Įkraunama...
Įkraunama...

Ortopediniai įdėklai

QUOTE(Meeeta @ 2011 01 16, 18:27)
Visai netyčia užtikau šią temą. Tai, kad turiu plokščiapadystę žinojau nuo vaikystės, bet kojų neskaudėjo ir niekur nesikreipiau.. Dabar kažkokie skausmai atsirado (man 24m), be to, labai bijau iššokusių kauliukų (taip yra mano mamai).. Sakykite, ar pagelbės padukai tai plokščiapadystei panaikint ar tai tiesiog kojų nuovargiui nuimti?

man padeda, jei esu beju labiau skauda, bet plokciapedyste yra keliu tipu, turetum eiti pas ortopeda ir pasakys kokius ideklus pirkti, as gyd. klausiau ar pades man ideklai, sake kad neistaisys pedos, tai skausma sumazina, nes gal reikes ir operuoti, man krypsta pedikaulis, matosi nuotraukoj labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Edi2 @ 2010 08 13, 08:58)

Taciau metus pravaiksciojusi su padukais, vasara vaiksciojau be ju (prie basuciu vis neprisegdavau) smile.gif Va tada ir pajauciau kokia akivaizdzia nauda man duoda tie padukai. Vaikstant be ju pradejo beprotiskai skaudet klubo sanari, kelio sanarius, kojos pavargusios, skauda. Tai leidzia suvokti, kad sie padai man labai padejo ir padeda  thumbup.gif

Taip, tai pats tiksliausias situ paduku apibudinimas. Stepforward padukus nesioju jau daugiau kaip 3 metai ir galiu tai patvirtinti. Tikrai, kai prie ju pripranti ir su jais vaikstai, nebegali suprasti ka gero jie daro. Jautiesi gerai ir atrodo, kad taip ir turi buti. Bet viska puikiai supranti, kai ju nebeuzsidedi. Su padukais as galiu vaikscioti visa diena ir nejauciu jokio kulnu skausmo. Vos tik pavaikstau be paduku - viskas: kulnyse "ikalta po vini". Skauda ir einant, ir sedint, ir gulint. Man jie labai tinka smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Edi2 @ 2010 08 13, 09:58)
Sveikos,

Rekomenduoju juos visiems, efektas vertas tu pinigu smile.gif

Laba,
atsiliepimai visur tik geri.
Tikiuosi, kad jie teisingi.
Pėdos skauda senai, ypač pavasarį kai prasideda didesnis judėjimas.
Pėda krypsta į vidų, skauda čiurnos kaulai.
Ryt būsiu Kaune, žadu užsukti. Tikiuosi, padės.
Atsakyti
o as skaiciau, kad nuo ploksciapedystes dabar daro operacijas, jei neisisenejus liga... tik nezinau kiek kainuoja ir t.t. gal geriau karta daugiau sumoketi uz implanta, nei visa gyvenima pirkti padukus? kita vertus - ir implantas susideveti turbut gali.
Na, gal ne i tema truputi...
Atsakyti
Deimike, gal ir gerai implantai, bet intervencija ir yra intervencija. Ir svetimkūnis kūne. Man tai priimtina tik kraštutiniu atveju. cool.gif
Atsakyti
Pirksiu Step Forward įdėkliukus, nes kiek domėjausi kitų siūloma produkcija, tai mane gąsdina estetinė išvaizda, o Step Forward dar pusę bėdos, gali ir prie basučių užsidėti, ir prie aukštakulnių.

Panešiojus parašysiu atsiliepimus, nes dabartinė mano padėtis - pavaikščiojus pusvalandį turiu nusimauti batus ir masažuoti kojas, tokie skausmai, nes užspausti nervai. Gydymo kaip ir nėra, vonelės, šildymai, arba operacija po kurios dažniausiai visam gyvenimui lieka nutirpę kojų pirštai doh.gif

Kaina padukų beprotiška, bet jei padės negailėsiu nei vieno lito.
Atsakyti
Na ką, dabar jau galiu papasakoti plačiau apie šiuos įdėkliukus.

Pradžioj dar kartą pasidariau visus tyrimus, išvada - išplokštėjus pėda plius mortono neuroma. Ortopedo/chirurgo rekomendacijos - tik operacija, kuri beja pašalintų pasekmes, bet ne priežąstį, plius 50 % tikimybė, kad nejausiu kojos pirštų. Tai čia dėl neuromos, o dėl plokščiapadystės - įdėklai... visam gyvenimui. Padarė mūsų ortopedai įdėkliukus, kurie beja tiklpo tik į mamos žieminius batus, bet galiu atsakingai pasakyti skausmas sumažėjo.

Iki tol paeidavau 15 min. ir turėdavau sustoti, nusimauti batus, masažuoti kojas, nes skausmas beprotiškas, apie jokias keliones, net pasivaikščiojimus po parduotuves negalejau net galvoti.

Na ir ką, esu jauna, dievinu aukštakulnius, o su mūsų ortopedų gamintais įdėkliukais tai tik į kaliošus... jau nekalbant, kad reiktų keisti visą avalynę, tik jau neįsivaizduoju į kokią doh.gif plius įdėkliukai per dvi savaites gerokai pasinešiojo.
Ir pasisprendžiau pirkti step forward, nulėmė tai, kad tinka į visus batus, ir aukštakulnius, plius garantija 15 metų.... plius basutėse jų beveik nesimato.

Nepasakosiu smulkiai apie pirmą mėnesį kol vyko prisitaikmas prie įdėkliukų - atkentėjau žiauriai, pradėjo atitirpinėti užspausti nervai, skausmas per visą kūną, skaudėjo pradedant pečiais ir baigiant kojų pirštais. Pritaikymas vyko lėčiausia programa ir jei ne sumokėti dideli pinigai būčiau spjovusi į viską - nors kas per tiek metų sugadinta juk negali per kelias dienas grįžti į vietą...

dabartinis rezultatas - pėdų nebeskauda, galiu lakstyti visą dieną, atrodo taip ir turi būti thumbup.gif baigėsi nugaros skausmai, atitirpo kojų pirštai, na ir kas labiausiai džiugina - užsidedu savo jau pamirštus, bet taip mylimus aukštakulnius. Aišku nepiktnaudžiauju, bet be skausmo paeinu. Esu jau pilnavertis žmogus, dabar galiu pasakyti, kad tikrai nesigailiu nei vieno sumokėto lito.

Ir dar - jokios reklamosiš mano pusės, neesu suinteresuota girti ar peikti, tai tik mano asmeninė patirtis.

Ir dar - mano chirurgas tiesiog išsijuokė iš šių įdėkliukų.... tai va taip vat.

Taigi ir kiekvienai linkiu surasti geriausią, tinkamiausią variantą, kad nekentėti tokių skausmų kaip kentėjau aš... man step forward padėjo grįžti į normalų gyvenimą, tikiuosi taip ir bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PUCA @ 2012 04 03, 14:15)
Na ką, dabar jau galiu papasakoti plačiau apie šiuos įdėkliukus.

Labai ačiū, to man ir reikėjo. Seniai apie tuos įdėklus galvojau, bet kaina vis gąsdino. Mano padėtis nėra tokia bloga, kai Jūsų, bet irgi vargstu. Tiksliau, jei batai patogūs, atitinka pėdos išlinkimus arba su spec. padukus, tai vaikščioti galiu. Apie aukštakulnius, siauresnius jau seniai nebesvajoju, šiuo metu patys geriausi ir patogiausi tie lenktais padais batai. Ir po kiemą darbuotis, ir vaikščiojimui tinka. Reikės būtinai tuos padukus įsitaisyti, vasarai padoresnių batelių ar basučių noris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mairux: 03 balandžio 2012 - 13:30
nesioju situos idekliukus jau antrus metus , ne cento sumoketo nesigailiu ,jie tikrai to verti. Nors is pat pradziu labai dvejojau del kainos . Man juos netgi atsiunte i anglija , kadangi pati atvykt negalejau . Tai pirmiausia atsiunte siuntinuka pasidaryt kojos antspaudus ,o pagal juos padare padukus thumbup.gif . Kaip kazkas minejo ,kartais atrodo kad jie jokio poveikio nedaro ,bet tik uztenka iseit be paduku ir supranti ,kad jie tikrai prilaiko kojyte smile.gif
Atsakyti
Labai sudomino šie įdėkliukai, kažin juos ir vaikams na pvz. 4-5 m. gamina? Kainos aišku „stulbinančios“ butų kaip vaikui, bet ko nepadarysi, kad tik geriau butų g.gif Kažkaip tie kiti individualiai daryti įdėklai nelabai patikimi, aišku su jais lengviau vaikščioti, bet tai drėkinti negalima, nes išsikraipo, tai šiaip ne i visą avalynę tinka, turi buti uždaras užkulnis, o plius vaiko ydingas kulniukas formuoja padelį , o ne padelis kojytę schmoll.gif . Vaiko kulniukai, ypač vienas krypsta į išorę, nustatyta skersinė ir išilginė įgimta plokščiapėdystė. Darom aišku mankštas ir padėtis gerėja dėl X kojyčių formos, greičiausiai tą dalyką išaugame, bet tikrai ne be įdėklų pagalbos. Bet vat ypač vieno kulno padėtis varo i neviltį doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akrima: 15 rugpjūčio 2012 - 22:54
QUOTE(PUCA @ 2012 04 03, 13:15)
dabartinis rezultatas - pėdų nebeskauda, galiu lakstyti visą dieną, atrodo taip ir turi būti  thumbup.gif baigėsi nugaros skausmai, atitirpo kojų pirštai, na ir kas labiausiai džiugina - užsidedu savo jau pamirštus, bet taip mylimus aukštakulnius. Aišku nepiktnaudžiauju, bet be skausmo paeinu. Esu jau pilnavertis žmogus, dabar galiu pasakyti, kad tikrai nesigailiu nei vieno sumokėto lito.

Ir dar - jokios reklamosiš mano pusės, neesu suinteresuota girti ar peikti, tai tik mano asmeninė patirtis.

Ir dar - mano chirurgas tiesiog išsijuokė iš šių įdėkliukų.... tai va taip vat.

Labai gerai, jei po kurio laiko parašytumėt, kaip sekasi vaikščioti ilgiau ir daugiau ne tų įdėklų 4u.gif
Atsakyti
Hm...
domiuos šitais. Turiu pilnapėdystę...

Klausimas toks, ar šitie stepforward nesusilpnina dar labiau skliauto raumenų ir raiščių. Na daug kas minit, kad vaikščiojot su jais, o be jų po kiek laiko ėjot ir skaudėjo kojas ir klubo sąnarį (beje šitas sąnarys jaučiasi kirkšnyje).

Esmė ta, kad dabar man vaikštant kojos krypsta į vidų, skauda pėdas, čiurnas, kelius, batus nueinu baisiai... Tai ar šitie įdėklai gydo, ar tiesiog galiausiai be jų negali?
Nors nelabai žinau kaip su ta suaugusių pilnapėdyste, kažkaip mažai informacijos.
Atsakyti