Įkraunama...
Įkraunama...

Vienodi vardai giminėje

Apklausa: Ar duotumėte savo vaikui labai patinkantį giminaičio, su kuriuo nemažai bendraujate, vardą? (129 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
DĖMESIO! Ši tema ne apie tradiciją paveldėti vardą iš tėčio, senelio, prosenelio ir t.t. smile.gif

Tiesiog įdomu, ar svarstydami kaip pavadinti savo mažylį, stengiatės/-ėtės vengti giminaičių, su kuriais daugiau bendraujate (pusbrolių, pusseserių, tetų, dėdžių, pastarųjų antrųjų pusių ir t.t.), vardų? Gal yra galinčių pasidalinti patirtimi, kaip tokiais atvejais reaguoja vyresnysis vardo savininkas ir kiti giminaičiai?
Atsakyti
neduočiau schmoll.gif ir žinau būtent tokių 3 atvejus. niekaip nesuprantu schmoll.gif sūnų pavadino brolio vardu, sūnų pavadino pusbrolio vardu ir dukrą pavadino brolienės vardu, dvi seserys dukras tuo pačiu vardu pavadino doh.gif su visais artimai bendrauja schmoll.gif tai tie vyresnieji liko nesupratę... na, bent jau pusbrolis ir brolienė tai nesijaučia pagerbti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 06 gruodžio 2007 - 20:32
Aš irgi neduočiau schmoll.gif Juk vardų pasirinkimas didžiulis, galima sugalvoti, kad giminėje būtų vienintelis.
Mano pusseserė savo dukrą pavadino mano vardu, o savo sūnų pavadino pusbrolio vardu. Na man nei šis nei tas. Anksčiau, kai dažniau susitikdavom šaukdavo tą mažą mergaitę ir aš atsisukdavau doh.gif
Negi daugiau patinkančių vardų nebuvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melana: 07 gruodžio 2007 - 12:53
išskyrus tai, kad sūnui duočiau savo jau mirusio senelio vardą (nes jis labai gražus, o ir senelį labai mylėau) - ne. dar buvau sugalvojus gražų vardą dukrai, bet pusbrolis vedė merginą tokiu vardu, tai būtų nei šis nei tas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2007 12 07, 14:09)
išskyrus tai, kad sūnui duočiau savo jau mirusio senelio vardą (nes jis labai gražus, o ir senelį labai mylėau) - ne. dar buvau sugalvojus gražų vardą dukrai, bet pusbrolis vedė merginą tokiu vardu, tai būtų nei šis nei tas ax.gif

drinks_cheers.gif mūsų berniukas irgi mano senelio vardu pavadintas. beje, vardą išrinko mb, tiesiog taip sutapo. bet vaiko puskės ar vyro giminaičio vardu tikrai nevadinčiau schmoll.gif jau ir taip painiava, kai mano ir puskės vyrai vienodais vardais doh.gif
Atsakyti
Nė už ką schmoll.gif mano pačios vardas kaip močiutės doh.gif jau kaip nervuodavo, pašaukia ir nežinai katrą doh.gif vardų yra pilna, kam reikia tas pačiais vadinti? galbūt dar suprasčiau, jei duotų vardus iš senesnės giminių kartos.. Bet kai vienodais vardais vadinami seserų ar brolių vaikai, tai jau atleiskit blink.gif
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2007 12 07, 13:53)
Juk vardų pasirinkimas didžiulis, galima sugalvoti, kad giminėje būtų vienintelis.

Ne toks gal ir didžiulis, kai norisi išsirinkti tą patį pačiausią, o ir giminė ganėtinai nemaža... Mums taip kone pusę labiausiai patinkančių vardų sąrašo tenka prabraukyti. verysad.gif

Man pvz. gražus prieš pusmetį mirusio mano tetos vyro vardas. Aišku čia jau kaip ir nebūtų jokios painiavos, bet juk nė metai nepraėję, šeima tikrai gedi, o čia imsi kažkaip ir pavadinsi savo mažių tokiu pat vardu... mastau.gif
Atsakyti
jeigu man vardas labai patiktų, o jei giminėje toks yra, tai nespjaučiau.
bet nelabai pritariu, kada vaikai vadinami kažkieno "garbei". ir ypač vyrams tai būdinga -- tėvo, senelio, brolio ir pan. bet kažkaip moterims tas nevisai limpa.
o šiaip giminėj man patinkančių vardų nėra. tai problema kaip ir neiškyla.
Atsakyti
O aš norėčiau savo sūnų pavadinti senelio vardu...Jis jau seniai miręs,o giminėje tokio daugiau nėra...Na blogiausiu atveju duočiau tada tą vardą,kaip antrą...bet nematau nieko blogo jei vaikai vadinami kažkieno garbei...Pavyzdžiui mano teta turėjo būti pavadinti savo tetos vardu,tik įvyko kažkokia klaida ir išėjo ne taip kaip norėta biggrin.gif Mano sesė turi antrą vardą ,kuris yra toks kaip ir mūsų močiutės smile.gif
Atsakyti
Man patinka,kai mažyliams duodami prosenelių vardai.Pvz. mano sūnus turi savo prosenelio,kurio seniai nebėra vardą.
Atsakyti
Jei gims mergaite, duosiu toki pati varda kaip ir mano mociutes, bet ne del garbes, o del to, kad man jis labai grazus... bigsmile.gif
zinoma, artimos gimines vardu ne pro kur schmoll.gif
Atsakyti
aš dukrytei norėjau Emilija uždėti savo močiutės garbei, ir jų gi nebuvo girdėti, o kai gimė, vos ne trečia Emilija, ir dar tuometinio vyro šefo dukra Emilija, doh.gif tai atsisakėm.
o man gražu kai senelių vardais vadina, nieko prieš, puseserė tokiu vardu kap aš visai linksma smile.gif tarp mūsų beveik 15 m skirtumas.

puseserė ištekėjo už vyto, jo tėvas vytas, ir dar jo sesuo gavo į vyrus vytą smile.gif man tai visai fainai, ir visi žino kada ką šaukia smile.gif

dabar laukiuosi jei bus berniukas bus kaip mano senelis ir kaip vyro tėtis, nors senai norėjau pusbrolio garbei pavadinti, kurio jau senai senai nebėra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusele_: 29 gruodžio 2007 - 19:26