Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučių renovacija

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 03 08, 10:41)
Viskas gi priklauso kaip sutarsit, kaip siltinsit. Jei nutarsit kad visi balkonai turi but vienodi tai gal ir lups kas lauk. Bet jeigu sutarsit kad paliekat kaip kas nori, tai ir paliks. Nemazai yra renovuotu namu kur is vis balkonu nestiklina, jei zmones nenori. O ir kazin ar galetu priversti isistiklinti? Negi tai privaloma?
Svarbiausia kad renovuojant nama butu padaryta gera ventiliacija, nes kitaip gali pradeti pelyti..

gal kas papasakos kaip fiziskai atrodo vamzdynu "renovacija" buto viduje-ar bus lauzomas dabar sudetas laminatas,parketas,plyteles,plesomi tapetai ir pan?..man nesuprantama kam ta individuali apskaitos sistema,jei pvz po renovacijos pats namas naudos 3 kart maziau energijos ir sakykim saskaitos nuo 450 kris iki 150lt....tai dar bus galima uzsisukti bute radiatorius ir dar maziau moketi>? schmoll.gif ....o juk vidiniu sienu niekas nesiltins,kas bus jei bobules uzsisuks,o kaimynas laikys 22 silumos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 08, 18:23)
gal kas papasakos kaip fiziskai atrodo vamzdynu "renovacija" buto viduje-ar bus lauzomas dabar sudetas laminatas,parketas,plyteles,plesomi tapetai ir pan?..man nesuprantama kam ta individuali apskaitos sistema,jei pvz po renovacijos pats namas naudos 3 kart maziau energijos ir sakykim saskaitos nuo 450 kris iki 150lt....tai dar bus galima uzsisukti bute radiatorius ir dar maziau moketi>? schmoll.gif ....o juk vidiniu sienu niekas nesiltins,kas bus jei bobules uzsisuks,o kaimynas laikys 22 silumos 4u.gif

As tik uz individualia apskaita bigsmile.gif Kaip tai irenginejama ir man labai idomu, tik zinau, kad dazniausiai daroma, jog nebutu galima sildyti maziau nei 16 ar 18 laipsniu, cia jau buna pats minimumas. Kazkur skaiciau, kad pvz moki pastovia dali kokia priklauso pagal plota palaikyti 18 laipsniu temperaturai, o jei nori sildytis daugiau ir pats reguliuojiesi tada papildomai dar ir uz tai paskaiciuoja. Beje, gal kas zino, kas geriau ir kaip paprasciau ar priklausyti nuo centralizuoto sildymo, bet su galimybe reguliuoti individualiai ar kiekviename bute isirengti atskira sildyma su dujiniu katilu?
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2013 03 08, 20:38)
As tik uz individualia apskaita  bigsmile.gif  Kaip tai irenginejama ir man labai idomu, tik zinau, kad dazniausiai daroma, jog nebutu galima sildyti maziau nei 16 ar 18 laipsniu, cia jau buna pats minimumas. Kazkur skaiciau, kad pvz moki pastovia dali kokia priklauso pagal plota palaikyti 18 laipsniu temperaturai, o jei nori sildytis daugiau ir pats reguliuojiesi tada papildomai dar ir uz tai paskaiciuoja. Beje, gal kas zino, kas geriau ir kaip paprasciau ar priklausyti nuo centralizuoto sildymo, bet su galimybe reguliuoti individualiai ar kiekviename bute isirengti atskira sildyma su dujiniu katilu?

jei jus turit mintyje vyriausybes apkalbeta daugiabuciu renovacija tai aisku,kad dujiniu katilu kiekvienam bute cia nebus,nes tai nieko bendro neturi su renovacija..............visai kas kita,kai bando atsijungti nuo centrinio sildymo vienas butas,tada jis stato dujini katila (sakykim,kad stato,nes niekas jam neleis) arba sildosi elektra........bet cia tik teorija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 08, 20:38)
jei jus turit mintyje vyriausybes apkalbeta daugiabuciu renovacija tai aisku,kad dujiniu katilu kiekvienam bute cia nebus,nes tai nieko bendro neturi su renovacija..............visai kas kita,kai bando atsijungti nuo centrinio sildymo vienas butas,tada jis stato dujini katila (sakykim,kad stato,nes niekas jam neleis) arba sildosi elektra........bet cia tik teorija biggrin.gif

Man siaip idomu kaip daroma ta individuali apskaita, kad ir su centriniu sildymu, kaip su tais vamzdziu vedziojimais ir pan... nes pas mane name pensininkai nenori, kad jiems kas po namus vaiksciotu ir remontus po to tektu daryt, tai idomu kaip is tikruju ar tikrai jau ten taip viskas baisu, kad net per laiptine kazkaip vedzioja g.gif . (nors kaip visada dejuoja visi, kad visko pigiau moket nori, taciau kai reikia nusprest ir pasirasyt kazka daryt net i susirinkimus neateina, jau nekalbu, kad pirmininke pati nuo renovacijos atkalbineja)
O apie dujini katila idomu todel, kad mano seneliu namas nusprende visas atsijungti nuo centrinio sildymo ir statytis tokius katilus butuose. Kolkas tik viskas rengiama ir dar iki galo nenuspresta, nors su silumininkais jau sneketa, visaip bande atkalbet ir t.t. Didzioji dalis gyventoju ten sutinka (nors aiskina kad turi visas 100% sutikt, o kolkas galutiniu parasu nera) Tai idomu kiek namui tai uztrunka ir kiek butui tai galetu kainuoti. Jie skaiciuoja apie 3tukst butui, ar tai realu, be to kaip su vamzdynu irgi idomu.
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2013 03 08, 22:11)
Man siaip idomu kaip daroma ta individuali apskaita, kad ir su centriniu sildymu, kaip su tais vamzdziu vedziojimais ir pan... nes pas mane name pensininkai nenori, kad jiems kas po namus vaiksciotu ir remontus po to tektu daryt, tai idomu kaip is tikruju ar tikrai jau ten taip viskas baisu, kad net per laiptine kazkaip vedzioja  g.gif . (nors kaip visada dejuoja visi, kad visko pigiau moket nori, taciau kai reikia nusprest ir pasirasyt kazka daryt net i susirinkimus neateina, jau nekalbu, kad pirmininke pati nuo renovacijos atkalbineja) 
O apie dujini katila idomu todel, kad mano seneliu namas nusprende visas atsijungti nuo centrinio sildymo ir statytis tokius katilus butuose. Kolkas tik viskas rengiama ir dar iki galo nenuspresta, nors su silumininkais jau sneketa, visaip bande atkalbet ir t.t. Didzioji dalis gyventoju ten sutinka (nors aiskina kad turi visas 100% sutikt, o kolkas galutiniu parasu nera) Tai idomu kiek namui tai uztrunka ir kiek butui tai galetu kainuoti. Jie skaiciuoja apie 3tukst butui, ar tai realu, be to kaip su vamzdynu irgi idomu.

jei jusu seneliu namas yra daugiabutis tai tada kazka kalbet ar svarstyt kiek trunka ar kainuos nera prasmes,nes jie paprasciausiai niekada neatsijungs nuo centrinio sildymo........o jei teoriskai bandyt skaiciuot,tai 3000 zinoma nerealu,nes mano pazystami is gretimo namo atsijunge pries 15metu ir jiems kainavo apie 10000 (projektas,leidimai,katilas,vamzdynai ir montavimas)....ar zinot kas yra 3000?..................man pvz niekas...tai patikekit,jei taip paparsta butu atsijungti nuo centrinio ir uz 3000 pasijungti dujini katila tai senai ne tik as ,bet ir visa lietuva taip butu padariusi.................stebuklu nebuna tongue.gif
Atsakyti
...-ar bus lauzomas dabar sudetas laminatas,parketas,plyteles,plesomi tapetai ir pan?...

Ne tamsta per visas temas aiskini, kad bute parketas NEDEDAMAS? g.gif g.gif g.gif
Ar jau nuomone pasikeite? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2013 03 08, 23:05)
Ne tamsta per visas temas aiskini, kad bute parketas NEDEDAMAS?  g.gif  g.gif  g.gif
Ar jau nuomone pasikeite? g.gif

kaip tai nededadamas....juk "ponai" dedasi dezutese "parketa"....as tai tikrai esu pries ir pas mane nera parketo ir nebus,bet cia kita tema 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kasco E-robot: 08 kovo 2013 - 22:53
gal kas papasakos kaip fiziskai atrodo vamzdynu "renovacija" buto viduje-ar bus lauzomas dabar sudetas laminatas,parketas,plyteles,plesomi tapetai ir pan?

O cia jau priklauso nuo projekto ir irangos. Teoriskai gali uztekti tik antro vamzdzio, o tam imanoma graziai isgrezti skyle tik tiek, kiek reikia vamdziui - na, gal dangteli (rozete) uzdeti, kad pridengti...

Bet esu mates ir toki varianta, kai vienas vamzdis isvedziojamas „kilpa“ aplink visa buta is vienos vietos – „ivado“.
Atsakyti
QUOTE(allberto @ 2013 03 09, 22:10)
O cia jau priklauso nuo projekto ir irangos. Teoriskai gali uztekti tik antro vamzdzio, o tam imanoma graziai isgrezti skyle tik tiek, kiek reikia vamdziui - na, gal dangteli (rozete) uzdeti, kad pridengti...

Bet esu mates ir toki varianta, kai vienas vamzdis isvedziojamas „kilpa“ aplink visa buta is vienos vietos – „ivado“.

o viespatie thumbup.gif .........tikiuosi mano name renovacijos nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos.Tema man rodos apie daugiabučių renovaciją doh.gif o jau nuplaukėt į šoną.Matau, kad iš čia esančių temoje, nei vienos namas nėra renovuotas.Kaip buvo renovuojami namai, man atrodo, kad jau taip nebus.... gal toms galvoms sėdinčioms auktštose kėdėse "daeis" ką jie padarė blogo.
Jei renovacijos programa bus panaši, kaip ankstesniųjų, tai pirmiausiai gyventojai turi kuo DAUGIAU įsigilinti į namo projektą ( t.y. kokie bus darbai atliekami ir t.t.).Siūlyčiau netgi kiekvienam nepagaileti savo pinigų ir atsišviesti namo projektą.patikėkit, sakau iš patirties.Negaliu visų niuansų išpasakoti apie mūsų namo renovaciją, nes tikriausiai reiktų pora savaičių rašyti......
Jei kas grąžintų laiką atgal , tai kaip dabar kalba namo gyventojai, nebūtų niekas sutikę jos daryti.
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2013 03 08, 20:38)
As tik uz individualia apskaita  bigsmile.gif 

O aš atvirkščiai esu prieš individualią apskaitą. Mano butas kampinis man tektų mokėti už trijų laukinių sienų šildymą kai tuo tarpu kaimynams šalia reiktų šildyt tik vieną laukinę sieną, aišku jiems būtų gerai, bet man tai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2013 03 10, 15:37)
Jei kas grąžintų laiką atgal , tai kaip dabar kalba namo gyventojai, nebūtų niekas sutikę jos daryti.

placiau jei galima, be niuansu, bet tiesiog:
per brangu, pirmine sumaisaugo geometrine progresija
neskaidru/pinigus sumokejot, o darbai neatlikti ar tiek neverti
tiesiog neapsimokejo daryt, nes saskaita uz sildyma nesumazejo, o bute nepakilo temperatura...

kuris variantas ir sakinuka komentaro...o gal dar kitas variantas... g.gif
busiu labai dekinga, jeigu kas nors nepagailes laiko papasakoti, kaip realybeje viskas vyksta, vistik cia LT doh.gif
Atsakyti