Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

QUOTE(ezys1 @ 2005 06 16, 12:30)
Kas gali isverst ? smile.gif

Paprasyk TV Pagalbos megalol.gif
Atsakyti
QUOTE(ezys1 @ 2005 06 16, 12:30)
Kas gali isverst ? smile.gif

Niu ezy1, gal net iki ligoninės tu perlenkei lazdą??? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
jo tikrai patarimai thumbup.gif , na as irgi kartais saviskiui pleksteleju su ranka per sikniuka,, jei matau, kad jis tiesiog specialiai neklauso
Atsakyti
manau ir be musimo galima apseiti ax.gif
Atsakyti
Aš irgi prieš mušimą.Ankščiau šiek tiek gavo, gal porą kartų, su ranka, bet pati po to jų gailėdavau.Daugiau rankos nekeliu, ne prie širdies man šitie dalykai.Vaikai net neatsimena kada gavę.Ir patys visiem giriasi , kad jų mama nemuša.Pastebėjau, kad vaikai tada labiau nebijo pasisakyt, net jeigu ir blogai kažką padarė.Mažiau melo ir apgaulės.Ir tuo aš didžiujuosi.
Atsakyti
Na, reikia pripažinti, kad mano dukrytės yra gavę ir rykštelės, ir diržo...Žinoma, tai buvo seniai. Kokiais atvejais? Tada, kai visiškai neklausydavo. Sakai vieną kartą - negirdi, antrą - negirdi ir taip toliau iki kokių 6-7 kartų. Manau, taip vaikai bando tėvus. O kas bus, jei neklausysiu? Jei nieko nebus, galima neklausyti ir toliau. Be to, paskutinį kartą sakai - jei neklausysi, gausi diržo. Kas belieka, jei vaikas ir tada neklauso ir negirdi? Juk pažadą reikia ištęsėti. Visada stengiausi tą daryti, ką bepažadėčiau. Jei po tokio pasakymo nieko nedaryčiau, vaikas suprastų, kad tai tik tuščias gasdinimas ir neverta imti į galvą. Lupau vaikus iš viso gal 3 kartus, bet to užteko. Dabar kai pasakau, klauso iš karto, nors praėjo jau daug metų. Ir žino, jei pasakiau - tai taip ir bus. Jos sako savo draugėms - mūsų mama visada ištęsi savo pažadus. Dabar nežinau, gal ir blogai dariau, bet kai jų pačių paklausiu, ar reikėjo, ar gerai dariau, atsako, kad iš tikrųjų reikėjo. Beje, šiaip su dukrom esam geros draugės.
Atsakyti
Nezinau, dar aisku neteko aukleti dirzu ir lupti, per mazas vaikas.
Pati gaudavau vaikistije, daznai... buvo uz ka. Nesakau kad buvau blogu vaiku, kazkaip nesamoningai prisidirbdavau. Dabar esu dekinga uz tai tevams! Protingi zmones supras kodel, o neprotingams neaiskinsiu, nes vistiek nesupras. Tik tai vienas dalikas: Ar jus isitikine, tie kurie sugalvojo aukliti ikalbejimais, kad vaikui tai ateitije bus i nauda. Jei tikrai galvojat kad taip, tai pirmin, jei sekunde susimastet, tai pagalvokit dar valandike, o geriau deniale. Nes itariu kad klistat!
O jei jau kalbeti ko nereikia dariti.. tai as manau kad nereikia pasiduoti isterijai. Kaip apgauletina ziureti kada kaikurios mamos rekia iki tokios stadiojos kada pritruksta oro ir negali istarti zodzio. biggrin.gif As ne apie savo mama. Teko matyti drauges mamos prepoli. Rezultatas tokio elgesio: vaiko nervai.. venas pavadinimas; mamos negerbia ir nenori su ja bendrauti, nes net paprastas klausimas pradeda erzinti ir vaikas pradeda agresiviai atsakinet. Ir t t . Baisoka, ar ne?
tai gi geriau doti per uzpakaliuka, negu rekti valandom. Tokiu kalbu, kaip taisikle, vaikas po kurio laiko paprasciausiai negirdi.
Atsakyti
QUOTE(bambukas @ 2005 09 02, 16:36)
manau ir be musimo galima apseiti ax.gif

drinks_cheers.gif Sutinku.
Dar prieš porą dienų sakė per žinias, kad rengiamas įstatymas, griežtai draudžiantis mušti vaikus. thumbup.gif
Atsakyti
reikia mušti, ty auklėti tada, kai dar vaikas nežino apie įstatymus ir išvis kas per daiktas anas yr mirksiukas.gif
Atsakyti
pati esu gavus kartą - pamoka visam gyvenimui biggrin.gif daugiau netampiau likimo už ūsų tongue.gif
savo mažąją į kampą esu pastačius, tai dižiausia bausmė, kurią jai teko išgyvent - ji labai raudojo, bet poto šilkinis vaikas thumbup.gif
maža ji dar, bet supratinga clap.gif
Atsakyti
Manote tas įstatymas bus į naudą??? Ar nepradės vaikai augti laukiniais kaip Anglijoj pvz? Ten kiek girdėjau jei vaikas daužo tavo telefoną į sieną vadinasi ne vietoj pasidėjai pats kaltas ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
Esu tik ranka plekstelejusi per sikna, kad rimtai musti, tai tikrai ne net nepagalvociau apie tai, cia jau nervus reikia stiprinti jeigu norisi savo vaika prilupti, arba jau kazka jis baisaus butu padares, cia kalbu apie vyresnius vaikus, virs 12 metu, o ka mazametis gali tokio padaryti, kad reiketu arba noretusi ji prilupt??? As esu pries vaiku smurta!!!!!!!!!
Atsakyti