Kaimynu remonto triuksmas zinoma yra labai bjaurus, bet kai prie viso to dar gauni ir pjaustomo betono dulkiu i savo buta per ventiliacijos sachtas tai jau virsune. Gryztam mes karta namo su savo nescia zmona ir ieje i buta ciut nenualpome, pagalvojome,kad gaisras nes visas butas buvo kaip pridumintas, tik po keletos sekundziu supratome, kad tai pjaustomo betono is kaimyno po mumis dulkes. nu taip zlastis paeme net virtuveje maistas buves ant stalo buvo visiskai nebetinkamas vartojimui, jau nekalbu apie baldus, uzuolaidas,kilimines dangas patalynes ir rubus. netgi tuoletini popieriu ir dantu sepetukus nesiryzome daugiau naudoti.
Nuejus pas kaimyna duris atidare jo sunus,kuris turbut ir dare ta remonta. po griezto pokalbio ir pamokymu (nemenau,kad jis mane suprato) pazadejo imtis priemoniu,kad taip nebenutiktu ir ta diena remontas liovesi. Visa vakara plusejome tvarkydami namus,zmonai net kraujas pradejo begti is nosies itariu del dulkiu ir nestumo.
Sekancia diena gryze is darbo vel taspats tik pasekmes truputi mazesnes matyt priemoniu imtasi,bet nepakankamai. As vel pas kaimyna. Atidaro taspats pajuodelis ir issprogines akis aiskina man pakeltu tonu,kad jis uzsikiso ventiliacijos angas kapi as jam ir liepiau. Bet faktas tas,kad as ir vel visa vakara tvarkysiu savo buta. Pradejau gazdinti,kad esu apsidraudes turta ir issikviesiu polocija ir draudikus,kad uzfiksuotu mano patirtus nuostolius, o tada draudikai savo ruostu ismokeje man draudimo ismoka, patirtus nuostolius issireikalaus is ju. gryzes namo net susiradau geras reples su kuriuom dar karta pasikartojus tokiai situacijai buciau ejas nukarpyti jo buto elektros laidu ivadus nes antiek buvau isiutes, bet to nebeprireike. as suprantu, kad remonta pasidaryti reikia ir triuksma pateisinu jai tai yra tam tinkamu laiku, bet kodel nuo to turi finansiskai kenteti kaimynai kurie tuo jo remontu nesigrozes. iki tol gerbiau as ta kaimyna karta jis man net su santechnika buvo padejes isspresti problemas, bet dabar negaliu i ji net paziureti kaip pyktis ima, bent butu atsiprasea.
]