Man jau 9-ą savaitę pasakė, kad "ko gero, bus planinis Cezaris"... Bet aš praleidau pro ausis, vis galvojau, kad TIKRAI gimdysiu pati... Bet apsilankius pas kelis gydytojus, verdiktas buvo tas pats - planinis Cezaris. Taigi realiai su gydytojais viską susiderinom likus keletui dienų iki gimdymo.
Cia daugiau klausiama ne apskritai apie Cezari, o kada nusprendzia daryti planini. Mano atveju mes negalvojom apie planini. Laukem, laukem... sunku daresi.. Statistiskai kai leliukas sedi daug kas pradeda gimdyti anksciau savaite apskaiciuotos dienos. Artejo ta diena ir nieko.... Pasidare dar sunkiau (savijauta), pilvas milziniskas, kietas...
Liko kelios dienos iki apskaiciuotos datos, o man padejusi pastoti ir priziurejusi gydytoja turejo iseiti atostogu ( bet cia ne priezastis, tik niuansas) ir pradejo rodyti kitas gydytojas...
As ir klausiu - o kas tas planinis? Gydytoja sako, as norejau jums siulyti, bet Jus labai norejote sulaukti... Butu geriau nepernesioti jusu situacijoje... Duomenys geri... Ir suplanavom. Apskaiciuota diena daryti planini.
Atvykstu is vakaro, apie 20 val., gaunu baltinius, palata ir lieku laukti. 4 ryto pradejau gimdyti pati.. Ot ir suplanavom... kaip tik! Linkiu ir kitoms tokiu planiniu! Be streso, be lekimo i ligonine ir t.t.
Ir dar del planavimo. Rinktis dar siule is dvieju dienu - treciad. ar ketvirtad. Jei buciau pasirinkusi treciad. - pagimdyciau Liute, jei ketvirtad. - Mergele. Blyn, galvoju, kaip netikroviska... Net vaikui horoskopa galiu parinkti... Pasirinkau planuota diena ir tiek.
Gavosi Liutas! Ir tikras, o ne suplanuotas!
Liko kelios dienos iki apskaiciuotos datos, o man padejusi pastoti ir priziurejusi gydytoja turejo iseiti atostogu ( bet cia ne priezastis, tik niuansas) ir pradejo rodyti kitas gydytojas...
As ir klausiu - o kas tas planinis? Gydytoja sako, as norejau jums siulyti, bet Jus labai norejote sulaukti... Butu geriau nepernesioti jusu situacijoje... Duomenys geri... Ir suplanavom. Apskaiciuota diena daryti planini.
Atvykstu is vakaro, apie 20 val., gaunu baltinius, palata ir lieku laukti. 4 ryto pradejau gimdyti pati.. Ot ir suplanavom... kaip tik! Linkiu ir kitoms tokiu planiniu! Be streso, be lekimo i ligonine ir t.t.
Ir dar del planavimo. Rinktis dar siule is dvieju dienu - treciad. ar ketvirtad. Jei buciau pasirinkusi treciad. - pagimdyciau Liute, jei ketvirtad. - Mergele. Blyn, galvoju, kaip netikroviska... Net vaikui horoskopa galiu parinkti... Pasirinkau planuota diena ir tiek.
Gavosi Liutas! Ir tikras, o ne suplanuotas!

Norėčiau paprašyti mamyčių, kurioms buvo atliktas planinis cezaris, papasakoti kada, kelintą savaitę jis buvo atliktas.
kaip kaip ir gimdimas 40-42 sav,kaip vaisius isnesiotas buna gi nepadarys 30-36sav

QUOTE(oveja @ 2008 04 16, 23:21)
kaip kaip ir gimdimas 40-42 sav,kaip vaisius isnesiotas buna gi nepadarys 30-36sav 

Jei prireiks - padarys ir anksčiau. Man abu buvo daromi 40 savaičių, draugei - 38, kitai 39. Kaip su gydytoju sutariama.
Man cezari padare 39 savaite (su gydytoja taip sutarem).Be to kaklelis jau buvo truputi atsidares.Manau darant cezario operacija kaklelis jau turi buti bent kazkiek atsidares, kaip gi kitaip gimda po operacijos issivalys

QUOTE(Rhetta @ 2008 04 17, 22:39)
.Manau darant cezario operacija kaklelis jau turi buti bent kazkiek atsidares, kaip gi kitaip gimda po operacijos issivalys 

O kaip per mėnesines išsivalo - be jokių atsidarymų.
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 04 19, 16:16)

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 04 19, 17:16)
Per mėnesines kaklelis būna kažkiek tai atsidaręs. Juk pvz.:spiralė dedama per mėnesines, kai kaklelis atviras...Lengviau įdėti...
su antruoju vaikučiu man darė kaip ir buvo,planuota 40 sav. Paprastai su planine operacija neduoda pernešioti. O su trečiuoju padarė 37,5 sav. po konsiliumo, nes paskutines dvi savaites vargino aukštas kraujospūdis. Bet vaikučiui viskas buvo gerai ir išsivystymas kaip 40 sav.
QUOTE(Indre @ 2008 04 19, 19:29)
su antruoju vaikučiu man darė kaip ir buvo,planuota 40 sav. Paprastai su planine operacija neduoda pernešioti. O su trečiuoju padarė 37,5 sav. po konsiliumo, nes paskutines dvi savaites vargino aukštas kraujospūdis. Bet vaikučiui viskas buvo gerai ir išsivystymas kaip 40 sav.
tai visa laime kad vaikiukui gerai o jei ne ka tada?save griausmut kad gelejei dar 2 sav panesioti