Dar čia pasiskaitykit :
2A-1956-230/2010 - eTeismai.lt
Nutarė
Apeliacinį skundą patenkinti iš dalies. Marijampolės rajono apylinkės teismo 2010 m. liepos 21 d. sprendimą pakeisti ir jį išdėstyti taip:
Įpareigoti atsakovą V. B., a.k. (duomenys neskelbtini), nuimti bute, esančiame R. J. g. 19-11, Marijampolėje, savavališkai sumontuotas šildymo radiatorių papildomas 8 (aštuonias ) sekcijas ir atstatyti buto šildymo įrenginių galią, vadovaujantis gyvenamojo namo, esančio R. J. g. 19, Marijampolėje, šiluminės dalies techniniu projektu.
Priteisti iš atsakovo V. B., a.k. (duomenys neskelbtini), ieškovui DNSB Akacija, įm. kodas 251417460, 1000 Lt žalos, padarytos bendrijos nariams, atlyginti.
Sprendimo dalies, kuria atmestas ieškovo reikalavimas atsakovui dėl 272 Lt skolos priteisimo, palikti nepakeistą.
Priteisti iš atsakovo V. B., a.k. (duomenys neskelbtini), ieškovui DNSB Akacija, įm. kodas 251417460, 281 Lt žyminio mokesčio, 210 Lt atstovavimo išlaidų ir 48 Lt kitų bylinėjimosi išlaidų, viso 539 Lt bylinėjimosi išlaidų o valstybei 7,90 Lt pašto išlaidų.
na kazi ar renovuotam namui nereikia is naujo daryt silumos paskaiciavimo(radiatoriu) projekta?
QUOTE(GITALE @ 2013 08 06, 09:02)
na kazi ar renovuotam namui nereikia is naujo daryt silumos paskaiciavimo(radiatoriu) projekta?
o kam tie nauji projektai?

QUOTE(semlina @ 2013 08 06, 09:12)
o kam tie nauji projektai?
Renovuotam name tiesiog prisukama šilima,

Tikrai taip, nes labai brangus tas projektas. Su šilumos tinklais šnekėjau, tai jokios realios naudos jis neduoda.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 06, 09:56)
Tikrai taip, nes labai brangus tas projektas. Su šilumos tinklais šnekėjau, tai jokios realios naudos jis neduoda.
Jei renovuojates nama nuo reikiamo tasko pvz uz ka jus mokat daugiausia uz sildyma. Ir renovuojates nuo katilines tai geras dalykas butu ir keist radiatorius pagal katiline kokia stoves ir visiem tada sulyginate, bet jei tik grazinat nama tai kam reikalinga.
QUOTE(Linaseko @ 2013 08 06, 11:52)
Jei renovuojates nama
Nelabai supratau apie katilinę. Jūs renovuodami atsijungiate nuo centralizuoto šilumos tiekėjo?
Jei jau apie idealų varijantą pagal dabartines galimybes, tai izoliuojate kiekvieną butą, kad jis nei gautų, nei imtų šilumą iš kaimynų, modernizuojate katilinę, keičiate radiatorius ir mokate kiekvienas pagal sunaudotą šilumą. Tuomet galės kas kaip nori šildytis ir jokių projektų nereikės.
QUOTE(Linaseko @ 2013 08 06, 11:52)
Jei renovuojates nama nuo reikiamo tasko pvz uz ka jus mokat daugiausia uz sildyma. Ir renovuojates nuo katilines tai geras dalykas butu ir keist radiatorius pagal katiline kokia stoves ir visiem tada sulyginate, bet jei tik grazinat nama tai kam reikalinga.
Nelabai supratau apie kokią katilinę kalbate, jeigu turite omenį šiluminį mazgą tai tarkim pas mus jis jau seniai reanovuotas ir pakankamai geras. Sutinku, kad pravartu būtų pasikeist vamzdynus ir radiatorius nes senieji, kas nepasikeitę gali būti jau gerokai užsinešę, bet negalima vienos taisyklės visiems primest, kiekvienas namas skirtingas ir su skirtingomis problemomis.
Darant renovaciją būtinai reikia pasikeisti ir vamzdynus ir radiatorius, bet aš supratau, kad prieš tai buvo kalbama apie būtinybę pasidaryti naują projektą šilumos prietaisų. Tai aš vat tuo abejoju, nes jis dešimtis tūkstančių kainuoja, bent jau man taip sakė.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 06, 15:50)
Darant renovaciją būtinai reikia pasikeisti ir vamzdynus ir radiatorius, bet aš supratau, kad prieš tai buvo kalbama apie būtinybę pasidaryti naują projektą šilumos prietaisų. Tai aš vat tuo abejoju, nes jis dešimtis tūkstančių kainuoja, bent jau man taip sakė.
O kiek jums kainavo viso namo vamzdynų ir radiatorių keitimas? Ar jūs nekeitėte? Ar pas jus tai nebuvo išskirta sąmatoje?
QUOTE(semlina @ 2013 08 06, 16:08)
O kiek
Pas mane renovacijos nėra, tik pinigus už ją mokam. Pusę namo apsiuvo mineraline vata 10 cm ir viskas, už 1500000

QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 06, 16:29)
Pas mane renovacijos nėra, tik pinigus už ją mokam. Pusę namo apsiuvo mineraline vata 10 cm ir viskas, už 1500000
.

Vaje, užjaučiu

QUOTE(semlina @ 2013 08 06, 15:42)
Na kagi, musu namo nepatvirtino renovacijai...
Gal ir aciu Dievui!
Pasiziurejau patvirtintus projektus langai po 600 Lt/m2!
Kai pries keleta menesiu siunciau uzklausas del balkono stiklinimo plastikiniais langais, tai skaiciavo po ~200-250 Lt/m2 su sumontavimu!
O bendrai viskam per 10 metu reiketu sukisti daugiau nei dabartine buto verte...
(pvz. 30 kv.m butas, gaunasi sumoketi (cia jau atsizvelgus i kompensacijas) 37000 Lt).
O kur garantija, kad tuos visus 10 metu sutaupysiu??? Kur garantija, kad po 5 metu nesuprastes izoliacines savybes? Kur garantija, kad nereikes nieko daryti?
Juk i situos pinigus neieina laiptines remontas ar pan...