Musu maze - nepaklusnumo isikunijimas. Bet sugalvojom visai nebloga, efektyvia ir svarbiausia, nesmurtine bausme. Kai ka nors neleistino daro, viena karta pasakom, kad negalima taip elgtis, ir jeigu ir toliau nekreipia demesio, daro savo, isnesam ja i koridoriu, pasodinam ant ten esancio kilimo (tik ne kilimelio prie duru) ir paliekame mazdaug minutei. Jeigo bando keltis ir eiti - grazinam atgal, tol kol ten issedi apie minute. Po tos bausmes elgesys pasikeicia. Aisku, iki kito karto, bet kita karta vel ta pati kartojam. Kol kas veikia fantastiskai, tikiuosi, kad ir toliau taip bus.
Beje, kai keiciu pampersa, jeigu nesiduoda keiciama, spardosi, tai, kaip man patare viena forumiete, tiesiog pastatau dukra ant grindu ir is karto iseinu is kambario, uzdarau duris ir palieku ja viena. Po puses minutes sugriztu ir ramiai be spardymosi pakeiciu pampersa.
Dziaugiames, kad bent jau kol kas tos "bausmes" veikia. Nes apie fizines bausmes (dauzymus, pliauksejimus per sedimaja ar kitur) net pagalvoti nenorim.
QUOTE(saldainia @ 2006 02 20, 09:59)
Kiek skaiciau knygoje : vaikas jau penkta menesi pradeda rodyti savo oziukus ir nuo to laiko jau reikia ji pratinti prie auklejimo. O kad truputi ir palupsi nieko blogo as tame nematau, kadangi kaip pasiziuri koks dabar jaunimas, tai net baisu darosi. va avasara vaziuoju su pilvu, nestumas 7 menesi, baisiai karsta o jaunimas sau issidrebes ir sedi ant keduciu lyg bobulytes. Nors imk ir pasakyk gal galetum uzleisti atsisesti man juk taip sunku. Zinoma, tik vaikas turi suprasti uz ka yra lupamas.
tai taip iseina kad pradedam lupt vaikus nuo 5men nes jie jau rodo carakteri

nu nermolaseniu zodziu nebuvau girdejus
ka ten tu priluipsi juk tokio amziaus vaikiukui gali buti ir pilvelis ir dantai

QUOTE(saldainia @ 2006 02 20, 10:59)
Kiek skaiciau knygoje : vaikas jau penkta menesi pradeda rodyti savo oziukus ir nuo to laiko jau reikia ji pratinti prie auklejimo. O kad truputi ir palupsi nieko blogo as tame nematau, kadangi kaip pasiziuri koks dabar jaunimas, tai net baisu darosi. va avasara vaziuoju su pilvu, nestumas 7 menesi, baisiai karsta o jaunimas sau issidrebes ir sedi ant keduciu lyg bobulytes. Nors imk ir pasakyk gal galetum uzleisti atsisesti man juk taip sunku. Zinoma, tik vaikas turi suprasti uz ka yra lupamas.
Kas cia per knyga

nu apie lupima...cia tai klausimas. man asmeniskai kartais sunku valdytis, gal viena karta ir esu ikretus dirza. taciau labai svarbu po to nesijausti kaltai, islikt sipri ir sakta. nes jei vaikas bet dalelyte pajus, kad jus del to blogai pasijutot, kita kart jis darys ka nores ir visai nebijos, kai jam pasiulysit dirziuka, nes jam uzsifiksuos, kad mamyte manes tikrai nemus, nes jai po to bus negera. ir dar viena taisykle: ka pazadi, ta reikia isteset. jei vaikas ikyriai ka daro ir jus netekusios kantrybes pasaket, kad duosiu i uzpakali, tai trecia karta nereiktu kartot, tiesiog pasirizt ir pliaukstelt.tegul zino, kad pazadeta zodi mamyte visada istesi...
Man ranka nekyla musti vaiko, nes myliu ta maziuka uz abu- save ir teti, kurio neturi
Bet patikekit, mergaites, kad buna, jog pliauksteliu ranka arba patasau. Tai mano silpnumo israiska. Bet, jei nezinote gyvendamos su vyrais, gyvendami tik su mamomis vaikuciai islempa, jie gatavi mamai ant galvos uzsilipti, visiskai neklauso
Si savaitgali daviau su delnu net du kartus, pastaciau i kampa. O kodel?O todel, kad i mano griezta tona ir prasymus, reikalavimus, maldavimus sesti ant puoduko jis sutinka su pasiuteliska sypsena. Pripazistu, kad dazna sakysite, kad kvaila musti vaika del to.Mano mama buvo tada, mate, bet nestabde. Gal del to as ir pamaniau, kad reiktu pliaukstelti
Mano mociute, uzauginusi tris dukras, sake mano mamai, jei kada nebebus kitos iseities, musk per uzpakali, bet ne per niekur kitur, nes gali vaika rimtai suzaloti.
Daug kas sako, kad vaikutis ir taip jau islepes. Tai kaip man zinoti, gerai ar blogai aukleju, kai salia nera mylincio tetuko
Taip ir gyvenu blaskydamasi tarp sazines kanciu ir vaiko auklejimo metodu. Stengiuosi nekelti balso, tas man sekasi. Bet va jau kaip ir metas butu atsisveikinti su tom sauskelnem, jau 2.5 metu, o jis tik velniukiskus signalus man siuntineja ir net nesiruosia klausyti
Aisku, bus dar rimtesniu bedu, bet gal mes ismoksime susikalbeti, susiklausyti.Mums visai nedaug truksta

QUOTE(uups @ 2006 01 27, 08:38)
pasedek 5 min vonioj uzsirakinus (pasirupink isanksto kokiu knygu ar laikrasciu kad turetum ten). Arba tiesiog nekreipk demesio kai ji shalia voliojasi, uzsiimk savo darbais,- pasivolios ir nustos. Patikek,- isbandyta. Maniskis vos keleta kartu griuves yra,- labai greit suprato kad nieko voliojimasis nepakeis 

Aš darau panašiai

QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 18, 18:00)
TU ZIAURI

Papildyta:
QUOTE(AgnePagne @ 2006 02 27, 14:26)
Man ranka nekyla musti vaiko, nes myliu ta maziuka uz abu- save ir teti, kurio neturi
Bet patikekit, mergaites, kad buna, jog pliauksteliu ranka arba patasau. Tai mano silpnumo israiska. Bet, jei nezinote gyvendamos su vyrais, gyvendami tik su mamomis vaikuciai islempa, jie gatavi mamai ant galvos uzsilipti, visiskai neklauso
Si savaitgali daviau su delnu net du kartus, pastaciau i kampa. O kodel?O todel, kad i mano griezta tona ir prasymus, reikalavimus, maldavimus sesti ant puoduko jis sutinka su pasiuteliska sypsena. Pripazistu, kad dazna sakysite, kad kvaila musti vaika del to.Mano mama buvo tada, mate, bet nestabde. Gal del to as ir pamaniau, kad reiktu pliaukstelti
Mano mociute, uzauginusi tris dukras, sake mano mamai, jei kada nebebus kitos iseities, musk per uzpakali, bet ne per niekur kitur, nes gali vaika rimtai suzaloti.
Daug kas sako, kad vaikutis ir taip jau islepes. Tai kaip man zinoti, gerai ar blogai aukleju, kai salia nera mylincio tetuko
Taip ir gyvenu blaskydamasi tarp sazines kanciu ir vaiko auklejimo metodu. Stengiuosi nekelti balso, tas man sekasi. Bet va jau kaip ir metas butu atsisveikinti su tom sauskelnem, jau 2.5 metu, o jis tik velniukiskus signalus man siuntineja ir net nesiruosia klausyti
Aisku, bus dar rimtesniu bedu, bet gal mes ismoksime susikalbeti, susiklausyti.Mums visai nedaug truksta 
na as pliauskteliu kai nervai nebelaiko, bet lupti tai jau neeeeeee.
O kas liecia puoduka tai kiek ir bardavausi, ir graziuoju kalbedavau niekas nepadejo, kol viena ryta beveik pries metus laiko atsikele ir pradejo prasytis, taip ir po siai dienai sekmingai pats sedasi. Tik va per pietu miega prisisioja i lova, o nakties metu niekada praktiskai

na as pliauskteliu kai nervai nebelaiko, bet lupti tai jau neeeeeee.
O kas liecia puoduka tai kiek ir bardavausi, ir graziuoju kalbedavau niekas nepadejo, kol viena ryta beveik pries metus laiko atsikele ir pradejo prasytis, taip ir po siai dienai sekmingai pats sedasi. Tik va per pietu miega prisisioja i lova, o nakties metu niekada praktiskai

QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 18, 15:00)
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 18, 15:11)
tu juokauji aisku

QUOTE(saldainia @ 2006 02 20, 11:59)
Jau greit savo vaika lupt pradesi, kai kaprizinsis?

As tikiuosi, mokesiu vaika auklet be musimu. As pati labai blogai jauciausi lupama, kai buvau mazyte ir tikrai nenoriu, kad mano vaikas ta patirtu.
Noriu pasidalinti tokia problemele su mamomis,kurios augina 2,5-3 metu vaikus.Mano sunelis visiskai neklauso,kai subari,ar liepi nedaryt ,tai kas nedera ar bloga.Kartais tenka imtis fiziniu bausmeliu-dirziuko per uzpakaliuka.Bet nemanau,kad tai iseitis,nes uz 10 minuciu pamirstama ir vel neklauzada ....kaip vaikui idiegti,kad klausytu mamos ir tevelio zodinio sudrausminimo ?
Aciu uz pasidalinima problema.
Gitana.
Gitana.
QUOTE(NYgitana @ 2006 04 17, 17:52)
Noriu pasidalinti tokia problemele su mamomis,kurios augina 2,5-3 metu vaikus.Mano sunelis visiskai neklauso,kai subari,ar liepi nedaryt ,tai kas nedera ar bloga.Kartais tenka imtis fiziniu bausmeliu-dirziuko per uzpakaliuka.Bet nemanau,kad tai iseitis,nes uz 10 minuciu pamirstama ir vel neklauzada ....kaip vaikui idiegti,kad klausytu mamos ir tevelio zodinio sudrausminimo ?
Gitana.
Gitana.
Na, na, vien uz tai, kad paklausei ar galima must vaika, tai tave mes tuoj vaiku teisiu apsaugai paskusim

Asmeniskai as manau, kad kai kuriems vaikams sudrausminti, gal ir balso pakanka, bet kai kuriems tai ir per uzpakali duot reikia.
QUOTE(Leksa @ 2006 04 18, 21:00)
Na, na, vien uz tai, kad paklausei ar galima must vaika, tai tave mes tuoj vaiku teisiu apsaugai paskusim
pasiskaityk, yra net tema, kurioj rasoma kaip net balso pries vaika pakelt sudrausminant negalima
Asmeniskai as manau, kad kai kuriems vaikams sudrausminti, gal ir balso pakanka, bet kai kuriems tai ir per uzpakali duot reikia.

Istatymus ir pati zinau...nereikia primint...as turejau galvoje apie ta pacia problema pasidalinti su kitomis mamomis.