Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučių renovacija

QUOTE(Paūdrė @ 2013 03 12, 17:42)
1.Kaip susitarėt su butų savininkais pas kuriuos reikėjo visą tuliką išversti?
2.Kai rudenį vaikščiojau su termovizorium po butus, dariau radiatorių inventorizaciją, didžiausi nuostoliai per stogą. Jei pirmo aukšto grindys dar buvo 17 laipsnių, tai stogas vienam bute tik 15. Gali įsivaizduoti kiek šilumos lauk eina. Plius dar šalčio slenksčiai.
3.O kaip paaiškinsi žmonėms, kad jie turi už kaimynus mokėti, jei bus individuali apskaita. Dabar yra įvertinta, kad kaimynus šildai, o kai šildysis kas kiek nori, kampiniai mokės daugiausiai. Aš tik pagal galingumą sutvarkiau kad mokam ir tai jau kipišas verda su tais, kurie prisikabinę galingiausius. Kaip užtikrinsi vienodas sąlygas?
4. Man judesio davikliai nepasitvirtino, mokam daugiau. Ką Jūs darėt?
5.Ir aš tos nuomonės, tik kai per susirinkimus šaukiau, žmonės ką darot, niekas manęs negirdėjo, o dabar laužia- tai kaip su ta renovacija. Kryžiaus kelius einu, kad popierius atgaučiau. Jau šnekėjau su prokuroru, reiks toliau kariauti.
Namas priduotas, net priešgaisriniai neatitinka - kaltų nėra.

1. Butuose daug kas buvo pasikeitę, keitėme nuo pirmų aukštų rūsiuose ir visą magistralinę, problematiškiems butams pasiūlėm keistis išsimokėtinai, bendrija apmokėjo už vamzdžių, jei reikėjo ir klozeto keitimą, o gyventojas bendrijai per 6 mėnesius išsimokėjo, nes šiaip žmones dažnai stabdo tai, kad neturi iš karto reikiamos sumos arba tiesiog nesugeba tarpusavyje susitarti, kad visas stovas vienu metu pasikeistų, todėl kai suorganizuoji viskas vyksta paprasčiau.
2. drinks_cheers.gif stogą reikia šiltint, tik suma nemaža susidaro, tai va ir renkiesi kas tuo momentu svarbiau.
3. tai dėl to individualios apskaitos ir nenorim ax.gif
4. Mes susidėjom šviestuvus su 18w lemputėm ir jungiklius kiekvienam aukšte su laiko rele, kad išsijungtų už poros minučių. Uždega šviesą visai laiptinei iškarto ir laiko užtenka užlipti iki 5 aukšto. Kiekviename rūsio sandėliuke sudėjo jungtukus, kad visuose sandėliukuose šviesa nedengtų bendrą šviesą uždegus ir lemputes 100 išmetė iš sandėliuko, nes į naujus šviestuvus ne daugiau 60w galima sukt, bendrose patalpose taupias lemputes susuko, visas rozetes iš sandėliukų iškirpo, tai tokie pakeitimai leido sutaupyt mirksiukas.gif
5. pas mus niekas renovacijos nenori, nes mato, kad taip palaipsniui tvarkomės neblogai, o ir paskolų visi bijo
O jums tai nepavydžiu jei po teismus tampytis reikės doh.gif
Atsakyti
Sveikos visos mes po truputi tvarkomes laiptine bet labai labai letai blink.gif uz sildyma mokejau uz 32 kv buta 402 litukus schmoll.gif
(.Kaip susitarėt su butų savininkais pas kuriuos reikėjo visą tuliką išversti?)
pakeisti sie vamzdynai ir pas mus - tiesiog ties kaimynais vienais pratruko ir pakeite be jokiu klausimu reikia ar nereikia ....... na kaina kosmosine gavosi bet tiek to.
Elektra laiptinej nuo judesio daviklio thumbup.gif tenka veliau grizti is darbo tai garantuotai nereiks tamsoj lipti i paskutini auksta , nes lempuciu niekas nekeisdavo . Uz elektra bendro naudojimo patalpose moku beveik per puse maziau nei anksciau.
Tik dabar kai stogas kiauras ir mano lubos puosiasi ornamentais niekas nezada stogo tvarkyti ..... Jau 3 menesiai lakstau ir gausinu telefono saskaita bet tusciai nervus gadinuos .

gal kuri is Jusu tvarke stogo tvarkymo reikalus , gal ka patartumete .
Su kaimynais sneket net neverta ..... pasiklausinejau gyventoju ar pasirasytu stogo keitimui tai atsakas Ne . o butu 80 ir daugumos savininku net negyvena
Atsakyti
QUOTE(Vikuute @ 2013 03 12, 20:54)
Sveikos visos mes po truputi tvarkomes laiptine bet labai labai letai  blink.gif uz sildyma mokejau uz 32 kv buta 402 litukus  schmoll.gif

gal kuri is Jusu tvarke stogo tvarkymo reikalus , gal ka patartumete .
Su kaimynais sneket net neverta ..... pasiklausinejau gyventoju ar pasirasytu stogo keitimui tai atsakas Ne . o butu 80 ir daugumos savininku net negyvena

klausimai ne man ,bet isdrysiu apsireikst.....uz vasari saskaita uz sildyma buvo 335+gyvatukas 50,butas 61kv,miestas-mociuciu bigsmile.gif .........kiek zinau is savo miesto,tai jei stogas kiauras kaimynu klausti nereikia ir pasirasineti nieko nereikia (kartoju,cia mano mieste ir mano rajone),stoga turi sutvarkyti administruojanti imone ir saskaitas pateikti visiem pagal kvadratura...siuo atveju pas mus administruojanti imone buvo plesiku gauja,kuri pasiule stoga sutvarkyti uz 64000,tada mes nesutikom ir susiradom patys kas perdengs ir kaina buvo 35000,tik neatsimenu kaip issidalinom saskaitas,bet rodos,kad visi kaimynai susimokejo thumbup.gif
Atsakyti
na miestas ne mociuciu pas mane smile.gif teoriskai sita reikala su stogu tvarkymu zinau nu praktiskai nejuda nors tu ka g.gif gaila , kad pokalbiu su administruojancios imones persona neirasiau doh.gif
Atsakyti
Sveikos visos mes po truputi tvarkomes laiptine bet labai labai letai  blink.gif uz sildyma mokejau uz 32 kv buta 402 litukus  schmoll.gif

Už šildymą daug mokat verysad.gif
Va gavau sąskaitą už vasarį tai už šildymą 212 lt butas 60,43kv.m., namas nerenovuotas mirksiukas.gif

Dėl stogo nežinau ką ir patarti, mokėt už stogo remontą aišku turi visi, bet kaip priverst jį tvarkyti tai nežinau. Manyčiau pradžiai prašykit namo techninės apžiūros akto, ji yra privaloma kiekvienais metais (bet aišku ne visi ją daro). Pažiūrėkit kas akte apie stogą parašyta ar rekomenduojama visą keisti ar tik tvarkyti vietomis kur yra pažeidimai. Tuo aktu remiantis galima spaust gyventojus, kad tuos darbus reikia atlikti, nes dėl kiauro stogo įra namo sienos. Galiausiai stogas yra visų bendra nuosavybė ir nesvarbu kas kokiam aukšte gyvena. Juk už užsikimšusią kanalizaciją irgi visi moka, nesvarbu, kad š tik pirmam aukštui kyla.
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 03 12, 18:20)
1. kad visas stovas vienu metu pasikeistų, todėl kai suorganizuoji viskas vyksta paprasčiau.
2.  drinks_cheers.gif  stogą reikia šiltint, tik suma nemaža susidaro, tai va ir renkiesi kas tuo  momentu svarbiau.

1. Tai vat ir suku galvą kaip suorganizuoti. Kaupimo lėšų niekas mokėti nenori, renkam simboliškai po 15 centų jau daug metų. Tai pernai atsisakiau vieno brangaus šilumos ūkio prižiūrėtojo, pakeičiau kitu ir tuos pinigėlius perkėliau į kaupimo lėšų sąskaitą. Atsirado tokių, kurie sakė, kad kam keisti prižiūrėtoją, jei vis tiek reikės tiek pat mokėti. Žmonėm jokio skirtumo ar mokėti už orą ar dėti į savo kišenę. Taip ir įrodinėju, kad nesu kupranugaris kaip tam anekdote.
Mano name jau trūkinėja kanalizacijos vamzdžiai penktuose aukštuose, reikia keisti visą vamzdyną.
Kaip Jūs dalinote išlaidas, aš nusprendžiau, kad butuose yra vienodi stovai ir visi turi mokėti vienodai, o ne pagal buto plotą. Juk ne buto plotas kakoja. Žmonių skaičius, kai vaikštau po butus, galiu atsakingai teigti, dviejų kambarių butuose yra didžiausias.
Dar turiu iliuziją, kad reiktų tuo pačiu keisti ir karšto, bei šalto vandens tuo pačiu vertimu. Žodžiu, visus stovus. Pas mane jie yra butuose, hole.
2. Na, surinkti tokią sumą pinigų bus pakankamai sudėtinga. Vat šitoj vietoj aš dėl renovacijos pagalvočiau. Imčiau siūlomą renovacijos paskolą ir daryčiau šiuos darbus:
*Pakeisčiau visą inžinerinę įrangą ir su viskuo, radiatoriai, gyvatukai ir t.t. su šiluminio punkto, daliklių, žodžiu visais pribombasais. Šnekėjau su vienu meistru, sakė cirkuliacijos mokestis mažėja kelis kartus, esant labai karštam vandeniui vien daviklius sutvarkius. Dabar aš žaidžiu jį reguliuodama valandom.
**Tada rūsio lubų ir stogo šiltinimas, izoliacija ir t.t.
Dar pasižiūrėčiau kokius varijantus kaip vėdinimą sutvarkyti ir saulutę panaudoti.
Kaip man vienas šilumos tinklų atstovas sakė - dirbant galima daug padaryti ir tai jau žinau iš savo praktikos, tik kartais būna pikta, kad tai darau viena.

Tik dabar kai stogas kiauras ir mano lubos puosiasi ornamentais niekas nezada stogo tvarkyti ..... Jau 3 menesiai lakstau ir gausinu telefono saskaita bet tusciai nervus gadinuos .

Viską paskutiniu metu tvarkau raštu. Parašai pirmininkui ir techninę priežiūrą vykdančiai įmonei, kad prašai sutvarkyti, nes pažeidžiamos Tavo bute higienos ir sanitarinės normos, taip pat temperatūrinės ir t.t., kiek rasi inete, viską surašyk ir lauk. Varijantai du, pradžiai gali parašyti atsikalbinėjimo raštą. Tada į kelias ministerijas. Mano atveju tai buvo labai veiksminga. Dabar jau to nebereikia, nespėju pasakyti kas blogai ir būna aptarta ir sutvarkyta.

QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 12, 21:24)
stoga turi sutvarkyti administruojanti imone ir saskaitas pateikti visiem pagal kvadratura...siuo atveju pas mus administruojanti imone buvo plesiku gauja,kuri pasiule stoga sutvarkyti uz 64000,tada mes nesutikom ir susiradom patys kas perdengs ir kaina buvo 35000,tik neatsimenu kaip issidalinom saskaitas,bet rodos,kad visi kaimynai susimokejo thumbup.gif

Šaunuoliai thumbup.gif drinks_cheers.gif . Jei yra bendrija, tai ji pati tvarkosi.

QUOTE(Vikuute @ 2013 03 12, 22:47)
gaila , kad pokalbiu su administruojancios imones persona neirasiau  doh.gif

Kaip jau rašiau, rašykite raštu. Jei siųsite, būtinai registruotu, jei nešite - štempelis, kad gavo.
Atsakyti
Galiausiai stogas yra visų bendra nuosavybė ir nesvarbu kas kokiam aukšte gyvena. Juk už užsikimšusią kanalizaciją irgi visi moka, nesvarbu, kad š tik pirmam aukštui kyla.
Pritariu Jums del Š ... pratruko antrame aukste ir tvarkem visa vamzdyna be jokiu klausimu ar sutinkam ar mokesim o kiauliskai sakant man visai nereikia ale gi manes nesemia .
Aciu uz patarimus - kariausim , nes kalba ejo kad bandys lopyti skyles ... bet situacija tokia , kad po apziuros mano bute atsirado dar kelios slapios demes .
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2013 03 12, 21:24)
siuo atveju pas mus administruojanti imone buvo plesiku gauja,kuri pasiule stoga sutvarkyti uz 64000,tada mes nesutikom ir susiradom patys kas perdengs ir kaina buvo 35000,tik neatsimenu kaip issidalinom saskaitas,bet rodos,kad visi kaimynai susimokejo thumbup.gif

Pas mus buvo panašus variantas, administruojantį įmonė už stogą paprašė apie 54000, tai mes atsisakėm jų paslaugų ir įsteigėm bendriją, ko pasekoje susiradom firmą kuri uždengė už 35000 ir davė 8 metų garantiją, kai tuo tarpu administratorius tik 5 metų garantiją žadėjo. Su firma sutarėm per tris menesius dalimis mokėt, tai be problemų visi laiku susimokėjo ir už darbus atsiskaitėm laiku. Visi buvo patenkinti, kad daug pigiau užsidengėm negu administratorius siūlė.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 03 13, 10:02)
1. Tai vat ir suku galvą kaip suorganizuoti. Kaupimo lėšų niekas mokėti nenori, renkam simboliškai po 15 centų jau daug metų. Tai pernai atsisakiau vieno brangaus šilumos ūkio prižiūrėtojo, pakeičiau kitu ir tuos pinigėlius perkėliau į kaupimo lėšų sąskaitą. Atsirado tokių, kurie sakė, kad kam keisti prižiūrėtoją, jei vis tiek reikės tiek pat mokėti. Žmonėm jokio skirtumo ar mokėti už orą ar dėti į savo kišenę. Taip ir įrodinėju, kad nesu kupranugaris kaip tam anekdote.
Mano name jau trūkinėja kanalizacijos vamzdžiai penktuose aukštuose, reikia keisti visą vamzdyną.
Kaip Jūs dalinote išlaidas, aš nusprendžiau, kad butuose yra vienodi stovai ir visi turi mokėti vienodai, o ne pagal buto plotą. Juk ne buto plotas kakoja. Žmonių skaičius, kai vaikštau po butus, galiu atsakingai teigti, dviejų kambarių butuose yra didžiausias.
Dar turiu iliuziją, kad reiktų tuo pačiu keisti ir karšto, bei šalto vandens tuo pačiu vertimu. Žodžiu, visus stovus. Pas mane jie yra butuose, hole.

1. Mes susiradom patentininką kuris už stovo pakeitimą iš vieno buto ėmė 550 lt (į šią kainą įėjo kanalizacijos stovas ir vamzdis iki klozeto ir šalto ir karšto vandens stovas ir vamzdžiai iki skaitiklio) jei reikėjo keisti klozetą už klozeto keitimą reikėjo mokėt papildomai. Kas norėjo galėjo viską iškarto susimokėti meistrui, kas neturėjo iškarto susimokėt apmokėjom iš kaupiamųjų, o jie per kelis mėnesius atsiskaitė su bendrija. Butuose esantys vamzdynai priklauso butmas ir tikrai nei pagal jokias kvadratūras ar dar kažką nereikia skaičiuot, moka tas butas kuriam keičiama ir viskas. Realiai jie patys turėtų pasikeisti, bet jei bendrija apsiima padėti tai nereiškia, kad kiti apmokėt turi. Bendrai visiems priklauso tik lietaus kanalizacijos vamzdžiai, čia jau visiems pagal kvadratūrą dalijama jei juos keist reikia.
O pas jus bendrija?

Beje kaupiamasias mes renkam po 20cnt nuo kvadrato žiemą ir po 40 cnt nuo kvadrato vasarą, tai per metus virš 9000 surenkam thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 13 kovo 2013 - 10:46
QUOTE(semlina @ 2013 03 13, 11:42)
* Butuose esantys vamzdynai priklauso butmas
** Bendrai visiems priklauso tik lietaus kanalizacijos vamzdžiai, čia jau visiems pagal kvadratūrą dalijama jei juos keist reikia.
***O pas jus bendrija?
**** ir po 40 cnt nuo kvadrato vasarą, tai per metus virš 9000 surenkam thumbup.gif

*Tik nuo pagrindinio stovo atšakos arba skaitiklio, daugiau yra bendro naudojimo objektai. Stovai yra bendro naudojimo. Kanalizacija iki klozeto bendro naudojimo.
**O kur tai yra įstatyme?
***Taip.
****Aš 3 mėnesius, raštu nubalsavus, rinkau vasarą po 50 centų, tai dar ir dabar vienas butas nemoka. Apskritai pareiškė, kad soc.remtiniems už nieką nereikia mokėti, tai iš savivaldybės kai raštą pakišau, raštu užklaususi, dabar nurimo, neaišku ar ilgam doh.gif .
Papildyta:
QUOTE(Vikuute @ 2013 03 13, 11:34)
* nesvarbu, kad š tik pirmam aukštui kyla.
**Aciu uz patarimus -

*Nesudėtinga padaryti, kad ir antram kiltų, bet paskui per lubas gi bėgs doh.gif . Nors idėja nebloga, jei butas draustas, pamokyti taip aršuolius drąsiai galima.
**Džiaugsiuosi jei padės rolleyes.gif .
Atsakyti
na man pasiule is administruojancios bendroves apipilt kaimynus apatinius schmoll.gif atseit pasirasys tvarkymui ............. bet nezinojo kad siulo apipilti vienintele namo aktyvia moteriske kuri ne vienus metus bando isteigt namo bendrija . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikuute @ 2013 03 13, 12:12)
na man pasiule is administruojancios bendroves apipilt kaimynus apatinius  schmoll.gif atseit pasirasys tvarkymui ............. bet nezinojo kad siulo apipilti vienintele namo aktyvia moteriske kuri ne vienus metus bando isteigt namo bendrija . smile.gif

O jeigu ji dar ir apsidraudusi tai ir jos draudimui susimokėsit biggrin.gif nes bus skysčių prasiskverbimas iš gretutinių patalpų, o ne iš lauko mirksiukas.gif

O kodėl nepasirašot bendrijos steigimui jeigu turit name aktyvų žmogų kuris apsiima tvarkyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 13 kovo 2013 - 11:19
QUOTE(loja5 @ 2012 11 28, 18:55)
Taip...slidus reikalas ta renovacija cool.gif bet vistiek galvoju geriau jau sumoket tuos 10-12 tuks per 10 metu bet namas butu sutvarkytas negu taip kaip dabar laiptinej prisniauksta kaip tvarte doh.gif
jauciu mums tada ner ko laukti tos renovacijos, kiek zinau nera pas mus netgi jokios bendrijos unsure.gif

Renovacija laiptinės švaros neišspręs mirksiukas.gif

QUOTE(Paūdrė @ 2013 03 12, 15:34)
O kokias duris išsirinkot? Metalinės toks galvos ir ausų skausmas, kad oi. Nežinau ką sugalvoti.

Remontuodami laiptinę keitėm pagrindines duris. Pasirinkom metalines su magnetiniais pritraukėjais: tyliai užsidaro, tauposi šiluma. Reiktų dar papildomas duris statyti laiptinėj, daugiau šilumos susitaupytų.
Atsakyti