Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiabučių renovacija

QUOTE(Xelibrity @ 2013 11 29, 10:10)
O kaip viskas butu, jei butas yra parduodamas is varzytyniu? Tuomet komunalinius moku nuo isigijimo dienos, manau ir su renovacija taip turetu buti. O ankstesnes skolas pasidengt buves savininkas turi g.gif

sita tai jau zinau - reikia kviestis anstoli jis suraso akta kokia skola kokie skaitliuko parodymai uz vandeni uz elektra ir tada jau niekam nieko neskolinga.
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2013 12 04, 17:41)
sita tai jau zinau - reikia kviestis anstoli jis suraso akta kokia skola kokie skaitliuko parodymai uz vandeni uz elektra ir tada jau niekam nieko neskolinga.

Aciu, gera patarima davet smile.gif o ta akta anstolis paslieka, ar man turi grazint?
Atsakyti
Mūsų plytinis namas renovuotas jau 3 metai.Butuose siaubingai trūksta oro ( langus paliekam ant ventiliacijos), temperatura nustatyta +18C, galiniuose butuose kaupiasi dregme...... man kilo klausimas, o jei nebutu namo šiltinę ar būtų toks oro trūkumas?
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2013 12 04, 16:50)
Bent jau Kaune žinau keletą naujos statybos namų po kuriais yra požeminės stovėjimo aikštelės + aikštelė šalia namo. Manau tai padeda spresti dalį problemų. Už šildymą irgi moka mažai. Aišku tokių namų nedaug.

Jei tik kas norėtų tas problemas spręsti, tai jos jau seniai galėjo būti išspręstos. Buvo tikrai gerų idėjų pateikta ir dėl požeminių ir antžeminių daugiaaukščių garažų-aikštelių. Ta pati renovacija tai geras dalykas, bet per visas aferas iš jos gaunasi žmonių reketas be rimtų teigiamų rezultatų.
Tokių daugiabučių namų tikrai yra ir už viską žmonės susimoka. Palyginus kiek sumoka už butą su ta aikštele, tai galima nusipirkti puikų namą ar jo dalį su savo kiemu. Man kaip tik kyla klausimas, kam žmonės perka butus už tokius pinigus.
O šiaip, dėsnis paprastas, jei yra paklausa, tai yra ir pasiūla.
Pati kasdien susiduriu su tuo, kad namo gyventojams reikia visko, tik, kad kaimynas už tai sumokėtų. Yra žemės prie namo ir aikštelėm ir garažam, o kas mokės? Teorija, kad tik pensininkai priešinasi tikrai neteisinga. Kiek ką darau dėl namo, pensininkų požiūris - jei reikia, tai daryk, daugiau priešinasi 30-40 metų amžiaus vidurinių butų savininkai.
Papildyta:
QUOTE(viktner @ 2013 12 05, 06:27)
man kilo klausimas,

Nesikaupia drėgmė ten kur yra skersvėjis. Renovacijos metu visiškai neišspręstas ventiliacijos klausimas. Mano name sukišo rūsiuose nevarstomus langus. Neišmanau ką daryti.
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 12 05, 11:12)
Palyginus kiek sumoka už butą su ta aikštele, tai galima nusipirkti puikų namą ar jo dalį su savo kiemu. Man kaip tik kyla klausimas, kam žmonės perka butus už tokius pinigus.

Nesikaupia drėgmė ten kur yra skersvėjis. Renovacijos metu visiškai neišspręstas ventiliacijos klausimas. Mano name sukišo rūsiuose nevarstomus langus. Neišmanau ką daryti.

Yra žmonių kurie nenori nuosavų namų, nes ten pats visas problemas turi spręsti, o daugiabutyje namą prižiūri pirmininkas arba administratorius. Šildymas taip pat centralinis ir niekuo rūpintis pačiam nereikia. Kiemo prižiūrėt pačiam taip pat nereikia. Nuosavam name jau pačiam ir šluot ir sniegą kast reiktų mirksiukas.gif

Su rūsio langeliai yra problema, kad jų varstomų dažnai negamina, kadangi varčia labai maža ir su staklėmis profilių supjaut negali tokių trumpų, tenka rankomis pjaut ir niekas nenori žasti nes kaina išauga. Nors mes nepagailėjom brangiau sumokėti ir susidėjom varstomus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 05 gruodžio 2013 - 11:06
QUOTE(semlina @ 2013 12 05, 11:06)
Yra žmonių kurie nenori nuosavų namų, nes ten pats visas problemas turi spręsti, o daugiabutyje namą prižiūri pirmininkas

Ir dar už dyką. Susidūriau su tuo, kai pasakiau, kad už pirmininkavimą iš savo kišenės nemokėsiu (telefonas, kanceliarija, kuras ir t.t.) ir sveikatos negadinsiu.

Jūs šaunuoliai, kad protingai tvarkotės. Mano atveju lieka tik keisti. Tai kas brangiau?
Atsakyti
Sveiki,
Prasidėjo mūsų namo renovacija ir taip sutapo, kad noriu pradėti buto remontą. Žadu visame bute pažeminti lubas iš gipso kartono. Tačiau pavasarį po šildymo sezono bus atnaujinama šildymo sistema ir butuose padaryta dvivamzdė sistema, t.y. šalia esamų šildymo vamzdžių bus gręžiamos lubos ir grindys ir statomas dar vienas vamzdis. Tai man iškilo klausimas, kaži statant tą naują vamzdį nesugadins gipsinių lubų. Nors susirinkimo metu patikino, kad šį darbą daro naujom technologijom ir esamos apdailos nesugadina...tačiau gal kas gali iš patirties atsakyti, kaip realiai būna?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vava717 @ 2013 12 08, 22:05)
Sveiki,
Prasidėjo mūsų namo renovacija ir taip sutapo, kad noriu pradėti buto remontą. Žadu visame bute pažeminti lubas iš gipso kartono. Tačiau pavasarį po šildymo sezono bus atnaujinama šildymo sistema ir butuose padaryta dvivamzdė sistema, t.y. šalia esamų šildymo vamzdžių bus gręžiamos lubos ir grindys ir statomas dar vienas vamzdis. Tai man iškilo klausimas, kaži statant tą naują vamzdį nesugadins gipsinių lubų. Nors susirinkimo metu patikino, kad šį darbą daro naujom technologijom ir esamos apdailos nesugadina...tačiau gal kas gali iš patirties atsakyti, kaip realiai būna?
Ačiū  4u.gif

Siulyciau luktereti su remontu, nes kosmetiniu pataisymu tikrai reikes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paūdrė @ 2013 12 04, 14:16)

*O kaip Jūs ją išmatavot? Iš radiatorių kiekvienam bute nuleidinėjot?
**Logika paprasta, temperatūra bute turi būti vienoda nepriklausomai nuo nieko. Mokame už šilumą, o ją daugiausia užtikrina šildymo prietaisų plotas vienvamzdėje sistemoje.
***Čia jau emocijos, 3 kartus daugiau šilumos negali būti, nebent jau kažkaip namas išbalansuotas tiek, kad vienam bute 10 kitam 30 šilumos. Bet tie pas ką 10 netylės, nes higienos normos garantuoja 18-20, tai 60 laipsnių net šiluminiam punkte nėra.

Na nesupykit, bet kaip jūs galite būti pirmininke, jei net nežinote kaip radiatoriuose vandens temperatūra pamatuojama? Matuoja pas mus kasmet ir netyli tie, pas ką 13 - 15 laipsnių yra, kai tuo tarpu pas kitus per karšta ir reikalauja dar prisukti šildymą... Kaip gali būti neišbalansuotos sistemos? Juk projektai padaryti statant namą. Sakykit, negi nieko nerenovavot šildymo mazge? Aišku renovavot, bet va radiatorių skaičių butuose sužiūrėt per brangu... Lengviausias problemos išsprendimo būdas, apšildėm namą, tai prisukam šilumą, kad mažiau mokėt būtų ir tie, kurie šalo, šals ir toliau, nes prisukat dar daugiau šilumą. O pinigus sukiša tie žmoneliai, geriau šilumos daugiau atsuktų už tuos pinigėlius. O kodėl šiluminiame punkte turėtų būti 60 laipsnių? Jei vamzdžiai normaliai izoliuoti, jie neturėtų šilumos atiduoti ten, kur nepriklauso... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rekaliuke @ 2013 12 09, 12:01)
Na nesupykit, bet kaip jūs galite būti pirmininke, jei net nežinote kaip radiatoriuose vandens temperatūra pamatuojama? Matuoja pas mus kasmet ir netyli tie, pas ką 13 - 15 laipsnių yra, kai tuo tarpu pas kitus per karšta ir reikalauja dar prisukti šildymą... Kaip gali būti neišbalansuotos sistemos? Juk projektai padaryti statant namą. Sakykit, negi nieko nerenovavot šildymo mazge? Aišku renovavot, bet va radiatorių skaičių butuose sužiūrėt per brangu... Lengviausias problemos išsprendimo būdas, apšildėm namą, tai prisukam šilumą, kad mažiau mokėt būtų ir tie, kurie šalo, šals ir toliau, nes prisukat dar daugiau šilumą. O pinigus sukiša tie žmoneliai, geriau šilumos daugiau atsuktų už tuos pinigėlius. O kodėl šiluminiame punkte turėtų būti 60 laipsnių? Jei vamzdžiai normaliai izoliuoti, jie neturėtų šilumos atiduoti ten, kur nepriklauso... smile.gif

Aš tai supratau, kad 60 laipsnių nėra vamzdžiuose, o ne patalpoje mirksiukas.gif jūs truputį kitaip interpretavot tą parašymą, o Paūdrės name kaip suprantu sistema būtent ir yra subalansuota taip, kad visiems šiluma vienoda būtų ir radiatorių skaičius sužiūrėtas biggrin.gif , ko panašu nėra jūsų name. Manau jūs čia neteisi šioj vietoj, tiesiog šią temą seniai skaitau ir žinau ką žmogus savo name jau yra padaręs mirksiukas.gif Irgi sesupykit už komentarą cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semlina: 09 gruodžio 2013 - 11:32
QUOTE(semlina @ 2013 12 09, 12:31)
Aš tai supratau, kad 60 laipsnių nėra vamzdžiuose, o ne patalpoje mirksiukas.gif  jūs truputį kitaip interpretavot tą parašymą, o Paūdrės name kaip suprantu sistema būtent ir yra subalansuota taip, kad visiems šiluma vienoda būtų ir radiatorių skaičius sužiūrėtas  biggrin.gif , ko panašu nėra jūsų name. Manau jūs čia neteisi šioj vietoj, tiesiog šią temą seniai skaitau ir žinau ką žmogus savo name jau yra padaręs  mirksiukas.gif  Irgi sesupykit už komentarą  cool.gif

Nepykstu... Vamzdžiuose tikrai yra ir 60 laipsnių ir daugiau, priklauso nuo lauko temperatūros. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rekaliuke @ 2013 12 09, 11:01)
Na nesupykit, bet kaip jūs galite būti pirmininke, jei net nežinote kaip radiatoriuose vandens temperatūra pamatuojama?

Nežinau kaip galiu būti pirmininke, bet esu . Ir radiatoriuose temperatūros tikrai nežinau kad kas matuotų. Būkit gera, parašykit kaip, tikrai įdomu.
O pirmininku galima būti ir apskritai nieko nenusimanant apie šilumos ūkį - samdoma tam reikalui įmonė ar asmuo.

QUOTE(semlina @ 2013 12 09, 11:31)
o Paūdrės name kaip suprantu sistema būtent

Ačiū, tikrai taip. Mano name mokama pagal ekvivalentinius kvadratinius metrus. Jei radiatorių plotas didžiulis, tai ir moka daugiau. Nors turiu viltį, kad ir tie 2 butai susitvarkys pagal tą sovietinį projektą ir sunaudosim dar mažiau šilumos.

QUOTE(rekaliuke @ 2013 12 09, 11:41)
Vamzdžiuose tikrai yra ir 60 laipsnių ir daugiau, priklauso nuo lauko temperatūros. smile.gif

Priklauso nuo šiluminio punkto. Iš šilumos tinklų paduodamo termofikacinio taip, o paskui jis reguliuojamas šiluminiam punkte pagal užduotą programą.
Šiaip tai aš ir licenziją turiu namo šilumos ūkio priežiūrai, jei ką. Tikrinu radiatorius kiekvienam bute prieš šildymo sezoną, matuoju šilumą su termovizorium butuose, bet radiatorių tikrai neardau, kad pamatuoti kokios temperatūros vanduo juose. Jei butuose vienoda temperatūra, vadinasi puiku .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paūdrė: 10 gruodžio 2013 - 16:53