QUOTE(jurgita_b @ 2005 03 18, 16:40)
sorry, bet jau vien zodis "lupti" skamba ziauriai. As asmeniskai esu absoliuciai ir kategoriskai PRIES bet koki smurta: tiek fizini, tiek psichologini. jokiu budu nemusciau savo vaiko, nes tai nera iseitis. jei jau iki to prieinama, reiskia kazkur yra spraga auklejime. be to, su vaikais galima labai gerai susisneketi, jei parodai, kad jis- lygiavertis zmogus, o ne tas, kuriam vis sakoma: eik is cia, nesikisk, dink, ne tavo reikalas ir t.t. esu maciusi laaaaaabai "sunkiu" vaiku, kuriems net spec. istaigu reikia, bet is ten jie iseina "pataisytais" ir be jokios fizine jegos isaukleti. taigi jokio musimo negali buti(as kalbu apie ta, kuri klausei, o ne pakstelt per sikniuka:). be to, fizine bausme- didziausias pazeminimas vaikui ir nesugebejimas suaugusiam iveikti jo kitais budais. tik del to, kad esam suauge ir stipresni uz vaikus, nesuteikiama teise juos musti. o jei jau labai norisi suduoti, suskaiciuokim geriau iki 10(gal kam iki 20reikes), ar nueikim i sali, kol praeis ituzis. 

Aš irgi kategoriškai prieš bet kokį smurtą

Dar vienas dalykas: vaikui kažkur pasąmonėj formuojasi nuostata, kad fizinėm bausmėm galima priverst silpnesnį tavęs klausyt. Ar ne dėl to vaikai pradeda skriaust vieni kitus?
O visiems tiems, kurie už fizines bausmes, norisi pasakyti tą patį, ką kažkada sakė etikos dėstytoja: įsivaizduokit, kad jūs padarot kažką ne taip, nusižengiat kokiai priimtai taisyklei ir štai, atsiranda koks nors fiziškai stipresnis žmogus ir nusprendžia jus paauklėt. Pliaukšt porą kartų. Ar labai smagu būtų? Vaikas irgi jaučia tą patį, tai kokia teisę kažkas turi naudot prieš jį jėgą vien todėl, kad fiziškai yra stipresnis?
Žema.