QUOTE(Oliushka.80 @ 2008 04 01, 20:08)
Sausainiukus noreciau pabandyti iskepti. Gal galetum recepta parasyti
AVIŽŲ NAUDA
Vitamino E šaltinis;
Padeda sunormalizuoti kraujospūdį;
Gerina virškinimą;
Stiprina imuninę sistema;
Garantuoja ilgesnę jaunystę;
Fizinės jėgos ir grožio šaltinis!
Labai mėgstu avižas, todėl rašau kursinį darbą apie "Avižas" ir jų patiekalus (etnokultūrai). Norėčiau pasidalinti keletu avižų receptais. Būtų gerai, jeigu parašytumėte (jei tik žinote) kokių nors receptų iš avižų pavyzdžių.
I. Receptas: avižų blyneliai.
Tam reikės:
1. jau išvirtos avižų košės ( iš 1/2 puodelio avižų);
2. 1 kiaušinio;
3. razinų;
4. druskos, vanilinio cukraus ir cinamono miltelių bei aliejaus kepimui.
Visus ingridientus sumaišome su jau pasūdyta avižų koše. Valgomu šaukštu suformuojame formą ir kepame ant įkaitintos keptuvės.
II. Receptas. avižinių dribsnių pyragaičiai.
Tam reikės:
1. 250g. avižų dribsnių;
2. 125g. cukraus;
3. 1 kiaušinio;
4. 1/2 stiklinės pieno;
5. 1/2 pokelio kepimo miltelių;
6. pusės citrinų sulčių;
7. aliejaus skardai.
Avižiniai sausainiai I
250 g avižinių dribsnių
0,5 stiklinės cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
migdolų aliejaus
Dribsnius suberti į sausą keptuvę ir, visą laiką maišant, kepti, kol pagels.
Kai atvės, įmušti trynį, dėti sviestą, cukrų, plaktą baltymą, migdolų aliejų ir išmaišyti.
Jei tešla perdaug tiršta, įpilti truputėlį pieno.
Rankomis lipdyti rutulėlius ir šaukštu sudėti ant kepimo skardos.
Kepti, kol pagels.
Avižiniai sausainiai II
500 g avižinių dribsnių
200 g margarino
4 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
migdolų aliejaus (keli lašai)
Avižinius dribsnius lengvai apkepinti keptuvėje.
Trynius, minkštą margariną ir 150 g cukraus gerai išmaišyti.
Baltymus standžiai išplakti, suberti į juos likusį cukrų, dribsnius, supilti migdolų aliejų ir išmaišyti su mase.
Tešlą semti šaukšteliu, formuoti rutuliukus ir erdviai dėti į išteptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo skardą.
Kepti karštoje orkaitėje.
ivesk google aviziniai sausainiai laaabai daug receptuku bus