiga nuperka jums ne kazkelintuju metu, o pastaruju metu uzsienio leidinius, nes man truputi neaiskus jusu puolimas, kai cia kai kurios susirinkusios mamos skaito "sviezius" straipsnius, gilinasi.