Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

Sveiki, turiu net 4 dracenas. Nesugebu as ju tinkamai priziuret kazkas joms negerai. Tikrai neperlaistau, tresiu. O gal per daznai? Purskiu lapus. Be to dabar pas mus remontas pilna dulkiu tai galvoju ar nenuvys, viena tokia didele butu gaila.
Atsakyti
Laistyti jas reiketų saikingai, retkarčiais nupurkšti. Šiaip rekomenduojama laistyti į lėkštelę, bet mano gėlei taip nepatiko, tai laistau per viršų ir viskas gerai. Nemėgsta tiesioginių saulės spindulių - tuoj pat lapeliai nusvyra. Lyg ir viskas smile.gif
Atsakyti
Aciu figa tikiuosi atgaivinsiu. tongue.gif
Atsakyti
Turiu viena tamsia draceną. Užsiauginau iš mažytės. Žiemą laikau kambaryje šalia radiatoriaus, o vasarą rytiniame balkone. Užaugo didelė. Per vieną vasarą labai išaugo, nes aš ją palaisčiau penac-p (augimo aktyvatoriumi), kokį sykį į savaitę nupurškiu. Tikrai nelepi gėlė, laistau aš ją į vazoną vieną kartą per savaitę. O tas augimo aktyvatorius mano visoms lapinėms gėlėms patiko, kad išbujojo! thumbup.gif
Atsakyti
Na, kad dracena nusibaigtu, man regis, reikia pasistengti smile.gif Ypac nelepios geles. Turejau vazoneli su dviem dracenom, padovanojo, o kadangi gyvenom pas uosvius niekaip neprisiruosiau persodinti, sakiau, jau tuo i savo buta vaziuosim ir pasisodinsiu, tai ir saknys lipo is vazono, ir stovejo popietineje sauleje ant palanges, siek tiek nuvargusi buvo, bet po 3 metu persodinau i didesni vazona, laistau kas antra diena, bet taip, kad persigertu per visa vazona, t.y. gausiai, stovi toliau nuo lango, ir zaliuoja... zaliuoja... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AEG @ 2005 03 18, 21:16)
Na, kad dracena nusibaigtu, man regis, reikia pasistengti  smile.gif Ypac nelepios geles. Turejau vazoneli su dviem dracenom, padovanojo, o kadangi gyvenom pas uosvius niekaip neprisiruosiau persodinti, sakiau, jau tuo i savo buta vaziuosim ir pasisodinsiu, tai ir saknys lipo is vazono, ir stovejo popietineje sauleje ant palanges, siek tiek nuvargusi buvo, bet po 3 metu persodinau i didesni vazona, laistau kas antra diena, bet taip, kad persigertu per visa vazona, t.y. gausiai, stovi toliau nuo lango, ir zaliuoja... zaliuoja...  smile.gif

Dracena laistyt kas antra diena???! Ir dar gausiai?! Cia turbut is fantastikos srities.
Atsakyti
QUOTE(*mamaite* @ 2005 03 19, 14:54)
Dracena laistyt kas antra diena???! Ir dar gausiai?! Cia turbut is fantastikos srities.

nu pas mus labai sausa, tai ne tik dracenas laistau kas antra diena, pvz. azalijas ir kaltileli stengiuosi kasdien laistyti, o va laiptineje stovincias uztenka kas 3-4 dienas. o gausiai todel kad didelis vazonas, kad persigertu. dracenai nieko nenutinka jei karta i savaite palaistysi, bet man graziau atrodo ir auga, kai laistau dazniau.
Atsakyti
QUOTE(figa @ 2005 03 17, 12:10)
Laistyti jas reiketų saikingai, retkarčiais nupurkšti. Šiaip rekomenduojama laistyti į lėkštelę, bet mano gėlei taip nepatiko, tai laistau per viršų ir viskas gerai. Nemėgsta tiesioginių saulės spindulių - tuoj pat lapeliai nusvyra. Lyg ir viskas  smile.gif

Į lėkštę negalima pilti vandens iš čiaupo, nes ir kalkes šaknys trauke su vandeniu, o jeigu pili ant žemės vanduo truputį prasifiltruoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AEG @ 2005 03 18, 20:16)
Na, kad dracena nusibaigtu, man regis, reikia pasistengti  smile.gif Ypac nelepios geles.

mes tai stengiamės ją atgaivint blush2.gif metus kokius. Stovi ji nuleipus ir tikrai nesuprantu, kodėl. Prieš laistant visada žemę patikrinu, nupurškiu kartais, vasarą tręšiau, bet vis tiek, lapai žemyn, nors tu ką nori daryk.. Net nervas ima, kai sakot, kad nelepios gėlės sad.gif , aš turbūt superinė augintoja esu, jei ir tokios pas mane vysta....
Atsakyti
QUOTE(Yara @ 2005 03 21, 11:18)
mes tai stengiamės ją atgaivint blush2.gif  metus kokius. Stovi ji nuleipus ir tikrai nesuprantu, kodėl. Prieš laistant visada žemę patikrinu, nupurškiu kartais, vasarą tręšiau, bet vis tiek, lapai žemyn, nors tu ką nori daryk.. Net nervas ima, kai sakot, kad nelepios gėlės sad.gif , aš turbūt superinė augintoja esu, jei ir tokios pas mane vysta....

gal patenka tiesioginiu saules spinduliu? gal ant skersvejo? gal vazonas per mazas? gal greitai isdziuna.... o lapu galiukai ruduoja? dziuna? ar tik nuleipus? lapus meta? g.gif reiktu identifikuoti priezasti. dracenas auginti tikrai nera sunku. o be to jei vis dar dracena gyva reiskias ne viskas prarasta smile.gif
Atsakyti
Mamytes,dracena tai palme su tokiais pailgais zaliais lapais?Turiu as tokia,bet palme vadinu,o tikro pavadinimo ir nezinau blush-anim-cl.gif.
Atsakyti
QUOTE(kleo @ 2005 03 21, 19:42)
Mamytes,dracena tai palme su tokiais pailgais zaliais lapais?Turiu as tokia,bet palme vadinu,o tikro pavadinimo ir nezinau blush-anim-cl.gif.

pabandziau ideti nuoroda i dracena : Dracena cia
gali buti ir tokia: Kitokia dracena
Atsakyti