Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

Sveikutes nestuke.gif ir mamos,

Taigi sumastem, kad reiktu pradeti procesa smileysex.gif antram vaikui ir pirmas bandymas be apsaugos smileysex.gif ir rezultatas doh.gif mirksiukas.gif - 5sav. nestuke.gif ...nesitikejau taip greitai. Bet tikiuosi, kad neturesiu persileidimo, nes ateina 'stresinis' laikas (senu metu uzdarymas su buh.knygomis) darbe kaip man buvo pries 2 metu.

Zodziu, mano pirmas gimdymas buvo tikrai skausmingas ir gyjimas buvo letas ir sunkus, kankinausi apie 8 sav. Sakiau daktarui, kad antra karta tik su Cezariu. Jis sake, kad pamirsiu ir bus OK. Prisipazistu, jog siek tiek pasimirsho, bet dabar vel bijau, kad bus baisus tas skausmas, kad vel gijimas bus letas (sedeti praktiskai negalejau 6sav.), kad hemorojus baisus atsiras (ir gal si karta net nesusitrauks blush2.gif )....zodziu, tokios baimes pas mane yra ir todel noreciau Cezario.......Bet cia dilema...

Vakar apsilankiau pas daktara ir patvirtino nestuma smile.gif ir vel uzsiminiau apie Cezari. Jis paklause, kodel taip isikabinusi i ta minti. Jam mazdaug persakiau, ka rasiau virsuje, tai jis man taip isdeste objektyviai:
- Jis mano, kad antras gimdymas gali buti lengvesnis (o mano baime, kad kazin; vienoms buna, kitoms ne);
- Tai yra operacija (zodziu pilva reikia pjauti);
- Gali buti komplikaciju, kad pvz: ir krauja reiktu perpilti ir pan.;
- Pasveikimo stadija ilgesne (ne iprastos 4sav., bet 8sav.) ir galbut sunkesne.

Pasiklausius, atrodo, kad ir tas Cezaris baisus, bet pvz. pasveikimo stadija man nedaro skirtumo. Po pirmo karto irgi sake, kad busiu stipri po 4sav., o gavosi 8sav.(=Cezariui).

Del kitu poziurio as nepergyvenu. Aisku, vyras noretu, jog gimdyciau naturaliai (ir net be vaistu schmoll.gif ), bet jis jau pamirsho, kad visa diena ji pykino, galva skaudejo ir nevalge, kaip mate mano gimdyma. Klausiu, kodel, sake "todel, kad man nereikes gimdyti" doh.gif gun_bandana.gif .

Taigi kaip jums buvo?
Ar gailejotes tokio pasirinkimo veliau ir kodel?
Ar sunkus gyjimas? Kokiu komplikaciju patyrete?
Kaip su vaiku susitvarkete per ta menesi?

Labai dekoju is anksto ax.gif
Atsakyti
Aš turėjau du cezarius ( planiniai, dėl mano kraujagyslių patologijos). Nežinau, gal mano orgaizmas gerai sutvertas, bet pooperacinio laikotarpio aš beveik nejaučiau. Skaudėjo tik kol buvau ligoninėj ir tai tik pirmas dvi dienas. Po savaitės ir tūpiau, ir lenkiausi, ir grindis ploviau ( tiesa, nešiojau korsetą, tai drąsiau ir saugiau jausdavausi, nebijojau, kad pjūvį užsigausiu, ir pilvo raumenys labai greitai į vietas grįžo). Komplikacijų nebuvo ( tfu tfu tfu), pirmą mėnesį mergytę guldydavausi savo lovoj, kad nereiktų įkelt-iškelt.
Atsakyti
Pirma gimdziau, antras cezaris, nes sedejo mergica mano. Na po operacijos pirma diena tai buvo ojojoi, apsivertimas nuo vieno sono ant kito buvo didziausia kancia, o jau kai ant koju pastate ...ir liepe eiti... blink.gif , bet tai ir buvo baisiausia irnesakyk.gif , antra diena jau koridoriumi ejau prie svarstykliu biggrin.gif , o po 4 dienu buvau namuose ir na dar kokia savaite pavaizdavau ligoni pries MB blush2.gif , o paskui jau atsibodo gulineti. Teko jau pirma men ir vyresneli pakelnot ir su suniu lauke palakstyt, zodziu max dvi savaites saugojau save.
Na, kad jau nebutu cia viskas taip grazu, tai pasakysiu, kad va mano puseserei taip nepasiseke, jinai visa men po operacijos ligononei gulejo, kazkokios komplikacijos buvo. Bet manau kad cia tik isimtys tokie atvejai.
Atsakyti
Pirmas gimdymas buvo ekstra cezaris, buvau su epiduriniu nuskausminimu, tai operavo su samone.....jau tiek streso apturejau, del vaiko gyvybes ir sveikatos, kad apie save, kad mane "pjaus" mazai galvojau......viskas kaip filme....todel manau visai nebaisu tas planinis cezaris, tiesiog reik nusiteikt mirksiukas.gif

Atsigavau gana greit, poopracinis periodas praejo be komplikaciju, randas sugijo gerai. Isoperavo nakti pries 2 val, o jau ryte iseme ta kateteri, state ant koju, palydejo i wc...pirma para dave nuskausminamu.....paskui irgi siule, jei skauda, bet as nenorejau...gulet ramiai neskaudejo, o judant ar vaikstant naturalu, kad skauda.....maziuka atnesdavo pamaitint, veliau pasilikau prie saves......
Sunkiausia buvo ligonineje, bet 5 para ryte iseme siulus ir islekiau namo....namie is vis nepamenu, kad buciau labai didele "ligone", pasimirso viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Carolinka @ 2007 12 12, 16:34)
Pasiklausius, atrodo, kad ir tas Cezaris baisus, bet pvz. pasveikimo stadija man nedaro skirtumo. Po pirmo karto irgi sake, kad busiu stipri po 4sav., o gavosi 8sav.(=Cezariui).

jei tave paguos, pasakysiu is patirites:
po pirmo gimdymo savaite pragulejau ligoninej, menesi kojos is namu nekeliau. pirmas didelis zygis - po 6 sav. ejau pas ginekologa pasitikrinti doh.gif ir tai buvo tragedija. apie sex'a kalbos nebuvo gal puse metu doh.gif
po antro gimdymo antra para buvau namie, penkta diena sedejau vokieciu g. lauko kavinej, astunta diena vaziavom svesti kolegos gimtadienio.
po trecio gimdymo praejus dviems valandoms laisvai vaikstinejau, ejau i WC, i dusa. namo gryzau trecia diena (galejau vaziuot nors ir ta pacia, bet nusprendziau, pora dienu pailset - nes namie jau du jaunuoliai lauke, pasiruose ant galvos sulipt). penkta diena po gimdymo isejom su visa seima ir aplankyt atvaziavusiais seneliais i kaziuko muge pasivaiksciot rolleyes.gif

ka as tuo noriu pasakyt: yra sansu, kad antras gimdymas ir atsigavimas po gimdymo bus lengvesnis. jokiu kateteriu, jokiu korsetu ar vaiksciojimo susirietus... bet jei darysies operacija - tada tikrai jokiu galimybiu, kad jausies gerai... plius randas tarpvietej ir taip jau yra, TEN antras gimdymas nieko nepablogins, o stai gimda, pilvo raumenys ir oda - sveiki, bet po operacijos bus supjaustyti... ir tokie liks visa likusi gyvenima. jei kartais sugalvotumet tureti daugiau vaiku - jau bus papildoma rizika del tu randu....

visa tai kalbant tik apie tave - kudikiui cezaris irgi yra nereikalinga rizika... bet apie tai net nepradesiu...

taip kad verciau isiklausyk i savo gydytojo nuomone, pasidalink su juo savo baimemis - manau, jei jis protingas gydytojas, tai pades tau nusiraminti.

tiesa, nepaminejau. turiu auksto laipsnio trumparegyste, todel pries kiekviena gimdyma turejau rimtai konsultuotis su okulistais ir "planinis cezaris" nuolat figuravo... tikrai dziaugiuosi, kad nereikejo operuotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 gruodžio 2007 - 15:01
na as galiu ir pasidalinti savo patirtimi, apturejau ir as cezari, tiesa ne planini o extra, nes pradejo kilti spaudimas, neatsidarinejo gimdos kaklelis, buvo apsivijusi virkstele, pradejau prastai jausti judesius todel gydytoja nusprende kad operuos ir tuo labai dziaugiuosiu, na pirma diena po operacijos pragulejau su kateteriu, o antra jau stojausi pati ir ejau, na paskaudeno truputuka bet kai maze verkia turi keltis ir eiti, juk nieks kitas uz tave to nepadarys, randas sugijo puikiai, nors pati esu stamboka gydytoja sake kad negis, nes uzkrite lasinukai ant rando, bet uzgijo puikiai, jokiu pulevimu nebuvo, o kai apsilankiau pas ginekologe po 6 sav sake viskas puikiai uzgije, rando beveik nematyti thumbup.gif .
na jei kada sugalvosim antra tai taip pat noreciau cezario.
beje labai puiki gydytoja KMUK operavo, super gyd. R. Armaitiene, tikrai puiki gydytoja thumbup.gif . apie gimdyma tik geri prisiminimai.
Atsakyti
rinkausi cezari pati ir man buvo thumbup.gif thumbup.gif pirma diena gal nebuvo labai jau thumbup.gif bet ish lovos atsistojau ir nebuvo taip jau blogai, su korsetu daug paprasciau buvo vaikscioti, maziau skaudejo, nors ir tai tas skausmas ner toks ir baisus. po 4 dienu jau mieste laksciau, apsipirkinejau laugh.gif tikrai nesigailiu, tuo labaiu kad randas maziukas, grazus, beveik nesimato biggrin.gif jei laika galeciau atsukti atgal, tik dar drasiau sakyciau kad noriu cezario smile.gif
Atsakyti
Ai mamytes
Turejau pirma planini cezari... ir to negalima nei is tolo palyginti su naturaliu gimdymu,
o naturaliai gimdziau antra karta.... ir jai Dievulis duos kada nors 3 vaikeli, tai tik naturaliai (aisku Dievulio reiks prasyti kad butu galima naturaliai)

po cezario blogai jauciausi gal visa menesi o gal ir daugiau pilva pusmeti skaudejo, pieno nebuvo....

o pagimdzius po 9 dienu jau sokau (gal biski per garsiai pasakyta, bet dalyvavau kaip eilinis tikras svecias) brolio vestuvese bigsmile.gif o maziukas vezimelyje miegojo.... nors ir kirpta ir siuta buvau....

Taigi jai tik galima reikia gimdyti... cezaris tai tik priemone vaika issaugot jai reikia, o ne save palepint.... (na as cia ne apie temos autore)
Atsakyti
Sveika,

Mano abu vaikai gim cr pagalba.Negyvą vaikelį gimdžiau pati.Kad neatsitiktu tokia pat nelaimė su mergyte labai intensyviai stebėjo.Nuo 34 sav.lankydavausi kas porą dienų pas gydytoją,žiūrėdavo ehoskopu,o 37 sav.suėjus išoperavo.Po operacijos gydytoja pasakė,kad buvo jau laikas,suspėjom.
Taip,kad ir tu lauk savo leliuko,stebėk judesius,lankykis pas gydytoją.Ir sulauksi savo mažo stebuklo sveiko ir gražaus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
del leliuko sedimos padeties man darys planini cp. verysad.gif kadangi krize paliete mano seima (vyras neteko darbo) o dekretines ismoka issileido apiperkant kudiki, labai reikia planuoti islaidas, (kad zinotume kiek skolintis) tai mamyciu su patirtimi noreciau paklausti kiek papildomai kainavo cp. ka papildomai reikejo nusipirkti vaziuojant i gimdymo namus, kokios islaidos paciuoje ligonineje (nuskausminamieji, reikalingas kazkoks cp paketas ir pan) gimdyti rosiuosi kauno mazylio klinikoje. labai prasau padeti ir kuo issamiau atsakyti. is anksto dekui.
Atsakyti
QUOTE(Tylingoto @ 2009 11 26, 16:21)
Sveikos cezariukes  biggrin.gif

Esu po dviejų CP, abu planiniai. Kadangi operavo su spinaline nejautra, mažąsias pamačiau iškart po operacijos, bet trumpai. Paskui atnešė į intensyvios priežiūros skyrių maitint, vyresniąją kažkur po 4 val, jaunesniąją po 2, nes atvežė leliuką kitai mamai ( čia KMUK'e). Paskui atveždavo kas 3-4 val iki vakaro, nes išsiprašiau į palatą skyriuj, tai ten ir paliko visam laikui. Bet pirmą naktį kartu buvo vyras, su antrąja- draugė, nes išlipt iš lovos nesigautų, jei nebus galimybės būti kam nors iš artimų, tai geriau pasilik intensyviam, arba leliuką palik naujagimių skyriuj. Nuo ryto (po paros po CP, nes operavo ryte) tvarkiausi viena kuo puikiausiai, nebuvo lengva, bet tikrai įmanoma, nuskausminančių, jei reiks, akušerės negaili. MP su abiem atsiradinėjo sunkokai, kokias 4 paras nelabai miegojau nei dieną, nei naktį, bet čia jau nieko nepadarysi, maitinu iki šiol. Dėl šlapinimosi ir tuštinimosi nieko neprisimenu, vadinasi, problemų nebuvo biggrin.gif , o pirmą parą būna įvestas kateteris tai eiti į tualetą nereikia. Man labai palengvėjo, kai penktą parą išėmė siūlus, nes dingo tas nemalonus tempimas rando srity, nuskausminančių man nebereikėjo jau antrą parą po CP, vadinasi, neskaudėjo labai. Kadangi pati negimdžiau, tai negaliu savijautos palyginti po CP ir po natūralaus gimdymo. Psichologinių problemų būtent dėl to, kad negimdžiau pati ,jokių nejaučiau.
Atsakyti
QUOTE(lukomama @ 2009 11 26, 20:37)
bet noriu cp..nes pirmas natur gimdymas buvo ziaurus....tai man taip pat labai idomu ,kaip po tos operacijos...vienos sneka kad viskas super..nors as nelabai tikiu-manau ,kad kokia savaite tai tikrai kancia ir pasiiot..ir pakakot.

man buvo ekstrinis cp po 30valandu nuo pacios pradzios ir 2h stumimo ir vakuumu. ziaurokoka ane? man atrodo cezaris ziauriau. ir tikrai nereiskia, jog toks pat bus ir antras gimdymas smile.gif
Kas su slapinimusi ir tustinimusi neturejau asmeniskai problemu tiesa, baisu buvo pirma karta.
asmeniskai as sunkiai "pernesiau" operacija ir 2 savaites negalejau niekonormaliai daryt, buvau susirietus, negalejau iseit normaliai su vaiku i lauka,net is lovytes mb keldavosi paduoti pamaitinti, nes sunku is lovos islipt, plius gime virs 4kg sunku laikyt buvo.
Aisku, tikiu, jog planinis ir ekstrinis cp skiriasi.
QUOTE(Tylingoto @ 2009 11 27, 13:06)
Dekui uz ats  mirksiukas.gif  bet norejau dar pasitikslinti, kaip del to pienuko, veliau maitinti normaliai galejai?  kada jis atsirado? g.gif 

mano mazoji buvo su manim visa laika, pienukas atsirado 3-4 dienele.
Atsakyti