Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio grupėje - skirtingo amžiaus vaikai

Maniškė irgi eina į mišrią grupę, esu laaaabai patenkinta thumbup.gif
Ji yra vidury tarp trimečių ir penkiamečių, tai iš vyresnių mokosi, o jaunesnius globoja, ir auklėtojos thumbup.gif , su visais normaliai apsisuka, ir vyresnius dar raidyčių bei skaičių pamoko, tai ir maniškė jau susidomėjo thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi pati dirbu darzelyje ir daznai tenka uzeiti i grupes, tai jose matau ivairiu situaciju. Is aukletoju pasakojimu, tai joms zymiai geriau dirbti su vienodo amziaus vaikais, beje pas mus tokiu grupiu dauguma. Yra keletas ir misriu. Na, nepasakyciau, kad tai labai geras variantas. Vyresniems vaikams tikrai neidomu su mazesniais, jiems tarsi primetamas "broliuku" ir "sesuciu" vaidmuo. Tu vyresnis, turi padeti jaunesniam apsirengti, nusirengti ir t.t Vyresnieji tikrai tuo nepatenkinti. Ir tai ka jus matote atejusios pasiimti vaiku, patikekit toli grazu nera viskas taip idealu, kaip atrodo. sad.gif Aisku, man del to labai gaila, nes ir mano vaikutis lanko darzeli ir man dvigubai sunkiau ji i ten isleisti, kai matau visa darzelio "virtuve". sad.gif
Atsakyti
Nu mano sunus dvejus metus pravaiksciojo grupeje su vyresniais vaikais. Per daug jam nuolaidu buvo daroma.

Daugiau tokiu klaidu nebedarysiu. Teoriskai turejo but vienaip, praktiskai isejo kitaip. Dukra leisiu kategoriskia tik i jos bendraamziu grupes
Atsakyti
Is pat pradziu sunus lanke darzeli kur skirtingo amziaus vaikai. Nepatiko man. Labai nepatiko. Aukletoja nespejo ir su maziukais uzsiimt ir vyresnius mokyt.
Perejom i kita darzeli i savo amziaus grupe ir dabar viskas labai liuks.
Juk vaikai ne tik patys vaidina per sventes, bet ir eina i spektaklius, koncertus, o kaip maziukai issedes ramus? Yra ivairios programos, tokios kaip zipio draugai. Velgi, kas bus su maziukais kol vyresnieji bus uzsiemime? O maziukam dar per anksti tokia programa, nesupras dar. Ir siaip, kiek kalbejau su metodininkem, kad vistik vaikui geriau buti jo amziaus grupeje.
Atsakyti
QUOTE (Lija @ 2004 02 05, 23:44)
Ir siaip, kiek kalbejau su metodininkem, kad vistik vaikui geriau buti jo amziaus grupeje.

gal greiciau pagal sugebejimus yra geriau..
Atvede pas mus nuo rugsejo mergaite, 3,5metu iki tol namie auginta...
Vaikas gal ir savarankiskas - valgo, apsirengia, bet socialinis bedravimas lygus 0, susikaupimas ir bandymas daryti kazka su kolektyvu irgi....
Kiek aukletojos ir visa grupe vargo, kol jinai priprato...
O pagalvojo vedeja, a pagal amziu i sita grupe tinka ir viskas. O kad pagal sugebejimus ja i jaunesniu vaiku grupe reiketu leistui, tai jau nedaejo...
Atsakyti
O kaip tau atrodo, kiek ji tobuletu su jaunesniais uz save vaikais?
Atsakyti
QUOTE (Elvita @ 2004 02 06, 20:24)
O kaip tau atrodo, kiek ji tobuletu su jaunesniais uz save vaikais?

o kaip kitiems su ja tobuleti?

O buvo ja galima i grupe kur nuo 2,5 iki 3 vesti - ten vaikai jau moka apsirengti, pavalgyti patys... ir kartu yra pratinami prie rezimo - ryte manksta ir pusryciai. Po pusryciu pamokeles, po to jei geras oras i lauka - jei prastas, tai zaidimai grupeje.


O tai dabar gaunasi taip, kad pavasari per isleistuves vaikai parenge programele, o jau naujiems metams ( nors ir didesni buvo) per tokius naujokus jau nebesugebejo parengti programeles.
Atsakyti
Sveikos mamos,pagaliau ir cia as atsiradau.Labai idomia tema uzvedet.Mano darzelinuke 3.5,lanko kartu grupe su 5 m.vaikais.Bet nieko baisaus nematau.Tik vyresniems vaikams pamokeliu metu truputi sunkesnes uzduoteles.O siaip labai jau nesiskeria ir tuo proteliu.
Atsakyti
Kaip pastebejau, kad maziuku tevai buna patenkinti, o vyresniu ko tai ne...
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuzia: 07 vasario 2004 - 16:23
todel kad taip jau yra, mazesni laveja, vyresni... na atitinkamai.

va tik su ta mergaite taip manau vedeja teisingai pasielge, jeigu mergaitei 3,5m nera ko jai veikti lopselinej grupej. Vienas kitoks vaikas, turint galvoje kad tokio pat amziaus jokia cia problema, o del programeles, tai mane isviso jos erzina, vaiku mustras ir dresura mad.gif gali ju visai nebuti, o buti tiesog svente vaikams, be pasirodymu tevams.

nemanau kad siuo atveju labai jau kiti vaikai nukentejo, viena kitokia nei visi mergaite tarp 20 kitu vaiku, na sunkiai tikisi kad trukde labai, o jei ir trukde ka tada aukletoja dare?

Jeigu kitokie vaikai trukdo, tai ka juos i atskira grupe uzdaryti, o neigalieji, pvz su cerebriniu, juos ka izoliuoti? Jeigu visus trukdancius reiketu atsirai laikyti, tai maniske butu kandidate Nr1 ismetimui is darzelio wink.gif smile.gif bet as manau jeigu grupeje kazkoks vaikas trukdo kitiems vaikams tai ne vaiko, o aukletojos problema, kad nemoka/nenori su tuo vaiku susitvarkyti.
Atsakyti
As irgi pritariu Ivai del tu parodomuju koncertu - cia gal tevams svarbiau zinoti, kad jo vaikas per puse metu ismoko tris eilerascius, penkias daineles, o is tikruju, ankstyvojo lavinimo specialistai, kalbedami apie mazu vaiku ugdyma pabrezia pati procesa, o ne jo rezultata. Kaip jus manot, kai triju metu vaikas isijautes "dirba" su dazais, jam svarbiau, kad jis nupiestu taisyklinga nama ar pats piesimo procesas? Manau, pats procesas. Kitas dalykas, kad kai kurie vaikai jauciasi nedrasus, prievartaujami scenoje - kam to reikia? Kai kuriuose darzeliuose aukletojos sega i aplankus vaiku darbelius, pasiekimus, testu rezultatus - manau, tai pakankamas irodymas tevams, kaip ju vaikai tobuleja.
O apie neigaliuju integravima: manau, jau gana irodineti, kad jie tokie patys, kaip ir mes, o ne kupranugariai. Gaila, kad atsiranda zmoniu, nenorinciu to suprasti.
Atsakyti
matau, kad buvau ne taip suprasta - ten nebuvo parodomoji programele. Paprasciausiai jie parode, kaip pas juos vyksta, kad ir pasakos sekimais, zaidimai ( kolektyviniai) ar pamokeles.
Ir vaikai buvo labai patenkinti, kad juos dar ir teveliai stebejo.


Kuzia, o argi kitaip gali buti.

P.S Iva nemanau, kad tai aukletojos problema, nes vienam zmogui susitvarkyti su 17 vaiku vis tik sunku. Gerai jei yra toks vienas vaikas gruoeje, na velniai nemate, gali parodyti jam daugiau demesio. O jeigu 4 ar 5, tai kaip tada persiplest.
As buciau uz tai, kad nuo lopselio atejusi grupe taip ir liktu tokia, o naujokai suformuotu atskira grupe, kurioje jie galetu pratintis prie tvarkos.
Atsakyti