Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

As irgi noriu pasidalinti savo ispudziais apie CP smile.gif Prasidejus intensyviai gimdymo veiklai man buvo padarytas neplaninis CP del vaikelio keblios savijautos, be to buvo pernesiota ir zali vandenys (itare infekcija), nu tai va... leliu pamaciau dar operacineje (operacija su spinaline nejautra), tik labai jau trumpai smile.gif pacios operacijos nebijojau, gulint operacineje pradejo kresti nevalingas drebulys, pykino - gavau vaistu i vena ir viskas praejo smile.gif Po operacijos gerti neleido pora valandu, paskui tik labai mazais kiekiais (o taip norejosi), po keliu paru tai po 2 l reikejo isgerti, kad netruktu skysciu ir gamintusi pienukas (jis atsirado 2 para ir dar iki siol leliu MP). Kadangi gimdziau vakare, tai nakti leido pailseti, diena atnesdavo pamaitinti ir po paros laiko kleckiu jau paliko mums su vyru smile.gif Ligonineje buvom 5 paras, vaistu gavau daugybe, siulus iseme 6 para, dar ir namie antibiotikus baigiau gerti, nuo skausmo zvakutes dedavaus. Kas bjauru po CP - negali po dusu maudytis (kol yra siulai), tik taip apsiprausti. Kokias 2-3 savaites vaiksciojau sulinkusi, kad pilvo taip netemptu, sunku buvo keltis is lovos, atsitupti, tustintis (tik su mikrolax), splapintis, nes atsisedus ant tualeto irgi tempdavo pilva, bet... viskas pakenciama. Manau po naturalaus gimdymo ne ka maziau skauda. Pjuvis pilnai uzgijo gal po kokio 1.5-2 men jau visai jo nebejutau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Inex @ 2009 11 28, 19:01)
Man baisiausiai 4 paras skaudejo galva, tad jokio kito skausmo nejutau  blush2.gif

galva galejo skaudeti nuo atliktos spinalines nejautros. Man labai daznai galva skauda, bet va keista po operacijos neskaudejo...
Papildyta:
QUOTE(ingridsid @ 2009 12 05, 10:12)
As tai labai puikiai jauciausi po CP  tongue.gif jaupraejus valandai po operacijos pati keliausi is lovos ir ejau i wc ir jegu atsirado ir nieko neskaudejo  ax.gif . tik zinoma uz tai gerokai gavau velniu nuo gydytojos, nes sakoma kad keltis galima tik praejus ne anksciau kaip 6 val  blush2.gif o ir paskui man nei to pjuvio skaudejo, ne dar ko nors  thumbup.gif

Biskuti nesupratau: kaip praejus valandai po operacijos tu pati pakilai is lovos, a? Po atliktos nejautros koju nejauciau daugiau apie 6 val. (vidutiniskai per tiek laiko ir turi baigtis vaistu paveikis), tai kaip tu galejai atsistoti? Be to po operacijos i slapimo takus buna istatytas kateteris (istato operacineje), tai kaip tu ejai i WC? pati juk ju neissitrauksi....man cia biski nesamone.... man leido atsikelti kai po operacijos jau buvo praeje apie 18 val., is pradziu ilgokai sedejau nuleidusi kojas, nes viskas aplinkui sukosi, paskui vos tipenau isikibusi i vyra, cia tai mistika kaip tu lakstei praejus valandai po operacijos.... g.gif
Atsakyti
akušerės per cp. aš nemačiau smile.gif
pilnai sutinku su kitom merginom nesuk tu sau galvos kam kiek duoti cezaris operacija kurią tau bet kokiu atveju padarys taip kaip reikia. Man buvo planinis cezaris tai po to atsidėkojau tik gydytojai man taip norėjosi nes puikiai mane prižiūrėjo. smile.gif

Sėkmės tau galvok apie save ir savo mažiuką nestuke.gif
Atsakyti
Abu mano gimdymai baigėsi ekstra CP ir abu kartus po visko pinigėlių davėm tik akušerėms. Abi imti nenorėjo, bet privertėm smile.gif Nežinau, ką jos darė operacijos metu, bet viskas iki ir po jos buvo jų darbas ir už tą nuoširdžią priežiūrą norėjosi padėkoti. Saldainiais ar gėlėm sotus nebusi, tai mano nuomone, lai tą kuklią padėką (mes davėm po 100 Lt) panaudoja taip, kaip joms tuo metu reikia.
Atsakyti
As irgi noriu pasidalinti savo ispudziais apie CP. Kadangi lelius pasiprase savaite anksciau nei buvo numatytas planinis, pradejo begti vandenys, pries vezant i operacine mane irgi apeme nekontroliuojamas drebulis, as galvoju kad cia gal nuo adrenalino, nes viskas ivyko labai greitai ir neteketai. Operacineje gavau vaistuku ir drebulis praejo, dare spiraline nejautra, bet viska prisimenu miglotai, svarbiausias akimirkas kaip leliu ka tik gimusi parode prisimenu. Po operacijos para neleido keltis ir valgyti, buvo istatytas kateteris. Pirma para leidzia vaistukus nuo skausmo, aisku kazka jauti bet tai pakenciamas skausmas. Antra para iseme kateteri ir kele is lovos, siek tiek svaigo galva, vaistukus irgi leido tik nakciai, o diena zvakutes naudojau. As buvau isigijus ortopedini korseta tai su juo buvo daug lengviau. Labiausiai man skaudejo desinys sonas, nors vaikiukas sedejo kaireje puseje ir labiausiai sia puse tvarke, nezinau kodel butent sis sonas. Gal sunkaiusiai tai keltis ir atsigulti is lovos. Vaiksciuoti taip neskauda. Siulus iseme 5 para ir paledio namo. 3 diena pradejo skaudeti galva, sesele dave kavos gera doze ir pasake gerti daug skysciu skausmas praejo. Siaip po spiralines nejautros gali skaudeti galva, tai salutinis poveikis anesteziologe mane perspejo. Be korseto pilva tikrai tempia, tai man liepe nesioti ji 2 savaites ir diena ir nakti, o paskui 2 menesius tik diena, taip ir darau tai daug geraiu jauciuosi. Maudytis leido po to kai iseme siulus. I vonia, sauna ir baseina negalima eiti 2 menesius. MP atsirado 5 para. Labai svarbu 3 para pasitustinti, tai reiketu valgyti burokelius, slyvas viska kas padetu pagreitinti si procesa. O siaip apie gimdyma patys geriausi prisiminimai.
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 15:32)
Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ?

Kai kuriais atvejais pavojinga laukti kol prasides gimdymo veikla, o siaip manau, kad nera skirtumo, juk vistiek negimdys moteris, tai kam kankintis. O kelios dienos ten ar atgal nieko nekeicia.
Mano atveju (sedmenine pirmeiga) data paskyre diena kuria turejau gimdyt, bet nubego vandenys pries savaite tai ir padare CP anksciau.
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 14:32)
Mane domina vienas klausimas, kodel planinis CP yra daromas nustatyta diena, o ne kai prasideda saremiai ar nubega vandenys, na zodziu, kai vaikas pats pradeda "belstis" ?

Todėl kad medikams taip patogiau wink.gif Manau, kad tik labai išimtiniais atvejais negalima leisti, kad prasidėtų gimdymo veikla, nors tiesą pasakius, ir tų išimtinių atvejų nelabai sugalvoju g.gif Pati labai noriu, kad operuotų tą dieną, kurią vaikas pasirinko gimti, o ne tada, kada patogu. Du kartus taip ir buvo, trečiąkart, tikiuosi, taip pat pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2009 12 14, 14:32)

Ne visada taip. Kai kurie gydytojai laukia gimdymo veiklos ir tada operuoja, bet dauguma liepia atvykti sutartą dieną.
jau vien žodis "planinis" reiškia, kad suplanuota. Be streso, skubėjimo.

Turėjau tris planinius cezarius kmuk. Visus tris kartus datą pasirinkom mes. Operavo iš anksto, nelaukdami sąrėmių, nes turiu kraujagyslių patologiją.
Atsakyti
Tai va ir as galiu pasidalinti savo patirtimi bei duoti keleta patarimu toms mamytems, kurios dar tik laukia sios operacijos ir yra visiskoje nezinioje ax.gif
As gimdziau Mazylio gimdymo namuose Kaune, o viskas vyko taip... gruodzio 14, pirmadieni, mane priziurintis daktaras mane nusiunte i ligonine, 12 valanda po daktaro paziuros ir itikinejimu gimdyti paciai as jau gulejau palatoje, operacija buvo numatyta kitos dienos ryte. apie tai, kad ligonineje valgyti gausiu labai mazai visai buvau pamirsusi, tai galima sakyti, visa diena gyvenau pusbadziu doh.gif taigi, pirmas patarimas PASIIMKIT KANORS NORMALIAU VALGYTI, NE TIK SOKOLADO (valgyti dave tik kita diena po operacijos ir tai labai lengvai, tik koses perliniu kruopu schmoll.gif ) ax.gif ir dar PASIIMKIT KAZKA LAIKO PRALEIDIMUI, KRYZIAZODZIU AR PAN
kita diena viskas vyko labai greit, operacija siektiek paankstino, tai eigos nelabai pamenu blush2.gif per pacia operacija reikia kiek imanoma atsipalaiduoti ir daryti tai ka sako daktarai. daugiausia laiko uzima visko paruosimas (kateteris... lasines sulasinimas... vaistu suleidimas... ir pan...) kaip jau suveikia nejautra, tai kudikio verksma isgirsite labai greitai, tada pasukusi galva galesit stebeti kaip ji valo ir vysto, o tada jau prines jums, galesit pabusiuoti ir prisiglausti prie labai minksto ir silto zanduko lotuliukas.gif deja, ant krutines nepadejo verysad.gif
intensivios prieziuros palatoje gulejau para, tai buvo viena ilgiausiu paru mano gyvenime... skaudejo ziauriai, vaistu prasiausi tik tada, kaip jau negalejau tverti. praejus 4 val. po operacijos liepe kuo daugiau vartytis tai kol apsiversdavau praeidavo pusvalandis... blush2.gif
gerti leido po poros valandu ir neribojo ne kiek (2 litrus leido isgerti, as ne litro neiveikiau ax.gif ) dar sesutes vakare arbatos padare biggrin.gif bet valgyti nedave schmoll.gif
sunu pirma karta maitinti atnese po poros val, poto tik velai vakare...
kita diena isemus kateteri liepe keltis. buvo sunku, bet imanoma. kaip nuejau i palata, stengiausi kuo daugiau vaikscioti (isivaiksciojus daug lengviau judeti) apie gulejima nebuvo ne kalbos, kadangi labai sunku atsikelti vaikui pravirkus. sunaus su savimi nemigdziau. namo isleido penktadieni, tai yra 3 diena po gimdymo. siules iseme poliklinikoje kur lankiausi budama nestuke.gif praejus savaitei po operacijos galiu normaliai judeti, be dideliu problemu atsikelti is lovos...

tai tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(lukomama @ 2009 11 26, 20:37)
schmoll.gif ..galvojau kad mamytes daugiau papasakos..as tik vasaros pradzioje gimdysiu..bet noriu cp..nes pirmas natur gimdymas buvo ziaurus....tai man taip pat labai idomu ,kaip po tos operacijos...vienos sneka kad viskas super..nors as nelabai tikiu-manau ,kad kokia savaite tai tikrai kancia ir pasiiot..ir pakakot..ir apsipraust..as isivaizduoju ,kad kokia savaite busiu invalide..juk ten kad istraukti leliuka biski patampo ta pilveli.. doh.gif mamytes..papasakokit..gal bus drasiau.. nestuke.gif

labukas.
pries 3savaites mano stebukliukas isvydo pasauli cezario pagalba (neplaninis; tiesiog dukryte niekaip nesistate/nesileido i dubeni ir daugiau buvo nuspresta nebelaukti - 12val po vandenu nubegimo padarytas CP);
galiu nuraminti - invalidumas tau negresia mirksiukas.gif man CP dare sekmadieni vakare, tai stotis jau reikejo sekancios dienos vakara. patarimas - nusipirkti spec korseta/dirza - man ji pasiule ir patare palatos akusere. superinis dalykas thumbup.gif ji pirkau guledama palatoj, tai uzdejo diena, dar nebandzius atsistoti, o vakare kai jau reikejo ridentis is lovytes viskas nebuvo taip jau baisu - su korsetu jautesi vos vos tempimas o ne skausmas. nuskausminancia zvakute emiau tik nakciai - diena laisvai gyvenau be vaistuku. namo po CP israso po triju dienu, jei viskas mamai ir lialiui tvarkoj. mus israse 4ta diena. po zodziu "na jau isleisim namo" tiesiog skraidziau kolidoriumi kai reikejo sulakstyt pasiimti popieriukus israsymo - tikrai nebuvau invalide, laiptais viens du uzlekiau. sesta diena jau pati vairavau iki gydytojo, kad siulus isimtu mirksiukas.gif
taip kad tikrai pooperacinis periodas nera baisus.as pati netikejau, kad su perpjautu pilvuku viskas taip ciki piki mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios. O as vykstu rytoj i KAK planinei CP operacijai, beje jau treciajai.Pirmosios dvi buvo padarytos kaip neplanines. Pirmoji suejus nustatytai gimdymo datai ir kaip tik prasidejus gimdymo veiklai, o antroji nutekejus vaisiaus vandenims , dar likus porai dienu iki gimdymo nustatytos datos. Na o sis atvejis bus (tikriausia per puse paros niekas nepasikeis) toks, kad gimdymo veikla neprasidejusi, o operacija suplanuota rytoj. del to siek tiek ir nerimauju, kad kudikeliui dar gera isciose, o mes ji isprasysime is ten.
Tad bukite sveikos, kantrios ir kiekvienai bus taip kaip aplinkybes susiklostys. smile.gif
Atsakyti
Turėjau tris planinius cezarius - kaip jau kažkuri mama rašė - esu gaji ( arba kantri ) - skaudėjo minimaliai ir tik pusę dienos. Nemaloniausias dalykas buvo kateterio įvedimas šlapimo pūslėn, bet trečią kartą operuojant jį įvedė jau atlikus nejautrą, tad nejaučiau to nepatogumo. Operacijos būdavo iš ryto, pavakare jau išsiprašydavau į eilinę palatą. Atitirpdavo kojos gana greitai ( per 3-4 val. ). Parą laiką pragulėdavau, bet vartytis liepė. po dviejų dienų jau tūpčiojau. Jokio nepatogumo prausiantis, rengiantis. Randas nenutirpęs, "bangos" nėr. savijauta - labai gera.
Atsakyti

Sveikos,

mano cp buvo extrinis, nes po poros paru saremiu ir 9.5cm, paaiskejo, kad turime disproporcija (gydytojui nerima kele mano siaurumas ir sunaus galvytes didumas), bet to smarkiai prastejo vaiko tonai, todel buvo nuspresta nelaukti.

Dabar jau praeje 5.5menesio nuo tos dienos, rando nejauciu ir jokiu kitu nusiskundimu del sekcijos taip pat. Po operacijos zuiki atnese man siek tiek numigus, mazdaug po poros valandu. Buvau gavusi didele doze vaistu (epiduras+ visoks kitoks geris), todel labai troskino ir kuri laika realiai nesuvokiau situacijos. Na pvz jauciausi lyg po kokio vizito pas stomatologa, kuri laika bijojau gerti mineralini, nes manaiu, kad bus NEPATOGU nueiti iki tualeto o veliau nuosirdziai stebejausi, kodel nenoriu lotuliukas.gif Tik labai labai letai atejo suvokimas, kad visgi esu su kateteriu. Pluvio vieta po operacijos skaudejo, nepasakyciau kad labai, taciau meigoti trukde ir morfijus nepadejo. Abi su pooperacines palatos kolege prasem budincios seseles vaistu. Kai atnese sunu, klause ar galesiu pasisukti ant sono ji pamaitinti. Is pradziu atrode, kad vargu ar tai imanoma, kai bijai pajudeti, taciau pasisukti del mazycio zmogucio pavyko ir kai suneli priglaude prie kruties, istirpau kaip ir visos mamos. Nakciai vaiko nepaliko, atnese tik kita ryta, kai jau buvau pervezta i palata, kurios kaimyne taip pat buvo po cp, taigi turejom kam pasiguosti lotuliukas.gif Pamenu, kad sesutes, kuri atnese maziuka, klausiau ar jau VISAM laikui atiduoda suneli. Ir jausma toki nenusakoma, lyg buciau gavusi pacia didziausia dovana, pati brangiausia turta, kurio jau neikas niekas neikada neatims| wub.gif

Na pirmos dienos-viena ar dvi, kai kurioms gal ir trys tikrai nemalonios. Labai sunku issitiesti lipant is lovos, vartytis. Bet progresas visgi ryskiai jautesi kiekviena diena. Nakciai naudodavau zvakutes nuo skausmo, kad butu lengviau prie maziuko keltis. Kadangi elgiausi kaip protinga patele (instinktyviai) su pieneliu problemu nebuvo, is pradziu diena dvi tebuvo vienas kitas lasas priespienio, o po to fabrikelis uzsikure. Nuolatos glaudziau suneli prie kruties, o po 8 dienu ligonineje jau buvau tokia profe, kad atsakinejau VGN labui i Unicefo apklausas lotuliukas.gif Maitinu sunu ir iki siol, nesu turejusi ne menkiausios bedeles nei del nukramtymu, nei del kokiu guzeliu ir esu nuosirdziai dekinga Vilniaus gimdymo namams uz operatyvia (kaip veliau paaiskejo-motyvuota)operacija, gera slauga po jos ir neikainojama patirti kaip uzsukti pieno varikliuka taip, kad mano 5 men. sunus iki siol nezino kaip atrodo buteliukas rolleyes.gif

Atsakyti