Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

QUOTE(jurgita_b @ 2005 03 18, 16:40)
sorry, bet jau vien zodis "lupti" skamba ziauriai. As asmeniskai esu absoliuciai ir kategoriskai PRIES bet koki smurta: tiek fizini, tiek psichologini. jokiu budu nemusciau savo vaiko, nes tai nera iseitis. jei jau iki to prieinama, reiskia kazkur yra spraga auklejime. be to, su vaikais galima labai gerai susisneketi, jei parodai, kad jis- lygiavertis zmogus, o ne tas, kuriam vis sakoma: eik is cia, nesikisk, dink, ne tavo reikalas ir t.t. esu maciusi laaaaaabai "sunkiu" vaiku, kuriems net spec. istaigu reikia, bet is ten jie iseina "pataisytais" ir be jokios fizine jegos isaukleti. taigi jokio musimo negali buti(as kalbu apie ta, kuri klausei, o ne pakstelt per sikniuka:). be to, fizine bausme- didziausias pazeminimas vaikui ir nesugebejimas suaugusiam iveikti jo kitais budais. tik del to, kad esam suauge ir stipresni uz vaikus, nesuteikiama teise juos musti. o jei jau labai norisi suduoti, suskaiciuokim geriau iki 10(gal kam iki 20reikes), ar nueikim i sali, kol praeis ituzis. mirksiukas.gif

Aš irgi kategoriškai prieš bet kokį smurtą schmoll.gif schmoll.gif . Esu bendravus su nemažai vaikų, kurių ir charakteriai skirtingi, bet jeigu jie mato, kad laikai vaiką lygiaverčiu sau žmogum, tai visai kitaip į tave žiūri mirksiukas.gif Visada įmanoma susitarti ir paaiškinti gražiai. Fizinės bausmės man atrodo kaip pripažinimas sau pačiam (suaugusiam), kad jis nesugeba vaiko auklėt normaliais būdais, todėl griebiasi fizinio auklėjimo. Ir iš viso, tie visi posakiai "už vieną muštą 10 nemuštų duoda" ir pan., man atrodo absurdiški. Kai nesugebi vaikui žmoniškai kažko išaiškint, tada lieka auklėti baime. Bet kas iš to? Po to vaikai pradeda bijot, o pagarbos vis tiek nejaus.
Dar vienas dalykas: vaikui kažkur pasąmonėj formuojasi nuostata, kad fizinėm bausmėm galima priverst silpnesnį tavęs klausyt. Ar ne dėl to vaikai pradeda skriaust vieni kitus?
O visiems tiems, kurie už fizines bausmes, norisi pasakyti tą patį, ką kažkada sakė etikos dėstytoja: įsivaizduokit, kad jūs padarot kažką ne taip, nusižengiat kokiai priimtai taisyklei ir štai, atsiranda koks nors fiziškai stipresnis žmogus ir nusprendžia jus paauklėt. Pliaukšt porą kartų. Ar labai smagu būtų? Vaikas irgi jaučia tą patį, tai kokia teisę kažkas turi naudot prieš jį jėgą vien todėl, kad fiziškai yra stipresnis?
Žema.
Atsakyti
Mano lialiui tik 13 menesiu, o jau ozius rodo. Tikrina jie mus tikrina, laukia kada kantrybe pasibaigs, ir nieko labai nepadarysi reikia tik laukti kol isaugs. Nesakau kartais truksta ta kantrybe tai koki sprigta ipaisau, turbut del to kad pati grusia is tetes gaudavau, bet taip musti nemusu, nes manau kad naudos is to jokios. o kai jau nesuvaldomas, tai mainu ka nors siulau arba suni pasaukiu, pastarasis ji geriausiai nuramina, nes labai jau draugai abudu ir kamuoliu zaidzia ir krize pamirsta. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gven @ 2006 04 29, 18:46)
Mano lialiui tik 13 menesiu, o jau ozius rodo. Tikrina jie mus tikrina, laukia kada kantrybe pasibaigs, ir nieko labai nepadarysi reikia tik laukti kol isaugs. Nesakau kartais truksta ta kantrybe tai koki sprigta ipaisau, turbut del to kad pati grusia is tetes gaudavau, bet taip musti nemusu, nes manau kad naudos is to jokios.  o kai jau nesuvaldomas, tai mainu ka nors siulau arba suni pasaukiu, pastarasis ji geriausiai nuramina, nes labai jau draugai abudu ir kamuoliu zaidzia ir krize pamirsta. bigsmile.gif

O su suniuku tai tikrai isivaizduoju,kad vaikui paprasciau susitarti,nei su mama ar teveliu.Tikrai,smagu ,kad turite suniuka!Ir gera iseitis,kai vaikas neklauso.
as irgi bandau perkalbineti kazka manais siulydama,oziukus isvydama... schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
mano sunui irgi 2.5 m. ir susiduriau su ta pacia problema, bet bandau sudrausinti zodziu... karta sudaviau ranka per uzpakali, bet po to simta kartu pasigailejau. pasijauciau tokia kalta pries savo mazuliuka... atsiprasiau... a kai jis mane apkabino ir pabuciavo, pasakes 'nieko', apsizliumbiau ir prisiekiau niekad taip nebausti... kur kas veiksminga bausme pvz. diena be multiku ar kitu pramogu. turi paaiskinti, kodel negalima, kodel mama pyksta ir t.t. jis maziukas, bet ne toks jau ir kvailas, viska supranta... jei jau taikai fizine bausme, tai bent jau pasistenk, kad baustum ta pacia minute (butu idealu), kai jis daro blogai, kitaip jam sunku bus suprasti uz ka baudi...
Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2006 04 29, 15:45)
Aš irgi kategoriškai prieš bet kokį smurtą  schmoll.gif  schmoll.gif . Esu bendravus su nemažai vaikų, kurių ir charakteriai skirtingi, bet jeigu jie mato, kad laikai vaiką lygiaverčiu sau žmogum, tai visai kitaip į tave žiūri  mirksiukas.gif Visada įmanoma susitarti ir paaiškinti gražiai. Fizinės bausmės man atrodo kaip pripažinimas sau pačiam (suaugusiam), kad jis nesugeba vaiko auklėt normaliais būdais, todėl griebiasi fizinio auklėjimo. Ir iš viso, tie visi posakiai "už vieną muštą 10 nemuštų duoda" ir pan., man atrodo absurdiški. Kai nesugebi vaikui žmoniškai kažko išaiškint, tada lieka auklėti baime. Bet kas iš to? Po to vaikai pradeda bijot, o pagarbos vis tiek nejaus.
Dar vienas dalykas: vaikui kažkur pasąmonėj formuojasi nuostata, kad fizinėm bausmėm galima priverst silpnesnį tavęs klausyt. Ar ne dėl to vaikai pradeda skriaust vieni kitus?
O visiems tiems, kurie už fizines bausmes, norisi pasakyti tą patį, ką kažkada sakė etikos dėstytoja: įsivaizduokit, kad jūs padarot kažką ne taip, nusižengiat kokiai priimtai taisyklei ir štai, atsiranda koks nors fiziškai stipresnis žmogus ir nusprendžia jus paauklėt. Pliaukšt porą kartų. Ar labai smagu būtų? Vaikas irgi jaučia tą patį, tai kokia teisę kažkas turi naudot prieš jį jėgą vien todėl, kad fiziškai yra stipresnis?
Žema.

Visiškai drinks_cheers.gif ,smurtas prieš vaika-tai žemas lygis,paskui vaikas ir laikosi tos nuostatos kad mane muše tai ir aš galiu duoti į skurą.Man vaikysteje taip pat taike fizine bausme dažniausiai(kaip mama sakydavo) iš reikalo,nes labai mėgdavau pameluoti(o gal PAFANTAZUOTI).Po tokiu ekzekuciju jausdavausi šlykščiai,nekesdavau mamos ir vis sakydavau kad pabegsiu iš namu. Pati neesu be nuodemes,buvo ir man pykčio ir beegiškumo priepoliu,bet po to jausdavausi laaabai šlykščiai(iškart prisimindavau savo vaikyste) verysad.gif Vakas verkia o tu peiki save už bejegiškuma ir supranti kad tai buvo beprasmis dalykas,taigi pasedejau apmasčiau situacija ir nuejau vaiko atsiprašyti.Manau kad vaikus daugiau veikia moraline nei fizine bausme jie labai vertina tevu pasitikejima ir bijo ji prarasti.
Atsakyti
QUOTE(SUNO @ 2006 04 28, 22:41)
As savo vaiku, niekada nelupau ir nelupsiu,galima ir be lupimo apsieiti.Ir man gaila tu vaiku kuriuos mamos lupa

JĖZAU, apšviesk protą šitoms moterims, kurios čia nesąmones rašo.
Negi manai, kad bent kuri sveiko proto motina gali taip mušti vaiką, kad pakenktų jo sveikatai? Ir negi esi sutikusi tokių vaikų, kurie savo elgesiu tiesiog "nesiprašytų" įkertami į užpakalį?
Nereikia gailėt tų vaikų, kurie gauna nuo normalių mamų (ne bomžių). Jei mamos įkrečia - tai tik gero norėdamos. Yra dalykų kur kas baisesnių negu tai.
Atsakyti
Esu gavusi pylos nuo tėvo šešiolikos metų.Ir buvo dėl ko,bet prisimenu visą gyvenimą. bigsmile.gif Savo vaikų nemušu,nebuvo tokio nusikaltimo,kad tektų paimti diržą. g.gif Čia jau nežinau ką reikia padaryti,kad imti diržą. g.gif
Aš tik prisimenu,kaip mušiau seserį,kai ji manęs neklausė.Skirtumas tarp mūsų 6 metai,bet irgi pamenu lygšiolei.Jaučiausiai paskui baisiai. verysad.gif
Atsakyti
as taip pat pries tai kad reikia vaikus lupti reikia pasistenkti susitarti graziuoju truputi pasaukiu pakeliu balsa ir vaikutis klauso bent jau kolkas bet tikiuosi kad to neprireiks nes to daryti visai nenoriu schmoll.gif schmoll.gif na bet jaei neiseis geruoju susitarti tai teks tada ir pliuksteleti nes manau kad nera tokio vaiko kuris nebutu gaves per uzpakali nuo tevu nesakau kad ten jau ziauriai musti vaika schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif tik svelniai suduoti per uzpakaliuka blush2.gif
Atsakyti
Ash kartais duodu per uzpakaliuka karteli, bet nestipriai aisku, kad nusiramintu. blush2.gif Manau, kad nera cia ko diskutot, jug visi vaikuciai skirtingi, vieni supranta kai jiems paaiskina, o kiti isvis nesiklauso jokiu ikalbinejimu, ir kas belieka pavargusiai nuo darbu ir oziuku mamai? Uh.. pasiseke toms mamytems kurie turi ramus vaikucius, bet tai neriaiskia, kad jie turi cia vaizdot gerio isikunijima ir drasiai izeidinet (citoju): 'gaila tu vaiku kuriuos mamos lupa'. Mane lupdavo vaikistei, ir ash nesigailiu, myliu tevus, gerbiu ir jie yra svelniausi tevai pasaulije! Ash pries naujoves, ash uzh patikrinta amziais auklejima! BET NE UZH ZHIAURUMA PRIES VAIKUS. Viskas turi buti su saiku ir blaivu protu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2006 01 23, 00:14)
nereik sakyt 100 kartu....taip tikrai ateityj dirzo prireiks doh.gif  pasakei 'negalima", nesureagavo- nemauni toliau pamperio, o pasodini vaika i vezhimeli ar iseini i kita kambari ir uzsidarai, etc. Po kokiu 3-5 minuciu vel bandai maut pamperi, jei viskas kartojasi,- vel palieki vaika  viena. Po keliu tokiu 'treniruociu' zinos, kad 'negalima' yra tvirtas. Tas pats su vonia,- nereaguoja, perspeji, "jei tashkysies,- teks ishlipt",- tashkosi,- ishtrauki be komentaru, nushluostai,aprengi, kishi i lova. Basta.
Jei znaibosi/mushasi, galima paprasciausiai stipriai suimt ir palaikyt rankytes, jei paleidus vel kartos,- vel palaikyt. Nors, bent jau mano vaikui, geriau veikdavo,kai as tiesiog iseidavau is kambario. Sekmes 4u.gif

Mes irgi taip auklejam drinks_cheers.gif svarbu vaikui isaiskinti kodel jisai negales to ar ano daryti ,jeigu bus sitaip ar kitaip ax.gif ir laikytis savo zodzio .
Esu tos nuomones ,kad musimas tai tevu silpnumo irodymas .
Kada jus dazniausia vaikus musate g.gif tiksliau del kokiu priezasciu.
Atsakyti
QUOTE(Bremen @ 2006 05 04, 22:48)
Mes irgi taip auklejam  drinks_cheers.gif svarbu vaikui isaiskinti kodel jisai negales to ar ano daryti ,jeigu bus sitaip ar kitaip  ax.gif ir laikytis savo zodzio .
Esu tos nuomones ,kad musimas tai tevu silpnumo irodymas .

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Chikipiki @ 2006 05 04, 21:06)
Ash kartais duodu per uzpakaliuka karteli, bet nestipriai aisku, kad nusiramintu.  blush2.gif Manau, kad nera cia ko diskutot, jug visi vaikuciai skirtingi, vieni supranta kai jiems paaiskina, o kiti isvis nesiklauso jokiu ikalbinejimu, ir kas belieka pavargusiai nuo darbu ir oziuku mamai? Uh.. pasiseke toms mamytems kurie turi ramus vaikucius, bet tai neriaiskia, kad jie turi cia vaizdot gerio isikunijima ir drasiai izeidinet (citoju):  'gaila tu vaiku kuriuos mamos lupa'. Mane lupdavo vaikistei, ir ash nesigailiu, myliu tevus, gerbiu ir jie yra svelniausi tevai pasaulije! Ash pries naujoves, ash uzh patikrinta amziais auklejima! BET NE UZH ZHIAURUMA PRIES VAIKUS. Viskas turi buti su saiku ir blaivu protu.  mirksiukas.gif

Negi tu galvoji ,kad pas mus nemusancias vaikai visi angelai doh.gif Kantrybes ir nervu tai kainuoja tik dalis mamu pasirinko trupesni kelia tai yra jeigu nepatinka man tavo elgesys tai pliaukstelnu per uzpakali ir atlikau savo auklejama programa doh.gif .
Manau kaip tik daugelis mamu "del to amziais patikrinto auklejimo " iesko kitu auklejimo budu .
Atsakyti