Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

QUOTE(*Niki* @ 2008 05 22, 15:19)
Viliuosi, būtinai parašyk po gimdymo, kaip sekėsi. Lauksime!

Būtinai parašysiu 4u.gif
Atsakyti
* * *
Mamos, o kuriai buvo daromas planinis cezaris dėl to, kad per mažai laiko buvo praėję nuo ankstesnės operacijos?
[/quote]

o ką reiškia mažai laiko? matai, mes ir antrą leliuką planuojam. Pirmoji gimė po ekstra cezario. Ilgai laukt labai nenorim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ope-pope: 25 gegužės 2008 - 10:12
[quote=ope-pope,2008 05 25, 10:11]
* * *
Mamos, o kuriai buvo daromas planinis cezaris dėl to, kad per mažai laiko buvo praėję nuo ankstesnės operacijos?
[/quote]

o ką reiškia mažai laiko? matai, mes ir antrą leliuką planuojam. Pirmoji gimė po ekstra cezario. Ilgai laukt labai nenorim...
[/quote]

Šiaip rekomenduojama palaukti porą metų, kad tikrai gerai sugytų vidinis randas, kad būtų mažesnė jo išsiskyrimo rizika antro nėštumo metu....
Atsakyti
QUOTE(ope-pope @ 2008 05 25, 10:11)

Kaip jau atsakė Gytr, tai mažiau nei 2 metai. Paskutiniame "Mamos žurnalo" numeryje vienam straispnyje apie CPO rašo, kad mažiau nei 18 mėn. Mano atveju, būtų 17 mėn. Aš su daktare net diskutavau, ginčijausi, kad inete esu skaičiusi apie mamas, kurios ir tiek laiko praėjus po CPO pagimdė pačios, bet mano ginė buvo tiesi - aiškiai pasakė, kad smarkiai rizikuočiau savo ir leliaus gyvybe būdama užsispyrusi gimdyti pati. Nusiraminau ir susitaikiau su CPO būtinybe.
Atsakyti
[quote=Gytr,2008 05 25, 14:16]
[/quote]
Šiaip rekomenduojama palaukti porą metų, kad tikrai gerai sugytų vidinis randas, kad būtų mažesnė jo išsiskyrimo rizika antro nėštumo metu....
[/quote]

[quote=*Niki*,2008 05 25, 23:09]
Kaip jau atsakė Gytr, tai mažiau nei 2 metai. Paskutiniame "Mamos žurnalo" numeryje vienam straispnyje apie CPO rašo, kad mažiau nei 18 mėn. Mano atveju, būtų 17 mėn. Aš su daktare net diskutavau, ginčijausi, kad inete esu skaičiusi apie mamas, kurios ir tiek laiko praėjus po CPO pagimdė pačios, bet mano ginė buvo tiesi - aiškiai pasakė, kad smarkiai rizikuočiau savo ir leliaus gyvybe būdama užsispyrusi gimdyti pati. Nusiraminau ir susitaikiau su CPO būtinybe.
[/quote]

labai ačiū už aiškius atsakymus oro_buckis.gif oro_buckis.gif na, žiūrėsim, kaip mums čia gausis. Žinot, viena yra planuoti, o kita - kada pasiseks pastoti ax.gif Nu bet dar luktelsim. Sekmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Mano sūneliui bus 2.6m, kai gimdysiu 2 leliuką,(su 1 darė exstra cezarį) tai man gydytoja pasakė, jai vaikas bus iki 3.5kg., tai galima laisvai gimdyti pačiai, o jai rodis, kad didesnis, tai geriau nerizikuoti ax.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes ir nestuke.gif . Mane kamuoja vienas klausimas - ar daro planini cezari jai leliukas sveria 4,5 - 5 kg? Nes man prognozuoja tokio svorio mazute (jau dabar, o mum 29 sav., mazute sveria netoli 2 kg), ir jau pradedu bijot gimdymo blush2.gif verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zazuna: 28 gegužės 2008 - 12:21
QUOTE(zazuna @ 2008 05 28, 12:19)
Sveikutes mamytes ir  nestuke.gif . Mane kamuoja vienas klausimas - ar daro planini cezari jai leliukas sveria 4,5 - 5 kg? Nes man prognozuoja tokio svorio mazute  (jau dabar, o mum 29 sav., mazute sveria netoli 2 kg), ir jau pradedu bijot gimdymo  blush2.gif  verysad.gif .

Zazuna, inete radau tokią info:

1) "Negalima iš anksto pasakyti, kad nėščioji nepagimdys pati, net tada, kai yra stambus vaisius ar anatomiškai siauras dubuo. Tai sprendžiama gimdymo eigoje. " (Iš http://www.ve.lt/?ru...p;id=1085411757 )

2) Bet va čia rašoma:

Cezario pjūvio operacija atliekama, kai:

* negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:
* pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;
* sėdyninė vaisiaus pirmeiga;
* veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;
* silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;
* vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);
* pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;
* pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;
* seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;
* įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);
* daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;
* gimdos kaklelio randai;
* nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;
* kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);
* Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;

* stambus vaisius;
* apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;
* anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;
* daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).
(Iš http://www.sveikas.l...I...2=&linkID=)
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2008 05 28, 23:25)
Zazuna, inete radau tokią info:

1) "Negalima iš anksto pasakyti, kad nėščioji nepagimdys pati, net tada, kai yra stambus vaisius ar anatomiškai siauras dubuo. Tai sprendžiama gimdymo eigoje. " (Iš http://www.ve.lt/?ru...p;id=1085411757 )

2) Bet va čia rašoma:

Cezario pjūvio operacija atliekama, kai:

* negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:
* pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;
* sėdyninė vaisiaus pirmeiga;
* veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;
* silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;
* vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);
* pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;
* pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;
* seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;
* įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);
* daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;
* gimdos kaklelio randai;
* nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;
* kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);
* Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;

* stambus vaisius;
* apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;
* anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;
* daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).
(Iš http://www.sveikas.l...I...2=&linkID=)

Aciu tau mirksiukas.gif , dabar daug aiskiau nestuke.gif ir truputi ramiau smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, as dar jauna ir nelabai patyrusi, noriu paklausti, jei per pirma gimdyma padaro cezari tai antro vaikelio pati jau niekaip nepagimdysi> kitaip sakant, garantija kad ir antra karta darys cezari?? ir dar klausimas, gal pasirodys nelabai i tema bet ar savo noru galima paprasyti cezario?? na jei moteris bijo gimdyti ar del kitu priezasciu normaliiai gimdyti nenori?...
Atsakyti
QUOTE(zazuna @ 2008 05 29, 09:16)
Aciu tau  mirksiukas.gif , dabar daug aiskiau  nestuke.gif  ir truputi ramiau  smile.gif

Zazuna, prašom, nėr už ką... ax.gif Ramaus tau nešiojimo ir gimdymo! 4u.gif
* * *
QUOTE(Meri_ceri @ 2008 05 29, 15:46)
Sveikos  mamytes, as dar jauna ir nelabai patyrusi, noriu paklausti, jei per pirma gimdyma padaro cezari tai antro vaikelio pati jau niekaip nepagimdysi> kitaip sakant, garantija kad ir antra karta darys cezari?? ir dar klausimas, gal pasirodys nelabai i tema bet ar savo noru galima paprasyti cezario?? na jei moteris bijo gimdyti ar del kitu priezasciu normaliiai gimdyti nenori?...

Meri_ceri, jei pirmo gimdymo metu daro cezario pjūvio operaciją, tai antrą vaikelį gali gimdyti ir natūraliai, t.y. pati. Yra tik apribojimas, kad turi tarp gimdymų būt daugiau kaip 2 metai. Arba bent jau 18 mėnesių. Tiesa, jeigu cezariop jūvio operacija daroma dėl moters bėdų, pvz., per siauras dubuo ar kokia liga, tada kitaip, greičiausiai ir kitąkart vėl darytų CPO.

Prašyti cezario pjūvio operacijos, jei tam nėra jokių indikacijų, t.y. savo noru, Lietuvoje kol kas oficialiai tai netaikoma, nors jau toks klausimas svarstomas, gali būti, kad ateityje taip ir bus. O kol kas sutinka atlikti tokias operacijas, kiek čia forume skaičiau, tai retas gydytojas, reikia tartis, prašyti ir pan. Ir daug pažadėti. Bet ar tikrai verta?

Manęs štai laukia antra cezario pjūvio operacija, o aš jos bijau labiau nei natūralaus gimdymo. Beje, esu abu variantus patyrusi jau. Meri_ceri, siūlau daugiau tau pasidomėti operacija, kaip mamos po jos jaučiasi, ar leliui operacija geriau nei jam gimti natūraliai. O tada jau apsispręsti. Ir dar pakalbėti su savo ginekologe. Cezario pjūvio operacija, patikėk!, - ne lengvesnis gimdymo būdas nei kad natūralus...
Sėkmės tau!
Atsakyti
QUOTE(Juviar @ 2008 05 27, 08:16)
Mano sūneliui bus 2.6m, kai gimdysiu 2 leliuką,(su 1 darė exstra cezarį) tai man gydytoja pasakė, jai vaikas bus iki 3.5kg., tai galima laisvai gimdyti pačiai, o jai rodis, kad didesnis, tai geriau nerizikuoti ax.gif

Dėkui už info, Juviar! 4u.gif

Esu skaičiusi, kad negalima skatinti gimdymo, kai antras lelius natūraliai gimdomas, nes gali plyšti pjūvio vieta. Tikriausiai tavo atveju irgi kažkas panašaus grėstų... g.gif

Juviar, lengvo tau nešiojimo ir gimdymo! 4u.gif
Atsakyti