bandysiu ikelti linka savo dracenos...
anksciau augo letai, dabar jau lygtais geriau poradejo.cia jai apie 6 metus, poirkau is parduotuves tokia nedidele,na kaip visur daugiau maziau vienodo dydzio buna...
http://public.fotki....s/pa050020.html
Niekaip negaliu 'susidraugauti' su zaliaja dracena
- vis liudna, lapai nusvire, o dabar jau ir kazkokios mazos musytes ja, tiksliau, jos vazono zeme apipuole
maniau, kad perliejau, bet dabar jau kuris laikas lieju tik tada, kai zeme jau buna padziuvusi, o museles niekur nedingsta, o gele ir toliau nyksta
kas tai? kaip jai padeti?

sveikos, mamytes,
as irgi vakar nusipirkau dracena maximoje, tai ji ten vos ne po lentynom gulejo, ir ne viena, tai tokia gyva, visi lapai i virsu, o parsinesus namo, po nakties apatiniai lapai nulinko
palaisciau, maniau atsigaus, bet taip ir stovi... ir man atrodo jei per mazas vazonas, ar labai blogai butu jei persodinciau ja dabar?
as irgi vakar nusipirkau dracena maximoje, tai ji ten vos ne po lentynom gulejo, ir ne viena, tai tokia gyva, visi lapai i virsu, o parsinesus namo, po nakties apatiniai lapai nulinko

Nieko jai neatsitiks ,gali persodinti
Jaučiu, būsiu perlaisčiusi draceną - ga dar galima išgelbėti? Kasdien nuruduoja po kelis lapus, net naujai išaugę būna praktiškau jau nurudavę
Baigia nukristi visi lapeliai.
Kaip gelbėti? Persodinti? Augo toliau nuo tiesioginių saulės spindulių, perkėliau prie lango. Kur dabar laikyti?
Beje, ji sena pagal amžių, bet nėra didelė - gal atgnybti kokį ūglį, o senąją naikinti

Kaip gelbėti? Persodinti? Augo toliau nuo tiesioginių saulės spindulių, perkėliau prie lango. Kur dabar laikyti?
Beje, ji sena pagal amžių, bet nėra didelė - gal atgnybti kokį ūglį, o senąją naikinti

QUOTE(Samanta @ 2005 12 06, 01:09)
Gelbėkit, patarkit. Ką daryt?
Mano Dracena song of India pradėjo džiūti?
Gal šiek tiek šaknis palaužiau persodinėdama,bet ji tiesiog džiuva ir nyksta akyse, meta lapus. Gal kas buvo susidūręs ir patartų...Nes ji mano mieliausia, toki graži 

O kada tu ją persodinai?
Gal kas žinote ar dracenai ir jukai patinka panašios kambario sąlygos, ar dracenai reikia daugiau drėgmės ore (gal kas augina abi), nes juka pas mane auga šauniai, o kalatėją pernai kažkas pribaigė (buvo nežmoniškai gaila), tai dabar prisibijau kiekvienos jautresnės gėlės. Labai gundausi nusipirkti Song of India. Gal turite kokios patirties su būtent šia rūšimi? Ačiū.
QUOTE(peliukas77 @ 2006 01 11, 01:46)
Gal kas žinote ar dracenai ir jukai patinka panašios kambario sąlygos, ar dracenai reikia daugiau drėgmės ore (gal kas augina abi), nes juka pas mane auga šauniai, o kalatėją pernai kažkas pribaigė (buvo nežmoniškai gaila), tai dabar prisibijau kiekvienos jautresnės gėlės. Labai gundausi nusipirkti Song of India. Gal turite kokios patirties su būtent šia rūšimi? Ačiū.
Labai panašios laistyme ,pusrškyme
QUOTE(Ugnisss @ 2006 01 09, 23:59)
sveikos, mamytes,
palaisciau, maniau atsigaus, bet taip ir stovi... ir man atrodo jei per mazas vazonas, ar labai blogai butu jei persodinciau ja dabar?

As gavau dracena dovanu, sake pirko maximoj, bet pastebejau ant stiebo mazu vabaliuku, tokie kaip taskeliai, vieni juda kiti ne, ko gero amarai. Labai issigandau kad man visu geliu neuzkrestu , nes ju turiu tikrai daug, ir ismeciau

QUOTE(Ugnisss @ 2006 01 09, 23:59)
sveikos, mamytes,

As gavau dracena dovanu, sake pirko maximoj, bet pastebejau ant stiebo mazu vabaliuku, tokie kaip taskeliai, vieni juda kiti ne, ko gero amarai. Labai issigandau kad man visu geliu neuzkrestu , nes ju turiu tikrai daug, ir ismeciau

QUOTE(Marinčik @ 2006 01 11, 09:46)
Labai panašios laistyme ,pusrškyme

QUOTE(Dukra @ 2006 01 11, 15:36)
Pasiziurek ar ant tavo dracenos nera amaru.

O kokios spalvos tie vabaliukai buvo? Pas kaimynę panaši bėda, tai nežino ką daryti

[quote=peliukas77,2006 01 11, 01:46]
Gal kas žinote ar dracenai ir jukai patinka panašios kambario sąlygos, ar dracenai reikia daugiau drėgmės ore (gal kas augina abi), nes juka pas mane auga šauniai
Jukos mėgsta saulėtas vietas, o Dracena nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Mano kambario langai į pietus, tai Jukos labai gerai auga, o Dracena deja...
Gal kas žinote ar dracenai ir jukai patinka panašios kambario sąlygos, ar dracenai reikia daugiau drėgmės ore (gal kas augina abi), nes juka pas mane auga šauniai
Jukos mėgsta saulėtas vietas, o Dracena nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Mano kambario langai į pietus, tai Jukos labai gerai auga, o Dracena deja...