Įkraunama...
Įkraunama...

Ar reikia "lupti" vaiką?

QUOTE(Filase @ 2008 12 17, 17:25)
Sunku pasakyt kas geriau rekt ant vaiko ar i uzpakali ikrest. Aisku jei kaip pipima sako vaikas saukia ant mamos tai vaika reiktu pamokint. Aisku nebutinai ten iskarto ji lupt. Galima pagazdint kad jei dar pasauksi teks dirza atsinest. O jei dar vaikas jo neragavo tai gal tikrai butu pamoka. Aisku ziurint kiek vaikui metu jei labai mazas tai tada negalima net apie lupima galvot. Kas del sudavimo ranka tai cia nepadeda jie net nepajaucia skausmo cia tik sutapimas kad vaikas pagerejo. Maniskiai tai ir neklauso labai.

Kas geriau rėkti ar mušti, tai čia maždaug kas geriau šnapsas ar cigaretės? Šiaip tai geriausia nei rėkti, nei mušti, o protingai rasti gerą motyvaciją. Šiaip mušimas neauklėja vaiko, nebent gąsdina... Čia amžina tema darosi, o vistiek didžiajai daugumai atrodo, kad muštis tarsi privaloma, jeigu ne kasdien, tai bent jau kartais. O apie kažkokį susikalbėjimą, tarpusavio supratimą ir mokymą kažkaip kalbų mažai. Turbūt paprasčiausia užrėkti arba užtvoti, ir tada įsivirauja "tvarka ir teisingumas". Tik kaži kodėl tik savo vaikus dėl neklausymo, nelipimo ant galvos ar palangės mušimu auklėjam? Gal gerai būtų vyrus taip "paauklėti"? Baisu atgal gauti? Nu pvz. rūko, ir duodi su tapke per šikną, praktiškai gyvybę išgelbėti galima lotuliukas.gif
Iš tikrųjų baisu, kad jau mažiukams leliukams rodoma, kaip reikia muštis blink.gif O mokomosi daugiausia iš pavyzdžių blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 12 17, 22:35)
Kas geriau rėkti ar mušti, tai čia maždaug kas geriau šnapsas ar cigaretės? Šiaip tai geriausia nei rėkti, nei mušti, o protingai rasti gerą motyvaciją. Šiaip mušimas neauklėja vaiko, nebent gąsdina... Čia amžina tema darosi, o vistiek didžiajai daugumai atrodo, kad muštis tarsi privaloma, jeigu ne kasdien, tai bent jau kartais. O apie kažkokį susikalbėjimą, tarpusavio supratimą ir mokymą kažkaip kalbų mažai. Turbūt paprasčiausia užrėkti arba užtvoti, ir tada įsivirauja "tvarka ir teisingumas". Tik kaži kodėl tik savo vaikus dėl neklausymo, nelipimo ant galvos ar palangės mušimu auklėjam? Gal gerai būtų vyrus taip "paauklėti"? Baisu atgal gauti? Nu pvz. rūko, ir duodi su tapke per šikną, praktiškai gyvybę išgelbėti galima  lotuliukas.gif
Iš tikrųjų baisu, kad jau mažiukams leliukams rodoma, kaip reikia muštis blink.gif O mokomosi daugiausia iš pavyzdžių blink.gif

Fantastiška wub.gif Niu nerealiai sutinku drinks_cheers.gif Laaaabai aiškiai ir gražiai aprašei wub.gif
Atsakyti
"Lupti" esu gavusi berods gal pora kartu gyvenime, ir tik nuo mamos, tetis niekad manes nemuse, nedrysdavo pakelti ranka, tik grieztai pabardavo, o broliui kliudavo daugiau uz isdaigas, labai jau pasiutes buvo biggrin.gif O savo mazaja isdykele pabaru kartais, ir i sikna uzmetu, bet po to sedziu ir cray.gif cray.gif . Kaip cia daugelis raso , tuo metu buna -nelaiko nervai, bet juk didziausia nuodeme suduoti savo vaikui! Juk galima aukleti ir kitaip!. Taip, kad linkiu visiems susitvardymo, kantrybes, ir ramybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 12 17, 20:35)
Kas geriau rėkti ar mušti, tai čia maždaug kas geriau šnapsas ar cigaretės? Šiaip tai geriausia nei rėkti, nei mušti, o protingai rasti gerą motyvaciją. Šiaip mušimas neauklėja vaiko, nebent gąsdina... Čia amžina tema darosi, o vistiek didžiajai daugumai atrodo, kad muštis tarsi privaloma, jeigu ne kasdien, tai bent jau kartais. O apie kažkokį susikalbėjimą, tarpusavio supratimą ir mokymą kažkaip kalbų mažai. Turbūt paprasčiausia užrėkti arba užtvoti, ir tada įsivirauja "tvarka ir teisingumas". Tik kaži kodėl tik savo vaikus dėl neklausymo, nelipimo ant galvos ar palangės mušimu auklėjam? Gal gerai būtų vyrus taip "paauklėti"? Baisu atgal gauti? Nu pvz. rūko, ir duodi su tapke per šikną, praktiškai gyvybę išgelbėti galima  lotuliukas.gif

vyra must ustai kad jis ruko blink.gif nu,nu,kai mano dukra pradeda oziuotis patikekit jokie susitarimai,jokie svelnumai jai nepadada ji dar specialei oziuojasi,tada imuosi kitu priemoniu,i uspakali taip tvoju kad pajustu ir i kampa.ir ozei isgaruoja
Atsakyti
QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 12 18, 10:45)
vyra must ustai kad jis ruko  blink.gif nu,nu,kai mano dukra pradeda oziuotis patikekit jokie susitarimai,jokie svelnumai jai nepadada ji dar specialei oziuojasi,tada imuosi kitu priemoniu,i uspakali taip tvoju kad pajustu ir i kampa.ir ozei isgaruoja

o ka darot, jei vyras "uzsioziuoja" ir is principo atsisako padaryti, ko jus prasote? ir jokie svelnumai jam nepadeda?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 12 18, 12:01)
o ka darot, jei vyras "uzsioziuoja" ir is principo atsisako padaryti, ko jus prasote? ir jokie svelnumai jam nepadeda?

Tada reikia susirasti motyvacija-pvz meiluzi rolleyes.gif Ir jei tada vyras nesureguoja, vadinasi, neperauklesit, neverta net stengtis irnesakyk.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 12 18, 12:01)

a ką čia bepadarysi ...šaukšai po pietų
vadinasi vaikystėj mažai lupt gavo, kad neklauso lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 12 18, 10:45)
vyra must ustai kad jis ruko  blink.gif nu,nu,kai mano dukra pradeda oziuotis patikekit jokie susitarimai,jokie svelnumai jai nepadada ji dar specialei oziuojasi,tada imuosi kitu priemoniu,i uspakali taip tvoju kad pajustu ir i kampa.ir ozei isgaruoja

Todėl susitarimai ir nepadeda, nes yra auklėjama užtvojimu į užpakalį. Čia kaip toj dainos - nieks kits čia nekalts, motinėlė tu pati. biggrin.gif Jeigu nuo pat pradžių būtum auklėjusi susitarimais, tai ir padėtų, bet tikriausiai buvo pasirinktas paprastesnis būdas - užtvojimas per užpakalį, tai vaikas ir įprato klausyti tik tokio auklėjimo būdo.
Aš neleidžiu sau naudoti smurto prieš vaikus, nors kartais taip pritrūksta kantrybės. Tokiomis minutėmis man susitvardyti padeda toks dalykas: visada iškyla klausimas, jeigu aš nesugebu susitvarkyti su 5 metų vaiku, ką darysiu , kai jam bus 15? Negi ir tada bandysiu jam užtvoti per užpakalį? blink.gif Tai man padeda susitvardyti ir ieškoti kitų priėjimo būdų prie vaiko ir kolkas nesiskundžiu. Aišku būna, kai susipykstame, bet vienas arba kitas garsiau pašaukiam, papykstam, paskui praeina, pasikalbam ir susitaikom. Jeigu aš būnu kalta aš atsiprašau vaiko, jeigu vaikas savo "ožiukus" parodo, tai irgi jau pradeda suprasti, kad negerai pasielgė ir ateina "pasišnekėti" . biggrin.gif
Tai vieną kartą vaikas ir aiškina, tik dabar neprisimenu kam, sako mano mama kartais būna pikta, bet aš pats jos neklausau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 18 gruodžio 2008 - 12:18
QUOTE(*saulė* @ 2008 12 18, 11:15)
Todėl susitarimai ir nepadeda, nes yra auklėjama užtvojimu į užpakalį. Čia kaip toj dainos - nieks kits čia nekalts, motinėlė tu pati.  biggrin.gif Jeigu nuo pat pradžių būtum auklėjusi susitarimais, tai ir padėtų, bet tikriausiai buvo pasirinktas paprastesnis būdas - užtvojimas per užpakalį, tai vaikas ir įprato klausyti tik tokio auklėjimo būdo.
Aš neleidžiu sau naudoti smurto prieš vaikus, nors kartais taip pritrūksta kantrybės. Tokiomis minutėmis man susitvardyti padeda toks dalykas: visada iškyla klausimas, jeigu aš nesugebu susitvarkyti su 5 metų vaiku, ką darysiu , kai jam bus 15? Negi ir tada bandysiu jam užtvoti per užpakalį?  blink.gif Tai man padeda susitvardyti ir ieškoti kitų priėjimo būdų prie vaiko ir kolkas nesiskundžiu. Aišku būna, kai susipykstame, bet vienas arba kitas garsiau pašaukiam, papykstam, paskui praeina, pasikalbam ir susitaikom. Jeigu aš būnu kalta aš atsiprašau vaiko, jeigu vaikas savo "ožiukus" parodo, tai irgi jau pradeda suprasti, kad negerai pasielgė ir ateina "pasišnekėti" .  biggrin.gif
Tai vieną kartą vaikas ir aiškina, tik dabar neprisimenu kam, sako mano mama kartais būna pikta, bet aš pats jos neklausau  blush2.gif

ji tik pradejo ozius rodyti nesenai,kaip pradejo eiti i darzeli,anksciau as su ja susitardavau,tai iseina jai vaikui uzduodi per uzpakali,tai reiskia smurtas blink.gif nu prajuokinai motinele lotuliukas.gif as vaiko kiekviena diena nebaudziu,tai buna gal i menesi karta
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 12 18, 10:01)

lai jis nedaro,nuoto jam tik blogiau devil.gif
Atsakyti
Mušti galima...iki kokių 14...paskui jis tave muš...
Atsakyti
QUOTE(Linuke. @ 2008 12 18, 10:49)
a ką čia bepadarysi ...šaukšai po pietų
vadinasi vaikystėj mažai lupt gavo, kad neklauso  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif jo mazai su juo kalbedavo,musiet,per svelniai kalbedavo su juo biggrin.gif reikejo su juo daugiau bendrauti.muset dirzo nera mates? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(GalBut @ 2008 12 18, 17:33)
Mušti galima...iki kokių 14...paskui jis tave muš...

nu kad tik nepradedu must! reikia aukleti o neauginti kerstinga vaika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 12 18, 18:08)
ji tik pradejo ozius rodyti nesenai,kaip pradejo eiti i darzeli,anksciau as su ja susitardavau,tai iseina jai vaikui uzduodi per uzpakali,tai reiskia smurtas  blink.gif  nu prajuokinai motinele  lotuliukas.gif  as vaiko kiekviena diena nebaudziu,tai buna gal i menesi karta

O jeigu tau vyras karta nuo karto trinktelėtų per sakykim snukį, ar tai nebūtų smurtas?

Jeigu tu vaiką muši, tai parodai, kad ir jis taip gali elgtis. O kad vaikas rodo ožius, čia yra normalu visi vaikai praeina tą periodą, bet su ožiais tikrai reikia ne mušimu kariauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 18 gruodžio 2008 - 21:55