QUOTE(Xelibrity @ 2013 11 28, 13:54)
O kaip yra, jei noriu pirkt renovuota buta, bet ant kurio paimta paskola renovacijai. Ar man teks moket/ test paskolos mokejima, ar buves savininkas tures apmoket, nes su juo sutartis buvo sudaryta?
manau kažkaip prie buto turėtų sutartis pririšta būti. O jei prie žmogaus, tai jis turėtų tai įsivertint parduodamas butą.
QUOTE(Xelibrity @ 2013 11 28, 12:54)
O kaip yra, jei noriu pirkt renovuota buta, bet ant kurio paimta paskola renovacijai. Ar man teks moket/ test paskolos mokejima, ar buves savininkas tures apmoket, nes su juo sutartis buvo sudaryta?
Visus niuansus turėtumėte aptarti pirkimo pardavimo sutartyje.
QUOTE(Gorada @ 2013 11 28, 12:52)
manau kažkaip prie buto turėtų sutartis pririšta būti.
Sutartis sudaryta su bendrija, o bendrija savo ruožtu padalina pinigėlius butams.
Mano name, kiek parduotų butų yra, tai prieš perkant susiderino pirkėjas su pardavėju kas kaip mokės. Vienas butas buvo nemažai skolingas už renovaciją, tai padengė skolas gavę rankpinigius, kitas paliko viską naujiems savininkams. Viskas smulkiai turi būti surašyta sutartyje ir dar reiktų pasitikrinti nepatingėti ar taip yra. Yra daug atvejų, kai lieka priregistuoti žmonės. Pirkėjas yra atsakingas pats už tai ką pasirašo. O nuo to kas moka už renovaciją priklauso buto kaina.
QUOTE(Paūdrė @ 2013 08 06, 15:50)
Darant renovaciją būtinai reikia pasikeisti ir vamzdynus ir radiatorius, bet aš supratau, kad prieš tai buvo kalbama apie būtinybę pasidaryti naują projektą šilumos prietaisų. Tai aš vat tuo abejoju, nes jis dešimtis tūkstančių kainuoja, bent jau man taip sakė.
Lainuoja, bet jūs pamastykite, projektas buvo darytas namą statant, kai dar nebuvo apšiltintas namas ir net šildymo sistema veikė be cirkuliacinių siurblių... Tada vandens šiluma tarp 1 ir 5 aukšto skyrėsi daugiau, o dabar bent jau pas mus skiriasi 1-2 laipsniais paduodamo vandens temperatūra, bet radiatorių kiekis 1 aukšte pagal projektą 3 kartus didesnis, nei 8 aukšte. Tai kur logika? Mokam vienodai, bet 1 aukšte 3 kartus daugiau šilumos...
QUOTE(Xelibrity @ 2013 11 29, 09:10)
O kaip viskas butu, jei butas yra parduodamas is varzytyniu?
Tuomet taip pat viskas aptariama pirkimo-pardavimo sutartyje. Ar butas yra su skolom, ar be skolų, nesvarbu kokios jos.
QUOTE(rekaliuke @ 2013 12 04, 12:30)
* o dabar bent jau pas mus skiriasi 1-2 laipsniais paduodamo vandens temperatūra, **Tai kur logika?
***Mokam vienodai, bet 1 aukšte 3 kartus daugiau šilumos...
***Mokam vienodai, bet 1 aukšte 3 kartus daugiau šilumos...
*O kaip Jūs ją išmatavot? Iš radiatorių kiekvienam bute nuleidinėjot?
**Logika paprasta, temperatūra bute turi būti vienoda nepriklausomai nuo nieko. Mokame už šilumą, o ją daugiausia užtikrina šildymo prietaisų plotas vienvamzdėje sistemoje.
***Čia jau emocijos, 3 kartus daugiau šilumos negali būti, nebent jau kažkaip namas išbalansuotas tiek, kad vienam bute 10 kitam 30 šilumos. Bet tie pas ką 10 netylės, nes higienos normos garantuoja 18-20, tai 60 laipsnių net šiluminiam punkte nėra.
Siaip jau namu renovacija - yra geras ir protingas dalykas. Kiekvienu namu reikia rupinits, tik tiek, kad niekas jums neatsakys (bent jau forume) - ar butent jusu namui to reikia.
Pavyzdziui, mes su kitais gyventojais nusprendem nerenovuoti, nes didzioji dalis - pensininkai, o jauni - siaip ar taip planuoja issikraustyti... Jus pagalvokit - renovacija is principo grindziama investiciju i ateiti pagrindu. Na kokias investicijas gali daryti pensininkai? Renovacijos planas jau valstybiniu lygmeniu turejo buti grindziamas pagal tai, kokia yra gyventoju demografine situacija rajone. Kai kuriuos namus, mano nuomone, apskritai reiketu griauti...

QUOTE(Banza @ 2013 12 04, 15:45)

Namai su stovejimo aikstelem senuose rajonuose - skamba kaip pasaka!
Kas kad renovuotas namas bus grazus, o masina statysi - kitam kvartalo gale! 
Beje, ka sakiau apie gyventoju sudeti pagal amziu, tai va, pagooglinau biski. Jusu demesiui, Lazdynai: http://kurgyvenu.lt/...GOXB/gyventojai, o cia - Zirmunai: http://kurgyvenu.lt/...zbZR/gyventojai
Nu apie kokia renovacija dar galima kalbeti...

Beje, ka sakiau apie gyventoju sudeti pagal amziu, tai va, pagooglinau biski. Jusu demesiui, Lazdynai: http://kurgyvenu.lt/...GOXB/gyventojai, o cia - Zirmunai: http://kurgyvenu.lt/...zbZR/gyventojai
Nu apie kokia renovacija dar galima kalbeti...

QUOTE(semlina @ 2013 12 04, 15:11)
ir statyt jų vietoje naujus rajonus su jau suplanuotomis stovėjimo aikštelėmis ir kita infrastruktūra
Esu ne vilnietė, tai man labai įdomu kur tos stovėjimo aikštelės yra prie naujos statybos namų ir kita infrastruktūra? Kiek važiuojant į Vilnių matau, tai naujos statybos namų gretimo namo kaimynui ranką galima paspausti. Apie naujos statybos namų kokybę tai apskritai patylėsiu. Kiek jų sulauks dabartinių "senelių" metų, kai jau dabar griūva

QUOTE(Paūdrė @ 2013 12 04, 17:23)
Esu ne vilnietė, tai man labai įdomu kur tos stovėjimo aikštelės yra prie naujos statybos namų ir kita infrastruktūra? Kiek važiuojant į Vilnių matau, tai naujos statybos namų gretimo namo kaimynui ranką galima paspausti. Apie naujos statybos namų kokybę tai apskritai patylėsiu. Kiek jų sulauks dabartinių "senelių" metų, kai jau dabar griūva
ir šitas "naujas" namas kainuoja kosminius pinigus.

Bent jau Kaune žinau keletą naujos statybos namų po kuriais yra požeminės stovėjimo aikštelės + aikštelė šalia namo. Manau tai padeda spresti dalį problemų. Už šildymą irgi moka mažai. Aišku tokių namų nedaug.