
kuskuso gaminti nemoku, bet ragavau pagaminto tikru tikriausio afrikiecio, labai patiko

kaip smagu tiek daug receptu rasti. Kus kusa anksciau virdavau paprastai kaip garnyra prie mesos.
QUOTE(villyte @ 2007 10 26, 14:55)
Idomus patiekalas tas kuskusas, turiu pakeli nusipirkus, reikes pabandyt, vis nesiristu, nes mano seima naujoviu netoleruoja 

aš ir turiu du pakelius, bet nedrįstu, nes maniškiui bile ko burnon neįsiūlysi.. na bet šiandien daug prisiskaičiau variantų, tai manau ryt turėtumėm ragauti...

visi giria, kad skanu, tad ir mes pabandysim.. bet dėl visa ko, ryžių ir aš išvirsiu (kaip čia kažkuri rašė)...

QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 24, 20:13)
Perskaičiau visus receptus, bet neradau tokio, kokį pati sugalvojau: į išvirtas kuskuso kruopas sudedu pakepintus pievagrybius, daug tarkuoto fermentinio sūrio, prieskonių, druskos ir palieku uždengtą puodą, kad sūris ištirptų. Paprasta, greita ir skanu.
Aciu, bandziau, patiko

o kur jūs perkate kuskus'ą Vilniuje? mačiau tiktai IKI buvo kažkaip jau paruoštos su priedais, bet tai mažas maišiukas 4 ar 5 lt..
o kur galima rasti pačių kruopų?


QUOTE(uogelle @ 2008 02 10, 22:06)
o kur jūs perkate kuskus'ą Vilniuje? mačiau tiktai IKI buvo kažkaip jau paruoštos su priedais, bet tai mažas maišiukas 4 ar 5 lt..
o kur galima rasti pačių kruopų? 


Maximose, Rimi tikrai būna. Nes pati pirkau.
Dar vieną receptą radau Ji žurnale:
Vaisių kuskusas
150 g kuskuso
1 pak. mėtinės želė
500 ml daržovių sultinio
apelsino
0,5 st. razinų
4 a.š. smulkintų mėtų
4 a.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis aitriosios paprikos
saujelė skrudintų riešutų
Mėtinę želė išbrinkinti daržovių sultinyje. Suberti nutarkuotą apelsino žievelę, užvirti ir supilti kuskusą. Į masę supilti apelsinų sultis, razinas, riešutus, papriką ir gerai ištrinti, kad neliktų kuskuso gumulėlių. Įmaišyti aliejaus, mėtų ir dar kartą gerai išsukti. Pagardinti prieskoniais.
Tik niekur nematau mėtų žele


Kuskusas su jūros gėrybėmis pagal Oliverį




Skaniai labai atrodo, Cinside


QUOTE(Cinside @ 2008 03 11, 17:55)
o tai iš pavadinimo ir recepta reiketus suprast?

Šiandien gaminau su vištienos skrandukais.
Apviriau skrandukus apie 20 min.;
šiek tiek apkepiau, įpiliau kečiupo
Įpiliau vandens ir patroškinau apie 20 min.
Įmečiau šaldytų daržovių (kam kokios patinka, pas mane buvo: morkytės, žirneliai, kukurūzai, pievagrybiai, paprikos, šparaginės pupelės, kalafijorai), patroškinau apie 10 -15 min.
Prieskoniai, dėjau įvairių: druskos, 5 rūšių pipirų, baziliko, troškintų daržovių, vištienos, kario.
Ir įdėjau kuskuso.
Valgiau su marinuotai agurkėliais.
Buvo labai skanu

Apviriau skrandukus apie 20 min.;
šiek tiek apkepiau, įpiliau kečiupo
Įpiliau vandens ir patroškinau apie 20 min.
Įmečiau šaldytų daržovių (kam kokios patinka, pas mane buvo: morkytės, žirneliai, kukurūzai, pievagrybiai, paprikos, šparaginės pupelės, kalafijorai), patroškinau apie 10 -15 min.
Prieskoniai, dėjau įvairių: druskos, 5 rūšių pipirų, baziliko, troškintų daržovių, vištienos, kario.
Ir įdėjau kuskuso.
Valgiau su marinuotai agurkėliais.
Buvo labai skanu

Nusipirkau vakar, MB kazkaip labai kreivai i ta dezute paziurejo
, sian gal bandysiu ka nors pagamint is cia pateiktu receptuku. O kokias kruopas labiausiai primena skonis? Ryzius? Ar i manu kruopas uznesa?

