Labai prašau man patarti, kaip elgtis su savo mažuoju nemiegotoju
Nuo pat gimimo užmiega vėlai - apie 23 val. Ryte keliasi irgi vėlai. Daug kartų visaip bandėme paankstinti jo ritmą, bet visi bandymai baigdavosi vienodai - vaikinas atsikeldavo apie 2-3 val. nakties ir keletą valandų nebeužmigdavo

Galų gale susitaikėme su tuo, kad jis pelėda, ir nusprendėme nebelaužyti.
Bet dabar atsirado nauja bėda - jis pradėjo labai sunkiai užmigti. Turime vakaro ritualą - 21 val. pavalgo vakarienę, tada truputį pažaidžia su tėtuku, kol aš išsimaudau, tada einame į vonią praustis, valytis dantukų ir rengtis pižamos, po to miegamajame ant lovos paskaitau jam trumpą pasakėlę, gesinu šviesą ir pasiguldžiusi paskutinį kartą prieš miegą pamaitinu krūtimi. Anksčiau jis lūždavo prie krūties arba pavalgęs dar pasivartydavo keletą minučių ir užmigdavo. Dabar - nė už ką

Siunta, dūksta, duodasi po visą lovą. Tai trunka 1-1,5 val. Aš apsimetu, kad miegu, tai jis priropojęs bando man įdėti į burną savo tiūtę

Ir taip atkakliai, kad aš nebesusivaldau ir pradedu krizenti, o jam tai to tik ir tereikia. O jeigu tas neišdega, tampo mane už plaukų, bando išlupti akį ir netgi mušasi. Laipioja per mane pirmyn atgal

Šneka, ploja katučių. Žodžiu, tūsinasi kaip turi būti. Šiandien dar atrado naują atrakciją - isikimba į savo lovytės virbus (jo lovytė pristumta prie pat mūsų lovos), atsistoja ir trankiai griūva aukštielnikas ant lovos. Ir jau juoko

Žodžiu, dabar užmiegame apie vidurnaktį. Ir užmigusio dar gerą valandą negaliu perkelti į lovytę, nes miega labai jautriai. Tada tenka netgi uždaryti langą, nes jį išbudina menkiausias garselis - pravažiavęs automobilis, praskridęs lėktuvas ar pas kaimynus vidurnaktį girtais balsais "Ilgiausių metų" užbliovusi chebrytė.
Naktį irgi miega labai prastai - keliasi valgyti 5-6 kartus

Ir jau po pirmojo valgymo persikrausto pas mus į lovą, nes jeigu pavalgiusį bandau perkelti atgal - išsibudina. Paryčiais visada pradeda blaškytis, šnekėti per miegus ir migruoti per visą lovą

Mes su vyru siaubingai neišsimiegame.
Tikiuosi sulaukti patarimų, kaip mums elgtis