Įkraunama...
Įkraunama...

Dracena

QUOTE(peliukas77 @ 2006 01 11, 18:02)
aciuks.gif
O kokios spalvos tie vabaliukai buvo? Pas kaimynę panaši bėda, tai nežino ką daryti g.gif

Baltos spalvos. Ant kamieno arba ant lapu apacios.
Atsakyti
esu skaiciusi kad yra visokiu purskalu, bet mano atveju buvo pigiau ismesti viena gele negu po to visas "gydyti".
Atsakyti
[quote=Ida66,2006 01 11, 18:10]
[quote=peliukas77,2006 01 11, 01:46]
Gal kas žinote ar dracenai ir jukai patinka panašios kambario sąlygos, ar dracenai reikia daugiau drėgmės ore (gal kas augina abi), nes juka pas mane auga šauniai
Jukos mėgsta saulėtas vietas, o Dracena nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Mano kambario langai į pietus, tai Jukos labai gerai auga, o Dracena deja...
[/quote]

Bliamba, mažumėlę nugąsdinai. Bet bus matyti.

[quote=Dukra,2006 01 11, 18:23]
Baltos spalvos. Ant kamieno arba ant lapu apacios.
[/quote]

Jo, ir ten tas pats. Dar neišmetė, bet bijo dėl kitų gėlių, tai jaučiu kad seks tavo pvz verysad.gif
Atsakyti
sveikos,gal jus galesit patarti. turiu dracena,net nzn jai jau gal koki 3-4 metai,viskas buvo neblogai,bet pries sventes perstaciau ja i kita vieta(netoli radiatoriaus) ir vsio,kazkas atsitiko,tuoj baigs visus lapus numesti,spalva tai kazkokia blankiai zalia,o virsuneje ten kur turetu dygti nauji lapukai,baltuoja esami lapai... doh.gif
aisku kai taip pradeja darytis tuoj pat grazinau i sena vieta,bet jokiu gerejimo pozymiu nera sad.gif schmoll.gif
gal kam taip yra buve ir patarsit ka daryt?
Atsakyti
Kai man taip atsitiko ir per laiko neturejima ka nors daryti manoji numete visiskai visus lapus (likusius pati nuskabiau ir galiausiai nupjoviau viska.... liko tiek stiebai) klausiu jusu ka su ja daryti toliau? smile.gif tikiuosi, kad gal kaip nors parodys kokius gyvybes zenklus, tik vat klausimas -kur ja statyti? kaip laistyti? dracena siuo metu stovi stipriai toliau nuo lango (nes prie lango, kaip zinia..., radiatorius), o laistau, kaip ir laisciau dar "gyvai" esant. taip gerai? ar galiu tiketis, kad po kiek laiko augalas prades kur nors leisti lapelius? kazkada mano anyta buvo taip savaja nuskabius, bet tuo metu buvo vasara, pats augimo metas ir stovedama lauke dracena vel kuo puikiausiai suzaliavo dry.gif
Atsakyti
As manau kad isleis lapus, bet geles dabar miega tai be pavasario nieko nebus. Jeigu tu virsune visai nupjoviai (skersai) tai ant stiebo uzlasink vasko (kaip buna ant jukos), kad nepradetu puti, tada atzalas turetu leisti is sono. As taip dariau su difenbachija ir ugliai is sono pradejo augti, o gal dracenai taip netinka doh.gif
Atsakyti
turetu tikti smile.gif tik kokio vasko? zvakes? ten tai specialiu tepa. gal tinka tas, kur senelis sode medzius tepa? biggrin.gif (nors jau geriau nueiti i maxima ir nusipirkti kita pavasariui). o gal zvakes rimtai tinka? biggrin.gif
Atsakyti
As paemiau paprasciausia zvake kokia turejau namuose, uzdegiau ir palasinau, taip aplink ratuku kad gautusi kaip dangtukas.
Atsakyti
Nebera ka meginti, nes galutinai nunyko. Be gyvybes zenklu....
Atsakyti
verysad.gif
Atsakyti
pavasariop maximoj pirksim kita wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2006 01 12, 18:55)
As manau kad isleis lapus, bet geles dabar miega tai be pavasario nieko nebus. Jeigu tu virsune visai nupjoviai (skersai) tai ant stiebo uzlasink vasko (kaip buna ant jukos), kad nepradetu puti, tada atzalas turetu leisti is sono. As taip dariau su difenbachija ir ugliai is sono pradejo augti, o gal dracenai taip netinka  doh.gif

O kada tiktų tokius eksperimentus atlikinėti? Pavasarį gal? smile.gif Nes nusipirkau draceną tiesiog vieną pliką stiebą, be jokių šakų šonuose. Bet ir prisibijau jos viršunėlę pjaut. Bet ir norisi kad iš šonų kerotųsi. Ar jums visada pavykdavo? Ir ar galima nupjautą viršunėlę pamirkyti į vandenuką kad išleistų šaknis ir tada pasisodinti dar vieną draceną? wub.gif Ar aš čia jau per daug užsisvajojau?! lotuliukas.gif
Neseniai bandžiau išgelbėti vieną draceną nupjaunant šakeles, bet nepavyko išsiauginti šakų verysad.gif
Atsakyti