Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

QUOTE(eda9 @ 2009 03 10, 16:45)
Vakar visai netyčia radau apie skiepus http://www.homosanit...i_ar_zalingi_II ten yra ir daugiau dalių apie skiepus. Pati visko dar neperskaičiau.

thumbup.gif esu angliska versija tokio straipsnio skaicius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aupo @ 2009 03 10, 10:54)
Taip tas pats  bigsmile.gif
Del to ir idomu j "pajudint" kad toks jau profesorius bigsmile.gif

Nereikia net daug nusimanyti apie skiepus kad ta usoni uz ragu pagauti, bent pries kelis metus mamu zurnaluose jis nesamones rasinejo. Mamos, nepasitikekite juom!
Atsakyti
Aš asmeniškai savo vaiką skiepyti leidau tik ligoninėje, kai dar sakyčiau buvau tinkamai neapsiskaičiusi ir nepasiruošusi rimtam apsisprendimui. Vaikutis gimė mėnesiu per anksti, o aš nors ir girdėjau neigiamų atsiliepimų dėl skiepų, išgirdusi, kad iš ligoninės neskiepyti vaikai neišleidžiami, kažkodėl pasidaviau. Dėl to aišku dabar gailiuosi. Visos tos vakcinos ne kas kita kaip eilinis plovimas pinigų, ir ypatingai vakcinos nuo gripo, nes gripo vakcina yra daroma pagal praeitų metų siautusį gripą, o kol ta vakcina būna pagaminama atsiranda naujos gripo atmainos...
Atsakyti
Perskaičiau visas temas, kai kurias net po kelis kartus. Kiek visko sužinojau unsure.gif Niekada nesidomėjau, neskaičiau nieko, košmaras blink.gif Negaliu patikėti, jei jie toks blogis, tai taip išeina, kad kuriami, kad pati žmonija susinaikintų unsure.gif Kol kas daugiau jokių skiepų, kol toliau viską aiškinsiuos schmoll.gif
Atsakyti
skaitau ir plaukai siausias man... atrodo lyg i kokius vidurinius amzius buciau papuolus lotuliukas.gif is kur tos nesamones yra traukiamos?
1. apie gripa- nepainiokit sios vakcinos, su kitomis. Gripo vakcina dazniausiai kuriama pagal praejusiu metu gripo genotipa.. TAI MUTUOJANTIS VIRUSAS, ir savaime aisku, kad i prieki nesukursi vakcinos pagal atmaina, kuri dar tik bus!!!! o kitu ligu sukelejai yra senai isaiskinti ir iveikiami, tad ir tos standartines vakcinos nuo tbc, hepatitu, vejaraupiu, raudonukes, polimieliolito, difterijos..jos nekeiciamos, nes sukelejai nesimutuoja smile.gif
2. apie vakcinas- joms naudojami negyvi, nukeksminti sukelejai (o kita karta vakcina gb sintetine, su specifiniu baltimu tik), kurie ligos tikrai nesukels, o tik stimuliuos imunine sistema antikunams gaminti!
3. kad MMR vakcina sukelia autizma- na chebra..tai juk igimta liga, o ne virusine ar bakterine...nzn kokioj cia spaudoj tokius dalykus raso...
nzn...patarciau pasiskaityt nebloga knyga "mikrobiologijos, virusologijos ir imunologijos pagrindai"- apie vakcinas yra viskas parasyta...nes kazka daugiau sakyt ir bijau...jusu reikalas, bet man gaila jusu vaikuciu- sveikata, tai ne zaislas. .
ps. neismanyciau- nesnekeciau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isdykusi mamyte: 27 kovo 2009 - 00:01
QUOTE(isdykusi mamyte @ 2009 03 27, 00:58)
3. kad MMR vakcina sukelia autizma- na chebra..tai juk igimta liga, o ne virusine ar bakterine...nzn kokioj cia spaudoj tokius dalykus raso...
nzn...patarciau pasiskaityt nebloga knyga "mikrobiologijos, virusologijos ir imunologijos pagrindai"- apie vakcinas yra viskas parasyta...nes kazka daugiau sakyt ir bijau...jusu reikalas, bet man gaila jusu vaikuciu- sveikata, tai ne zaislas. .

Tai vat būtent,kad pastaruoju metu padaugėjo antrinio autizmo atvejų,kai autizmo požymiai pasireiškia jau 1.5-2 metų vaikučiams ir vyresniems.Tai kaip tai paaiškinti?Vadinasi autizmas jau tapo nebeįgimtas,tiesa?
Atsakyti
Iškarto atsiprašau jei jei to jau buvo teirautasi anksčiau, bet jei nesunku, pasidalinkit savo nuomone apie vakcina nuo erkinio encefalito. Į ką patartumėte atkreiptį dėmesį prieš vakcinuojant ja į alergiją linkusį vaiką. Galvoju apie šia vakciną nes gyvename rizikos zonoje, aplink pievos ir laukymės, iki šiol dar vaiki sužiūrėdavau kad kur į krūmus nenulystų, bet dabar jau nelabai išeis, todėl ir galvoju vakcinuot. Labai laukčiau Dangės nuomonės wink.gif Aišku ir kitų nuomonių taip pat.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2009 03 27, 15:12)
Iškarto atsiprašau jei jei to jau buvo teirautasi anksčiau, bet jei nesunku, pasidalinkit savo nuomone apie vakcina nuo erkinio encefalito. Į ką patartumėte atkreiptį dėmesį prieš vakcinuojant ja į alergiją linkusį vaiką. Galvoju apie šia vakciną nes gyvename rizikos zonoje, aplink pievos ir laukymės, iki šiol dar vaiki sužiūrėdavau kad kur į krūmus nenulystų, bet dabar jau nelabai išeis, todėl ir galvoju vakcinuot. Labai laukčiau Dangės nuomonės wink.gif Aišku ir kitų nuomonių taip pat.

smile.gif Ačiū už pasitikėjimą, tik pabrėšiu, kad nuomonė išsakyta forume tėra tik nuomonė, kuriai subjektyvumas nesvetimas, taigi galutinį sprendimą dėl vakcinavimo turėtumėt priimti pasikalbėjusi su jūsų vaiko sveikatą prižiūrinčia gydytoja. mirksiukas.gif
Kokio amžiaus vaikas? Kam ir kaip pasireiškia alergija, kaip gydotės? Ar yra kokių nors papildomų erkinio encefalito rizikos veiksnių be to, kad gyvenat "erkėms tinkamoje aplinkoje" ty ar buvo nustatytas jūsų gyvenamojoje vietovėje endeminis židinys?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2009 03 27, 14:12)

kad ir ka benusprestumet, neuzmirskit, jog vistiek reikes tinkamai rengtis, nuolat purkshtis nuo erkiu ir kruopsciai apsiziurineti.... erkes neshioja ne tik encefalita, bet ir galybe kitu virusiniu ir bakteriniu ligu....ir viena uzh kita 'geresniu' doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2009 03 27, 18:57)
kad ir ka benusprestumet, neuzmirskit, jog vistiek reikes tinkamai rengtis, nuolat purkshtis nuo erkiu ir kruopsciai apsiziurineti.... erkes neshioja ne tik encefalita, bet ir galybe kitu virusiniu ir bakteriniu ligu....ir viena uzh kita 'geresniu' doh.gif

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusi mamyte @ 2009 03 27, 00:58)
skaitau ir plaukai siausias man... atrodo lyg i kokius vidurinius amzius buciau papuolus lotuliukas.gif  is kur tos nesamones yra traukiamos?
...

Kad pats vakcinu veikimo principas ten isaiskintas teisingai, as neabejoju, bet jei jau toje knygoje viskas parasyta, tai apsvieskit mus tamsuoles is viduramziu: ar rasoma toje knygoje apie galimus ne paciu ivedamu sukeleju efektus, o apie i vakcinas dedamus priedus - kas manau visoms mamos kelia klausima, ar tikrai tokie jau "nekalti" tie priedai (nes as suprantu, kad reakcijos iskart po skiepo yra vakcinoje esanciu sukeleju rezultatas, o velesnes islindusios ligos gali buti ir priedu pasekme - pataisykit jei klystu). Kita: ar reikia atsizvelgti pries skiepijant vaikus i ju svori? Velgi ne sukeleju skaicius mane domina, o priedu dozes, ar jos neturetu skirtis gimus neisnesiotam kudikiui ir didesnio svorio kudikiams? Koks isliekamumo efektas praejus kelioms skiepytu individu kartoms? (beja, pastarasis klausimas mane tikrai domina, ar yra atlikti tyrimai su gyvunais, nes su zmonemis laukt kol apsisuks trys ar keturios kartos, nelabai jau realu, o pvz., ziurkes, triusiai kokios sveikatos buna po keturiu is eiles vakcinuotu kartu? viena is forumo dalyviu pamenu buvo patalpinusi informacija apie nevaisingumo problemas kazkelintoje kartoje skiepytoms ziurkems).
Kadangi skaitote tokias knygas, tai itariu sukates akademineje aplinkoje, tai uzveskit tema su gerb. destytojais, padiskutuokit, nes butent, kad vaiku sveikata ne zaislas, ir papildomos zinios visoms mums pravers.

Beja, dar klausimas, gal cia ir akmenelis i jusu darza, bet kelintu metu tos knygos leidimas, ar buvo pakartotini papildomi leidimai, ar jusu mokymo/svietimo/tyrimu istaiga nuperka jums ne kazkelintuju metu, o pastaruju metu uzsienio leidinius, nes man truputi neaiskus jusu puolimas, kai cia kai kurios susirinkusios mamos skaito "sviezius" straipsnius, gilinasi.

Atsakyti
QUOTE(isdykusi mamyte @ 2009 03 27, 01:28)
skaitau ir plaukai siausias man... atrodo lyg i kokius vidurinius amzius buciau papuolus lotuliukas.gif  is kur tos nesamones yra traukiamos?
1. apie gripa- nepainiokit sios vakcinos, su kitomis. Gripo vakcina dazniausiai kuriama pagal praejusiu metu gripo genotipa.. TAI MUTUOJANTIS VIRUSAS, ir savaime aisku, kad i prieki nesukursi vakcinos pagal atmaina, kuri dar tik bus!!!! o kitu ligu sukelejai yra senai isaiskinti ir iveikiami, tad ir tos standartines vakcinos nuo tbc, hepatitu, vejaraupiu, raudonukes, polimieliolito, difterijos..jos nekeiciamos, nes sukelejai nesimutuoja smile.gif
2. apie vakcinas- joms naudojami negyvi, nukeksminti sukelejai (o kita karta vakcina gb sintetine, su specifiniu baltimu tik), kurie ligos tikrai nesukels, o tik stimuliuos imunine sistema antikunams gaminti!

per drasiai cia parasei, mesk ta knyga ir skaityk daugiau...
Atsakyti