Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

QUOTE(Karbynė @ 2005 10 27, 18:48)
Tavo atveju ne  mirksiukas.gif tyčia parašiau - bet kas labai nori pritempt, gali ir taip painterpretuot. Turėjau dėstytoją, kuri sakė, kad vaikui išvis nė "ne" negalima sakyt  doh.gif

nu ten pagal pvz. kokia japonu kalba gal ir neiseina pasakyti ne, nes jie is viso nelabai turi tokiu zodziu...bet blink.gif gal yra tokiu protingu tevu ir tobulu vaiku, kurie isauga be draudimo, o vien vidiniu supratimu angel_not.gif as siuo atveju, toli esu nuo tobulybes angel_sadangel.gif lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2005 10 27, 20:35)
nu ten pagal pvz. kokia japonu kalba gal ir neiseina pasakyti ne, nes jie is viso nelabai turi tokiu zodziu...bet blink.gif gal yra tokiu protingu tevu ir tobulu vaiku, kurie isauga be draudimo, o vien vidiniu supratimu angel_not.gif as siuo atveju, toli esu nuo tobulybes angel_sadangel.gif  lens.gif

Oi tu dėl to "ne" tai sakyčiau nė nesvarstyk...čia mano galva su pedagogine tobulybe niekaip nesusiję - na suprantu, kad negali būt auklėjimo VIEN draudimais, bet pvz. pono Dievo dauguma įsakymų taip pat prasideda "ne" ...tai taip čia su tuo tobulumu rolleyes.gif O vaizduot, kad nėra ir jo nesakyt vaikui (niekada) mano galva iš tiesų gali tik tos kalbos, kurios "ne" neturi ....bet kuriuo atveju bandant jo žūt būt išvengt mano galva ne tik kad nenubrėži vaikui jokių ribų, bet ir manipuliuoji juo bandydamas pasakyt tą patį , tik aplinkiniais keliais rolleyes.gif
O dėl japonų matyt teks pasidomėt tongue.gif
Atsakyti
[quote=Karbynė,2005 10 27, 07:37]
Arba kartais tas kitaip vadinama - moooralinis smurtas tongue.gif ir vertinama nė kiek ne geriau nei lupimas tongue.gif Čia šiaip rolleyes.gif

Xaiva, leliukas vienas atvejis, anas dažniausiai iš žioplumo ir vaikiškumo užsispiria, o ne iš didelio piktumo... o tu va pasakyk kaip reikėjo elgtis Šiaurės atveju, kai viskas "humaniško" išbandyta ir vaikelis jau gerokai nebe leliukas? rolleyes.gif
[/quote
drinks_cheers.gif tikrai tikrai, bet fizinės bausmės ne išeitis patikėkit manim,vaikas pradeda pykti ir neapkęssti ir norėti atkeršyti.Svarbu nuo dūšios pasikalbėti, ir nepavėluoti, bendrauti su juo kiekvieną laisvą minutę kol nesusvetimėjo, nes vėliau draugų nuomonė pasidaro svarbiausia.Surasti raktą į vaiko širdį tikrai įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(xaiva @ 2005 10 28, 16:34)
fizinės bausmės ne išeitis patikėkit manim,vaikas pradeda pykti ir neapkęssti ir norėti atkeršyti.

Aš gi tikiu tongue.gif kad fizinės bausmės ne išeitis...tiesiog sakau, kad būna situacijų kuriose mamos tuo metu nemato kitos išeities...nekalbu apie nušlajavimus diržu ...bet plaukštelėjimas pe subiniuką kartais suveikia...ne visiem turbūt.....kaip ne visiems suveikia ir gražios kalbos, kurios vaikams dažnai atrodo tiesiog kaip pamokslavimas, žodžiu - dar viena priežastis neapykantai tongue.gif
Iš savo patirties galiu pasakyt, kad nei noras keršyt, nei neapkęsti nekilo - matyt gavau ne šiaip - žinojau, kad tas yra mano veiksmo pasekmė ir psio tongue.gif Nežinau kokio piktumo ir pagiežos kupinas turi būti vaikas, kad pradėtų už pliaukštelėjimą ranka per subinę regzti keršto tėvams planus...tikrai turi būti kažkas daugiau, nei tik tai.
O apie atvejus kai vaikas lupamas kuo papuola ir kur papuola , už nieką ir už viską - patyliu...Tikrai sutinku, kad tai žiauriai žaloja mažą žmogelį...kai iki mėlynių uždaužoma už tai kad verkia iš alkio, kad juokias ar išvis kad kvėpuoja. Va tokiem "neadvokatausiu" schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 10 28, 15:01)
...bet plaukštelėjimas pe subiniuką kartais suveikia...ne visiem turbūt.....kaip ne

Taigi o kitiems tėveliaims atrodo tik pliaukštelėjimas ir neapskaičiuoja jėgos ir faktas kaip blynas ir inkstus atkrėst gali, jau geriau žabas per nuogas kinkas ir skauda ir jokios žalos sveikatai tongue.gif
Ir moralų vaikai nemėgsta, dar bambėjimų-pradeda nebereaguoti išvis-tiesiog stebuklingai išsijungia klausa, na kaip televizoriaus garsą išjungi ir viskas biggrin.gif ,
net neverta moralizuoti, geriau pasakyti vieną kart ir nekartoti.
Atsakyti
QUOTE(xaiva @ 2005 10 28, 22:59)
geriau žabas per nuogas kinkas ir skauda ir jokios žalos sveikatai tongue.gif

A jei ir neapskaičuoja ? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2005 10 28, 20:50)
A jei ir neapskaičuoja ? tongue.gif

Sušers sau per kojas tongue.gif , vat teip vat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xaiva @ 2005 10 29, 09:45)
Sušers sau per kojas tongue.gif , vat teip vat mirksiukas.gif

Tak nebyvajet tongue.gif
Atsakyti
Mane lupdavo, ir tikrai daug, su diržu, tuo kur kilimus purto, laidu... Kartais net apsisisiodavau blink.gif Ir mano vaikams kartais pliaukšteli (ko negaliu pakęst) gun_bandana.gif Iki šiol jaučiu nuoskaudą, ir negaliu paklaust mamos, kodėl taip darė, negaliu, ir viskas frusty.gif
Bet pati irgi esu pliaukštelėjus su diržu porą kartų sūnui doh.gif mad.gif Ir tikrai dėl to labai graužiuosi cry.gif Tiesa, nežinau kodėl tai dariau, bet pažadėjau sau, kad nepasikartos
Atsakyti
Men lupo gal pora sykiu dirzu. Maciqau, kaip sese lpo irgi pora sykiu ir sventai bijoja, kad man taip nebutu. Todel viena syki paslepiau visus dirzus buvusius namie, net nuo mamos rankinuko nusegiau blush2.gif Uzmeciau uz nepajudinamos sofos ir rado ten po poros metu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2005 10 29, 18:11)
Men lupo gal pora sykiu dirzu. Maciqau, kaip sese lpo irgi pora sykiu ir sventai bijoja, kad man taip nebutu. Todel viena syki paslepiau visus dirzus buvusius namie, net nuo mamos rankinuko nusegiau blush2.gif Uzmeciau uz nepajudinamos sofos ir rado ten po poros metu biggrin.gif

Saunuole thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
vta vakar apturejau is vaiko puses santaza. As siuliau derybas, jis ne i kalbas, paskui visas isterikoje mane puole..gavo per subiniuka..o tada abu apsikabinome, jis manes atsiprase as jo, kad sudaviau ir viskas issiprende wub.gif . Pliaukstelejima suveike kaip koks konflikto issprendimo mygtukas..bet aisku, taip ne visada buna.
Su mano vaiku jega ir liepimais nieko nesipresi...visada reikia diplomatijos ir kompromisu..vargina, bet is kitos puses tai labai ugdo kantrybe doh.gif kito kelio nelabai yra, nes kiti metodai tiesiog neveikia.
Atsakyti