Įkraunama...
Įkraunama...

Kuskusas (Couscous)

Kuskusas su baklažanais
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 04 30, 14:45)
i jokias neužneša  smile.gif  nu man labai skanu su troškintom daržovėm o va mb nu šeip sau nesužavetas liko, sake valgyt galima irnesakyk.gif



sviesto reik negaileti, ir po to gerai maisyti, kad kis birus butu.Dar maciau, kaip imaiso labai daug(stikline ant stiklines) pjaustytu krapu ir slaksto citrinu sultimis.......niam ax.gif
Atsakyti
sakykit, kur yr apirkti stambaus kuskuso? 4u.gif labai skanaus esu valgiusi viesbutyje Turkioj, o Lietuvoj nusipirkau smulkaus, bet nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 05 21, 22:01)




su situo kaip tik ana savaite zaidziau, greita, nesunku ir labai skanu,tai pirmasis rimtas mano susidurimas su baklazanais, anksciau jie man kazkokie itarini buvo blink.gif tai vat pirma syki darant labai sukepe baklazanai, tai visame patiekale labai skurdokai ju buvo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jari @ 2009 06 13, 01:06)
su situo kaip tik ana savaite zaidziau, greita, nesunku ir labai skanu,tai pirmasis rimtas mano susidurimas su baklazanais, anksciau jie man kazkokie itarini buvo  blink.gif tai vat pirma syki darant labai sukepe baklazanai, tai visame patiekale labai skurdokai ju buvo  tongue.gif

Gal per ilgai kepinot? Aš irgi išbandžiau tą recepčiuką - labai thumbup.gif Tik baklažanus ne kubeliais, o juostelėm pjausčiau - tai nesukepė ir jautėsi gerai skonis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2007 10 27, 01:04)
Visada darau labai paprastai, kai noriu kažko greitai, tai pakepinu svogunus, morkytes, dešreles, prieskonių (pagal skonį), kečiupo. Kai viskas gražiai iškepa įpilų vendens ir įberiu kuskuso, sumaišau ir už 10 min. galima valgyti.
O kai yra daugiau laiko tai darau su mėsa.
Prisipirksiu dabar kuskoso ir bandysiu pagal čia sudėtus receptus gaminti.  thumbup.gif

Jei kepi keptuveje tai i ja pili vandens ir beri kuskusa?Ar as teisingai supratau? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledime: 30 rugsėjo 2009 - 11:48
as darau ir saldu kuskusa pusryciams: uzpilu kruopas karstu vandeniu, iberiu siek tiek druskos, ziupsneli cukraus, imetu razinu ir palaikau viska trejeta minuciu, kol isbirinks. per ta laika ant gabalelio sviestuko keptuveje pasitroskinu smulkintu obuoliu, maisytu su ziupsneliu cukraus ir cinamonu. visa sita reikaliuka imaisau i kose. kai uzplaukia noras - pries valgydama dar svieziu medumi pasilaistau. labai gerai essen.gif
Atsakyti
QUOTE(zirza @ 2009 09 30, 15:09)
as darau ir saldu kuskusa pusryciams: uzpilu kruopas karstu vandeniu, iberiu siek tiek druskos, ziupsneli cukraus, imetu razinu ir palaikau viska trejeta minuciu, kol isbirinks. per ta laika ant gabalelio sviestuko keptuveje pasitroskinu smulkintu obuoliu, maisytu su ziupsneliu cukraus ir cinamonu. visa sita reikaliuka imaisau i kose. kai uzplaukia noras - pries valgydama dar svieziu medumi pasilaistau. labai gerai  essen.gif


ačiū už puikią idėją 4u.gif , labai ji man patiko. Aš kuskusą naudoju daugiausiai kaip garnyrą vietoj bulvių ar ryžių, o tavo gaunasi kaip savarankiškas patiekalas pusryčiams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonbonke... @ 2009 06 12, 18:37)
sakykit, kur yr apirkti stambaus kuskuso?  4u.gif labai skanaus esu valgiusi viesbutyje Turkioj, o Lietuvoj nusipirkau smulkaus, bet nepatiko  schmoll.gif


Stambus couscous ar ne bulgur vadinasi?

Aš naudoju couscous prie praktiškai visų savo gaminamų troškinių. Padarau troškinį skystesnį (dedu daugiau luptų pomidorų iš skardinės), nupilu paskui ta skystį kiek man reikia couscous pagamint, dar vandens įpilu jeigu trūksta, užverdu, supilu couscous, nukeliu nuo ugnies, uždengiu ir palieku brinkti. Paskui išmaišau su šakute. Tame skystyje jau būna pakankamai sviesto/riebalų (jei galimu be mėsos, visada įmetu gabalėlį sviesto, pagerina daržovių skonį) ir prieskonių, taigi nieko daugiau ir nebededu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeegar: 15 liepos 2010 - 11:35
Sveikos, o kur jūs perkate tą stambesnį, perlinį kuskusą?
Atsakyti
Kuskusas su vištiena

http://tingiojikiaul...u-vistiena.html

Kuskusas su faršu

http://tingiojikiaul...1/kuskusas.html
Atsakyti
Mielai pasidalinsiu savo firminiu kuskuso receptu wub.gif Puode uzvirinu vadeni, i ji idedu buljonetes, kokius du saukstelius kario prieskoniu. supilu kuskusa, truputi paverdu, o paskui isjungiu ugni ir palieku uzdengta puoda kad isbrinktu. Tuo tarpu keptuvej pakepinu svoguna, tarkuota morka, prikraunu cukinijos, pjaustyto sviezio agurko, brokoliu, uzpilu vandeniu ir istroskinu kol viskas suminksteja, dar irgi idedu kario, druskos. Tada dideliam puode sumaisau kuskusa ir tas istroskintas darzoves, jeigu truksta dadedu druskos. Gaunasi nerealiai skanu thumbup.gif Galima valgyt tiesiog taip, dar skaniau - su grietine.. o geriausia, jeigu tarkim daug lieka, kita diena galima pasidaryt tokius kaip kotletukus/blynukus ir pakepint dar aliejuj. Seile varva thumbup.gif
Atsakyti