Įkraunama...
Įkraunama...

Namo dydis

Projektuojant namą verta pagalvoti apie:

- didesnį, erdvų vonios kambarį - bent jau man tai vienas iš prioritetų
-atskirą sanmazgą vaikams
- sandėliuką, jei namas be garažo
- jei bus pirtelė, kokio dydžio, ar bus priešpirtis, o gal jame kada nors norėsite turėti baseiniuką - jei taip, erdvės reikės gerokai daugiau
- jei turite treniruoklių, ar žadate įsigyti, reikia nuspręsti, kur sportuosite - jei miegamajame, jis tikriausiai bus didesnis
- ar bus atskira skalbykla
- ar bus darbo ar svečių kambarys (pas mus pirmame aukšte miniatiūrinis darbo/svečių kambarėlis, kuris iš pradžių tarnaus kaip vaiko žaidimų kambarys - patogu, nereiks tampyti žaislų į antrą aukštą thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2005 03 18, 14:35)
Na mes svajojom apie toki pat nedideli apie 150 kv su garazu smile.gif
Kambariai vaiku po 14 kv, musu miegamasis 12  blush2.gif  bet is jo isejimasi vonia + drabuzine dar, manau uzteks vietos juk ne sokius miegamam organizuosim smile.gif

Pirmas aukstas gavos siek tiek didesnis nei planavom, bet manau erdves bus smile.gif Svetaine 27, valgomasis 11, virtuve 14  blink.gif  viskas vienoje erdveje + dar holas 16, tai gaunasi gan erdvi patalpa smile.gif virtuve ikomponuota taip kad galima butu statyt pertvara nenukenciant bendram erdves jausmui  4u.gif uch kaip issireiksiau  blush2.gif dar 1 a yra mazyyyyytis darbo/uosvienes kamabriuks  beveik 9 kv  blush2.gif  ir katiline smile.gif bendras namo plotas su garazu gaunas 179kv. Pats tas mano galva smile.gif

Suskaičiavau tavo pirmo aukšto kvadratus: 27+11+14+16+9+5(katilinei)=82 kv.m. Man atrodo, kad nemažai kaip vienam aukštui. Jeigu tavo pirmo aukšto lubos bus mansardinio aukšto grindys biggrin.gif tai, antrajame grindų plotas irgi bus apie 80 kv.m. Taigis, be garažo gaunasi 160!
Matai, aš irgi panašiai savo namuką planavausi. Atrodė, 54 kv.m. bendrai erdvei, holui su laiptine 19, 7 -katilinei (per katilinę į garažą patenkam), tualetui -2. Susidaro ne taip mažai... Ir dar to uošvienės kambariuko neturiu sad.gif
Mansardiniam aukštui tuos pačius 80 kv.m. padalint reikėjo (tilpo 3 kambariai, 2 san. mazgai).
Bet gal architektai jums pasiūlys kokį netipinį variantą g.gif Kad pirmas aukštas didenės kvadratūros, o antras- toks mažėlesnis g.gif Į skaičių žiūrint, 160 kv.m. atrodo nemažai. Bet natūroje, nu man tai neatrodo, kad daug. Kažkaip kitaip nei bute. Pati turėjau 60 kv. m. butą, tai galvojau ką reiks veikt 160 kv.m. Juk beveik 3 kart daugiau. Bet realiai tie kvardratai taip nesijaučia...
Atsakyti
Skaicius as tokius be kableliu nurodziau smile.gif O jei pagal projekta 1a plotas 95.68 + garazas 21.47, 2 a plotas 62.15. Virs garazo balkono nera smile.gif O kaip atrodys kai pastatysim, matysim, popieriuje man labai patinka smile.gif
Atsakyti
gyvenu name, nedideliam 4u.gif ir vistiek dar 2 kambariai negyvenami, tusti doh.gif Nesamone statant nama planuoti patalpas sveciams, sandeliukus, rusius ( man ju niekad neprireike). Vyras sako: " geriausias rusys- maxima, ten ir reikia bulves ir burokus laikyti" biggrin.gif . Diena visi veliames pirmam aukste, toj pacioj patalpoj, o i antra- lipam tik miegoti verysad.gif Yra toks posakis : " Kiek kambariu beturesi, visvien tik viename miegosi" mirksiukas.gif
Atsakyti
Patalpas vien svečiams tai gal ir nesąmonė, bet darbo kambarys galėtų birsti svečių/močiutės kambariu, jei ką smile.gif
Sadnėliukas nebūtinai bulvėms ir burokams. Jei nėra rūsio, garažo - kur bus laikomi dviračiai, visokie lyg ir reikalingi, bet ilgai nenaudojami rakandai, vaiko vežimai (pvz., vieno vaiko jau "išaugti" ir taupomi kitam), nesezoniniai daiktai - rogės vasarą, valtelė žiemą ir pan. Jei yra garažas, žinoma, jis gali perimti sandėliuko funkcijas.
Miegamasis, be abejo, tik vienas, o ką, būna ir po kelis? rolleyes.gif Bet ūgtelėję vaikai turėtų turėti kiekvienas svao atskirą kambarį...
Atsakyti
Nemanau, kad yra koks absoliučiai teisingas sprendimas. Ne vien tik tai svarbu, ko nori, dar yra ir tai, ką gali. Ir sklypas daug ką nulemia- štai viena mama rašo, kad reikia tik plokščius, kuo daugiau žemės užimančius statyti- o jei sklypukas 4-6a, užstatyta teritorija, aplink visi dviejų aukštų su mansardom? O jei tai tik "plyšys" tarp kitų pastatų? Jei sklypas su dideliu aukščių perkryčiu, irgi protinga tai panaudot, statyt gal ir su rūsiu iš vienos pusės, nors dabar esą jų nereikia. dar vienas argumentas-jei teritorija nėra tankiai apgyvendinta, šeima negausi, moteris ne drąsuolė, gal jai visai nepatiks perspektyva likt su vaikais nakvot vieno aukšto name su kiaurom vitrinom... Aš tai bijau, man nejauku. Reikia įvertinti ir tai, ar kuris iš šeimos narių neturi spec. poreikių, gal tai dailininkas, muzikas, mokslininkas-jam reikės, ko gero, atskiros patalpos. O gal kas turi ar planuoja privačią praktiką, pvz., advokato? Tai irgi gali nulemt patalpų kiekį ir išplanavimą.

Dėl visokių balkonų tai turiu savo nuomonę-jei namas mieste, teritorija užstatyta, sklypas nedidelis, tai terasa gali būt superinis sprendimas.jei ruošiatės gyvent užmiesty, eikit pastovėt ant žolės, o ne į balkoną.

Kambario dydžio irgi nėra "geriausio", yra higienos normos, o viskas, kas jas viršija, jau skonio, asmeninio poreikio ir pinigų kiekio reikalas.

Viena aišku-šiuo metu populiariausi apie 150kv.m. namai .Tai, matyt, nulemta ir vidutinio kredito dydžio, nes didžioji dauguma naujų statybų vykdoma iš skolintų lėšų, antra vertus, didelio namo eksploatacija nėra pigi, tai irgi kriterijus. Drįstu teigti, kad po kelių metų vėl imsim statyt daugiau didesnių namų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 18 kovo 2005 - 22:14
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 18, 23:14)
Dėl visokių balkonų tai turiu savo nuomonę-jei namas mieste, teritorija užstatyta, sklypas nedidelis, tai terasa gali būt superinis sprendimas.jei ruošiatės gyvent užmiesty, eikit pastovėt ant žolės, o ne į balkoną.

va del sitos priezasties mes ir neturim anei vieno balkono smile.gif
Atsakyti
Dėl šitos priežasties pas mus terasa apačioje, terasa viršuje ir dar balkonėlis smile.gif

Beje, netgi dideliam sklype užmiestyje smagu pastovėti balkone, jei iš jo matosi puikūs vaizdai... wub.gif
Atsakyti
dovanokit, bet kaip susitvarkyti 180 kv. nama???
mano butas apie 60 kv.m., tai kol kambarius sutvarkau, isplaunu grindis - ziu sestadienio jau ir nera... O nuo minties, kad reiktu plauti triskart daugiau, tai ne tik grindu, bet ir namo nesinori doh.gif
tiesa, planuojam statyti namuka - 80-100 kv. m. na gal su palepe 120 kv. m., kuriu nereiktu nei irengineti nei tvarkyti tongue.gif

berasant sove mintis - kas savaitgali tvarkyciau po trecdali namo tongue.gif
Atsakyti
I namu tvarkyma reik ijungt visa seimyna 4u.gif
Atsakyti
O mes visada galvojom,kad mums 150kv/m bendro ploto per akis,bet kai pradejom deliotis ko reikia,tai gaunasi kad vien gyvenamo ploto 130kv/m reikia,o kur dar holas,wc,vonia,katiline,garazas,taigi gaunasi bendrai apie 200Kv/m

Taigi pirmam aukste planuojam virtuve su perejimu i valgomaji,o valgomasis toks kaip ir sujungtas su svetaine,virtuve 12-14kv/m, valgomasis su svetaine 38-40kv/m,pirmame aukste bus darbo kambarys,is ten skaitysiu SM biggrin.gif ,planuojam ,kad jo plotas bus 12-14kv/m,dar bus prie virtuves sandeliukas apie 4kv/m,wc ir vonia,katiline,kadangi musu sklypas ne mieste,reikes kurenti kietu kuru,taigi kad neruktu visi dumai i kolidoriu,tai einant i katiline ispradziu ieini i skalbykla,o tada durys i katiline.Na vat toks ir pirmas aukstas,dar tiesa garazas salia,iejimas i garaza is namu tikriausiai bus per katiline(dar nenusprendem)
O antram aukste(mansardoje) tevu miegamasis 18-20kv/m is tevu miegamojo iejimas i garderobine ir i wc su vonia.I ta pat wc ir vonia iejimas yra ir is kolidoriaus.Ir virsuje dar bus 2 kambariai(po 12-14kv/m),turetu buti vaikams(kai ju bus mirksiukas.gif )
Ai dar iseitu vienas kambarelis virsuje,virs pirmo auksto svetaines,bet mes darysim atvira erdve,is balkono virsuje atstojancio laiptine ir kolidoriu matysis pirmame aukste esanti svetaine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paiduke: 20 kovo 2005 - 15:55
Man labiau rūpi, ne kaip sutvarkyti, bet kiek kainuos šildymas... g.gif

Mamyteširdele, juk 180m2 - tai bendras namo plotas, t.y. ne tik gyvenamos patalpos, bet ir holai, laiptai, mūsų atveju ir dvi terasos biggrin.gif , wc, drabužinė, skalbykla ir t.t. Ne viską reikės taip dažnai ir taip kruopščiai tvarkyti, o paūgėję vaikai, manau, savo kambarius apsikuops patys smile.gif
Atsakyti