Įdomu kodėl tie, kurie muša vaikus, nemuša savo draugų, kolegų, pažįstamų ar viršininko, kai šie netinkamai pasielgia?
Smurtas, kad ir koks jis būtų (pliaukštelėjimas, mušimas diržu), yra smurtas ir jam nėra jokios pateisinamos priežasties. Tai yra paprasčiausiais susidorojimas su fiziškai silpnesniu ir negalinčiu apsiginti asmeniu.
Neseniai skaičiau apie mokslininkų atliktą tyrimą. Buvo apklausti asmenys smurtavę prieš vaikus, sutuoktinius, tėvus ar gyvūnus. Pasirodo, beveik visi jie vaikystėje patyrė smurtą. Man tai panašu į pingpongą: aš tau - tu man arba kitam.
Esu vos kelis kartus gavusi vaikystėje, tačiau nuoskaudos iki šiol liko, nors praėjo jau daug metų. Nenorėčiau, kad mano vaikas nešiotų širdyje tokias nuoskaudas.
QUOTE(VJM @ 2005 10 25, 13:43)
Įdomu kodėl tie, kurie muša vaikus, nemuša savo draugų, kolegų, pažįstamų ar viršininko, kai šie netinkamai pasielgia?
Todėl, kad visų pirma, aš už juos ir jų veiksmus neatsakau. Visų antra,visai nenoriu jų užauginti gerais žmonėmis. Visų trečia, jei jie arba jų elgesys man nepatinka, aš galiu pakeisti darbą, paduoti juos į teismą, nedraugauti ir pan.
QUOTE(Blobse @ 2005 10 25, 14:59)
Todėl, kad visų pirma, aš už juos ir jų veiksmus neatsakau. Visų antra,visai nenoriu jų užauginti gerais žmonėmis. Visų trečia, jei jie arba jų elgesys man nepatinka, aš galiu pakeisti darbą, paduoti juos į teismą, nedraugauti ir pan.
Blobse,
sutinku, kad vaiko nepaduosi į teismą, jo nepakeisi ir neišmainysi (na, nebent atiduotum į vaikų namus), o vaiką geru žmogumi galima užauginti ir be mušimo.
na, kam ta fizinė agresija, juo labiau nukreipta prieš patį brangiausią žmogų?
aš turiu pusantrų metukų sūnų. visai neseniai išmoko muštis. galėčiau atgal trinktelti, bet nemanau, kad tai būtų išeitis. tiesiog arba paimu jo rankytę į savo ranką ir baru: va, kokia tu, rankyte, esi negera, kad mamą ar tėtį skriaudi. tai vaikas tada "myliu myliu" daro (priglaudžia savo veidą prie manojo arba apsikabina). o dar veiksmingesnė priemonė palikti vaiką vieną kambaryje kelioms minutėms pasakius, kad mama su juo draugaus tik tuomet, kai nebesimuš. labai padeda.
QUOTE(VJM @ 2005 10 25, 16:50)
Blobse,
sutinku, kad vaiko nepaduosi į teismą, jo nepakeisi ir neišmainysi (na, nebent atiduotum į vaikų namus), o vaiką geru žmogumi galima užauginti ir be mušimo.
aš turiu pusantrų metukų sūnų. visai neseniai išmoko muštis. galėčiau atgal trinktelti, bet nemanau, kad tai būtų išeitis. tiesiog arba paimu jo rankytę į savo ranką ir baru: va, kokia tu, rankyte, esi negera, kad mamą ar tėtį skriaudi. tai vaikas tada "myliu myliu" daro (priglaudžia savo veidą prie manojo arba apsikabina). o dar veiksmingesnė priemonė palikti vaiką vieną kambaryje kelioms minutėms pasakius, kad mama su juo draugaus tik tuomet, kai nebesimuš. labai padeda.
Jeigu būčiau tobulas žmogus, gal taip ir elgčiaus. O esu tokia kokia esu, kartais pikta, pavargus, serganti, todėl kantrybės aiškinti ne visada yra. Tuomet ir pliaukšteliu. O dėl to, kai vaikas mušasi nieko negaliu sau padaryti, instinktyviai duodu atgal. Aišku nesmarkiai. Todėl manęs vaikas ir nemušdavo/nemuša. O vat močiutei, kuri auklėdavo tik žodžiais, dažnai kepšteldavo. Dar ir dabar kartais pliaukšteli.
QUOTE(Blobse @ 2005 10 25, 16:08)
Jeigu būčiau tobulas žmogus, gal taip ir elgčiaus. O esu tokia kokia esu, kartais pikta, pavargus, serganti, todėl kantrybės aiškinti ne visada yra. Tuomet ir pliaukšteliu. O dėl to, kai vaikas mušasi nieko negaliu sau padaryti, instinktyviai duodu atgal. Aišku nesmarkiai. Todėl manęs vaikas ir nemušdavo/nemuša. O vat močiutei, kuri auklėdavo tik žodžiais, dažnai kepšteldavo. Dar ir dabar kartais pliaukšteli.
Blyn

QUOTE(Jurgana @ 2005 10 25, 16:51)
Blyn
, kai tu pasensi, tai gal saugokis, kad tavo vaikas su kokiu plaktuku tau "instinktyviai" per galvą nekepšteltu. Arba bus pavargęs, sergantis, o tu jį "sena bobulka" sunervinsi ir gausi į skūrą, nieko jis su savim "negalės padaryti" 

QUOTE(VJM @ 2005 10 25, 13:43)
Esu vos kelis kartus gavusi vaikystėje, tačiau nuoskaudos iki šiol liko, nors praėjo jau daug metų. Nenorėčiau, kad mano vaikas nešiotų širdyje tokias nuoskaudas.
Aš irgi...nuoskaudų likę lygiai nulis...kas nori tas nuoskaudas sureikšmina. Ir tiek

QUOTE(Jurgana @ 2005 10 25, 17:51)
Blyn
, kai tu pasensi, tai gal saugokis, kad tavo vaikas su kokiu plaktuku tau "instinktyviai" per galvą nekepšteltu.

Nu man toks noras kepštelėt su plaktuku nei su niekuo kitu nekyla, jau rašiau - nieko gero, bet pernelyg dramatizuoti paskirų pliaukštelėjimų tikrai nereikia. Kraššštutinumai čia moteriškės, kraštutinumai

QUOTE(ewita @ 2005 10 25, 22:15)

Galima rasti ir kitokių pavyzdžių, tik ne Akistatoje (beje apie šito leidinėlio objektyvumą išvis patyliu), o žmoniškesnėje spaudoje...gyvenime taip pat....
Taip pat galima rast analogiškų negražių pavyzdžiu ir šeimose, kur vaikai buvo auginami, lepinami ir jau jokiu būdų nė pliaukšt, o va užauga lygiai tokiais pat "Akistatų" herojais.
Žmonės žvėrim vien nuo pliaukštelėjimo netampa.
QUOTE(Jurgana @ 2005 10 25, 17:51)
Blyn
, kai tu pasensi, tai gal saugokis, kad tavo vaikas su kokiu plaktuku tau "instinktyviai" per galvą nekepšteltu. Arba bus pavargęs, sergantis, o tu jį "sena bobulka" sunervinsi ir gausi į skūrą, nieko jis su savim "negalės padaryti" 

Na žinai, jei aš senė būdama, vaikščiosiu paskui savo vaiką ir niuksėsiu, per veidą jam trankysiu iš niekur nieko, tai tegu jau jis man plaktuku vožteli.
Nežinau, ar nesupratot, ar nenorėjot suprast, kad jeigu vaikas mane muša, tai ir atgal gauna. Ir geriau, kad tai suprastų namie su savais, o ne šokinėdamas prieš vyresnius ir stipresnius svetimus žmones, kurie nepliaukšės, o gerai duos į kailį arba uždarys į cypę. Ne veltui žmonės sako, kad geriau, kai auklėja savas ne svetimas.
QUOTE(Chikipiki @ 2005 09 29, 23:08)
Nezinau, dar aisku neteko aukleti dirzu ir lupti, per mazas vaikas.
Pati gaudavau vaikistije, daznai... buvo uz ka. Nesakau kad buvau blogu vaiku, kazkaip nesamoningai prisidirbdavau. Dabar esu dekinga uz tai tevams! Protingi zmones supras kodel, o neprotingams neaiskinsiu, nes vistiek nesupras. Tik tai vienas dalikas: Ar jus isitikine, tie kurie sugalvojo aukliti ikalbejimais, kad vaikui tai ateitije bus i nauda. Jei tikrai galvojat kad taip, tai pirmin, jei sekunde susimastet, tai pagalvokit dar valandike, o geriau deniale. Nes itariu kad klistat!
O jei jau kalbeti ko nereikia dariti.. tai as manau kad nereikia pasiduoti isterijai. Kaip apgauletina ziureti kada kaikurios mamos rekia iki tokios stadiojos kada pritruksta oro ir negali istarti zodzio.
As ne apie savo mama. Teko matyti drauges mamos prepoli. Rezultatas tokio elgesio: vaiko nervai.. venas pavadinimas; mamos negerbia ir nenori su ja bendrauti, nes net paprastas klausimas pradeda erzinti ir vaikas pradeda agresiviai atsakinet. Ir t t . Baisoka, ar ne?
tai gi geriau doti per uzpakaliuka, negu rekti valandom. Tokiu kalbu, kaip taisikle, vaikas po kurio laiko paprasciausiai negirdi.
Pati gaudavau vaikistije, daznai... buvo uz ka. Nesakau kad buvau blogu vaiku, kazkaip nesamoningai prisidirbdavau. Dabar esu dekinga uz tai tevams! Protingi zmones supras kodel, o neprotingams neaiskinsiu, nes vistiek nesupras. Tik tai vienas dalikas: Ar jus isitikine, tie kurie sugalvojo aukliti ikalbejimais, kad vaikui tai ateitije bus i nauda. Jei tikrai galvojat kad taip, tai pirmin, jei sekunde susimastet, tai pagalvokit dar valandike, o geriau deniale. Nes itariu kad klistat!
O jei jau kalbeti ko nereikia dariti.. tai as manau kad nereikia pasiduoti isterijai. Kaip apgauletina ziureti kada kaikurios mamos rekia iki tokios stadiojos kada pritruksta oro ir negali istarti zodzio.

tai gi geriau doti per uzpakaliuka, negu rekti valandom. Tokiu kalbu, kaip taisikle, vaikas po kurio laiko paprasciausiai negirdi.
va jums ir musimo rezultatai. akivaizdus poziuris i gyvenima!!! protingi supras, o neprotingiems neaiskinsim.
idomu, o jeigu vyras taip tauksteltu, kai nepaklausai, nepadarai ir pan.. tikriausiai tai vadintumete smurtu.