Įkraunama...
Įkraunama...

Kieti viduriukai, retai tuštinasi

QUOTE(davara @ 2008 02 18, 20:38)
tai gerai, tada vartokit tuos taukus ir priedo duok po arbatinį šaukštuką ryte ant tuščio skranduko moliūgų sėklų aliejuko, tikrai turi padėti

Tie aliejukai labai geras dalykas  drinks_cheers.gif, bet gal pabandyk savo pirmokei vietoj jų duot grynų seklų. Tinka ir saulegražos, ir moliūgai, ir sezamai, o labiausiai linų semenys. Dabar būna ir sausainių, ir bandelių su selenom ir seklom keptų ar apibarstytų. Mano penkiamete tai vaisių ir uogų nemegsta, o seklų - tik duok.

Girdėjau apie linų sėmenis, kad stebuklingai veikia, tik paruošti kisielių iš jų reikia mokėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2008 02 19, 01:02)
Na, maniškis dvi dienas iš eilės kakojo thumbup.gif

aš tiesiog namuose įvairiose vietose pridėliojau vazelių su džiovintais vaisiais - geriausiai "eina" džiovinti abrikosai ir razinos thumbup.gif

pastaba: tėveliai pratrydo - nes saiko nejaučia blush2.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tėveliams nepasisekė doh.gif

QUOTE(*Vanille* @ 2008 02 19, 01:03)
Girdėjau apie linų sėmenis, kad stebuklingai veikia, tik paruošti kisielių iš jų reikia mokėt  thumbup.gif

gali būti, bet kažin kaip juos paruošt? g.gif
Atsakyti
Linų seklų receptukas nuo užkietejimo:
2 valg šaukštus seklų vakare užpilti 0,5 litro šalto vandens. Ryte pagerti vandenuko ir pavalgyti seklyčių.
Jei visa tai pavirsit porą min (tik nereikia mirkyti) gausit geriausią pasaulyje vaistą nuo viduriavimo. Pavirtą klijuką reikia palaikyti uždengtą kol atves iki gerimo temperatūros, perkošti ir nevalgyti seklų. Mes 3 kartus rota virusą su šituo išsigydem, ligonines neprireike. Klijukas beskonis, bekvapis, tinka leliukam, net ir alergiškiem. (Čia žiauriai ne į temą parašiau, bet gal kam pravers bedoj)
Tiesa, prieš gaminant vandenį galima pasaldinti cukrumi. Jei viduriai kieti tinka fruktoze, o jei laisvi - gliukoze.
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 02 19, 12:22)
Linų seklų receptukas nuo užkietejimo:
2 valg šaukštus seklų vakare užpilti 0,5 litro šalto vandens. Ryte pagerti vandenuko ir pavalgyti seklyčių.
Jei visa tai pavirsit porą min (tik nereikia mirkyti) gausit geriausią pasaulyje vaistą nuo viduriavimo. Pavirtą klijuką reikia palaikyti uždengtą kol atves iki gerimo temperatūros, perkošti ir nevalgyti seklų. Mes 3 kartus rota virusą su šituo išsigydem, ligonines neprireike. Klijukas beskonis, bekvapis, tinka leliukam, net ir alergiškiem. (Čia žiauriai ne į temą parašiau, bet gal kam pravers bedoj)
Tiesa, prieš gaminant vandenį galima pasaldinti cukrumi. Jei viduriai kieti tinka fruktoze, o jei laisvi - gliukoze.

ačiukas...mat kaip jei nevirsi-laisvina, jei virsi-kietina smile.gif
Atsakyti
Mano leliukui viduriukai pradejo kieteti nuo vitamino D, nes reikdavo gerti po 6 lasiukus, tai iskart sukietini. Tustinomes kas 2-3 diena doh.gif Vaistu negerem, mankstelem kaki stumem smile.gif
O vyreniems ant tuscio skranduko po viena kivi arba vakare reikia isgerti stikline kefyro su imaisytu saukstu aliejaus (alyvu, moliugu ir pan.) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arsua32 @ 2008 02 19, 13:03)
Mano leliukui viduriukai pradejo kieteti nuo vitamino D, nes reikdavo gerti po 6 lasiukus, tai iskart sukietini. Tustinomes kas 2-3 diena doh.gif Vaistu negerem, mankstelem kaki stumem smile.gif
O vyreniems ant tuscio skranduko po viena kivi arba vakare reikia isgerti stikline kefyro su imaisytu saukstu aliejaus (alyvu, moliugu ir pan.) 4u.gif

kitiems ir vien kefyras padeda, o manoji nemėgsta jo...išranki panička doh.gif
Atsakyti
Dar apie linų semenis. Tas užpilas su seklytemis tinka vaikams nuo 6 metų. Taip rašo anotacijoj. Bet pavirtą klijuką tai esu davusi 6 dienų amžiaus savo mažiukui, kai gimdymo namuose mane kažkuo užšere ir suviduriavom abu. thumbup.gif
Šiaip tuo užpilu tai gydo visokius skrandžio ir žarnyno uždegimus. Klijukas lengvina atsikosejimą, tinka net asmininkam. Čia senoviški vaistai. Taip gyde vaikus kai Smektos ir gerųjų bakterijų dar nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 02 19, 13:50)
Dar apie linų semenis. Tas užpilas su seklytemis tinka vaikams nuo 6 metų. Taip rašo anotacijoj. Bet pavirtą klijuką tai esu davusi 6 dienų amžiaus savo mažiukui, kai gimdymo namuose mane kažkuo užšere ir suviduriavom abu.  thumbup.gif
Šiaip tuo užpilu tai gydo visokius skrandžio ir žarnyno uždegimus. Klijukas lengvina atsikosejimą, tinka net asmininkam. Čia senoviški vaistai. Taip gyde vaikus kai Smektos ir gerųjų bakterijų dar nebuvo.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=Arsua32,2008 02 19, 13:03]
Mano leliukui viduriukai pradejo kieteti nuo vitamino D, nes reikdavo gerti po 6 lasiukus, tai iskart sukietini.

Kodel manai, kad nuo vit. D užkietejo? Gal vandenininį tirpalą geret, o ne aliejinį? Mano tai abu vaikai nekakojo, nors vienas daug vitamino D gere, kitas mažai g.gif
Atsakyti
[quote=davara,2008 02 19, 20:51]
[quote=Arsua32,2008 02 19, 13:03]
Mano leliukui viduriukai pradejo kieteti nuo vitamino D, nes reikdavo gerti po 6 lasiukus, tai iskart sukietini.

Kodel manai, kad nuo vit. D užkietejo? Gal vandenininį tirpalą geret, o ne aliejinį? Mano tai abu vaikai nekakojo, nors vienas daug vitamino D gere, kitas mažai g.gif
[/quote]
Visai gali viduriukai sukieteti ir nuo Vit. D (raso literaturoj). As irgi pati buvau padidinus doze (nuo 3 iki 6 lasu) blush2.gif ir po 2 dienu ir patapo jau uzkieteje, nors daugiau niekas nei mazylio nei mano racione nekito. Tai ir sutapatinau ax.gif . Lygiai taip ir nuo vit. D stygiaus jie gali kieteti.
Dar norejau pasiteirauti koks gi tas moliugu seklu aliejus tinkamas. Maciau va ka tik "IKI" uz 17 Lt prie tu brangesniu alieju padeta, tai sitoki galima duoti 3 men. kudikiui ar reikia kazkokio medicininio ar pan.? Gal kas zinote? Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ccikas @ 2008 02 19, 21:36)
Dar norejau pasiteirauti koks gi tas moliugu seklu aliejus tinkamas. Maciau va ka tik "IKI" uz 17 Lt prie tu brangesniu alieju padeta, tai sitoki galima duoti 3 men. kudikiui ar reikia kazkokio medicininio ar pan.? Gal kas zinote? Dekui 4u.gif

būtent šitą mes geriam, kūdikiui arbatinį šaukštuką tik, galima jį duoti, gali ir jei jau ką duodi, tyrelę kokią, tai ten įmaišyti thumbup.gif aš vaistinėj jį pirkau bigsmile.gif
Atsakyti
Mums uzkietejo kelios dienos pries pradedant valgyti koses. Iki koses buvo viskas ciki, net galvodavau, kad viduriuoja leliukas.Dabar po 3-5 dienas nekakoja schmoll.gif Dabar su muiliuku padejau pakakoti, nupirkau semper slyvu tyreles, laukiu pagerejimo g.gif
Atsakyti