o gal kuri pasakysit, kurios namas jau renuovuotas, kaip su apmokejimu? zinau, kad kiekvienam butui apskaiciuota pagal plota kiek moket, bet kyla klausimas kada ir per kiek laiko mokat? Ar liepta pvz. per metus sumoket visa suma, dalim ar iskart? Ar tiesiog pvz. kiekviena men. po 100 Lt kazkiek menesiu?
QUOTE(Leksa @ 2013 08 06, 18:38)
o gal kuri pasakysit, kurios namas jau renuovuotas, kaip su apmokejimu? zinau, kad kiekvienam butui apskaiciuota pagal plota kiek moket, bet kyla klausimas kada ir per kiek laiko mokat? Ar liepta pvz. per metus sumoket visa suma, dalim ar iskart? Ar tiesiog pvz. kiekviena men. po 100 Lt kazkiek menesiu?
Mano tėvų namą reanovavo prieš keletą metų, bet jiems tada pasisekė, nes buvo pirmas tame mieste reanovuojamas namas ir jie dar spėjo pagal seną programą tai jiems dengė 50% plius savivaldybė dar kažką dengė tai realiai tėvų 63 kv.m buto reanovacija jiems atsėjo apie 6000 lt nes jie buto langus jau buvo anksčiau pasikeitę. Tai kadangi suma ne kosminė tai per tris kartus visą sumą susimokėjo, o kas negalėjo iš karto susimokėt kas mėnesį po kažkokią sumą moka.
QUOTE(allberto @ 2013 08 06, 22:22)
Va cia, mano galva, yra daugmaz normali kaina...
O va, ziuriu, 67.99 kv.m paskaiciuota 57 751 Lt arba 27 148 Lt (mini renovacijai)...
O va, ziuriu, 67.99 kv.m paskaiciuota 57 751 Lt arba 27 148 Lt (mini renovacijai)...
Na ten irgi ne visai pilna renovacija tik stogas, sienos ir pamatas na dar aišku langai ir durys laiptinių. na toks namo aprengimas. Šildymo sistemos netvarkė, bet sąskaitos už šildymą apie 100 lt/mėn. mažesnės negu buvo. Skaičiuojant, kad šildo tik pusę metų per 10 metų renovacija atsipirks. Na ir aišku namo vaizdas geresnis. Bet kaip ir sakiau jie spėjo su gerom kompensacijom pasidaryt, o ir pirmininkas labai jau gilinosi į viską, firmas atrinkinėjo ir darbus prižiūrėjo.
QUOTE(Leksa @ 2013 08 06, 18:38)
o gal kuri pasakysit, kurios namas jau renuovuotas, kaip su apmokejimu?
Priklauso nuo sutarties. Vieni namai ima paskolą 10 metų, pas mane 25 metams. Ir kas mėnesį mokėti reiks. Geriausia susimokėti iš karto, nes tada nebus paskolos administravimo išlaidų , o jos nemažos. Atitinkamai palūkanų dydis skaičiuojasi. Man su palūkanom 80,44 kv. butui gausis apie 40 000 be administravimo, tai yra mano mieste vieno kambario butas. Jei dar ta renovacija būtų taip padaryta, kad nereikėtų daugiau pinigų, o dabar kaip rašiau ir plius, jau sienos byra, reikia iš naujo tvarkyti, rangovas žvengia - duok į teismą, kai jo sūnėnas teisme dirba

Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2013 08 07, 08:15)
o ir pirmininkas labai jau gilinosi į viską, firmas atrinkinėjo ir darbus prižiūrėjo.
Va čia labiausiai pasisekė.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 07, 07:23)
..........rašiau ir plius, jau sienos byra, reikia iš naujo tvarkyti, rangovas žvengia - duok į teismą, kai jo sūnėnas teisme dirba
ką aš lošiu
?
Papildyta:

Papildyta:
Vis tike duok i teisma. Nusiteik, kad pralosit byla pirmos instancijos teisme (kur tas sunenas dirba), bet jug tuom niekas nesibaigia, o tik prasideda, skusit apygardai ir bus kitas sprendimas. Del pusantro milijono darbu vertes galima ir iki auksciausio teismo nueiti. Jei nusileidinesim nuolat tokiems gamintojams, paslaugu teikejams ir pan. niekad normaliu kainu ir kokybes nesulauksim

QUOTE(gitulia @ 2013 08 07, 09:40)
Vis tike duok i teisma. Nusiteik, kad pralosit byla pirmos instancijos teisme (kur tas sunenas dirba), bet jug tuom niekas nesibaigia, o tik prasideda, skusit apygardai ir bus kitas sprendimas. Del pusantro milijono darbu vertes galima ir iki auksciausio teismo nueiti. Jei nusileidinesim nuolat tokiems gamintojams, paslaugu teikejams ir pan. niekad normaliu kainu ir kokybes nesulauksim 

QUOTE(gitulia @ 2013 08 07, 09:40)
Vis tike duok i teisma.
Tai rašau dabar dar vieną pretenziją dėl neatliktų ir nekokybiškai atliktų, tada žiūrėsiu ką jie parašys ir duosiu.
Gal kas turit gerai surašytos pretenzijos pavyzdį?
Papildyta:
QUOTE(semlina @ 2013 08 07, 09:43)
bet verta pabandyti, sumos tikrai didelės.
Jei išlošiu, tai bus gerai, o jei ne? Užgrauš negyvai gyventojai. Pas mane jiems negerai ką bedaryčiau. Dabar įėjimus į laiptines tvarkau. Laiptinei gaunasi 1500 su suoliukais, turėklais ir t.t., tai vis šnibždasi, kad pinigų mėtymas, o laiptai jau klibėjo, bijojau, kad koks vaikas sprando nenusisuktų. Būna momentų, kad norisi spjauti į viską ir pasiųsti visus toli toli.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 07, 09:47)
Jei išlošiu, tai bus gerai, o jei ne? Užgrauš negyvai gyventojai. Pas mane jiems negerai ką bedaryčiau. Dabar įėjimus į laiptines tvarkau. Laiptinei gaunasi 1500 su suoliukais, turėklais ir t.t., tai vis šnibždasi, kad pinigų mėtymas, o laiptai jau klibėjo, bijojau, kad koks vaikas sprando nenusisuktų. Būna momentų, kad norisi spjauti į viską ir pasiųsti visus toli toli.
Na pas mus pirmininkas su tokiais nepatenkintas kalba grieštai. Visada sako "jeigu jums nepatinka tai kaip aš dirbu prašau užimti mano vietą ir padaryti geriau" Tada visi labai greitai apsiramina, nes mato, kad nesilaiko įsikibęs pirmininko vietos, o patys pirmininkaut irgi nenori tai taip ir aprimsta. O tam, kad žmonės žinotų kam kiek išleista metams pasibaigus pirmininkas pateikia ataskaitą, o visus dokumentus ir ataskaitos tikrumą patikrina namo revizorė (ji yra viena iš namo gyventojų).
Numatant daryti kažkokius darbos kviečiamas susirinkimas ir pasakoma kiek kas kainuos ir atsiklausiama ar gyventojai sutinka, jei dauguma prabalsuoja, kad darom tai ir darom, o kas nebuvo susirinkime skelbimų lentoje gali paskaityti susirinkimo protokolą, kad žinotų kas buvo nuspręsta ir pirmininkui pretenzijų dėl savivaliavimo nereikštų.
O kad norisi spjaut ir viską mest tai labai suprantu. Taip jaučiasi tikriausiai dauguma pirmininkų. Kaip sakoma pirmininkas tai arba patriotas arba idiotas

QUOTE(semlina @ 2013 08 07, 10:18)
* "jeigu jums nepatinka tai kaip aš dirbu prašau užimti mano vietą ir padaryti geriau" Tada visi labai greitai apsiramina, nes mato, kad nesilaiko įsikibęs pirmininko vietos, o patys pirmininkaut irgi nenori tai taip ir aprimsta.
**O tam, kad žmonės žinotų kam kiek išleista metams pasibaigus pirmininkas pateikia ataskaitą, o visus dokumentus ir
***ataskaitos tikrumą patikrina namo revizorė (ji yra viena iš namo gyventojų).
**** o kas nebuvo susirinkime skelbimų lentoje gali paskaityti susirinkimo protokolą, kad žinotų kas buvo nuspręsta ir pirmininkui pretenzijų dėl savivaliavimo nereikštų.
***** o greičiausiai tai du viename
tik neįsižeisk juokauju 
**O tam, kad žmonės žinotų kam kiek išleista metams pasibaigus pirmininkas pateikia ataskaitą, o visus dokumentus ir
***ataskaitos tikrumą patikrina namo revizorė (ji yra viena iš namo gyventojų).
**** o kas nebuvo susirinkime skelbimų lentoje gali paskaityti susirinkimo protokolą, kad žinotų kas buvo nuspręsta ir pirmininkui pretenzijų dėl savivaliavimo nereikštų.
***** o greičiausiai tai du viename

*Taip ir darau, gegužę dariau perrinkimą, prieš tai kiekvienam butui daviau užpildyti sutikimą, kad sutinka būti valdybos nariu, įgaliotiniu, pirmininku. Pirmininkauti negavau nei vieno.
**Aš ne tik metams pasibaigus. Dabar nusprendėm su valdyba ir revizore, kad tvarkom įėjimus, tai posėdžio protokolas su konkurse dalyvavusiom firmom ir t.t. kaba skelbimų lentose.
Kokius darbus pagal privalomų darbų sąrašą darom iš kaupimo lėšų - dariau balsavimą raštu.
***Su revizore derinu kiekvieną piniginį ar skundų klausimą.
****Vis tiek reiškia. Man pareiškė, kad per mažos raidės buvo, nes neprimato

*****Tikrai taip ir yra, du metus pirmininkavau už 80 litų, kurie nedengė būtiniausių išlaidų. Pirmininkauju, nes galvojau, kad dėl tos nelemtos renovacijos kažką išpešiu, butas nemažas, mokėti daug. Atsisakiau butų ūkio paslaugų šilumai. Žodžiu, dabar dar baisiau nei pradžioj, čia kaip kąsnis skersai gerklės, nei išspjauti, nes gaila to ką padariau palikti likimo valiai, nei praryti, nes savo sveikatos gaila.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 07, 08:47)
Būna momentų, kad norisi spjauti į viską ir pasiųsti visus toli toli.
As pamaciusi zmoniu abejinguma viskam kas vyksta aplinkui (nors pareigas ejau, steigima tvarkiau is idejos net ne uz aciu

Po antros pretenzijos vel teks rinkti susirinkima ir spresti viesai ka daryti? samdyti ekspertus darbu ivertinimui, aktu surasymui, davimui i teisma ir pan. Neprisiimk ant savo galvos atsakomybes nuspresti.

QUOTE(gitulia @ 2013 08 07, 14:24)
Po antros pretenzijos vel teks rinkti susirinkima ir spresti viesai ka daryti? samdyti ekspertus darbu ivertinimui, aktu surasymui, davimui i teisma ir pan. Neprisiimk ant savo galvos atsakomybes nuspresti. 

Aš manau, kad visada svarbiuose reikaluose kur yra didelės sumos reikia kolektyvinio sprendimo, kad nebūtų visa atsakomybė permesta vien ant pirmininko, bet kviesti susirinkimus dėl kiekvienos smulkmenos irgi neverta. Yra kasdieniniai dalykai kuriuos gali nuspręsti pats pirmininkas.