Įkraunama...
Įkraunama...

Pastabos iš mokyklos

Jų klasėje tik 13 mokinių tad dėmesio turėtų pakakti,tačiau viasada gauname tik pastabas apie nesuvaldoma vaiko elgesį.
Manau,kad mums būtinai reikia pabandyti Suzuki mokyklą.O vežiojimas mums ne problema,nes mes ir dabar kas kart atvežame ir pasiimame iš mokyklos.
Po atostogų iš karto žygiuosime susipažinti ir galbūt netgi jau šiais metais persikelsime vaiką,nes gal lengviau adaptuotis mokslo eigoje be to žinant kokie reikalavimai ir padirbėti ta linkme galima.
Dėkoju už pasidalijimą patirtimi.
Atsakyti
Na va ir mums aktuali tema tongue.gif
Maniškis irgi vos ne kas savaitę vis gauna pastabas. Bet žinot tokios pastabos, kad net nežinau kaip reaguoti. pvz mano vaikas paskolino ar kaip ten buvo parkerį ir per pamoką atsisuko paprašyti kad grąžintų, ir iškart gavo pastabą, kad sukinėjasi... g.gif Nežinau, čia tegu mokytoja pati tvarkosi, nejau dėl kiekvieno pirstelėjimo reikia vis rašyti ir rašyti, Tai blogai šoka, tai kitą savaitę jau puikiai šoka. Aš jau pradedu nereaguoti į tokius parašymus. man svarbiausia, kad rezultatai gerėja pačiame moksle. O dėl pastabų susitarėm, kad jei tą savaitę jų negaus, tada iš mūsų gauna penktadienį 5 Lt. Vis maniškis zirzia kaip jam užsidirbti pinigų, tai paaiškinau, kad mokykla yra jo darbelis ir prašom, tokią galimybę turi. Ir po kelių nevaisingų savaitėlių pasakė, kad tikrai nelengvas darbas užsidirbti pinigų tongue.gif
Bet valio, šią savaitę jų jau gavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Joanna @ 2005 03 21, 12:55)
Na va ir mums aktuali tema tongue.gif
Maniškis irgi vos ne kas savaitę vis gauna pastabas. Bet žinot tokios pastabos, kad net nežinau kaip reaguoti. pvz mano vaikas paskolino ar kaip ten buvo parkerį ir per pamoką atsisuko paprašyti kad grąžintų, ir iškart gavo pastabą, kad sukinėjasi... g.gif  Nežinau, čia tegu mokytoja pati tvarkosi, nejau dėl kiekvieno pirstelėjimo reikia vis rašyti ir rašyti, Tai blogai šoka, tai kitą savaitę jau puikiai šoka. Aš jau pradedu nereaguoti į tokius parašymus. man svarbiausia, kad rezultatai gerėja pačiame moksle. O dėl pastabų susitarėm, kad jei tą savaitę jų negaus, tada iš mūsų gauna penktadienį 5 Lt. Vis maniškis zirzia kaip jam užsidirbti pinigų, tai paaiškinau, kad mokykla yra jo darbelis ir prašom, tokią galimybę turi. Ir po kelių nevaisingų savaitėlių pasakė, kad tikrai nelengvas darbas užsidirbti pinigų tongue.gif
Bet valio, šią savaitę jų jau gavo thumbup.gif

Mano pirmokas ir tai reta savaite be pastabos. Mes su vyru taip pat nusprendem kasdien uz gera elgesi po 1 lita duoti. Gal tai privers ji pasitempti. Nors tiesa pasakius tikrai mokytoje del kiekvieno s... pastabas raso ar mane i mokykla kviecia. Pati nesugeba tvarkytis, tai visa beda ant tevu suvercia
Atsakyti
QUOTE(mamuniux @ 2005 03 21, 16:42)
Mano pirmokas ir tai reta savaite be pastabos. Mes su vyru taip pat nusprendem kasdien uz gera elgesi po 1 lita duoti. Gal tai privers ji pasitempti. Nors tiesa pasakius tikrai mokytoje del kiekvieno s... pastabas raso ar mane i mokykla kviecia. Pati nesugeba tvarkytis, tai visa beda ant tevu suvercia

Atsakyti
Kiek zinau pirmokui isvis neturi teises rasyti pastabu. Siulyciau eiti pas pas pavaduotoja arba direktoriu, jei neapsiramins. Linkiu nepasiduoti. Pas mane jau toks etapas praeity. O del lito uz elgesi... gal, kartais ir gerai, bet ne visada...
Atsakyti
Pas mokykloj amžinos rinkliavos aggressive.gif. Kiekvienais metais į mokyklos sąskaitą pervedinėjam ir vis negana aggressive.gif . Geografijos mokytoja susimąstė vidiaką nusipirkt ir vėl aišku iš vaikučių. Tai iš principo lito nedaviau, užkniso juodai aggressive.gif. Ir ką gi, parsinešė mano panelė pastabą, kad neturi geografijos pratybų. Na netri, tai kalta sutinku, bet dar trys mergaitės irgi neturėjo, tai joms neparašė. g.gif
Atsakyti
Nėra tokio draudimo pirmokui rašyti pastabas ir mokytoja tikrai tokią teisę turi. Kitaip tariant tai ne teisė, tai būdas informuoti tėvus apie vaiko elgesį mokykloje.Kiek jis efektyvus, čia jau priklauso nuo tėvų, kaip jie bendrauja, kokias ribas savo vaikui nustato, galų gale jų požiūris į bendradarbiavimą su mokytoja, suvokimą, kad už vaiko elgesį, mokymosi sėkmę atsakingi tiek jie ,tiek mokytoja.Iš kitos pusės ir mokytoja turėtų matyti, kad jeigu pastabų rašymas nėra efektyvus, tai galima ieškoti kitų būdų. Bet aš kategoriškai prieš tokius pasisakymus, kad tai mokytojos bėda, kad ji nesusitvarko ir rašo pastabas.Aš prieš tokį tėvų ABEJINGUMĄ, nes greičiausiai atsitiks taip, kad mokytoja matydama, jog tėvai nereaguoja, toliau nieko irgi nedarys t.y. taip pat bus abejinga jūsų vaiko elgesiui, mokymuisi. O vėliau, na gal kokioje 5-6 klasėje jūs bėgsite į mokyklą, verksite ir sakysite:"padėkite, nebesusitvarkau su savo vaiku".Bet, kažin, ar galės jums kas nors padėti?
Atsakyti
Neseniai mano 7-okei viena mokytoja įrašė pastabą, kuri mane labai supikdė. Paaiškinsiu, kodėl.
1. Mano duktė gerai mokosi, ji vienintelį kartą nepadarė namų darbo, ir tai tik todėl, kad nesuprato, ką reikia daryti.
2. Ši mokytoja dirba su dukros klase tik savaitę, nieko iš vaikų nepažįsta.
3. Supikdė pastabos tonas. Mokytoja parašė taip, tarsi mergaitė būtų paskutine tingine.
Tik dabar supratau, kad yra mokytojų, kuriems rašyti pastabas tikras malonumas. gun_bandana.gif
Atsakyti
Vyresnelis mano sestokas.Mokosi ne stebuklas, nors galetu ir geriau. nuo cia ir prasideda pastabos. Tai pamirso, tai neatsinese, tai nepadare. Kitos pastabos buna adresuotos netesiogiai ir mums. Jei neduosi mokyklos fondui, pastaba. Jei nesudalyvausi kokiame renginyje, taip pat pastaba. O dar ir tarpe moksleiviu vyksta lenktynes, kas surinks daugiau pastabu. Man rodos nereikia per daug kreipti demesio i pastabas, na aisku jei jos ne uz bloga mokymasi.
Atsakyti
maniškis - trečiokas - irgi be pastabų sunkiai išsiverčia verysad.gif kaip ir visada - neklauso, plepa, neparuošti namų darbai ir t.t. Kai mokėsi 1-2 klasėse tai kas savaitę parsinešdavo pastabas dėl drausmės - muštynių, sukiojimosi per pamokas ir t.t bet Vien dėl pastovių mokytojos nusiskundimų teko pakeisti mokyklą ir pastabos dėl peštynių pasibaigė. Senojoj mokykloj mokytoja labai jau dėmesį į tai kreipdavo, o dabar - tiesiog leidžia santykius išsiaiškinti patiems. 2 klasėj anglų baigė su pagirimu, o dabar pastoviai pastabos dėl nesimokymo g.gif ... taigi mano trumpa patirtis rodo kad daug kas priklauso ir nuo paties mokytojo... blink.gif
Atsakyti
Neseniai grįžau iš tėvų susirinkimo, kur klasės auklėtoja mano šeštokui pasiūlė adaptuotą programą blink.gif Žinote, tam reikalingas tėvų sutikimas, todėl aš sakau - na jau NE. Nesu nusistačiusi prieš mokytojus, bet atsiprašau, šiandien jie dirba nežinau kam, bet tik ne mokiniams. Nebėra pedagogų, tik mokytojai. Atėjo, atbarškino pamoką ir viso gero. Nesupratai - tavo reikalas, nepadarei namų darbų - pastaba geriausiu atveju. Mano laikais gi tokius palikdavo po pamokų ir sėdėdavo be jokio papildomo atlygio.
Taip, mano šeštokėlis nėra moksliukas, gal kiek ramesnis nei ramutės, bet išsiblaškęs pakankamai. Pradinėse klasėse buvo prie pavyzdingų, šeštoj - siūlo adaptuotą programą g.gif . Manau, kad tame turi būti atsakingi ne tik tėvai. Jeigu miela mokytoja pasirinko tokį darbelį, tai reikėtų jį atlikti iki galo ar ne? Mano darbas auginti, auklėti.
Dėl pastabų. Manau, kad kiekviena mama puikiai pažysta savo vaiką ir turėtų žinoti kaip reaguoti į vienokias ar kitokias pastabas. Pvz.: "nedirba muzikos pamokoje". Mano sūnus lanko muzikos ansamblį, ir ne šiaip kokį - folklioro blink.gif, miesto mastu. Tai ar ne mokytoja kalta, kad jis nesidomi jos vedamomis pamokomis?
Kitas atvejis: "nemoka anglų k." pažymių knygelėj tik neigiami pažymiai. Išleidau mokytis papildomai, kursuose. Pusę metų mokėjau po 80 lt ir ką. Rezultatas -0.
Tai va, MĮSLIUKE, niekas iš tėvų nelinki savo vaikui blogo, bet šiandien labiau abejingi manau yra mokytojai. Duosi įkišenę - gausi gerus pažymius ir be didelių žinių, neduosi - ... Nekalbu apie visus. Bet gerų, pasišventusių savo darbui PEDAGOGŲ šiandien yra vienetai.
Atsakyti
Tik sestoje klaseje pastebejai, kad vaikui nesiseka? Ar tau tai tik dabar pasake svetimi zmones, ar ir anksciau buvo problemu? Jei buvo anksciau, kokios priemones vaikui padeti jau isbandytos? Ar su mokytojais visiskai neiseina susisneketi, numatyti veiksmu plano?
Anglu kalba ir kursai. Pati rasai, kad ir piniginiai kursai vaiko neismoke anglu kalbos. Ka tau patare kursu mokytoja? Gal pasiule kazkokiu iseiciu? Gal vaikas tiesiog visiskai negeba ismokti kalbos, gal jis gabus kitose vietose?
Tu ka, duodi mokytojams kysius? Kaip keitesi ju elgesys po kysiu. Jie tiesiog nepastebedavo vaiko nesimokymo, ar mokydavo geriau? koks tikslas duoti kysi, jei keiciasi tik pazymiai, o ne rezultatas?
Zinoma, kad tevai yra labiau susirupine savo atzalomis, nei mokytojai, manai turetu buti kitaip?
Ka siule muzikos mokytoja, kai kalbejai su ja, del vaiko nesmokymo muzikos ? Ko jis muzikoje neismoksta? Neatpazista, nesimoko kompozitoriu biografijos, nezino muzikos rasto, nemoka groti instrumentu ar kt...ar klaseje vaikai masiskai nesimoko?

Tavo darbas "auginti ir aukleti", tikrai tik tiek?

Atsakyti