Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

QUOTE(levandike @ 2008 03 31, 20:01)
Okulistas po apziuros paraso isvada ar galima ar ne gimdyti naturaliai. bet kiek zinau PVZ, mamytes turejo problemu del regejimo, bet akiu gydytojas tai  nelaike priezastimi negimdyti paciai. Tik esant labai didelios regejimo problemoms, manau, paraso, kad negalima.

jau seniai regėjimas nėra indikacija cezariui.. Seniai.. tai kiek aš žinau - apie 6 metai.
Atsakyti
trumparegyste nera indikacija cezariui. 4u.gif turiu auksto lygio trumparegyste, bet tris vaikus pagimdziau pati be jokiu problemu. 4u.gif
Atsakyti
Kad bus planinis , sužinojau kažkur apie 25-tą savaitę. Pas mane yra kraujagyslių (kaklo arterijų ) patolgija. Abu cezariai atlikti 40 savaitę.
Atsakyti
[quote=Rhetta,2008 03 29, 10:34]
[quote=naitas,2008 03 28, 15:22]
Pirmą parą po cezario tai tik negazuotą vandenuką rekomenduoja. Bet ir jo negali daug gert, nes kai pradės gamintis pienas, vaikas tiek neištrauks, bus kitoj vietoj panika.

O man kaip tik liepe kuo daugiau gerti, nes tokiu budu greiciau medikamentai is organizmo issiplauna, neskauda galvos ir pan. labai patogu tureti toki buteliuka kaip sportininkams- kaip gertuve, nes atsisest negali, tai gulint labai patogu gerti
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2007 12 08, 17:45)
As turejau planini cezari, i ligonine pagulde diena pries,valgyti nebeleido likus mazdaug 20 val iki operacijos, nakcei suleido raminanciu kad issimiegoti,ryte proceduros t.y skutimas,klizma,dusas. O 11val. jau buvau operacinej, ten suleido vietini nuskausminima i nugara ir padare epidurine nejautra(jauciasi tik tada kai nuskausmina,bet nemalonus jausmas ir tiek,skausmo nebuvo) Paskui jau paguldo ant stalo,pastato laselines,pradejus tirpti kojom iveda kateteri i slapimtaki(visiskai nieko nesijaucia,nes buna pradejusi veikti nejautra). Uzdengia sirma ir pradeda cezari. Kai dare pjuvi visiskai nieko nejauciau,man asmeniskai buvo nemalonu kai eme vaikeli,bet buna kitom kad isvis nieko nejaucia,to tau ir linkiu. Operacijos metu daresi silpna,bet anesteziologe stovi prie galvos,leidzia vaistus i vena,duoda deguonies pakvepuoti ir viskas buna ok. Pati operacija nuo iki vyksta apie 50min. extra atvejais turbut greiciau. Man tas laikas praejo labai greitai rolleyes.gif  Tik isimta vaikuti dave pabuciuoti,pazysti kruti.
Dabar viskas kaip per ruka,bet prisimenu labai su siltais jausmais wub.gif 
Po cezario kateteris su epiduru dar paliekamas,nes tik pradejus skaudeti leidzia nuskausminamus. Ta diena keltis is lovos neleidzia,viska daro uz tave,keicia palutes tarp koju,vakare net prause,keite patalyne.Valgyti dar negalima,tik vandenuko truputi gerti.
Sekancia diena isima kateteri is slapimtakio.(visai neskauda) jau stato ant koju,jauciasi silpnumas,bet viskas isgyvenama,kitom po naturalaus gimdymo buna baisiau. Skausmas jauciasi kai susitraukineja gimda,bet visada paprasius duoda vaistu.
Penkta diena isima siulus(jausmas lyg znyptelejimai,galima sakyti visai neskauda),po to man jau parode randa,nustebau pamacius tik raudona plona juostele,kuri yra labai zemai.Jeigu jokiu komplikaciju penkta diena ir isleidzia namuciu wub.gif  smile.gif
Nezinau kur ruosiesi gimdyti,ir kokia ten prieziura po cezariu,as asmeniskai gimdziau Kauno krikscioniskuose g.n ,prieziura superine be jokiu kysiu,esu be galo patenkinta ir dekinga visam personalui.
Lyg viska parasiau mirksiukas.gif Bijoti tikrai nera ko nes viskas praeina zaibisku greiciu,o be to viska atperka stebukliukas kuri pamatai ir is laimes oj kaip as blioviau blush2.gif 
Sekmes tau ir lengvo pooperacinio laikotarpio 4u.gif

QUOTE(vaivos juosta @ 2007 12 09, 10:07)
Mano abu  nestuke.gif  buvo planiniai. Mergytės gimė KMUK. Kai važiavau susitarti su gydytoju, jis pasakė, kad dieną prieš nevalgyčiau. Iš anksto manęs neguldė liepė atvažiuot operacijos rytą. Priėmime užpildė visus popierius, palatoj pamatavo vaisiaus tonus. Visus skutimusis buvau atlikusi namie, tai nedarė nieko. Paėmė kraujo tyrimams, įvedė kateterį į veną ir į šlapimo pūslę ( dar palatoje, ne operacinėje). Atėjo anesteziologas, paaiškino kas ir kaip bus daroma, paskui krūva parašų ant sutikimų ir kitų dokumentų. Atidardėjo seselė su rateliais, sėdu, bučkis vyrui, durys užsidaro...... Kai darė nejautrą, nejaučiau nieko, net pačio dūrio ( čia kaip kam) Prisimenu, kojos taip drebėjo, kad nuo kėdės krito ( kol leidžia ejautrą, tai sėdi ant stalo kojas padeda ant kėdės, liepia kuo daugiau susiriest ( o kai pilvelis nemažas, tai susiriest reikia pasistengt  smile.gif  ) tai aš tas kojas vos nulaikiau. Silpna buvo iki tol, kol neužgimė vaikelis, paskui savijauta pagerėja. Kai suvystė, davė pabučiuot ir išnešė prausti.... Susiuvus išveža į intensyvios terapijos palatą ir ten laiko parą, negalima kelt galvos, leidžia nuskausminimą, vaikiuką atneša tik pamaitint, nakčiai nepalieka. O rytojaus dieną kateterį lauk, stato ant kojų. Kuo greičiau prasivaikštai, tuo pjūviui geriau ir pati stipriau jauties. Abiem kartais, po 5 dienų skausmo jau nejaučiau. ( bet čia irgi individualu).

Labai aiškiai ir išsamiai viskas papasakota - nuo A iki Ž smile.gif
Atsakyti
nejuokauju - žinojau nuo 8 sav ir 3 dienos. Su pirmu. Su antru - jau prieš pastojimą žinojau. Su trečiu - prieš antro pastojimą. Toks tikėjimas. mirksiukas.gif

Įdomu, kodėl negerai, kai su nubėgusiais vandenimis daro cezarį g.gif Man kol kas du atliko jau pradėjus tekėti vaisiaus vandenims. Ir priešpienis normaliai gaminosi, ir maitinau ilgai, iki 1,5 metų abu... mišinuko nėra ragavę vaikai, na gal tik pirmas 5 valandas, kol reanimacijoj buvau...
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2008 04 01, 08:44)
jeigu klubai siauri

Mano labai siauri, bet pagimdžiau pati, gyd. sakė, kad nuo raumenų elastingumo labiau priklauso, o ne nuo klubų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 04 03, 14:09)
Įdomu, kodėl negerai, kai su nubėgusiais vandenimis daro cezarį  g.gif 

Man antrąkart darė irgi su nubėgusiais vandenims - palatoj, kai įvedė kateterį į pūslę, guliu, tas jausmas feeeee, vyrui sakau, gal man blogai įvedė, nes šlapia po nugara. Sesutė aiškina, kad taip tik atrodo, bet pasižiūri dėl visa ko - o man vandenys bėga.
Atsakyti
Kad cezari darys zinojau jau nuo 18 sav. (Tinklaineje kazkokiu pakitimu rado). O cezari dare 39 sav.
Atsakyti
Na planuota buvo,kad gimdysiu pati,bet atsikeliau ryte ir pasake,kad send skatins gimdyma ir gimdysiu ax.gif bet taip jau gavosi,kad vakare buvo cezaris nes paciai gimdyt neleido doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2008 04 02, 17:06)
labai patogu tureti toki buteliuka kaip sportininkams- kaip gertuve, nes atsisest negali, tai gulint labai patogu gerti

drinks_cheers.gif aha, labai patogu - aš tą rytą į KMUK važiuodama sustojau degalinėje ir užsipirkau - degalinės operatorius gana keistai žiūrėjo, turbūt galvojo, ką ši storulė nestuke.gif su 10 butelių mineralinio veiks tongue.gif .
Atsakyti
Man pasake,kokiai savaitei likus iki termino. Ginekologe dave siutima guldymui, nes pradejau tinti ir pakilo kraujo spaudimas. Tai jau ligonineje pasake - kad ko gero nieko nebus ir jei iki tos dienos nepagimdysi-darysim. Dare anksciau nes pradejo nebegirdeti tonusu.
Atsakyti